Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניתי 205 GTI ויש לי שאלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוף סוף אחרי מספר חודשים, קניתי פיגו 205 GTI 1600 שנת 1992 מיד רביעית אחרי 140 אלף ק"מ ומנוע ראשון.

הרכב סטנדרתי לחלוטין, ללא מכות שלדה.... (תמונות בקרוב)

ובכן יש לי כמה שאלות.

קודם כל, כשאני מתניע את הרכב, לוקחים לו מספר שניות להניע, הכוונה שכשאני מסובב את הסוויץ אני צריך להשאר עם הסוויץ כ 5-6 שניות..... ולפעמים כשאני מסובב את הסוויץ אין שום רעש..... הוא אפילו לא מנסה להניע...

למה זה ?

הבוחן טען שזה המצבר...

לדעתי זה הסטרטר.... מה דעתכם ? האם חשמלאי רגיל יכול לטפל בבעיה ? וכמה זה יעלה ?

יש מישהו מאזור המרכז שמבין ומוכן להשקיע כמה דקות מזמנו לבדוק לי את הבעייה הזאת אני אודה לו מאוד...

דבר נוסף, הרכב כרגע עומד על טורים של 1.5 וזאת עקב כך שכאשר אני מפעיל את המזגן הטורים יורדים ל 0.7.... הבעלים הקודמים טען שזה מין רכיב אשר צריך להחליף אותו ועלותו לא גבוהה.... והוא פשוט הרים את הטורים לעט עתה....

יש למישהו תשובה לגבי זה ? ראיתי גם שני חוטים מנותקים מרכיב עגלגל שצמוד לגריל, חבר שלי טען שייתכן וזהו החלק... מה ייקרה אם אני אנסה לחבר את החוטים בחזרה? האם יש סיכוי שזה ידפוק את המזגן ?!?! או משהו אחר ?!?!

מי יכול לטפל בבעיה הזאת ? גם כן חשמלאי רגיל ?

עוד מספר שאלות...

א: מה מידת הצמיגים המקסימלים שמותר לי לשים בפיגו ? 15 אינץ ? אולי יותר ? רוחב ? וחתך ?

אשמח לשמוע תגובתכם בקרוב.

תודה .

פורסם

לפני הכל - תתחדש.

הבוחן טען שזה המצבר...

לדעתי זה הסטרטר.... מה דעתכם ? האם חשמלאי רגיל יכול לטפל בבעיה ? וכמה זה יעלה ?
סטרטר משופץ עולה כ-500 ש"ח. אפשר בפחות.

מצבר עולה כ-400 ש"ח.

הבוחן בחן את הרכב וענה לך.

אם אתה לא מאמין לו - היה פה שרשור לפני יומיים על בדיקת מצבר.

אם אתה לא רוצה לבדוק לבד - גש לחשמלאי, הוא יבדוק ברגע.

דבר נוסף, הרכב כרגע עומד על טורים של 1.5 וזאת עקב כך שכאשר אני מפעיל את המזגן הטורים יורדים ל 0.7.... הבעלים הקודמים טען שזה מין רכיב אשר צריך להחליף אותו ועלותו לא גבוהה.... והוא פשוט הרים את הטורים לעט עתה....
על המצערת ישנו רכיב בצורת צילינדר קטן ואליו מחוברים 2 חוטים.

זהו מגביר טורים, שאמור לשמור על סל"ד סרק בהפעלת המזגן.

אם הוא איננו, או לא תקין - הסל"ד יורד בהפעלת המזגן.

הפתרון -

א. החלפת הרכיב.

ב. פתרון של חאפרים - העלאת סל"ד הסרק באופן קבוע כדי שכשהוא יירד ע"י הפעלת המזגן הרכב לא יכבה.

פתרון ב' עשה המוכר שלך. תקן את זה. אתה נוהג ברכב לא מכוון שנמצא בסל"ד סרק גבוה.

מגביר הטורים עולה כ-200-300 ש"ח. (אם זכרוני לא מטעני).

מה מידת הצמיגים המקסימלים שמותר לי לשים בפיגו ? 15 אינץ ? אולי יותר ? רוחב ? וחתך ?

אפשר להחליף את ה-185-60-14 ב-195-55-15 בצורה תקנית.

מידע על שינוי גודל צמיג וג'אנט - חפש בפורום, היו הרבה דיונים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תודה על התשובות.

אתה חושב שאת הרכיב של המזגן אפשר להשיג אצל חשמלאי ? או שרק מישהו שעוסק במזגנים מבין בזאת ?

ומה ייקרה אם אני אנסה לחבר את החוטים בחזרה לרכיב שקיים? זה יכול להזיק?

פורסם
תודה על התשובות.

אתה חושב שאת הרכיב של המזגן אפשר להשיג אצל חשמלאי ? או שרק מישהו שעוסק במזגנים מבין בזאת ?

זה לא יזיק אבל אל תחבר כי אני מאמין שאם הוא ניתק את זה יש סיבה....

ואת זה אפשר להשיג בפירוקיה הייתי מעדיף יעלה לך 100 150 גג....

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

אפשר להחליף את ה-185-60-14 ב-195-55-15 בצורה תקנית.

מידע על שינוי גודל צמיג וג'אנט - חפש בפורום, היו הרבה דיונים.

תתחדש ...!

רוצה לחדד את הנקודה של ידידי היקר רז ... המידה המקסימלית היא 195\50\15 .

זו המידה הגדולה ביותר שתוכל לקבל אישור חוקי מהיצרן עבורה .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם
תודה על התשובות.

הרכיב עולה 300 ש"ח, גש לז'אן.

פורסם

תתחדש. בצבע אפור עכבר במקרה?

קודם כל, כשאני מתניע את הרכב, לוקחים לו מספר שניות להניע, הכוונה שכשאני מסובב את הסוויץ אני צריך להשאר עם הסוויץ כ 5-6 שניות..... ולפעמים כשאני מסובב את הסוויץ אין שום רעש..... הוא אפילו לא מנסה להניע...

האם מותקן אימובילייזר ברכב ?

נשמע כמו סימפטום אופייני למערכת השבתת הנעה.

דניאל

MCS 2008

פורסם

תתחדש.

לאוטו שאתה קנית יש כמעט את אותן בעיות שהיו באוטו שלי.

גם אצלי האוטו היה בין 1.4-2.0 סל"ד, וכשהפעלתי את המזגן הטורים צנחו ל0.9 , זה לא מצא חן בעיני, ורציתי שהטורים יהיו קבועים על 0.9 גם עם מזגן ובלי. אצלי היה מרים טורים, הבעיה שהוא לא היה מחובר, אז יכול להיות שיש לך, תבדוק את זה.

דבר שני, תנסה להוריד את הטורים ולראות איך האוטו עובד על 0.9 סל"ד מבלי להפעיל מזגן, ותראה אם הוא יציב, או שהוא נוטה להכבות לך (תעשה נסיעה קצרה ותראה), יכול להיות שהבעלים הקודמים הרימו את הטורים בגלל סיבות אחרות ולא מזגן, כי אצלי המוכר טען שזה בגלל המזגן, והייתה בכלל בעיה אחרת שהיא מהמחשב בקרת אויר, שהוא לא הכי תקין ולכן הטורים לא הכי יציבים.

לגבי ההתנעה, גם אצלי אותו דבר בול, אתה נותן סוויץ והוא לא מניע, או שהוא מניע ישר, או שהוא בכלל לא עובד (לאחר נסיעה לוקח לו יותר זמן להניע), אצלי זה בודאות סטרטר+עוד כמה בעיות קטנות.

ד.א - יש למשהו למכירה מחשב בקרת אויר?

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

פורסם

ובכן...

אורן, מי זה ז'אן ?!?! או מה זה?!?!

ובכן, ברכב מותקן אימוביליזר, אבל הוא לא מחובר (הנורה דולקת, אבל לא צריך לנתרל את האימוביליזר כדי להתניע את הרכב).

הצדיק: ובכן כשהמזגן דולק והטורים על 0.9 האוטו יציב.

ודבר אחרון, הטורים אצלי לא מתחילים ב 0.

הכוונה היא כשהאוטו מכובה, המד טורים נמצא בין ה0 ל 0.5 ... מה זה אומר ? שבעצם 1.5 הוא 1.2 ?

תכף ארד לעשות מספר תמונות.

אשוב בקרוב...

פורסם

המד טורים עובד... אבל כשהרכב כבוי הטורים על בין 0 ל 0.5

הנה תמונה מצורפת של הרכב מאחורה, הדשבורד, המד טורים, והמגביר טורים או איך שלא קוראים לו, שהוא מנותק.

התמונה של המד טורים היא כאשר הרכב כבוי!!!

IM001186.JPG

IM001188.JPG

IM001190.JPG

IM001191.JPG

IM001192.JPG

IM001195s.JPG

פורסם

כשהלכתי לסדר את הכבל ספידומטר,

שאלתי לגבי המד טורים בדקו את העניין, ואמרו לי שזה תקין

תתחדש

נראה לי רכישה טובה נפלה עליך

חיה בסכנת הכחדה 205 GTI