Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנדסאי רכב

Yotam1131
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני רוצה ללמוד מכונאות רכב , לפי מה שבדקתי את 2 מכללות שאפשר ללמוד שם , מכללת עתיד , ותל חי.

יש כמה דברים שאני רוצה להבין.

1. מישהו יודע משהו על האיכות לימוד של המכללות האלה?

2. מה ההדבל בין הנדסאי למכונאי רגיל?

3. הנדסאי נחשב "יותר מקצועי" ממכונאי רגיל ?

4. יש ביקוש לעבודה להדסאי רכב?

פורסם

אני הנדסאי מכונות - רכב שנה ב' במכללת רופין.

השנה הראשונה התעסקה בעיקר בחומר עיוני - פיזיקה,הידראוליקה,חוזק חומרים,שרטוט,אנגלית טכנית,חשמל ועוד.

כאשר בסוף השנה ישנם 2 מבחני מה''ט חיצוניים בפיזיקה והידראוליקה+אוטומציה.

השנה השנייה יותר קלילה וכוללת גם עבודה מעשית בסדנא וכמובן עוד חומר עיוני.

ישנו מחסור רב באנשי מקצוע איכותיים ולכן ישנה דרישה רבה בשוק ותמיכה ממשרד התמ''ת (מלגות וכד').

ישנו הבדל בין מכונאי לבין הנדסאי ,כאשר הנדסאי הינו בעל מקצוע עם ידע רב יותר וכמובן התמקצעות בטכנולגיה החדשה יותר,אחרי הכל ,היום כל הרכבים מצויידים ועושים שימוש במחשבים.

הבעיה שהשכר כרגע איננו בהתאם וישנה נטייה לזלזל באנשי המקצוע ואז ישנה פליאה למחסור באנשי מקצוע.

פורסם
אני הנדסאי מכונות - רכב שנה ב' במכללת רופין.

השנה הראשונה התעסקה בעיקר בחומר עיוני - פיזיקה,הידראוליקה,חוזק חומרים,שרטוט,אנגלית טכנית,חשמל ועוד.

כאשר בסוף השנה ישנם 2 מבחני מה''ט חיצוניים בפיזיקה והידראוליקה+אוטומציה.

השנה השנייה יותר קלילה וכוללת גם עבודה מעשית בסדנא וכמובן עוד חומר עיוני.

ישנו מחסור רב באנשי מקצוע איכותיים ולכן ישנה דרישה רבה בשוק ותמיכה ממשרד התמ''ת (מלגות וכד').

ישנו הבדל בין מכונאי לבין הנדסאי ,כאשר הנדסאי הינו בעל מקצוע עם ידע רב יותר וכמובן התמקצעות בטכנולגיה החדשה יותר,אחרי הכל ,היום כל הרכבים מצויידים ועושים שימוש במחשבים.

הבעיה שהשכר כרגע איננו בהתאם וישנה נטייה לזלזל באנשי המקצוע ואז ישנה פליאה למחסור באנשי מקצוע.

בסופו של דבר ההנדסאי והמכונאי יעשו את אותה העבודה ויקבלו את אותו השכר במוסך ?

פורסם
בסופו של דבר ההנדסאי והמכונאי יעשו את אותה העבודה ויקבלו את אותו השכר במוסך ?

בסופו של דבר הכל תלוי במזל של אותו אדם.

יש הנדסאים שעובדים כמכונאים

יש מנהלים טכני במוסך או מנהל עבודה

יש מנהל טכני אצל יבואן או מעביר הדרכות על רכבים חדשים למוסכי החברה.

לגבי רמת השכר, במוסך מרוויחים קצת יותר ממכונאי

אצל יבואן מרוויחים 8-9 ברוטו

בדר"כ מי שלומד אז ממשיך לניהול מוסך

אני נטשתי הנדסאי מכונות אחרי שנתיים כי אני עובד בהנדסה ומרוויח משכורת ממוצעת. לא ראיתי טעם להמשיך ללמוד אז עזבתי ועכשיו אני בשנה שניה לתואר ראשון

• תוכן חדש...