Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

עד עכשיו הייתה לי HU ג'נרית ברכב עם מערכת קומפוננטים של הרץ DSK130) Hertz) מקדימה וקנווד 6X9 מאחורה KFC)-M6932A)

הסאונד היה סבבה למרות שלא כל כך שמעו מהמידים אלא יותר מהטוויטרים משום מה

עכשיו החלפתי לHU של JVC KDX50BT ואני לא מרוצה מהסאונד...

בווליום נמוך שומעים מצויין ואיכותי אבל כשמגבירים הדיסרוושן מתחיל בווליום הרבה יותר נמוך ממה שהיה במערכת הג'נרית שהייתה לי.

אפילו כשאני מגביר עד הסוף (30) לא שומעים חזק ובמערכת הג'נרית הייתי יכול להגביר בלי דיסטרוושן עד שכבר היה חור באזניים וקשה לי להאמין שהג'נרית הגבירה יותר טוב מהמערכת שיש לי עכשיו.

אני מאמין שיש לי בעיה בכיוונים של הHU כי במערכת החדשה יש מלא אפשרויות לכל תווך תדרים (וזה סינית בשבילי) ובקודמת היו פשוט טראבל ובאס להגביר ולהנמיך.

חיפשתי בפורום ולא מצאתי מדריך שמסביר איך מכוונים. ניסתי לכוון ע"פ שמיעה ולא הצלחתי...

נ.ב- עשיתי פייד שישמעו רק את הרמקולים מקדימה ושומעים ממש על הפנים זוועה...

בבקשה תעזרו לי

תודה

פורסם

אתה לא צריך לחתוך שום דבר דרך הHU,הרמקולים צריכים לקבל פולריינג',בשביל זה יש להם קרוסים שהם עושים את החיתוכים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אז איך זה שהמערכת נשמעת הרבה פחות טוב עם הHU החדשה?

עם מה אני יכול לשחק בהגדרות של הHU כדי לשפר את הסאונד?

יש דרך לחתוך את התדרים רק ברמקולים האחוריים כדי לקבל מהם רק באס?

תודה

פורסם

יש לך יותר מידי באס? יותר מידי טרבל? מה עושה לך את הרעש?

נסה לכוון אקולייזר,

כמו כן, יש לך באפשרויות של הרדיו חיתוך של high pass, על כמה אתה עומד עכשיו?

שחק עם הכיוונים לאט (ההמלצה הכללית היא על 80hz, אבל אתה יכול ללכת יותר גבוה 100hz, 120hz)

המערכת לא כוללת מגבר נכון?

פורסם

המערכת שלי.

קומפוננטים וופר וטוויטר מקדימה

6X9 מאחורה

אין מגבר

אין סאב

האפשרויות של הLPF וHPF מופיעות לי רק אם אני משנה את המצב של הL/O לסאב וופר ולא לREAR (אם אין לי סאב וופר אני צריך לשנות את זה לREAR לא?)

אין לי אפשרויות בHPF, יש לי רק ON וOFF. (האפשרות של HPF מופיעה אר כשמצב L/O על SW

עכשיו שינתי את ההגדרות לHPF ON וAMP gain היה על low POWER - שמתי אותו עכשיו על היי. שומעים נקי לגמרי גם עם עוצמה בשמיים :twisted: אבל וזה אבל גדול אין כמעט באסים...(ולא משנה כמה אני מגביר באס באקולייזר) יש מספיק באס כדי שהמוזיקה לא תשמע "מתה" אבל לא יותר מזה...

יש לי אפשרות לשנות sub w lpf (נמצא עכשיו על HIGH 120H)

מה אני יכול לעשות כדי להחזיר את הבאסים אבל שלא יהיה את הדיסטרוושן המחורבן?

נ.ב- אולי אפשר לחבר את הרמקולים האחוריים לHU בתור סאב וופר ולקבוע להם LPF?

תודה על העזרה!

פורסם

אין צורך במה שאתה עושה,תבטל את כל הקרוסים במכשיר.

קומפוננט 2WAY מורכב משני דרייברים טוויטר ומידבאס ,וקרוסאובר.

הקרוסאובר הוא תוחם התדרים,ז"א האות שמגיע אליו צריך להיות Full Range תחום תדרים מלא!

אתה בעצם עושה חיתוך על חיתוך,אתה מגביל את הרמקולים.

בנוסף ה6X9 שלך לא מדגדגים אפילו וופר צנוע,להוציא מהם באסים אמיתיים אתה לא תוכל.

זה לא משנה אם תחתוך אותם או לא זה לא יגרום להם להוציא יותר באס.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

תודה על התשובה.

אני יודע שהקרוס אובר תוחם את התדרים שמגיעים לוופר ולטוויטר. העניין הוא שהוא כנראה לא עושה את זה מספיק טוב כי עובדה שבעוצמות גבוהות (ואפילו לא יותר מדי גבוהות) יש "זליגה" של תדרים נמוכים וזה יוצר עיוות מאוד משמעותי.

כמו שכתבתי, כשאני מפעיל HPF שומעים מדהים לטעמי מהקומפוננטים אז אני לא מבין למה אתה כותב שזה מגביל אותם...

בנוגע לבאס. ה6X9 האלו זה מה שיכולתי להכניס בתקציב, שמעתי את הפוטנציאל באס שלהם במערכת הקודמת והוא יותר ממספיק לי. הבעיה היא שמן הסתם כשHPF מופעל הם בקושי מוציאים באס.

השאלה שלי היא אם יש דרך לעשות HPF רק ברמקולים קדמיים ולא באחוריים. ( אני יודע שתהיה לי אפשרות לעשות את זה אם אני אחבר את ה6X9 ליציאת RCA אבל אני לא רוצה לקנות מגבר.)

פורסם

זה לא זליגה זה דיסטורשן של המגבר הפנימי.

ברגע שאתה שם HPF אתה מנטרל תדרים נמוכים כך שהמגבר הפנימי מתאמץ פחות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ההספק המוצהר של רדיודיסקים נמדדים ב10 אחוז THD. ההספק הנקי שלהם הוא בקושי 12 וואט.

הדרך היחידה להעלים את הדיסטורשן זה להתקין מגבר שיתן לרמקולים קצת יותר מיץ, ובכך תוכל לשמוע בעוצמה יותר גבוהה ויותר נקי.

אין טעם להתעסק עם החיתוכים כרגע, והקרוסים עושים את העבודה שלהם. מה שכן על הקומפוננטים ממולץ לחתוך עם HPF ב40 הרץ לפחות.

פורסם

תודה על התשובות.

אפשר להפנות אותי למגבר שיעשה את העבודה ויהיה זול כמה שאפשר?

בינתיים אני שם hpf עם loud ושומעים דיי טוב. עד שאני אקנה מגבר.

• תוכן חדש...