Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל רכב אחר עלולה להיות תקלה שעלות התיקון שלה היא עשרות אלפי שקלים?

אני לא בטוח.. ביפניות / קוריאניות עם מנועים אטמוספירים רגילים ובלי מיליון חיישנים כמו בגרמניות,

איזה תקלה כבר יכולה להיות עם עלות שכזו?

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תקלה במערכת AWD של סובארו למשל - היה כאן אחד שתיעד תקלה של שתי עשיריות - נדיר מאוד אמנם, אבל אפשרי.

אני יכול לאמר לך שבאוונסיס שלי - אם אני רוצה להחליף את תא האכסון של הקונסולה המרכזית (הוא שבור ושיפצתי אותו) - תגיד שלום ל4500 שקלים. פלסטיקה בן אדם, פלסטיקה.

בקיצור - כל דבר בארץ הזאת ברגע שהוא עלול להיות שלילי, מנופח לגדלים הזויים.

אני באופן אישי מתרחק ממנועי TSI ובכלל מתרחק ממנועים גודשים כי לטורבינה יש שני אויבים מושבעים -

1. חום

2. אבק

תיקח בחשבון את העובדה שאנחנו חיים בארץ מדברית עם אקלים של יבשת אפריקה ואתה כבר יכול להבין לבד שהעדיפות הסטטיסטית היא מן הסתם למנוע אטמוספרי עם כוח זמין אבל פחות גמישות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
תיקח בחשבון את העובדה שאנחנו חיים בארץ מדברית עם אקלים של יבשת אפריקה ואתה כבר יכול להבין לבד שהעדיפות הסטטיסטית היא מן הסתם למנוע אטמוספרי עם כוח זמין אבל פחות גמישות.

סתירה מסויימת. לא?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
סיכוי תמיד קיים, כמו בכל רכב אחר.

אגב על הגיר(DSG) אחריות ל-5 שנים.

אני לא חושב שיש מקום להרתע ממנוע 1.2TSI.

הסיכוי אולי תמיד קיים, אך ישנם רכבים/יצרנים בהם הוא גדול יותר מאשר ברכבים אחרים.

וכן, ניתן לומר בוודאות כמעט מוחלטת כי רכב יפאני יהיה אמין יותר (על פי רוב) מאשר רכב מקביל אירופאי, ישנם המון סקרים ומחקרים על כך.

אבל ניחא היה מדובר רק בסבירות לתקלה, הבעיה היא כי במקרה של TSI DSG, בנוסף לסבירות גבוהה לתקלה, גם עלות התיקון היא אסטרונומית.

לדוגמא, כמה עולה שיפוץ גיר לפיג'ו (גיר AL4/8 שכולם אוהבים לשנוא)? בדר"כ זה מסתכם בפחות מ-5K ש"ח לשיפוץ או החלפה במשומש. כמה אותה התקלה תעלה ב-DSG (שם רק החלפה של קלאצ'ים עולה 15K, ואותו סכום על החלפת מכאטרוניקס)?!

בקיצור, יש מקום גדול מאוד להרתע, לפחות כך היה במקרה שלי, עת ביטלתי רכישה של סקודה סופרב (וזאת לאחר לא מעט דיווחים בארץ ובחו"ל).

פאלו,רכב שמטופל באחריות יבואן - היבואן לא מזיז אצבע עד שהוא לא מקבל אישור מהיצרן על שעות עבודה וחלקי חילוף.

לגבי שאר הרכבים? 2 אוקטביות שלי, אחת 8000 ק"מ השניה 6900 ק"מ - גיר לא מגיב. ממש עדכון טרי מ2 דקות אחורה.

רוב האוקטביות אצלינו עברו החלפת גיר/מח גיר/ עוד לפני שחגגו חצי שנה.

אני מניח ש120 רכבים בצי שלי, + 200 אוקטביות בצי של חבר שם המצב הרבה יותר גרוע :lol: . הוא רואה אוקטביה הוא חולם סיוטים בלילה.

יש לי רק דבר אחד לומר לך, תשמור על האינטרסים שלך.

אני מניח שאתה עובד בצי רכב של חברת ליסינג/השכרה.

אם אתה מוציא שם רע לטכנולוגית ה DSG, יום יבוא בו תנסה חברת ההשכרה למכור את הרכבים הנ"ל ולא תצליח בגלל מוניטין רע ומסיבה זו תמכור רכבים בהנחה גדולה מאוד.

כלומר, אם אתה עוזר בפיתוח דעת קהל שלילית על DSG, אתה בעצם תורם לירידת שווי הנכסים של החברה אשר מעסיקה אותך.

אל תשכח כי החברה היא זו אשר משלמת את משכורתך מתוך הכנסותיה, לא חברי הפורום, אנו לא נשלם את משכורתך באם תאבד את מקום עבודתך.

תתרום מהידע שלך, אך לא בצורה כזו.

פורסם

תגיד, אתה אמיתי או עובד בצ'מפיון? הבן אדם משתף מהניסיון שלו, במקום להודות לו על זה אתה אומר שעדיף לו לשתוק?

emotion of motion

פורסם
הסיכוי אולי תמיד קיים, אך ישנם רכבים/יצרנים בהם הוא גדול יותר מאשר ברכבים אחרים.

וכן, ניתן לומר בוודאות כמעט מוחלטת כי רכב יפאני יהיה אמין יותר (על פי רוב) מאשר רכב מקביל אירופאי, ישנם המון סקרים ומחקרים על כך.

אבל ניחא היה מדובר רק בסבירות לתקלה, הבעיה היא כי במקרה של TSI DSG, בנוסף לסבירות גבוהה לתקלה, גם עלות התיקון היא אסטרונומית.

לדוגמא, כמה עולה שיפוץ גיר לפיג'ו (גיר AL4/8 שכולם אוהבים לשנוא)? בדר"כ זה מסתכם בפחות מ-5K ש"ח לשיפוץ או החלפה במשומש. כמה אותה התקלה תעלה ב-DSG (שם רק החלפה של קלאצ'ים עולה 15K, ואותו סכום על החלפת מכאטרוניקס)?!

בקיצור, יש מקום גדול מאוד להרתע, לפחות כך היה במקרה שלי, עת ביטלתי רכישה של סקודה סופרב (וזאת לאחר לא מעט דיווחים בארץ ובחו"ל).

אם אתה מוציא שם רע לטכנולוגית ה DSG, יום יבוא בו תנסה חברת ההשכרה למכור את הרכבים הנ"ל ולא תצליח בגלל מוניטין רע ומסיבה זו תמכור רכבים בהנחה גדולה מאוד.

כלומר, אם אתה עוזר בפיתוח דעת קהל שלילית על DSG, אתה בעצם תורם לירידת שווי הנכסים של החברה אשר מעסיקה אותך.

אל תשכח כי החברה היא זו אשר משלמת את משכורתך מתוך הכנסותיה, לא חברי הפורום, אנו לא נשלם את משכורתך באם תאבד את מקום עבודתך.

אז איך אתה רוצה שנכתוב/נגיב - לשקר , להעלים מידע , לשחק בנתונים - כמה זמן אפשר לספר סיפורים - בסוף האמת יוצאת , אולי ..

זה דבר ידוע , שיש בעיות במנועים הנ"ל - ומדברים על כך לא רק אצלנו .

בפורומים של מדינות עם אקלים דומה לשלנו , ראה ספרד , דרום צרפת - , גלוש בפורומים של VAG - הכל כתוב

ואולי - אם ידברו על כך , היצרן והיבואן יטפלו בבעיות , יאריכו אחריות , וערך הרכבים ישמר ..

וכולם ירויחו , כולל הטיפשים כמוני הקוראים בפורום , ומאמינים לאיכות העל , של המותג הידוע .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הרסת אותי!

איפה הלוגיקה שלך? איפה הערכים?

אני דווקא חושב שהוא מאוד מסייע למעסיק שלו על ידי יצירת לחץ על היצרן והיבואן לתת פתרון הוגן למוצר מחורבן (אם אכן כזה).

כשהאחריות מתארכת השווי של הצי לצורך מכירתו בשוק המשני אמור לעלות, לא לרדת.

אני כל כך שמח שבפורום הזה בניגוד למקום הזוי אחר, אפשר להגיד את האמת ולא מוחקים אותך...במיוחד בנושא הזה.

פורסם

איזה תגובות מתלהמות..

כאשר מישהו עובד בחברת ליסינג (כן, הבחור עובד בחברת ליסינג, וגם אפשר לדעת איזו למי שמאוד מתעניין) וע"י הצגת האמת בפני הפורום (אני מניח שמה שהוא אומר אמת והוא אינו מנסה להרשים את משתמשי הפורום במידע אשר אינו נכון) עלול לפגוע בהכנסות החברה, אני אישית חושב שהוא עושה שטות!

במקום עבודתי למדתי שאסור לרוק לתוך הבאר ממנה אתה שותה.

היה לנו בעבר בחור שפוטר על הרבה פחות מזה.

ומה קשור לפוסט הנ"ל ולהפעלת לחץ על היצרן?! אם בארה"ב הצליחו להפעיל לחץ על היצרן ובעקבות זאת האריכו את האחריות לעוד שנתיים, מה ישיג צ'מפיון מול קונצרן VAG?? הארכת אחריות של 10 שנים?! צאו מהסרט ותהיו אמיתיים.

ובאותו עיניין, לאיזה פתרון כבר ניתן לצפות? הגיר לא אמין ועקב כך האריכו את האחריות בשנתיים (לעומת שלוש שנותנים בחו"ל, לא השנתיים העלובות שניתנות בישראל). אם הם היו יודעים בוודאות את הפתרון הם כבר היו יוזמים ריקול מסודר.

ולגבי העלאת שווי הרכב כתוצאה מחמש שנות האחריות גל הגיר, סיפורי סבתא!

אני אישית ביטלתי רכישה של סופרב בדיוק בגלל זה.

הכוונה שלי הייתה לרכוש סופרב בת שנתיים לכל היותר ולהחזיק אותה חמש שנים, מה הייתי עושה לאחר שלוש שנים, חי בפחד?

ונניח שהייתי מעוניין למכור אותה רק לאחר שנתיים שלוש, איזה ערך היה לרכב בעל מוניטין אמינות כל כך נמוך כאשר נשארת לו רק שנת אחריות אחת לכל היותר.

אני יגיד לך איזה, תבדוק לבד את ירידת הערך של הסופרב ואת הסחירות שלה בשוק.

בכל מקרה, הבחור שפתח את השרשור ככל הנראה כבר קיבל את התשובה שלו.

אהה, ולבחור שטען שאני עובד בצ'מפיון, אם אכן אני עובד שם, אזי אני העובד הגרוע ביותר עלי אדמות.. :roll:

פורסם
בכל רכב אחר עלולה להיות תקלה שעלות התיקון שלה היא עשרות אלפי שקלים?

אני לא בטוח.. ביפניות / קוריאניות עם מנועים אטמוספירים רגילים ובלי מיליון חיישנים כמו בגרמניות,

איזה תקלה כבר יכולה להיות עם עלות שכזו?

יילך מנוע בעקבות בעיית בוצה, כמו בקורולה?

בכל מקרה, הסטטיסטיקה ש-maxizem מציין, גם אם היא מוגבלת לאוקטביה בלבד, לא הגיונית. אם היא היתה נכונה, היבואן לא היה מסוגל לטפל בזרם התקלות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מדוע לא קניתה את הרכב !

כי למדתה את הנושא ממידע שאחרים נתנו - או שנולדתה חכם עם תובנות מוטעמות ב DNA .

אז אתה יודע , ואתה מעדיף שאחרים יקחו את הסיכון , ולא תמסור את האמת , מתוך אינטרס כל שהוא - יפה ..

(אם באמת אכפת לך מהבחור שכתב - שלח הודעה פרטית ב שושו .. ) לא חייבים להשתין דווקא מהמקפצה ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
איזה תגובות מתלהמות.. מעניין, כשזה סותר את מה שאמרת ואין לך תגובה רצינית זה מתלהם.

כאשר מישהו עובד בחברת ליסינג (כן, הבחור עובד בחברת ליסינג, וגם אפשר לדעת איזו למי שמאוד מתעניין) וע"י הצגת האמת בפני הפורום (אני מניח שמה שהוא אומר אמת והוא אינו מנסה להרשים את משתמשי הפורום במידע אשר אינו נכון) עלול לפגוע בהכנסות החברה, אני אישית חושב שהוא עושה שטות! אתה עדיין בשלך. שכחת שכאן זה פורום רכב ולא פורום כסת"ח בעבודה.

במקום עבודתי למדתי שאסור לרוק לתוך הבאר ממנה אתה שותה. אתה צודק. אבל זה שאתה רואה את הדברים כך לא אומר שהמעסיק שלו רואה כמוך. אתה מניח שההגיון שלך פועל בכל מקום. יכולת לשאול אותו בעדינות מבלי להעמיד אותו במצב בלתי אפשרי. כמו שעשית עכשיו. אם לא היית חושב על עצמך, היית מעיר לו בפרטי.

ומה קשור לפוסט הנ"ל ולהפעלת לחץ על היצרן?! אם בארה"ב הצליחו להפעיל לחץ על היצרן ובעקבות זאת האריכו את האחריות לעוד שנתיים, מה ישיג צ'מפיון מול קונצרן VAG?? הארכת אחריות של 10 שנים?! צאו מהסרט ותהיו אמיתיים. תתפלא, אירוע דומה בקשר למזגן של מאזדה 3 נגמר בפתרון. לחץ על הכיס של היבואן שורשר עד ליצרן.

ובאותו עיניין, לאיזה פתרון כבר ניתן לצפות? הגיר לא אמין ועקב כך האריכו את האחריות בשנתיים (לעומת שלוש שנותנים בחו"ל, לא השנתיים העלובות שניתנות בישראל). אם הם היו יודעים בוודאות את הפתרון הם כבר היו יוזמים ריקול מסודר. זאת אומרת שלטעמך אין שום ערך להארכת אחריות. כבר דיברנו על הגיון והנחות.

ולגבי העלאת שווי הרכב כתוצאה מחמש שנות האחריות גל הגיר, סיפורי סבתא! אני לא יודע מהיכן הגיעה הסבתא שלך. אבל אצלנו עוד אחריות שווה ערך כספי. מסויים.

אני אישית ביטלתי רכישה של סופרב בדיוק בגלל זה. זכותך.

הכוונה שלי הייתה לרכוש סופרב בת שנתיים לכל היותר ולהחזיק אותה חמש שנים, מה הייתי עושה לאחר שלוש שנים, חי בפחד?

ונניח שהייתי מעוניין למכור אותה רק לאחר שנתיים שלוש, איזה ערך היה לרכב בעל מוניטין אמינות כל כך נמוך כאשר נשארת לו רק שנת אחריות אחת לכל היותר.

אני יגיד לך איזה, תבדוק לבד את ירידת הערך של הסופרב ואת הסחירות שלה בשוק. לטענתך ולפי המחקר שלך אני מבין שהיא חריגה בשוק של היום...

בכל מקרה, הבחור שפתח את השרשור ככל הנראה כבר קיבל את התשובה שלו.

אהה, ולבחור שטען שאני עובד בצ'מפיון, אם אכן אני עובד שם, אזי אני העובד הגרוע ביותר עלי אדמות.. :roll:

.....

פורסם
איזה תגובות מתלהמות..

כאשר מישהו עובד בחברת ליסינג (כן, הבחור עובד בחברת ליסינג, וגם אפשר לדעת איזו למי שמאוד מתעניין) וע"י הצגת האמת בפני הפורום (אני מניח שמה שהוא אומר אמת והוא אינו מנסה להרשים את משתמשי הפורום במידע אשר אינו נכון) עלול לפגוע בהכנסות החברה, אני אישית חושב שהוא עושה שטות!

במקום עבודתי למדתי שאסור לרוק לתוך הבאר ממנה אתה שותה.

. :roll:

אתה אמיתי?!

כלומר, לפי תפיסת עולמך, הבן אדם צריך לשקר, להונות ולרמות אחרים העיקר שלא יפגעו רווחי מקום העבודה? (גם משום מה יש לי הרגשה שההכנסות גדלות הרווחים העודפים לא ממש עוברים אליו בצורה כלשהיא, כך שמשום מה הדבר לא הדדי במיוחד, לא שזה היה מצדיק את זה מעבר לכך)

ושתבין שתיקה היא מרמה לכל דבר, כמו ששתיקה של עובד מחלבה שיודע שמזרימים סיליקון לחלב היא מרמה.

וזה לא שהוא הלך לעיתון ופירסם את המידע, אלה פרסם את זה בפורום מקצועי שבכל מקרה מכיר את המטריה המדוברת.

בנוסף, הוא לא עובד חברת VAG, אז היה ניתן להגיד שעדיף להציף את הבעיה קודם מול ההנהלה כדי למצוא פתרון, הוא סה"כ עובד חברת ליסינג, ואין לו שום דרך לפטור את הבעיה חוץ מלרמות אנשים אחרים. כלומר מבחינתך אם אני עובד במגרש רכב , מוסרית מותר לי לרמות לקוחות, כי אחרת אני פוגע בהכנסות של העסק שבו אני עובד.

חוץ מזה, בחברה שלו הבעיה מבחינתם מתוחמת, הם יודעים על הבעיה, כמות הרכבים,(הם לא VAG) וסביר להניח שההנחה שקיבלו תסגור להם כל פרצה לגבי הפסד כלשהוא בגלל אמינות(אחרת הם לא קונים רכבים), כך שהוא לא יגרום לחברה הפסדים.

אין פלא שבמדינה שלנו הרמטכ"ל רץ למכור מניות לפני שהוא שולח מטוסים.

פורסם
אין פלא שבמדינה שלנו הרמטכ"ל רץ למכור מניות לפני שהוא שולח מטוסים.

אגב זאת הייתה הוכחה שמחשבה מעוותת וטיפשות לא תמיד רחוקים - הטמבל אפילו לא ידע מה יש לו בתיק האישי. הסתבר שהוא מכר קרנות נאמנות שהחשיפה שלהן היא בכלל לחו"ל...

פורסם

זה דבר ידוע , שיש בעיות במנועים הנ"ל - ומדברים על כך לא רק אצלנו .

אייל .

על איזה בעיה בדיוק מדובר? מלבד מנועי 1.4 twincharger עם 160 כ"ס? למה סתם להשמיץ ?

מה חושב מישהו שקורא את התגובה שלך? שלמנועי TSI יש איזו תקלה סידרתית ידועה בלי פתרון.

ל TSI יש מגוון רחב של מנועים, ואני באמת לא מצליח להזכר בתלונות של בעלי VAG'יות על שלל דיגמיהן מלבד המנוע שציינתי למעלה.

שנים שאני קורא בפורום, ומדי פעם גם בפורום VAG.

הורי נוסעים ב TSI 1.4 עם 122 כ"ס כבר 3 שנים ו 0 תקלות.

אני נוסע ב 1.8 TSI אוטוטו 3 שנים ו 0 תקלות מלבד גומי קטן שנקע והוחלף. בכל מקרה, לא משהו דרמטי.

לא זוכר שנתקלתי בפורום בבעיות ותלונות של גולשים לגבי הסדרה של 1.2 TSI.

על הרכבים שעולים רבע מיליון ש"ח צפונה אני לא מדבר כי אני לא מכיר אותם, ובכל מקרה לא סביבם נסוב הדיון, מדובר במנועי VAG שפונים לפלח השוק הצעיר - משפחתיות גדולות (סופרב) שבכל מקרה חולקים אותם מנועים ומכלולים.

אז למה לצאת בהצהרות בומבסטיות?

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

בבקשה , לא רחוק מאצלנו בדפי הפורום .

1. - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=421596

2. - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=399408

3. - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=421357

4. - http://www.vagit.co.il/forum/phpBB3/...hp?f=18&t=4180

אבל לא זו הנקודה שעליה אנו מדברים , לכל חברה יש בעיות פה ושם .

אנו מדברים על כך שצריך לדבר על הבעיות , ואז היצרן/יבואן נותן פיתרון , ולא להיות חסיד שוטה שמאמין ולא מדבר .

ראה רעשי הלוואי שהיו במנועי ה TSI - וחסידי המותג צעקו על בעלי הרכב שהתלוננו - זה רעש תקין .

זה לא היה רעש תקין וראה מה כתבו לאנשים שהתלוננו .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=355408

והפתעה - כעבור כ 1 שנה VAG מסרו שיש בעיה בתפס של אחד הצינורות , אשר גורם לנקישות במנוע - וסידרו את הבעיה .

המסקנה: כאשר מדברים מתלוננים ומשתפים , כן מקבלים תשובות ופיתרונות .

כפורום רכב הנהנה לשתף ולעדכן , אנו צריכים לעזור ולספר את האמת .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...