Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי לפתוח שרשור שבו החברים ישתפו את השיטות שלהם להשיג מחיר תחרותי למוצרים או לשירותים שונים.

מנסיון שיש לרבים מאיתנו ברכישות ברשת אנו עדים לתופעה מסויימת של "תיאום מחירים" במנועי החיפוש.

לצורך העניין , אם מדובר במשהו זול מתחום הגאדג'טים , אפשר לפנות גם לEBAY (עם כל היתרונות והחסרונות)

הבעיה מתחילה במוצרים ושירותים יותר יקרים, שאת השוק שלהם אנחנו פחות מכירים.

* אדגיש שלאו דווקא מדובר על הזול ביותר, אלא להגיע למצב שבו אקבל מכיר הוגן מאותו הגוף שמכר למישהו אחר בתנאים מוזלים יותר רק בגלל שהצד השני ידע "מה להגיד".

כל אחד יתרום את השקל וחצי שלו בתחום שקרוב אליו.

עכשיו ידוע שיש שרשורים לכל נושא כזה, אבל השיטה והמיקוח עצמו אלה דברים שאפשר ללמוד גם כאן אחד מהשני.

נדלן, משכנתא (מתנהל כמו שוק) , קרן השתלמות , ביטוח מנהלים , תיירות ...

האם אפשר לשבור את תיאום המחירים הישיר והעקיף שנוצרו באתרים, וכיצד?

אז אתחיל בכמה טיפים מהנסיון האישי שלי, אוסיף אח"כ עוד עם הזמן (תתמקדו בשיטה ולא בדוגמא עצמה, במוצרים אחרים לפעמים המידע על המחיר עצמו, יכול לשמש כאמצעי מינוף ומיקוח היעיל ביותר.):

תחום התקשרות והאינטרנט: יש לנו כאן בפורום שרשור מכובד בנושא.

אני מברר את המחיר הזול ביותר לתשתית שניתן לקבל. מרים טלפון לשירות לקוחות, אומר שאני מעוניין לשפר את ההצעה הנוכחית שלי , מקבל תשובה רטורית מהנציגה שזה לא אפשרי. מבקש ממנה להעביר אותי למחלקת קשרי לקוחות לטובת ניתוק , משם החיים קלים יותר. אני נוקב לנציגה שם את המחיר המקסימלי שאני מוכן לשלם ואז יכול להתחיל הליך של מיקוח. אם המחיר ריאלי בד"כ לא תהיה בעיה לקבל אותו.

כמובן שראיתי כאן אנשים שהתעקשו וקיבלו מחיר עוד יותר מוזל, וכאן מגיע החלק של האקסטרה שלכם , להציע רעיונות מחוץ לקופסא שיכולות לשכנע נציג לתת לכם את המחיר התחרותי ביותר.

אצל הספקית , יותר פשוט כי התחרות שם כוללת יותר שחקנים. אבל הרעיון דומה, הגעה לשימור לקוחות ומשם קבלת מחיר.

נ.ב מי שלא יודע לדבר, לא יעזור בית דין. ניסתי להסביר למישהיא מהעבודה את השיטה , אחרי דקה אני שומע אותה בטלפון אומרת לנציגה. "שמעתי שאפשר להשיג במחיר הזה במחלקת שימור"...בטון של פיה טובה , בלי שום כוונה או נימה לעזוב לשירות אחר. מיותר לציין שניפנפו אותה בלי להוריד שקל ואפילו לשימור לא הצליחה להגיע.

אז צריך להיות אסרטיבי ולדעת בדיוק על איזה כפתורים ללחוץ.

גישה של "אתם רוצים שאמשיך להזרים לכם תשלום X כמו שעשיתי עד היום, בבקשה , אבל רק בתנאים שלי. לא רוצים? להתראות"

כמובן שלהיות מנומס עד כמה שניתן ולא להשתגע על כל שקל, אבל לא יתכן שלקוח ישלם על תשתית 2.5 או 5 מגה, את אותו מחיר שמשלם לקוח ב12-15-20 מגה ואף יותר מזה. (אצל הספק למשל נכון להיום אפשר להשיג בבזק בינלאומי במחיר של 30 שח את כל המהירויות בין 10-100 מגה, מבחינתם זה לא שמנה, העיקר שיהיה תשלום מינימלי)

תחום קולנוע ביתי

לדוגמא קניית מערכת שלמה ולא רכיב בודד.

קיימים פערים של אלפי שקלים לאותו SETUP של רמקולים/מגבר. בZAP מוכרים בד"כ את הרכיבים בנפרד, כך שכל רכיב עולה בעשרות אחוזים יקר יותר ממה שאפשר להשיג בחנות עצמה. עובדים בשיטת המצליח, כל מי שלא מבין/יודע את המחיר האמיתי ישלם את מה שמופיע בZAP.

לפני 3 שנים חיפשתי מערכת, שאלתי בפורומים, שמעתי רמקולים אצל חבר, קראתי REVIEWS בעברית/אנגלית ואז הגעתי לשלב של הגעה לחנות כדי לשמוע. ההצעה הראשונית שקיבלתי היתה בסך 11500 בחנות מסויימת בחיפה.

לקחתי את ההצעה ומשם כדי לחסוך לעצמי זמן עשיתי כמה טלפונים לחנויות וניסתי לקבל הצעת מחיר על אותו SETUP .

בסופו של יום , גיליתי שיחסית קרוב לעבודה שלי יש חנות AUDIO וכשהגעתי לשם קיבלתי הצעה נמוכה יותר ב2500 שח מזו בחיפה. אחריות של יבואן רשמי וחנות עם ותק ונסיון בתחום.

ביטוח לרכב

כיום יש אתרים כגון WOBI עם ממשק נוח וקבלת הצעות מחיר על המסך מבלי שיתקשרו אלייך נציגים.

מה שאפשר לעשות זה לקחת את ההצעה שמקבלים בWOBI ליצור קשר עם חברת הביטוח עצמה ולקבל מחיר אטרקטיבי יותר שחוסך את העמלה של WOBI .

דבר נוסף שאפשר לעשות זה לקחת את המחירים שם כREFERENCE ולבדוק אצל חברות שלא מופיעות במנוע החיפוש, כדוגמת הראל ועוד ולקבל מחיר תחרותי יותר עם אותם התנאים!

קניות מוצרים באופן פיזי בשווקים בסין ובתאילנד

כן כן, גם מקצועני EBAY והשוואות מחירים נופלים בפח של אלופי המכירות בשווקים הללו.

לרוב בשווקי הזיופים נמכרת אותה סחורה בכל דוכן. חולצות,ג'ינסים,תיקים,תמונות ועוד.

השיטה הולכת כך, בוחרים מוצר מסויים שאהבתם מבררים את המחיר הנמוך ביותר שאפשר להשיג אותו ואז בלי לקנות מבררים את המחיר בדוכן הבא על אותו המוצר. כמו ב"אלכס חולה אהבה" הסוחר יקרא לכם שוב ושוב , ובסוף אפילו יתעצבן שאתם לא רוצים לקנות.

את המחירים הזולים ביותר קיבלתי דווקא על מוצרים שלא רציתי וסירבתי מתוך נימוס, חלק מהמוצרים ירדו פי 10 מהמחיר ההתחלתי.

בסופו של דבר מדובר הרי בזיוף , בין אם איכותי או לא. לדוגמא תיק טיולים של NORTH FACE שעולה בארץ 800 אפשר להוציא ב70-90 שח בסין (המוכר מתחיל ב500 שח), בתאילנד לדעתי הסחורה טובה יותר עבור אותם תיקים אך יקרה מעט יותר.

גם רק אם היינו יודעים את המחיר הכי נמוך היה אפשר להציע אותו לסוחר, רוצה? טוב. לא רוצה? גם טוב, בבאסטה הבאה יהיה בסדר.

עכשיו שוב לא מדובר על הבדלים של 2-3 שקלים אלא מאות שקלים במצטבר (תלוי מה וכמה קונים).

אין בעיה לתת פרנסה לסוחר חביב, אבל לא לכאלה שמחפשים לעשוק תיירים בשיטת המצליח.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

משהו שעובד ברוב החנויות למוצרי חשמל, ואפילו נמצא בנהלים של חלק מהן, זה שמותר לנציג המכירות לתת לך הנחה של 10% על המוצר. אנשים שלא מזכירים את זה, כמובן לא יקבלו, אבל עם טיפ-טיפה שכנוע אפשר להשיג את ה-10% האלה. תשלום במזומן יגרור לפעמים הנחה קטנה נוספת.

• תוכן חדש...