Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בטוח.

אבי וייזל מפליקס - ספונסר פורום כתב:

"...בדיוק כמו ברכב עם תיבת הילוכים ידנית, כאשר אתה עומד ברמזור תיבת הילוכים משולבת בניוטרל והמצמד מנותק. כאשר אתה משחרר את דוושת הבלם, אתה שולט על מהירות חיבור המצמד. שחרר לאט - המצמד מתחבר לאט ולהפך. עזוב דוושת בלם בבת אחת ולחץ על דוושת הדלק והרכב יזנק ממקומו! עזוב דוושת בלם לאט ולחץ בעדינות על דוושת הדלק והרכב יצא לדרך בעדינות.

אני מציע לכל אחד שמעולם לא התנסה בתיבת DSG לגשת לחניון ריק עם שיפוע קל, לעמוד במעלה השיפוע ולהתחיל בניסיונות זינוק מהמקום. הבט על מד הסל"ד ושחרר את דוושת הבלם בשיא העדינות. על פי מצב המחט אתה תבין את קצב חיבור המצמד. ככל שתשחרר את הבלם, הסל"ד יעלה כי מחשב ניהול מנוע מפצה על העומס הנוסף. בלימה מוחלטת מעבירה את התיבה לניוטרל. העבר את ידית ההילוכים למצב N ובחזרה ל D ותבחין שאין כל תגובה, ההפך ממה שהכרת ברכב עם תיבה פלאנטרית.

למעוניינים לזנק מהרמזור עם גיר DSG בחריקת צמיגים ועשן, אני בטוח שיש מי שילמד אותם. זה בהחלט אפשרי ובדגמים הספורטיביים של פולקסווגן גם יש פונקציה יעודית למטרה זו..."

המקור - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=445440

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מניסיון עם תיבת DSG כאשר הרכב בעצירה מוחלטת והברקס לחוץ התיבה משלבת לבד ל-N באשר משחררים את הברקס (תלוי במהירות השיחרור כמו שאמרו מעלי) הגיר ישלב להילוך ראשון. עוד הוכחה עניין זה בפאסאט עם הבלם יד החשמלי, הוא יודע לבד ברגע שהגעת לעצירה מלאה גם כאשר משאירים את הגיר ב-D להפעיל את הבלם יד לשים את הגיר בניוטראל עד שלוחצים שוב גז....

פורסם
בעברית:

לא מעבירים לN ברמזור ברכב אוטומאט.

גירים רובוטיים עוברים בעצמם לN כאשר אתה בעמידה עם דוושת מעצור לחוצה.

דווקא היה כתוב בדיוק ההפך ... :roll:

רשום שבעצירה הקלאצ' מוחזק על נקודת החיכוך ולכן בעצירה ממושכת צריך להוציא מD/S, אבל זה כמובן קשקוש מוחלט.

מה שכן בעמידה של 5 דקות ומעלה אולי יש טעם לשחרר לN, יכול להיות שהתיבה מחזיקה את הקאלצ' לחוץ בD במקום לשחרר לניוטרל ואז יש שחיקה מוגברת למיסב.

פורסם
דווקא היה כתוב בדיוק ההפך ... :roll:

רשום שבעצירה הקלאצ' מוחזק על נקודת החיכוך ולכן בעצירה ממושכת צריך להוציא מD/S, אבל זה כמובן קשקוש מוחלט.

מה שכן בעמידה של 5 דקות ומעלה אולי יש טעם לשחרר לN, יכול להיות שהתיבה מחזיקה את הקאלצ' לחוץ בD במקום לשחרר לניוטרל ואז יש שחיקה מוגברת למיסב.

זה תלוי איך היצרן תכנון את התנהגות הגיר, יש מכוניות שבעמידה במקום עם דוושת בלם לחוצה מפרידה את הקלאץ לחלוטין, ורק בזמן שחרור דוושת הבלם המחשב מתחיל לשלב את הקלאץ לנקודת החיכוך.

פורסם

Miraz, לפעמים שמוספים להסבר "ובעברית" יש המתכוונים (כמוני) שבמקום הדבר הלא מובן/או/שטות שנאמרה, נעשה את זה פשוט עבורך...

בכל אופן, אתה חוזר על מה שאני כתבתי, כך שהנ"ל זה רק תרגום לגוף הסרט.

פורסם

לא סתם ההעברה בין D ל-N אינה מצריכה כל לחיצה על לחצן - אלא פשוט דחיפה של מוט ההילוכים.

כדי לשמור על הגיר אני תמיד מעביר ל-N (אם זה המתנה אפילו של חצי דקה).

זה כל כך קשה ?

עובדה שברכבים שלי אף פעם לא היו בעיות גיר (טפו טפו.....) וההילוכים עוברים חלק ללא מכות או קפיצות (פוקוס ופאסאט).

ב-2 הרכבים אני כבר קרוב ל-200,000ק"מ.

פורסם

אתה מתייחס ל DSG ו POWERSHIFT?

פורסם
אני מתייחס לכל התיבות האוטומטיות באופן כללי.

אתה מספר פה על משהו מניסיון אישי ספציפי. האם אתה יכול לענות ספציפית לגבי 2 הרכבים שציינת?

נושא השירשור אינו כללי.

• תוכן חדש...