Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אני שמעתי שאסור לנהוג יחפים אבל עם כפכפים? אני נוהג כל הזמן עם קרוקס ברכב ידני ולא מרגיש שום בעיית שליטה.

במצב חירום ייתכן שלא תרגיש אותו הדבר. השאלה אם לא יהיה מאוחר מדי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוב, אין תקנה ספצפית האוסרת לנהוג יחף אך מתוך תקנה 26 לתקנות התעבורה:

אדם שמתקיים בו אחד מאלה לא ינהג רכב:

(1) הוא שרוי במצב העלול לסכן עוברי דרך;

(2) הוא נתון תחת השפעת סמים משכרים או משקאות משכרים;

(3) הוא אינו מסוגל לנהוג ברכב בבטחון סביר מחמת מצב נפשו או מחמת חולשה או ליקוי גופני;

(4) הוא במצב השולל ממנו את השליטה ברכב או את ראיית הדרך והתנועה בה.

שימו לב לסעיף 4 - ניתן לפרש מצב השולל מנהג את השליטה ברכב מישהו שנוהג יחף מכיוון שהוא לא יכול לשלוט ברכב בצורה טובה וכשיצטרך לבלום בלימת חירום, הוא לא יצליח לעשות כן, שהרי הרגל עלולה להחליק מהדוושה וכו'.

פורסם

אני משער שסעיף 4 מתכוון למשל לנהיגה שאתה מגובס, סתם דוגמא, כן?

אתה לא יכול לאמר שאין לך בעיה לנהוג עם יד אחת כי היד השניה מגובסת או מקובעת בצורה כלשהיא.

לא אפשרי לנהוג אם אתה מוגבל רפואית איכשהוא, למשל לא מסוגל עקב כאבים או משהו בסגנון, לסובב את ראשך בתנועה מלאה מצד לצד.

אני לא חושב שאם אצטרך לבלום בלימת חירום לא אוכל לעשות זאת יחף. הבעיטה תהיה אותה בעיטה כמדומני.

יודע מה? עצרו אותי כמה וכמה פעמים בחיי לבדיקת רשיונות ומעולם הנושא לא עלה.

הלכתי צעד קדימה ובדקתי אם חלילה במקרה תאונה יש איזה סייג ביטוחי לנושא (שהרי חברות הביטוח כידוע מחפשות כל עץ להתלות עליו להקטין את חבותן), ואין שום התניה או בדיקה מהסוג הזה.

שוב , מעניינת אותי הזוית החוקית. חוק הוא חוק. הוא לא נועד לפרשנות. האם יש איזה "קוד לבוש" בנהיגה?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

חידשתם לי. תמיד ידעתי שאסור לנהוג ללא חולצה ומסתבר שזה לא נכון... בזמנו מישהו הסביר לי שנהיגה ללא חולצה משאירה שטח חשוף לעקיצות של חרקים (דבורים למשל). זה תמיד נשמע לי שטותי אבל דאגתי לנהוג כשאני לובש חולצה.

את הנעליים אני מסיר לעיתים רחוקות, כשיש לי בעיה בנעל (חדשה, מלאה חול/רטיבות, סוליה מחליקה). למרות שלא בדקתי אם זה מותר או אסור, תמיד החזקתי את הנעליים קרוב כדי לשים אותם בזריזות... :roll:

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• חברי המעגל הראשון
פורסם
במצב חירום ייתכן שלא תרגיש אותו הדבר. השאלה אם לא יהיה מאוחר מדי.

בהחלט לקחתי לתשומת ליבי, אבל מה גורם לכפכף קרוקס להיות פחות בטיחותי לנהיגה מנעל סטנדרטית?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם אתה לובש אותו כמו כפכף, כלומר לא רכוס, הוא יכול להחליק. גם החומר שלו לא בדיוק נועד לאחיזה, ויכול להחליק גם כן. באופן כללי עדיף לנהוג בנעליים, גם אם סנדלים, רכוסות היטב וצמודות במידת הניתן לרגל. קרוקס בד"כ די חופשי על הרגל, לא כמו נעל, וזה לא נותן לך שליטה מיטבית.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
במלוא הכבוד, ההיבט החוקי הוא הפחות חשוב כאן. מה שחשוב באמת הוא שאין כל סיכוי שתוכל לבצע בלימת חירום נאותה כשאתה יחף. כן רגש, לא רגש - כל זה יפה (אולי - אני לא מאמין בזה) כשיש לך זמן לתכנן בלימה. בלימות חירום אינן מתוכננות ודורשות דבר פשוט ביותר - הגה ישר ובעיטה בבלמים. את החלק השני כמעט בלתי אפשרי לבצע כראוי כשאתה יחף. עכשיו תחליט מה חשוב לך - קנס או חיים.

אני לא מסכים.

אתה רוצה לאמר שרגל ימין שלך לא מספיק חזקה לתת בעיטה בדוושת הבלם במלוא הכוח במקרה של צורך בבלימת חירום כשאתה יחף? ספקני.

הבעיטה תהיה אותה בעיטה - זה לא שהדוושה עשויה ממסמרים דוקרים או גחלים רותחים.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אם תעקוץ אותך דבורה תבין למה אסור,וברגע שתיסע רוורס או תרצה לבלום ותחליק לך הרגל מהדוושה וחס וחלילה תדרוס מישהי בין למה צריך לנעול נעליים

יום טוב ידידי!

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
אני לא מסכים.

אתה רוצה לאמר שרגל ימין שלך לא מספיק חזקה לתת בעיטה בדוושת הבלם במלוא הכוח במקרה של צורך בבלימת חירום כשאתה יחף? ספקני.

הבעיטה תהיה אותה בעיטה - זה לא שהדוושה עשויה ממסמרים דוקרים או גחלים רותחים.

הבעיטה תהיה אותה בעיטה, רק שלאחריה יקרה, בסבירות גבוהה, אחד מן השתיים - או שהרגל תחליק, או שיכאב לך ובאופן בלתי רצוני תוריד אותה ובכך תהפוך את בלימת החירום לבלימת מנוע (זאת שמגיעה לאחר בלימת הפגוש ובלימת הרדיאטור). גם אם הסבירות לכך לא מוחלטת, היא מספיק גבוהה בכדי לא לנהוג יחף.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אין חוק נגד נסיעה בלי חולצה.

כמובן שאם מדובר על בחורה ללא חולצה, הדבר יכול לסכן את שלום הציבור.

אין חוק ספציפי נגד נהיגה יחף אך שוטר יכול לתת דו"ח על נהיגה במצב השולל שליטה ברכב או נהיגה בחוסר זהירות וכו'.

אייל, אתה בטוח? חבר הכי טוב שלי, לפני שנתיים בערך, קיבל דו"ח משוטר תנועה על נסיעה בלי חולצה, הדו"ח עמד על סך 250 שקלים (לפי דברי השוטר), ואחרי תחנונים רבים, השוטר נתן לו רק אזהרה.

כששאלנו את השוטר מדוע אסור לנהוג בלי חולצה, הוא ענה שבמקרה של תאונה, אתה תעוף קדימה והחגורה תחתוך לך את הצורה, מעבר לכך אם תהיה אש מעורבת בעיניין, אז החוגרה תימס, ופשוט תידבק לך לגוף (בטמפ' גבוהה).

הוא גם אמר שהוא לא ממליץ לנהוג יחף, כי חבר שלי גם היה יחף, אבל אין חוק נגד זה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לנהוג עם כפכפים זה באמת קצת מסוכן, לי פעם נתקע הכפכף בדוושה קצת מסוכן היה.

בכל מקרה לנהוג יחף אני לא רואה בעייתיות, ברכבים המודרנים בלימה היא בלימה גם אתה יחף או עם נעל. אין צורך להפעיל על הדוושה עומס של 100 קילו בשביל לבצע בלימת חירום. מה שכן עלול להיות מסוכן שברגע של תאונה הכף רגל עלולה להפגע/להמחץ .בכל מקרה תמיד עדיף נעל סגורה שתופסת את הרגל.

נהיגה בלי חולמה היא יותר מסוכנת, בעת פתיחת כריות האוויר ובעת נעילת החגורה.גורם נזק לא נעים שיכול להמנע משימוש בחולצה...

פורסם
אייל, אתה בטוח? חבר הכי טוב שלי, לפני שנתיים בערך, קיבל דו"ח משוטר תנועה על נסיעה בלי חולצה, הדו"ח עמד על סך 250 שקלים (לפי דברי השוטר), ואחרי תחנונים רבים, השוטר נתן לו רק אזהרה.

כששאלנו את השוטר מדוע אסור לנהוג בלי חולצה, הוא ענה שבמקרה של תאונה, אתה תעוף קדימה והחגורה תחתוך לך את הצורה, מעבר לכך אם תהיה אש מעורבת בעיניין, אז החוגרה תימס, ופשוט תידבק לך לגוף (בטמפ' גבוהה).

הוא גם אמר שהוא לא ממליץ לנהוג יחף, כי חבר שלי גם היה יחף, אבל אין חוק נגד זה.

כן, אני בטוח.

אם לא הייתי בטוח, לא הייתי עונה בכזו נחרצות במהלך כל השרשור הזה.

אתה באמת מאמין שאם תנהג בלי חולצה ותעשה תאונה החגורה תחתוך לך את הצורה?

הפיסת בד של כמה מ"מ זה מה שמונע מהחגורה לחתוך לאנשים את הצורה?

האם החבר שלך קיבל דו"ח אזהרה בכתב או שהשוטר רק עשה לו נו נו נו?

בכל מקרה, אין תקנה שאוסרת על נהיגה בלי חולצה.

• תוכן חדש...