Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהג תורן, כמו בכל רכב, בנזין או דיזל, חפש לך דיזל מטופל ושמור כמה שיותר. יקח לך קצת זמן אולי, אבל בסופו של דבר אתה תהנה מרכב שכיף לנסוע בו מבחינת הסחיבה, כיף לנסוע בו מבכינת הכיס, אלא אם כן אתה מתחבר לחזונות אפוקליפטיים של ד''ר סובארו.

כן, ד''ר סובארו, גם חלקיו של רכב מיני עם נסועה דומה לרכב דיזל מתבלים, עד כמה שקשה להאמין לזה...:shock:

אני לפני 5 שנים רכשתי גולף 3 דיזל, עם 245,000 ק''מ, עכשיו אני עומד על 370,000 ק''מ, אני נהנה מהמומנט של טורבו דיזל, ולא הייתי מחליף לSDI בחיים, וגם בק''מ זה המנוע חי ובועט.

בטוח מסתובבות מכוניות דיזל עם ק''מ סביר, שיתאימו לצרכים שלך, סבלנות והתמדה בחיפושים.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם
נהג תורן, כמו בכל רכב, בנזין או דיזל, חפש לך דיזל מטופל ושמור כמה שיותר. יקח לך קצת זמן אולי, אבל בסופו של דבר אתה תהנה מרכב שכיף לנסוע בו מבחינת הסחיבה, כיף לנסוע בו מבכינת הכיס, אלא אם כן אתה מתחבר לחזונות א.

למה לחפש יד שנייה ולשלם עליו 30 אלף שקל יותר אם אפשר לקנות חדש עם אחריות ב-30 אלף שקל פחות?

פורסם

כפי שכתבתי קודם, אני נוטה לקחת רכב משפחתי ופחות נוטה לסופר מיני.

כרגע אני מאוד נהנה עם הסיוויק 2008 ולא הייתי שוקל החלפה ללא הנסועה הרבה + עלויות הדלק.

אני רוצה להישאר עם רכב דומה ומחפש אלטרנטיבות דומות לסיוויק לטווח של 3-4 שנים, שיספקו חווית נהיגה טובה, אמינות ומחיר דלק נוח (יחסי).

אני לא כלכך מתחבר לסופר מיני/מיני...מכיר, יצא לי לנהוג...:| זה עניין של העדפה כמובן.

פורסם

אז אין לך הרבה ברירות. גם פאביה היא רכב סופר מיני ותצטרך משהו כמו ג'טה\אוקטביה או רנו פלואנס.

אני חושב שברנו יהיו הכי נואשים ויתנו לך את המחיר הגבוה ביותר עבור הרכב שלך, תמורת פלואנס טורבו דיזל שקיבלה ביקורות טובות.

אני מדבר כמובן על רכב חדש.

פורסם
אז אין לך הרבה ברירות. גם פאביה היא רכב סופר מיני ותצטרך משהו כמו ג'טה\אוקטביה או רנו פלואנס.

אני חושב שברנו יהיו הכי נואשים ויתנו לך את המחיר הגבוה ביותר עבור הרכב שלך, תמורת פלואנס טורבו דיזל שקיבלה ביקורות טובות.

אני מדבר כמובן על רכב חדש.

אוקי, תודה על הכיוון :-) אני אבדוק גם את זה.

פורסם
תסביר לי איך הגעת לזה.

30 אלף ש"ח הפרש קונה לך 3750 ליטר דלק לפני שאמרת ג'ק רובינזון...

ז"א שאם הוא נוסע 26 אלף ק"מ בשנה, לפי 1:20 על פאביה מול 1:17 בכל רכב בנזין סופר מיני מקביל, מדובר על 1300 ליטר מול 1531 ליטר :lol:

אז סה"כ 200 ליטר בשנה, כשאמרנו שההפסד מתחיל מ-3750 ליטר...או במילים אחרות - 16 שנה עד שאתה מחזיר את ההפרש המקורי על מה ששילמת.

אין ספק, דיל משתלם אחושילינג!

בכל הכבוד מסקנתך מוטעית מן היסוד, כי מה שאתה אומר הוא ש- 30 אלף הש"ח האלו זה כסף שנזרק לפח!

(דרך אגב אתה לא לבד בטעות הנ"ל, גם עיתונאי רכב טעו באותה הטעות בכתבות שקראתי).

האם כאשר אתה רוכש רכב יקר יותר מרכב אחר, כל תוספת המחיר הולכת לאיבוד??

מובן שלא! את הרכב היקר אתה גם תמכור כמשומש במחיר יקר יותר מהרכב הזול יותר (בהנחה של ירידת ערך זהה באחוזים).

"ההפסד" שלך מרכישת רכב יקר יותר תהיה ירידת ערך על תוספת המחיר לעומת הרכב הזול יותר ובמקרה דנן על ה- 30 א' ש"ח ותשלום ריבית או אובדן תשואה על תוספת המחיר הנ"ל.

לצורך הדוגמא נצא מנקודת הנחה של ירידת מחיר של 10% לשנה, הרי שאחרי 3 שנים, 30 אלף הש"ח הללו יהיו שווים 21,870 ש"ח (30,000X 0.9 X 0.9 X 0.9 =21,870). דהיינו הפסדת כ- 8,000 ש"ח יותר מהרכב הזול יותר. ריבית על ההלוואה (או אובדן תשואה אם יש לך את הכסף בבנק) יהיה סביב כמה מאות ש"ח בלבד בריבית פריים מינוס חצי המקובלת בהלוואת בשוק הרכב.

עכשיו צריך לחשב האם החסכון בדלק בטווח של 3 השנים הללו לצורך הדוגמא יביא לחסכון גדול יותר מתוספת ההוצאה הנ"ל של ה- 8,000 ומשהו ש"ח (דהיינו מה השווי הכספי של הליטרים של הדלק שתחסוך עם הרכב היקר יותר אבל החסכוני יותר בדלק לעומת הרכב הזול יותר) ולא על התוספת של כל ה- 30,000 ש"ח כפי שאתה קבעת.

ועכשיו אם ירידת הערך של הרכב היקר יותר היא בכלל טובה יותר לעומת הרכב הזול יותר, נניח 10% לעומת 15%, הרי שגם לא תפסיד כלל על תוספת המחיר שתשלם ואפליו תרויח רק עקב הפרשי ירידת הערך ולמרות המחיר היקר יותר ששילמת ולכן חשוב גם באילו רכבים מדובר ומהי ירידת הערך שלהם וכל מקרה לגופו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ד"ר סובארו:

לקנות רכב חדש, בלי כל קשר אם מדובר בבנזין או דיזל, זה כבר מתכון להפסד אדיר של כסף.

הסיביק המדוברת (מודל 2008) נמכרת כיום בלוחות יד-2 באיזור 70-80 אלף ש"ח. להערכתי היא לא עלתה פחות מ 120K-130K שח בשנת 2008 (בהערכה גסה: איבוד ערך של 15% לשנה, שהם מעל 1K שח בחודש).

ה i20 גם כן מאבדת לא מעט מערכה (מכוניות מודל 2010 מוצעות במחירים של 60K שח כולל מימון חברת הליסינג) כאשר חדשה עולה 96K ש"ח לפחות (איבוד של 20% לשנה).

אם אתה מחפש לחסוך בהוצאות, כדאי להתחיל לחשוב מקניה של רכב משומש, לכן אם משווים תפוחים לגרעיני אבטיח, כדאי לפרוש מהדיון כבר עכשיו - ולכן עדיף שלא להתייחס להשוואה של סיביק מול סופר מיני או מיני. ההשוואה צריכה להיות משפחתית מול משפחתית, תפוח מול תפוח.

אני מבין את הרעיון בו כולם מסתכלים על ירידת הערך של הרכב כפקטור משמעותי בקניה, אבל לדעתי צריך להפוך את היוצרות ולדעת להסתכל על הדברים בצורה קצת יותר מחוברת למציאות.

צריך להסתכל על העובדות:

1. כמה כסף יש לי "להשקיע" ברכב.

2. בהתאם לדרישות שלי, מה הרכב הכי מתאים שיכול לצמצם לי את העלויות השוטפות החודשיות של אחזקתו.

במצב של היום, מי שקונה רכב חדש מפסיד ים כסף. מי שמחליף רכב כל שנתיים שלוש גם מפסיד ים כסף.

ברור שהכי כלכלי זה לקנות רכב משומש בן שנתיים שלוש ולהחזיק את הרכב כמה שנים טובות (ולא שנתיים שלוש), אבל לך תסביר לאנשים שרוצים לעשות שופוני כל היום איך באמת חוסכים כסף.

מאידך, יש אנשים שיש להם כסף ורוצים להתפנק !!! פאק איט ירידת ערך !!! אבל מצד שני (וזה לא סותר אחד את השני !! כי לכל רכב כיום יש ירידת ערך של לפחות 15% ל-ש-נ-ה בשנים הראשונות) היו שמחים לצמצם עלויות אחזקה חודשיות כי לעיתים הנטל הופך להיות מעט כבד או קצת לחוץ.

בכמה תמכור את הרכב, מה יעבור עליו עד המכירה, האם ירידת הערך שלו תהיה שוות ערך למדגם הלא מייצג שאני עושה היום מול דגם מקביל של אותו היצרן.... הנבואה ניתנה לשוטים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בכל הכבוד מסקנתך מוטעית מן היסוד, כי מה שאתה אומר הוא ש- 30 אלף הש"ח האלו זה כסף שנזרק לפח!

פו.

30 אלף ש"ח הם בוודאות כסף בפח, כי אם יש לך אותם במזומן - אתה יכול לעשות איתם עוד כסף.

אם אין לך אותם - ואתה לוקח הלוואה כדי להשיג אותם - אז אתה משלם ריבית כדי להשיג אותם.

ככה או ככה - אתה מפסיד כסף.

לגבי "אני אחזיר את זה כשאני אמכור", גם זה לא בהכרח נכון, אבל מילא. ירידת ערך זה לא מדע מדויק וייתכן שאתה צודק כמו שאני צודק.

פורסם

אם סיוויק תימכר ב 70 אלף ש" או משהו בסגנון, אני מציע לך לחפש ג'טה TDI במצב שמור.

אפשר למצוא כזאת במצב שמור בעזרת סבלנות ותקציב בסביבות 100- 90 אלף ש"ח.

היתרון של ג'טה מול אוקטביה הוא במחיר ביטוח מקיף (אוקטביה TDI גניבה מאוד).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...