Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש כאן בתור משתמש רשום אך קורא ותיק של הפורום;וזו הודעתי הראשונה.

ברשותי הונדה סיוויק 2008, אני עושה את מסלול ירושלים רחובות כל יום וכבר צברתי 115,000 ק"מ :shock: . (יוצא לי בערך 8 ליטר ל100 ק"מ בממוצע)

חשבתי לעבור לרכב דיזל, למשל סקודה (יד שניה 2011).

קראתי את ההשוואות והפוסטים באתר, ואכן מסתמן כי דיזל היא אפשרות יותר נכונה כלכלית גם מבחינת ירידת הערך. עם זאת, נותר לי נעלם מרכזי - עלות הטיפולים.

בהנחה שאני עושה 26,000 ק"מ בשנה, האם מישהו יודע מהם עלות הטיפולים של רכבי דיזל, האם יש צורך באחד ל-15,000 או 10,000.

אני שוקל ללכת על סקודה אוקטביה טורבו דיזל, האם יש תובנות/הצעות אחרות? :roll:

תודה מראש וצום קל!

פורסם

הדיזל משתלם מאוד, בוודאי לעומת ההונדה שלך.

אבל.

קח בחשבון ירידת ערך מואצת לדגמי דיזל, מחיר רכישה גבוה יותר מול דגמי הבנזין ומחירי ביטוח גבוהים יותר לעומת דגמי בנזין מקבילים.

אם תשקלל את כל אלה, אתה תגלה שאין לך הרבה רווח בנסועה של 26 אלף ק"מ.

הפיתרון עבורך הוא רכישה של רכב סופר מיני ידני, שיהיה מרווח מספיק אבל גם חסכוני.

קח בחשבון שכמות הכוח תהייה שונה לגמרי מזו שיש לך כרגע בסיביק, זה המחיר שאתה משלם עבור החיסכון בדלק.

אופציות טובות עבורך:

רנו קליאו, פיאט פנדה, פיאט גרנדה פונטו, סוזוקי ספלאש\סוויפט\פורד פיאסטה\יונדאי I20.

כולן נעות בין 63-75K כשהפנדה החדשה היא הזולה מכולן.

פורסם

הונדה של פותח שרשור עושה 8 ליטר ל100ק"מ שזה בערך 1 ל12. נניח רכב סופר מיני יעשה 1 ל15 באותם תנאים, אין בזה שום רווח משמעותי בקילומטרז' כזה לאומת ירידה ברמה.

רכב דיזל כמו אוקטביה לא יהיה ירידה ברמה, בבין עירוני יהיה חסכוני כמו סופר מיני כזאת או אפילו יותר.

ד"ר, לגבי ירידת ערך של דיזל, תיראה בכמה מוכרים בפועל ועם איזה קילומטרז'. יוצא שלדיזל אין ירידת ערך גדולה יותר מבנזין מקביל, אם כבר להיפך. דיזלים שמורים עם קילומטרז' סביר בכלל להיט שנחטף כמו לחמניות חמות - אנשים צדים חודשים כדי למצוא אזמפלר סופר שמור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי פתרון עבורך הוא לחפש הונדה כמו שלך אבל היברידית (גם פריוס משומשת יכולה להיותר אופציה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ד"ר, לגבי ירידת ערך של דיזל, תיראה בכמה מוכרים בפועל ועם איזה קילומטרז'. יוצא שלדיזל אין ירידת ערך גדולה יותר מבנזין מקביל, אם כבר להיפך. דיזלים שמורים עם קילומטרז' סביר בכלל להיט שנחטף כמו לחמניות חמות - אנשים צדים חודשים כדי למצוא אזמפלר סופר שמור.

תסתכל על מחירון של פאביה בנזין מול פאביה דיזל עם אותם נתונים ותראה שהדיזל מאבד יותר מערכו.

כמו כן, עולה יותר יקר במקור. יותר יקר זה אומר יותר כסף, כסף שאפשר לקנות איתו דלק.

נקודה נוספת - רכב סופר מיני שנוסע מחוץ לעיר מגיע בקלות ל-1:17, אני הגעתי עם הפונטו שלי ל-1:20, בנסיעה רגועה למדי.

1:15 אני מקבל בתוך חיפה והקריות. כדאי להיות מעודכן.

אז סה"כ, על 26 אלף ק"מ בשנה רכב כמו קליאו ידנית או פנדה חדשה ידנית ישיג צריכה של 1530 ליטר. זה טוב יותר מ-2166 ליטר שהוא צורך כיום, חיסכון של 636 ליטר או סביבות 5000 ש"ח בשנה.

עכשיו תגיד לי אתה - פאביה ספייס דיזל, אוטו חסכוני לכל הדעות, בת שנתיים, תעלה לו 90 אלף ש"ח. זה המחירון, ואולי משלמים פחות על רכב קרוע אבל כמו שאמרת - על אחד שמור משלמים מחירון ולמעלה מכך.

לעומת זאת, פיאט פנדה מהדגם החדש עולה 63 אלף ש"ח ויש אחריות ל-7 שנים או 150 אלף ק"מ מפגוש לפגוש (אמיתי לגמרי).

אז מה עדיף? להשקיע עוד 30 אלף שקל כדי לקנות אוטו משומש שאולי ישיג צריכה יותר טובה?

לא נראה אבל תנסה לשכנע אותי.

פורסם

כמו כן, עולה יותר יקר במקור. יותר יקר זה אומר יותר כסף, כסף שאפשר לקנות איתו דלק.

תוך כמה שנים החיסכון של דיזל חדש מכסה את ההפרש במחירים של רכב חדש. כמה שנוסעים יותר ככה מכסה מהר יותר. אם נוסעים קילומטרז' ממוצע הדיזל יכסה את ההפרש בכ3 שנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תסביר לי איך הגעת לזה.

30 אלף ש"ח הפרש קונה לך 3750 ליטר דלק לפני שאמרת ג'ק רובינזון...

ז"א שאם הוא נוסע 26 אלף ק"מ בשנה, לפי 1:20 על פאביה מול 1:17 בכל רכב בנזין סופר מיני מקביל, מדובר על 1300 ליטר מול 1531 ליטר :lol:

אז סה"כ 200 ליטר בשנה, כשאמרנו שההפסד מתחיל מ-3750 ליטר...או במילים אחרות - 16 שנה עד שאתה מחזיר את ההפרש המקורי על מה ששילמת.

אין ספק, דיל משתלם אחושילינג!

פורסם

אז בשורה התחתונה לפי מה שאני מבין,

רכישה של דיזל במקום בנזין בנסועה של 26,000 ק"מ בשנה, לא להיט.

אבל מאחר וההונדה שלי ( 2008 ) עשתה כבר 116,000 ק"מ - ככל שיעבור הזמן - אני אתקשה יותר ויותר למכור אותה.

אז אם כבר אני משדרג/ מחליף אז אפשר לשקול דיזל...

פורסם

ז"א שאם הוא נוסע 26 אלף ק"מ בשנה, לפי 1:20 על פאביה מול 1:17 בכל רכב בנזין סופר מיני מקביל, מדובר על 1300 ליטר מול 1531 ליטר :lol:

איזה סופר מיני עושה 1 ל17? בנפילה חופשית אולי, אבל לא במשולב ובבין עירוני רק כאשר הרכב מהווה הפרעה לתנועה.

1 ל14 זה תוצאה סופר טובה לסופר מיני. אני לא מדבר על רכב שנוסע על אדי דלק ונוסע בהתאם (הפרעה לתנועה כבר אמרתי?). בנסיעות ארוכות רצוי מאוד שמנוע יהיה מספיק חזק כדי לבצע מהלכים.

אם תשווה למשל C3 בנזין לאומת C3 דיזל תיראה שמבחינת הדלק הרכב ישתלם מהר.

מנוע דיזל בעל מומנט גדול, זה מאפשר כוח זמין כל הזמן. גם מנוע 1.5 של מזדה 2 אין לו כוח זמין, המנוע מתחיל לעבוד ב4000סל"ד - צריכת הדלק שלה למשל 1 ל12 אם נוסעים עדין ולא קורעים את המנוע.

פורסם

קח בחשבון שכמות הכוח תהייה שונה לגמרי מזו שיש לך כרגע בסיביק, זה המחיר שאתה משלם עבור החיסכון בדלק.

אני מעדיף להימנע מרכב מיני על כביש 1.

אני נוסע שם באופן יומיומי, המון תנועה, מהירות, משאיות, עליות, פיתולים.

אני מעדיף רכב עם כוח, וגם מעט "נוכחות" בכביש. לכן פסלתי מראש מיני, והיברידיות (גם משיקולי קרינה...).

פורסם

אצלי יש פיז'ו 206, ידנית משנת 2001, אני עושה בקירוב 700 ק"מ על 48 ליטר, שזה יוצא 14.5 ק"מ לליטר. מתוך ה700, 400 הם בנסיעה בנעירונית, השאר עירונית. בבנעירוני, אני נוסע לא פחות מהר מהתנועה שסביבי וממש לא מעכב את התנועה.

אם אני נוהג עוד יותר רגוע אני גם מצליח להגיע ל 1:16.

פורסם

1 ל16 בנסיעה אני בקלות עושה בבין עירוני עם דיזל אוטומטי שלי שעבר כבר חצי מיליון קילומטר עם מזגן.

בנסיעה רגועה מאוד ללא מזגן, מה שניקרא בקצב סבתא אני הצלחתי להגיע לצריכה מעל 1 ל19 וזה במסלול משולב כולל עליות, רמזורים וכד'. בנסיעה במישור ללא עליות אני בטוח שאני יכול לעבור 1 ל20.

הרכב שלי שוקל 1600ק"ק.

דיזל מודרני על בודי קל יותר (למשל 1200ק"ג על C3) עם גיר ידני או רובוטי בקלות יכול לעשות בבין עירוני 1 ל20++. היצרן מדבר על משהו קרוב ל1 ל30 בC3 החדשה, אם זה יהיה בפועל בבין עירוני 1 ל24 זה מעולה. אני יודע שעם פלואנס דיזל רובוטית אפשר להגיע למעל 1 ל20 וזה רכב יחסית גדול.

פורסם
איזה סופר מיני עושה 1 ל17? בנפילה חופשית אולי, אבל לא במשולב ובבין עירוני רק כאשר הרכב מהווה הפרעה לתנועה.

1 ל14 זה תוצאה סופר טובה לסופר מיני. אני לא מדבר על רכב שנוסע על אדי דלק ונוסע בהתאם (הפרעה לתנועה כבר אמרתי?). בנסיעות ארוכות רצוי מאוד שמנוע יהיה מספיק חזק כדי לבצע מהלכים.

אם תשווה למשל C3 בנזין לאומת C3 דיזל תיראה שמבחינת הדלק הרכב ישתלם מהר.

מנוע דיזל בעל מומנט גדול, זה מאפשר כוח זמין כל הזמן. גם מנוע 1.5 של מזדה 2 אין לו כוח זמין, המנוע מתחיל לעבוד ב4000סל"ד - צריכת הדלק שלה למשל 1 ל12 אם נוסעים עדין ולא קורעים את המנוע.

פיאט פונטו ספייס שלי עושה את זה על בסיס קבוע בנסיעות לת"א. חבל שאתה מדבר לא מניסיון.

הרכבים החסכוניים באמת, עושים את זה ואפילו די בקלות - פיאט פנדה החדשה היא רכב מרווח מאוד, כנ"ל הגרנדה פונטו.

שתיהן יגיעו לתוצאה הזו די בקלות, ואם אתה נוהג כמו סבתא גם תגיע ל-1:20.

לגבי מאזדה וקיה ויונדאי וכו' - הן מעולם לא הצטיינו בצריכת דלק נמוכה, אז תשאיר אותן בצד ואל תכניס למשוואה. יש רכבים חסכוניים באמת ועליהם אני מדבר.

פורסם
אני מעדיף להימנע מרכב מיני על כביש 1.

אני נוסע שם באופן יומיומי, המון תנועה, מהירות, משאיות, עליות, פיתולים.

אני מעדיף רכב עם כוח, וגם מעט "נוכחות" בכביש. לכן פסלתי מראש מיני, והיברידיות (גם משיקולי קרינה...).

לא הצעתי לך רכב מיני, אלה באמת לא שוס על כביש 1.

הצעתי לך רכבי סופר מיני שהם יציבים מאוד על הכביש. כמו כן גם את העליות יקחו בקלות יחסית.

לך לסוכנות ותשב בפיאט פנדה החדשה ותגיד לי אם אתה פוחד ממשאיות כשאתה ברכב כזה.

פורסם
פיאט פונטו ספייס שלי עושה את זה על בסיס קבוע בנסיעות לת"א. חבל שאתה מדבר לא מניסיון.

כמה שאני זוכר היה דיון על צריכת הדלק ברכבך ובהתאם לכך אני גם מאט בספק.

• תוכן חדש...