Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור, ואלו ש"מתגאים" ביכולות הנהיגה שלהם ללא ביגוד או מינעלים:

המסר שחלק מהכותבים מנסים להעביר לכם הוא: לא משנה מה החוק - נהיגה גם רגליים יחפות וללא ביגוד היא מסוכנת!!!

ראיתם נהג מקצועי שנוהג יחף? או ללא ביגוד?

אל תעמידו במבחן את אייי שורט לי, או יכולת הבעיטה. על דוושות לוחצים ולא בועטים. לכו לשחק כדורגל בים יחפים, ואחר כך בספורטק עם נעליים, כדי להבין שהכל אפשרי - אבל יש אפקטיביות ויש נוחות בלבוש (ונעליים) מותאמים לנסיבות. הביצועים בהתאם לציוד שבו אתם משתמשים.

כשאני רואה נהג ללא חולצה - אני יודע שיש פוטניאל לסכנה או מפגן דאווין - ומתרחק ממנו.

כשאני רואה מישהו נהג יחף, שגם מפגין את הגמישות שלו עם רגל שמאל על הכסא או הדאש - בעיני הוא לא נהג. ולא אגיד מהו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באשר לנהיגה ללא נעליים -

ככל שישנה פחות סולייה בין כף הרגל לדוושה - הרגש עולה.

אבל זהו עניין של הרגל!

אני גם מרגיש יותר בשליטה כשהסולייה ממש דקה.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
באשר לנהיגה ללא נעליים -

לדעתי אפילו יותר בטחותי לנהוג יחף - כמי שנוהג עם נעליים דקות / כפכפים /יחף לרוב, כשאני נועל מגפיים או נעליים עבות הרגש קצת נעלם ולוקח זמן להתרגל לעוצמה שצריך להפעיל על המצמד / ברקס.

ככל שישנה פחות סולייה בין כף הרגל לדוושה - הרגש עולה.

אבל זהו עניין של הרגל!

רק אוסיף שבנהיגה ספוטיבית - נעל סגורה ונוחה - חובה!

כמובן שאין לטענה זו שום ביסוס חוקי.

אני נוהג עם נעלי קאטרפילר עם ברזל בסוליה נגד מסמרים וברזל מעל הבהונות, נעל בגובה מעל הקרסול,

זה מרגיש לי בסדר גמור, יש לי תחושה לרכב, אך אם לומר את העדפתי האישית, אני מעדיף לנהוג יחף,

יש לי כף רגל גדולה (מידה50) אז הכף רגל שלי "חובקת" את הדוושה, כך שאין מצב שכף רגלי תחליק

או תפספס את הדוושה,

כשאני רואה נהג ללא חולצה - אני יודע שיש פוטניאל לסכנה או מפגן דאווין - ומתרחק ממנו.

כשאני רואה מישהו נהג יחף, שגם מפגין את הגמישות שלו עם רגל שמאל על הכסא או הדאש

בעיני הוא לא נהג. ולא אגיד מהו.

אני אגיד, אותו אחד עם הרגל על הדש-בורד הוא אידיוט!

בתאונה חזיתית קשה אחד כזה ישאיר לזק"'א מראות לא נעימים במקרה הטוב,

ובמקרה הרע הוא יהיה נכה/צולע לכל החיים עם נזק בלתי הפיך לעמוד השדרה!

צריך לשים דברים כאלו על השולחן למען יראו ויראו, - בגלל זה הדיונים פה פומביים,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

יש לי כף רגל גדולה (מידה50)

בלי לפגוע או משהו, אבל - ואו! :shock: :shock:

לא שמעתי על אדם בעל מידה גבוהה מ48 עד היום. אין ספק, ואו.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

בזמנו חיפשנו נעליים לחבר בהזמנה מיוחדת במידה 50, הבחור היה בן 15 אז, כרגע הוא שחקן כדור עף מוכר

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

זה בהנחה ואתה באמת רואה אותו, והוא לא נוהג עם כיסא מכוון בזווית של 120 מעלות לפחות עם כובע אדידס מבצבץ.

פורסם

נתחיל בכך שאייל צודק,אין חוק האוסר על נהיגה ללא חולצה.

למרות זאת,פעם מישהוא אמר לי,שאם תנהג ללא חולצה,שוטר עלול להביא לך דוח על הטרדת עוברי אורח.כמובן שהייתי בטוח שזאת הנפצה לא מבוססת,עד שביום בהיר אחד,עצר את אחד החברים שלי(שנהג ללא חולצה),שוטר ללא מצב רוח,ואכן רשם לו דוח על סכום של 250 ₪ בגין הטרדת עוברי אורח/הטרדת עוברים ושבים,לא זוכר במדויק.

אותו חבר לא טרח לערער על הדוח ולבדוק האם קיים סיכוי שיבטלו לו אותו,אלא פשוט שילם אותו,כך שאיני יודע עד כמה שוטרים באמת רשאים/נוהגים לתת דוחות כאלו,אך לפחות מקרה אחד,על דוח בגין נהיגה ללא חולצה,הבאתי בפניכם עכשיו. 

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם
נתחיל בכך שאייל צודק,אין חוק האוסר על נהיגה ללא חולצה.

למרות זאת,פעם מישהוא אמר לי,שאם תנהג ללא חולצה,שוטר עלול להביא לך דוח על הטרדת עוברי אורח.כמובן שהייתי בטוח שזאת הנפצה לא מבוססת,עד שביום בהיר אחד,עצר את אחד החברים שלי(שנהג ללא חולצה),שוטר ללא מצב רוח,ואכן רשם לו דוח על סכום של 250 ₪ בגין הטרדת עוברי אורח/הטרדת עוברים ושבים,לא זוכר במדויק.

אותו חבר לא טרח לערער על הדוח ולבדוק האם קיים סיכוי שיבטלו לו אותו,אלא פשוט שילם אותו,כך שאיני יודע עד כמה שוטרים באמת רשאים/נוהגים לתת דוחות כאלו,אך לפחות מקרה אחד,על דוח בגין נהיגה ללא חולצה,הבאתי בפניכם עכשיו. 

ויש לי חבר שקיבל דוח על מיצמוץ בעין שמאל ביום סתיו.

עם כל הכבוד- עד שלא יהיה פה אחד שירשום שקיבל דו"ח בעצמו על סעיף ספציפי שמתייחס לחולצה, או לחילופין מישהו שיראה סעיף כזה בחוק אז הכל סיפורים.

לא שאני בעד נהיגה ללא חולצה (זה באמת יכול ללמד על זילזול מסויים, או לחילופין לגרום לתאונות- אם מדובר על כמה בחורות שעולות בדעתי) אבל בתכלס - לפי המידע הקונקרטי שהצטבר בשרשור הזה- שוטר שנותן לך דו"ח שמוזכרת בו המילה חולצה , סתם נטפל אליך ואפשר כנראה לבטל את הדו"ח הזה.

ולגבי נעליים שזה משהו שלא רואים מחוץ לרכב: עובדה שלא שמענו מעולם על חברת ביטוח שחוקרת את נושא הנעליים בתאונות.

פורסם
בלי לפגוע או משהו, אבל - ואו! :shock: :shock:

לא שמעתי על אדם בעל מידה גבוהה מ48 עד היום. אין ספק, ואו.

ככה זה כשאתה נולד לטריפולטאים :-P

אישית אני מביא נעליים מארה"ב, שם אני נחשב סטאנדרט, (לא אני מביא, נותן לבן אדם כסף שיביא לי)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

אין תקנה בחוק לגבי הנושא הזה לכן אף שוטר לא יוכל לרשום לכם על זה דוח

לגבי חולצה אני לא חושב שזה ממש משנה אבל על נעליים לא הייתי מוותר במיוחד ברכב ידני כי זה פשוט מסוכן

Subaru Impreza GT 99, Zaporozhets ZAZ 968M 82, Lada VAZ 2106 90

פורסם

נושא הנעליים יכול להיות רגיש מאוד. אישית אינימעיז לנהוג יחף או בכפכפים, אני חש חוסר שליטה וכפכף עלול להתפס בדושה. אני אפילו מעדיף להמנע מנהיגה בסנדלים - גם הם עלולים להתפס בדושה.

מבחינת נעליים אני לא חש הבדל גדול בין זוגות שונים, אולי היה לי פחות נוח לנהוג בנעליים צבאיות אבלגם זה לא היה עניין קריטי. לעמות זאת השבוע נסעתי עם אשתי והיא בלמה בלימה חלשה מהדרוש - ההסבר שנתנה הוא שהחליפה נעליים (מזוג מוכר לזוג מוכר אחר, לא נעליים חדשות) ותחושת הדושה היתה שונה. איני יודע אם הדבר נבע מאופי אחר של הסוליה או של העקב, אבל פה ושם ראיתי נשים שמגיעות לארוע ולפני יציאתן מהמכונית מחליפות נעלים שטוחות לנעלי עקב אלגנטיות. בעיני מדובר בנשים המכבדות את הבטיחות ברכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מכיר מישהו שקיבל דוח בגלל שנהג בכפכפים.

איזה סעיף רשמו לו?

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה נהיגה בקלות ראש אבל זה לא דוח זה הזמנה לבית משפט

Subaru Impreza GT 99, Zaporozhets ZAZ 968M 82, Lada VAZ 2106 90

פורסם

בואו נעשה קצת סדר:

1. נהיגה בלי חולצה: אינה חוקית ואף מסוכנת, בעיקר בזמן התנגשות. תמיד מומלץ לנהוג עם ביגוד נוח, כולל חולצה ולא עם גופיה או חולצה עם שרוול גזור. גם המכנסיים, רצוי שיכסו את הברכיים לפחות. באותה מידה יש להימנע מלבישת מעילים, סוודרים עבים, צעיפים וכדומה שיכולים גם להפריע לחגורות.

2. נהיגה בלי נעליים: מסוכנת! גם השליטה בדוושות פחות טובה, גם קשה לבלום חזק בבלימת חירום וגם מסתכנים בפציעות בזמן תאונה ובכל מקרה חירום קשה לצאת מהרכב. למיטב הבנתי נהיגה יחפנית, כמו גם נהיגה עם כפכפים, אינה חוקית תחת הסעיף הדורש לנהוג במצב המאפשר שליטה מלאה ברכב. אני לא בטוח אם זה אכן נאכף כך אבל זה לא משנה.

3. נהיגה בנעליים לא מתאימות: נעלי עקב, נעליים עם סוליה עבה או נעל לא סגורה הן מסוכנות. הן יכולות להחליק מהדוושות או להיתפס בין שתיהן וכדומה. יש לנהוג בנעל סגורה (או סנדל טוב) עם סוליה דקה יחסית ועקב שטוח. כמו כן, רצוי לשמור ברכב סמרטוט קטן ולנגב את הסוליות אם הן רטובות או מחליקות.

4. נסיעה עם רגליים מורמות: מסוכנת! הרמת הרגליים במושב הנוסע מפריעה לשדה הראיה של הנהג (בייחוד בראי הימני) וגורמת סיכון גדול לנוסע במקרה של תאונה. נקודה זו נכונה גם למי שנוסע מאחור, כיוון שהגוף של הנוסע "יצלול" מתחת לחגורה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן סדר זה טוב ויפה אבל אף אחד בשרשור עוד לא הביא הוכחות או את לשון החוק או התקנה שאוסרת נהיגה בלי חולצה. רק שמועות על חברים שקיבלו דוח.

אני הייתי מת שיביאו דוחות לערסים ליד הים שנוהגים כך אבל האם זה באמת לא חוקי?

כאשר אני רואה נוסעים ברכב עם רגל אחת למעלה תמיד נזכר בסרט של טרנטינו death proof מי שבטעות לא ראה מומלצ

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...