Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת מאמצי לאחרונה לחסוך בדלק עד כמה שניתן דהיינו

צימצום נסיעות

נסיעות רגועות

האצות מתונות (בד"כ לפעמים צריך "לתת גז"):-)

ולאחר טיפולים ויישור קו שבוצע בהדרגה:

טיפול פילטרים שמנים (אויר, דלק,שמן ,שמן סינטטי 5W40 ובנוסף תוסף MOS2)

ריענון שמן גיר(לאחרונה רוענן ב2008 לפני 45000 ק"מ)

פלגים NGK BPR6ES כמצוין בספר הרכב.

החלפת נוזל קירור פרסטון.

ולמרות שהרכב סוחב טוב במיוחד לאחר הטיפולים,ואין בעיה מורגשת בסרק,האצה,דימום (אין "דיזלינג"-קודם היה אך פסק לאחר החלפת הפלגים)

התוצאות מראות שהצריכה המשולבת עם מזגן קבוע כאשר 70 אחוז נסיעות עירוניות פקקים וכו היא 8.5 ק"מ לליטר בממוצע(לאורך מספר חודשים ללא שינוי מהותי).

בשבועיים האחרונים לאחר החלפת הפלגים ולאחר ניסיון לשנות דפוס נהיגה לרגוע יותר אראה אם יש תוצאות ממשיות(עדיין לא סיימתי טנק).

בנוסף אני מתכוון להחליף חוטי הצתה שהם עדיין מקוריים שהגיעו עם המנוע שהוחלף ב2004(יזאקי אדומים 7 מ"מ)

למרות שאין מהם זליגות(בדקתי בחושך בכמה שיטות כולל ריסוס של מים עליהם) והמנוע לא חותך מאיץ טוב ויציב על 700 סל"ד ללא מזגן עם הילוך משולב בסרק(עם מזגן 500-600 יציב,ללא מזגן וללא הילוך 900 יציב)

הקצוות של חלק מהקונקטורים סדוקים בקצה,וההתנגדות של אחד מהם מגיע ל 40KOHM (השאר בין 6 ל10).

חשבתי ללכת על הבירו הכחולים ששמעתי קראתי שהם טובים מאד,אך לא הצלחתי להשיגם (אין אצל "עימנואל" בחיפה וגם אצל היבואן בחולון בדקתי)

החלטתי ללכת על חוטי הצתה OE (תואמים למקור) של בוש מדגם "LIFETIME" השחורים שדומים במבנה הפנימי שלהם לבירו הכחולים.

ראיתי כאלה בEBAY במחיר סביר כולל משלוח(קצת פחות מ 160 ש"ח) והזמנתי.

עכשיו נמתין ונראה עם יש שינוי לאחר החלפת הפלגים ושינוי הרגלי הנסיעה וכן לאחר שהחוטים יגיעו נעדכן ונדווח אם ישנו שינוי.

בקרוב יש לי טסט ולפני כן אני מתכוון לבצע בדיקת 4 גזים,זה יתן לי אינדיקציה טובה יותר על מצב תצרוכת הדלק.

ואם כל זה לא יעזור לשפר את הצריכה אז נצטרך כנראה לטפל בקרבורטור שטופל לאחרונה לפני שנתיים וחצי אצל צביקה לשביעות רצוני.

אולי הגיע הזמן לבקרו שוב:-)

95_1_en.jpg

פורסם

הכל אתה אומר, חוץ מבאיזה רכב מדובר? 8.5 ק"מ לליטר לרכב ממוצע בנהיגה חסכונית זה לא נשמע תקין, אבל קודם באמת נשמע איזה אוטו זה, אה?

טיפ חשוב למי שרוצה להקטין את צריכת הדלק - למדו מנהגיה משאיות הכבדות (המקצועיים שביניהם אני מתכוון) - דאגו תמיד לעבור רמזורים בלי לעצור. מתקרבים לרמזור - מאיטים עוד ועוד, רק לא עוצרים לגמרי. תמיד, התחלת נסיעה מעמידה צורכת יותר דלק מהתחלת נסיעה מנסיעה - אפילו בקמשי"ם בודדים.

וגם לחץ אוויר בגלגלים. מבחינתי, צריכת הדלק שאני עוקב כל הזמן, משמשת עבור מד לחץ אוויר בגלגלים. ברגע שיש עליה, אני יודע שצריך לבדוק, ומוצא חוסרים.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
הכל אתה אומר, חוץ מבאיזה רכב מדובר? 8.5 ק"מ לליטר לרכב ממוצע בנהיגה חסכונית זה לא נשמע תקין, אבל קודם באמת נשמע איזה אוטו זה, אה?-חשבתי שזה ברור לפי התמונה וזה מצוין גם בפרופיל:מיצובישי לנסר הישנה.

וגם לחץ אוויר בגלגלים. מבחינתי, צריכת הדלק שאני עוקב כל הזמן, משמשת עבור מד לחץ אוויר בגלגלים. ברגע שיש עליה, אני יודע שצריך לבדוק, ומוצא חוסרים.

ֹבודק מידי שבועיים בד"כ ממלא 30-31 PSI שזה מעט יותר מהמלצות היצרן כדי לפצות על ירידה בלחץ האויר עד המילוי הבא.
פורסם

התוצאות מראות שהצריכה המשולבת עם מזגן קבוע כאשר 70 אחוז נסיעות עירוניות פקקים וכו היא 8.5 ק"מ לליטר בממוצע(לאורך מספר חודשים ללא שינוי מהותי).

עקרונית, אם אכן הרכב מבלה 70% מהזמן בפקקים ונסיעה עירונית ואכן מדובר בלנסר ישנה, מצבך מצויין.

אין מה לצפות לשיפור משמעותי כאשר הרכב יוצא מחוץ לעיר מאחר והגיר האוטומטי (3 הילוכים) לא עושה לנו חסד, במקרה הזה, כאשר משייטים מחוץ לעיר (בטח אם מדובר במהירות תלת סיפרתית).

בסה"כ אין לך מה להיות מודאג, תחליף את חוטי ההצתה וליתר בטחון בצע בדיקת 4 גזים אצל צביקה לוודא שהקרבורטור מכוון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי אם הרכב בסדר - אל תוציא כספים מיותרים, שבספק גדול מאוד אם יוכלו לחסוך לך ב עתיד (הקטנת הוצאות על דלק).

מיותר (לא להזניח חו"ח את הרכב, אבל לא לחפש גם מה להחליף "בכח").

alfa 156 2.5.

פורסם

או.קיי.

סורי על אי הקישור של הרכב בתמונה (ממש לא נראה "ישן") עם דבריך.

אם אתה הרבה מאוד בפקקים, אתה צריך מכונית עם מנוע קטנטן ורגל במשקל נוצה. אנמלשות.

מה שכן, זה הופך להיות הרבה יותר קריטי איך אתה מתקדם בפקק.

אני מניח, אבל רוצה לוודא -

- אתה משתדל שלא להגיע לעצירה מוחלטת?

- האם אתה נמנע מלהאיץ כשצריך לזוז, אלא רק מעט מעבר למה שמגיע באמת לגלגלים?

אלו הדברים שעושים הבדל ענקי בצריכת הדלק במצב כזה. עד כמה שאני מבין מהמגאן ומחשב הדרך שלה, כשאני שומר על כללים אלו בדקדקנות, אני עדיין נמצא בתחום חסכוני (כ - 8 ל' ל - 100 ק"מ, לעומת 7 הממומצע הכולל), כך שגם אתה יכול לשפר לדעתי.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

העצה הכי חסכונית למי שזה אופי נסיעתו - שנה מסלול נסיעה או שעת נסיעה.

בפקקים בכמות כזו 8.5 ק"מ/ליטר זה בכלל לא רע!

כמו שכתבו קודמיי חלק מההשקעות שאתה עושה לא יחזירו עצמן.

אם יש משקל מיותר ברכב, תשתחרר ממנו...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
למה להחליף חוטי הצתה אם אין גמגומים או בעיות שונות?

בכיף הייתי מחליף בפונטו 16V שלי אבל המחיר של החוטים מאוד יקר...

החוטים כבר די ישנים ,חלק מהקונקטורים שמתחברים לפלגים סדוקים בתחתיתם ,ועל אחד החוטים נמדדה התנגדות כפולה מהמקסימום המומלץ.

עלות חוטים תחליפיים איכותיים היא פחות מ 200 ש"ח לדעתי השקעה שווה.

פורסם

ברכב הזה חשוב לשים לב לשתי מחלות עיקריות: למצב הקרבורטור (שיהיה נקי ומכוון) וגם לצ'וק האוטומטי ,שנוטה להיתפס וגורם לצריכת דלק גבוהה מהרגיל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מילאתי טנק היום ואין שינוי.

לפני שבועיים הוחלפו הפלגים (הגיע הזמן) ואין שיפור או הרעה.(8.64 ק"מ לליטר אותה תחנה,אותה משאבה-פעם קודמת היה 8.63).

לאחר שיגיעו חוטי ההצתה נבדוק שוב.

פורסם

גם אני שיניתי הרגלי נהיגה בעקבות צריכה גבוהה אפשר לראות כאן

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=441071

הבעיה היא ברכב כמו שאמרו לך הוא לא חסכוני במיוחד.

צריך להיות יותר עדין ולעבוד על עצמך ("בשביל מה מזגן? פתחי חלון תראי כמה נעים. רק 2 בצהריים")

בו בטח ליבי ונעזרתי

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז ככה-מעט רקע ועידכונים.

רקע לפתיחת השירשור

הרכב במשך תקופה ארוכה צורך בסביבות 8.5 ק"מ לליטר ,הצריכה הכי טובה לפני התחלת פעולות השיפור הגיע ל 8.64 ק"מ לליטר.

פתחתי את השירשור כדי לשתף, להתיעץ, ולדווח על פעולות לשיפור הצריכה.

עידכונים

בחודש האחרון בוצעו מספר פעולות וכן שינויים בסיגנון והרגלי הנהיגה אך התוצאות הפתיעו אותי מאד.

א.הוחלפו פלגים(על זה כבר דיווחתי) מה ששיפר במעט את הצריכה אך לא בצורה משמעותית.

ב.הותקן שעון ואקום-"חסכן" על מנת שישמש ככלי עזר בסיגול הרגלי נהיגה חסכונית.(על זה דיווחתי בשירשור נפרד).

ג.הוחלפו חוטי הצתה-שיפור משמעותי בצריכה ,לאחר בדיקות ראשוניות הצריכה הגיעה 8.96 ק"מ לליטר ובבדיקה שניה ל10.3 ק"מ לליטר עם עליה באחוז הנסיעה הבין עירונית.

ד.היום לראשונה ראיתי את המספר 400 במד הק"מ טרם נדלקה לראשונה נורת הדלק (באזור 403) מאז שאני מחזיק ברכב לא ראיתי מספר אפילו קרוב לזה (תמיד זה היה בין 320 ל340 ק"מ).

לאחר מילוי מיכל היום, אובחנה צריכה ממוצעת של 10.96 ק"מ לליטר, כאשר חצי מהק"מ בנסיעה בין עירונית (כולל נסיעה לי-ם) והחצי השני נסיעה עירונית בשעות עומס(פקקים).

שיפור אדיר של סה"כ 27 אחוז בצריכת הדלק בקירוב שזה כמעט שליש

גורם השיפור המשמעותי היה החלפת חוטי ההצתה הישנים,שההתנגדות שלהם נעה בין 6KOHM ל30KOHM (כאשר הכבל בעל ה30KOHM התנגדות היה לא יציב בהתנגדותו והראה שינוי של +- 10 KOHM ) לחוטי הצתה חדשים של בוש שהתנגדותם נעה בין 0.8KOHM ל 1.3KOHM.

וכמו כן שיפור בהרגלי נהיגה.

2012-09-23_06-31-41_791.jpg

2012-09-20_18-10-57_230.jpg

2012-09-23_07-11-57_128.jpg

2012-09-24_18-51-40_206.jpg

2012-09-20_18-30-51_3.jpg

2012-09-25_16-57-17_157.jpg

2012-09-25_16-35-34_883.jpg

• תוכן חדש...