Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדבקת פלסטיקה בפנים הרכב וצביעה מחדש

שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

יש כל מיני חלקים סדוקים בפנים הרכב,אני רוצה לחזק בעזרת דבק יעודי(איזה מומלץ?)ולאחר מכן לשייף ולצבוע,יסוד ואחר כך שחור.

1.באיזה דבק להשתמש?חשוב שיהיה מתאים לפלסטיק,עמיד,גם בפניי צבע וחום.

2.באיזה נייר שיוף להשתמש?בכל זאת מדובר בחלקי פלסטיק עדינים מאוד.

3.באיזה צבעים?עמידים לחום הישראלי וכמובן מתאימים לפלסטיק.

האם פספסתי משהו בסדר הפעולות?

איזה טיפים אתם יכולים לתת לי?

חשבתי אולי להוסיף חומר מילוי כדי לסגור כל מיני סדקים ממש קטנים שלא זקוקים להדבקה,כדי שאחרי זה הגימור יהיה חלק,איזה חומר מילוי צריך לקנות?

apepere8.jpg

בתמונה אפשר לראות שבר די גדול,אני רוצה להגיע למצב שאחרי ההדבקה אפשר לצבוע ושהגימור יהיה נקי וללא סימני הדבקה או שברים.

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב בכיוון של אפוקסי שמגיע בשני טיובות. התוצאה המוגמרת חזקה מאד, עמידה מאד, ניתנת לשיוף ולצביעה מחדש. ניתן להוסיף לדבק "גרגרים" של משהו בצבע שבו אתה רוצה את הגימור (פלסטיק או משהו למשל), פה זה לא ממש רלוונטי כי אתה רוצה לצבוע הכל בכל מקרה.

לגבי נייר שיוף: תלוי מה אתה רוצה להשיג, אם אתה רוצה רק לשייף את הדבק, נייר מים גרעין 1000 יהיה בסדר. אם אתה רוצה לשנות את המרקם של כל האיזור, קח משהו גס יותר, כמו בד שמיר בגרעין 400. אם אתה רוצה לשייף את הדבק עם משהו מעט יותר גס, נסה להתארגן על דרמל ונייר שיוף ייעודי שלו, יקל מעט על החיים שלך.

צבע- יש צבעים עמידים לחום של עד 600 מעלות. לא ניסיתי אותם עדיין, למרות שאני מאד מעוניין... צבעתי בעצמי את החלק שמסביב לרדיו אצלי ברכב אבל עם צבע לא עמיד. זוועה. מבחינת תוצרת אני הכי אהבתי את הצבעים של ECCO עד היום (ולא איתם צבעתי את החלק הנ"ל לצערי).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה הכוונה מגיע ב2 טיובות?איך עובדים איתו?מערבבים בניהם?

כעיקרון-אני רוצה לשייף את כל החלק כדי ליצור בסיס טוב יותר לצביעה,ובלי לשנות לחלק את המרקם עד כמה שאפשר כמובן,וליצור אחידות עם האיזור המודבק עד כמה שאפשר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חלקים בפנים הרכב לרוב עשויים מפוליפרופילן (Polypropylene PP), חומר זה כמו גם פוליאתילן (PE) הינם חומרים אשר קשים מאוד להדבקה.

מצד שני, חומרים אלו דיי קלים להלחמה מאחר והם תרמופלסטיים (ניתנים להתכה והתמצקות מחדש).

עם זאת, לא הייתי ממליץ לך להלחים את החלק, מאחר ויש סיכוי סביר כי אתה תפגע בחלק באופן בלתי הפיך (מחוסר ניסיון).

ישנם דבקים שמתיימרים להדביק PP ו PE לדוגמא: http://www.loctiteproducts.com/p/sg_plstc/overview/Loctite-Plastics-Bonding-System.htm

מדיווחים ברשת המוצר מקבל מחמאות רבות.

הייתי ממליץ לך לרכוש את המוצר מחו"ל (אני מניח שהוא לא נמכר בארץ) ולנסות אותו.

שים לב, דבק מהיר רגיל, או אפילו אחד אשר מצויין עליו "פלסטיק" לא יעשה את העבודה.

דבקים אלו יכולים להדביק PVC, PS, PC ועוד, אך לא PP ו PE!

כנ"ל לגבי דבקים אפוקסיים.

בהצלחה

אל תשכח לדווח!

*עריכה*

לא שמתי לב לגבי הצביעה שאתה מתכנן.

אני לא ממליץ לצבוע PP, בערך מאותה הסיבה שכמעט ולא ניתן להדביק PP.

הצבע פשוט לא יקשר למוצר, ולכן לא יהיה יציב ויהיה פגיע מאוד לקילופים, לא מומלץ!

אם רוצים בכל זאת לצבוע PP ושיהיה עמיד, יש לבצע טיפול פני שטח למוצר בכדי שיהפוך לפולארי (אני מניח שאתה לא רוצה להכנס לזה).

אם תשתמש בדבק אשר ציינתי, יש סיכוי סביר מאוד שלא תזדקק כלל לצביעה או שיוף, זאת מאחר ואין צורך "לעטוף" את האיזור בדבר.

מצאתי בשבילך את הדבר למכירה בהום-דיפו (ארה"ב) http://www.homedepot.com/Paint-Adhesives-Tape/h_d1/N-5yc1vZ1xhmZarpz/R-100371829/h_d2/ProductDisplay?catalogId=10053&langId=-1&storeId=10051

אני מתכוון להזמין לעצמי, סתם כי תמיד טוב שיש בבית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב בכיוון של אפוקסי שמגיע בשני טיובות.

למה לו לקנות את ה2 טיוביות והוא יסתבך בלערבב אותם ולהדביק?

לדעתי(ומניסיון-בחלקים שנסדקו-ולא רק בתעשיית הרכב) תרכוש אפוקסי פלסטלינה,

זה המוצר:

31sC1TudepL._SL500_AA280_.jpg

אתה יוצר מהחומר הזה איזו צורה שבא לך, שאתה פשוט יכול לעצב את זה כדאי למלא את הסדק שיש לך בדיוק כמו השם שלו-פלסטלינה.

אחרי זמן המתנה קל, החומר הזה הופך להיות ברמה מאוד קשיחה ועמיד מול חום חזק ומול רטיבות.

ככה אתה לא מתעסק עם דבקים או דברים בסגנון פשוט מעצב את הצורה שאתה צריך ישירות על הפלסטיקה שלך.

ניתן לרכוש בכל חנות טמבור ממוצעת- האחרון שרכשתי(לפני שבוע וחצי ככה) המחיר שלו לא יותר מ20 שקל אם אני זוכר נכון.

אם יש לך שאלות איך לעבוד עם זה,בשמחה תשאל (:

ואל תשכח לספר מה עשית בסופו של יום (:

הלו הלו! חשבתי שמדברים עלי,איך התחת של יוסי התחיל לככב כאן?

:shock:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברים רב תודות,כמו תמיד אני רק משכיל ממכם!

תודה לגבי הדבק פלסטלינה הוא יהיה לי יעיל לעוד כמה דברים!

אלון אני מבין ממך שלא כדאי לצבוע את הדשבורד,מה כן ניתן לעשות כדי להגיע לרמה מסויימת של התאמה בין החלקים?

או מה בכל זאת אפשר לעשות כדי לצבוע?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה לו לקנות את ה2 טיוביות והוא יסתבך בלערבב אותם ולהדביק?

לדעתי(ומניסיון-בחלקים שנסדקו-ולא רק בתעשיית הרכב) תרכוש אפוקסי פלסטלינה,

זה המוצר:

31sC1TudepL._SL500_AA280_.jpg

אתה יוצר מהחומר הזה איזו צורה שבא לך, שאתה פשוט יכול לעצב את זה כדאי למלא את הסדק שיש לך בדיוק כמו השם שלו-פלסטלינה.

אחרי זמן המתנה קל, החומר הזה הופך להיות ברמה מאוד קשיחה ועמיד מול חום חזק ומול רטיבות.

ככה אתה לא מתעסק עם דבקים או דברים בסגנון פשוט מעצב את הצורה שאתה צריך ישירות על הפלסטיקה שלך.

ניתן לרכוש בכל חנות טמבור ממוצעת- האחרון שרכשתי(לפני שבוע וחצי ככה) המחיר שלו לא יותר מ20 שקל אם אני זוכר נכון.

אם יש לך שאלות איך לעבוד עם זה,בשמחה תשאל (:

ואל תשכח לספר מה עשית בסופו של יום (:

למלא סדק, נניח וזה יכול לעבוד (לא פיתרון אידיאלי אך אפשרי).

מצד שני, למלא דסק אני יכול גם עם פימו :wink:

לגבי הדבקה של חלק ששבור לשניים, ועשוי PP/HDPE, אין שום סיכוי שאפוקסי יעבוד, בטח ובטח לא האפוקסי שציינת.

למען האמת, גם ציאנואקרילט לא אמור לעבוד, אך ישנם דיווחים כי הדבק הנ"ל של חברת Loctite אכן עובד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברים רב תודות,כמו תמיד אני רק משכיל ממכם!

תודה לגבי הדבק פלסטלינה הוא יהיה לי יעיל לעוד כמה דברים!

אלון אני מבין ממך שלא כדאי לצבוע את הדשבורד,מה כן ניתן לעשות כדי להגיע לרמה מסויימת של התאמה בין החלקים?

או מה בכל זאת אפשר לעשות כדי לצבוע?

איזה חלק אתה מעוניין לצבוע בדש? (אני מניח שמדובר על ה 205GTI).

קודם כל יש לאבחן אם מדובר על PP או על PVC, ניתן ע"י בדיקת מעבדה במכון הפלסטיק והגומי (בדיקה אשר נקראת DSC, לא יודע את העלות. לצורך הבדיקה מספיק 9 מיליגרם של חומר), או ע"י חריש ברשת.

אם PVC, המצב שלך טוב מאחר וזה חומר שהרבה יותר קל לצביעה.

אם PP, אני אישית לא הייתי נכנס לזה, כל תוצאה אולי תראה טוב בהתחלה, אך לא יעבור זמן רב עד שתראה עלובה..

אם בכל זאת את רוצה לצבוע PP אני מציע לך לחרוש את הרשת אחר מידע כיצד לצבוע PP.

לגבי ההדבקה, אני ממש לא הייתי ממליץ לך לנסות את הפלסטלינה על החלק אשר בתמונה, זה לא יעיל, זה יהיה מכוער, והכי חשוב זה לא יחזיק זמן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי ההדבקה, אני ממש לא הייתי ממליץ לך לנסות את הפלסטלינה על החלק אשר בתמונה, זה לא יעיל, זה יהיה מכוער, והכי חשוב זה לא יחזיק זמן.

מאיזו סיבה אתה אומר שזה לא יחזיק מעמד? החומר הנ"ל הופך להיות קשיח ברמות חזקות מאוד.

אתה טוען את זה מניסיון?

כי אצלי מניסיון זה מחזיק מעמד יפה מאוד בכל מיני דברים.

ולכיעור אין קשר פה שבכל מצב הוא מתכנן לעשות צביעה,שיוף והכל חלק.

הלו הלו! חשבתי שמדברים עלי,איך התחת של יוסי התחיל לככב כאן?

:shock:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאיזו סיבה אתה אומר שזה לא יחזיק מעמד? החומר הנ"ל הופך להיות קשיח ברמות חזקות מאוד.

אתה טוען את זה מניסיון?

כי אצלי מניסיון זה מחזיק מעמד יפה מאוד בכל מיני דברים.

ולכיעור אין קשר פה שבכל מצב הוא מתכנן לעשות צביעה,שיוף והכל חלק.

מהסיבה ש-PP הינו חומר א-פולארי אשר אוהב רק את עצמו, אותו כנ"ל ל-PE.

אם אתה רוצה להדביק אותו, תתקל בבעיה של חוסר יכולת להצמדה יעילה של הדבק.

ההצמדה יכולה להיות מכאנית (אם החומר פורזיבי מאוד, וחלק מן הדבק יחדור לעומק המוצר) מה שלא קורה בדרך כלל במוצרים המוזרקים מ-PP/PE.

הדבקה טובה צריכה להתבסס על קשרים כימיים, ואת זאת לא ניתן לעשות על מצע של PP/PE אשר לא עברו מודיפיקציה כלשהי.

הדבק אשר הצעתי עושה שימוש בשכבת "הכנה", אשר למעשה עושה מודיפיקציה לפני השטח ומוסיפה לו קבוצות פונקציונאליות אשר אליהם יכול להיקשר הדבק (ציאנו-אקרילט) בקשרים כימיים.

כן, אני בטוח ב-100%, שלא ניתן להדביק שתי חזיתות של PP עם דבק אפוקסי, הדבקה יציבה אשר תחזיק לאורך זמן.

לא חוכמה לקחת שני חלקים ולעטוף אותם בפלסטלינה (וגם אז זה לא יהיה חזק).

אני מזמין אותך לערוך ניסוי קצר.

תיקח קופסאת סלטים (חומוס אחלה, עשויות כולן מ-PP) תגזור מהן יריעה ואז תגזור אותה לשתיים.

עכשיו תנסה להדביק אותה עם אפוקסי (כל סוג שתבחר) ובאופן אסטטי (זאת אומרת לא לכסות את שתי היריעות יחדיו באפוקסי, אלא רק את חזיתות החתך) ותבדוק כמה חזקה ההדבקה.

התוצאות לא יהיו משהו, וזה עוד במקרה טוב יחסית מאחר והקופסאות עברו טיפול פני שטח אשר גורם לפני השטח להיות קצת פולאריים (מאחר וצריך להדפיס על הקופסא).

אם תיקח קופסא שלא הדפיסו עליה התוצאות יהיו אפילו יותר גרועות.

אותו כנ"ל בדיוק לגבי צביעה של PP-PE.

כפי שציינתי, אם מדובר ב-PVC (ויש סיכוי שכן) אז המצב הרבה יותר פשוט.

אגב, מהתמונה עושה רושם שנעשה ניסיון להדביק עם דבק מהיר, וכשל.

ניחוש שלי, אכן מדובר ב-PP.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלון אכן מישהו בעבר הדביק את החלק,אך הכיסאות לא מקוריים של 205 ולכן בכל סגירה של הדלת החלק שבתמונה מקבל מכה ונסדק,לכן קשה להסיק ממה הוא באמת עשוי.

האמת,אני מאוד חושש מזה שאני אצבע,ואחרי חודש/חצי שנה הכל יתחיל להתפורר לי ברכב,אני מנסה לחפש בגוגל אודות החומר ממנו הדשבורד ושאר חלקי הפנים עשויים אבל ללא הצלחה,אני לא אצבע עד שלא תיהיה לי תשובה חד משמעית,במידה ויתגלה שמדובר בחומר השני,זה שקל יותר לצביעה רק אז אני אגש לעבודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה עם פיברגלאס?

אני יודע שמחדשים עם זה דשבורד ואף בונים מאפס,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלון,אין צורך לשלוח למעבדה- סוג החומר בד"כ כלל מוטבע על החלק מאחור, ליד המק"ט שלו.

(אגב, רוב מה שהיה שבור אצל אשתי בדייהו היה מסומן כ-ABS, חומר נבזי בפני עצמו...)

חוץ מהקטנה הזו, אני תמיד נהנה ללמוד מהתגובות שלך בנושא הפלסטיקה.

עוד מאז שלקחתי כמה קורסים מאד מאד בסיסיים בנושא (במסגרת לימודי עיצוב מוצר) זה נראה לי עולם שלם, שהכל בו אפשרי, אם רק יודעים איך.

(כמו למשל מברשות השיניים עם החלק הגמיש והחלק הקשיח שיוצקים אותם בעצם יחד,ומאותו חומר,רק בלחץ אטמ' שונה)

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום, אני לא יודע בדיוק מאיזה חומר זה עשוי.

אבל צבעתי את זה לפני שנה בערך, והוא עדיין ניראה כמו חדש.

ואני עובד איתו לגמרי כרגיל, חומרים לדשבורד וכו'.

מרכז ההגה, הגב שלו וכל השרוול שיוצא מהדשבורד (איפה שהאורות והווישרים) היה כולו בצבע אפור, בדיוק כמו בדשבורד המרכזי.

אני צבעתי את זה מהסיבה ששלחתי את ההגה לתפירה ורציתי את העור בצבע שחור.

ניקוי עם ספירט לפני צביעה וזהו, לא שיוף ולא כלום.

אגב יש מבחר גדול של דבקים שנקראים גורילה, ראיתי ב מ.נ.מ בכפר סבא את התצוגה, יש שם דבקים מדהימים לכל דבק מטרה אחרת.

אם תדביק גם איזה תותב\פלח או כל דבר אחר קשיח מאחור, לדעתי זה יעשה את העבודה.

http://www.gorillaglue.co.il/heb/home/

מצרף תמונות של הצביעה

בהצלחה

פלג_

P1030918.JPG

P1030937.JPG

P1030970.JPG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...