Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקר מערכות גפ"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רכב של חבר, האמר H3 עם מערכת של פרינס VSI, ללא משמנת.

הרכב נסע 40.000 והלך מנוע, בדיעבד אחרי בדיקה באינטרנט גילינו שהמנוע של האמר לא סובל גז.

הביא מנוע חלופי מארה"ב.

ברשותי האמר h3 2009 עם מערכת גז של פרינס עם משמנת .

אולי תוכל לתת לי עוד פרטים היכן בדקתם על העניין עם המנוע תודה

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ברשותי האמר h3 2009 עם מערכת גז של פרינס עם משמנת .

אולי תוכל לתת לי עוד פרטים היכן בדקתם על העניין עם המנוע תודה

יש לי מסמך של החברה עצמה ששם מצויין שהמנועים של האמר סובלים מנסיגת תושבות שסתומים, מי ששם בלי משמנת אז בכלל, עם המשמנת אין לי מושג כמה יחזיק.

אני לא מומחה להתקנות גז לכן אתה תעשה את הבירורים הדרושים...

אני מצרף תצלום של המסמך.

valve.jpg

פורסם

שים לב שמצד ימין כתוב שהבעיה דווחה עלידי לקוח ולא החברה, אני מכיר לפחות עוד אחד (חבר שלי) שזה גם קרה לו אז תעשה את החשבון לבד חבר.

פורסם

ברשותי רכב מיצובישי לנסר קלסיק 2007. התקנתי מערכת גפ״ם מדגם lovato עם משמנת פשוטה (לא אלקטרונית). ההתקנה בוצעה בחברת גז פרו עמק חפר. הרכב כבר נסע כ 50,000 ק״מ על גז. לא היו לי בעיות כלשהן עם המנוע או המערכת לאחר ההסבה. יש ירידה קטנה אבל מורגשת בכוח המנוע בעליות תלולות במקרה זה אני מעדיף לעבור לבנזין בלחיצת כפתור במיוחד אם המזגן עובד. בכל מקרה אחר אני נוסע תמיד עם הגז.

המעבר לגז הוא עניין כלכלי ויש לבצע את החישוב לפני שאתפ מחליטים אם לעבור לגז. המערכת לא זולה והחזר ההשקעה וה״רווח״ יהיה תלוי במרחק אותו אתם נוסעים.

יש רכבים שתושבת השסתומים והשסתומים עצמם לא עומדים בחום הנוסף שיוצר הגז וזה גורם לנסיגה של תושבת השסתומים ולנזק למנוע. יש להבין שהבנזין מקרר את השסתומים כאשר הוא מוזרק למנוע. לגז אין את האפקט הזה והוא לא מקרר את השסתומים. המשמעת אמורה לפתור בעיה זו אבל זה לא מתאים לכל המנועים. יש לבדוק את העמידות הספציפית של כל מנוע רכב.

מקצועיות ההתקנה חשובה מאוד ועדיף לפנות למוסכים שצברו ניסיון בסוג הרכב הספציפי אותו אתם מעוניינים להסב.

אישית, אני מאוד מרוצה מהשירות שקבלתי מגזפרו.

פורסם

50.000 ק"מ לא מעידים על עמידות המנוע בגז, כשתעבור את ה 100.000 עם גז בלי בעיות זה כבר דבר אחר.

דווקא על לאנסרים עם גז לא שמעתי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא טענתי לעמידות המנוע לגז. מי שמסב מנוע לגז לוקח סיכון וסיכון זה צריך להיות מחושב - מרחק הנסיעה המתוכנן, החסכון הצפוי מינוס ההוצאות ולהחליט אם משתלם להסב את המנוע ועדיף להתחיל עם מנוע עם ק"מ נמוך יחסית.

פורסם

יש כאן רשימה לרכבים שמתאמים או לא ל VSI

http://www.scribd.com/doc/90335868/PRINS-LPG-Schwarze-Liste

בכל אופן, רצוי להתקין משמנת. בתוכנית כלבוטק, ציינו כי רק סובארו נותנת אחריות על הרכבים.

והמנוע בוקסר שלהם, הוא היחידי המותאם לכך.

עשו שיקול:

עלות המרת הרכב לגז + נסיעה של כמה שנים על מנת לרדוף אחר ההפסד של העלות הזו. ולאחר 150000 לעשות ראש מנוע או החלפת מנוע...?

כדאי?

לטעמי עדיף כבר לסוע על מימן ודלק, ופעם בשנה לפני הטסט, לפרק את המערכת.

פורסם

מנוע בוקרס לא אוטומטי מגיע מוכן לגז.

אם היית מזמין מהסוכנות סובארו אז היו מזמינים אותה מחו"ל עם שסתומים מחוזקים, רוב הסובארו לא מגיעות עם תאימות ומחוייבות במשמנת.

ומה שאתה כותב התאימים או לא ל VSi זה לא נכון כי המערכות דומות מאוד באופן הפעולה שלהן (מאותו התקן) ולכן אם הייתה בעיה במערכת VSi רוב הסיכויים שתהיה אותה בעיה גם עם מערכת אחרת .

פורסם

שברולט אימפלה 2005 3.4L - מערכת של Lovato ללא משמנת, קצת פחות מ 20K על גז (סה"כ על השעון 136K). צריכת גז בערך 15% יותר מבנזין (אני יודע בדיוק כמה הרכב צורך על בנזין ועל גז הוא צורך קצת יותר...) - מערכת הותקנה אצל "אוקטן קל" בב"ש.

בקשר לשימון, אין אצלי משמנת אבל הרכב כן שורף בממוצע כ 100 ש"ח בנזין לחודש שלפי הבנתי מהמתקין הראשי במקום ההתקנה, זה עדיף מהשימון המלאכותי של המשמנת. הבנזין שעדיין נשרף משמן את השסתומים דיי הצורך. חוץ מזה שהמערכת כאן מכויילת לזרוק קצת בנזין בנוסף לגז כשהמנוע בהספק\סל"ד גבוהים, בדיוק בשביל הענין של השימון. מקווה שזה אכן יחזיק מספיק זמן, בינתיים הכל תקין.

באחת התגובות נכתב כאן שלא מוכרות כל-כך לנסר עם גז. יצא לי לדבר פה עם נהג של לנסר 2005 (רכב חברה) שמתברר שכל היום על הכביש, הרכב עבר כמעט 400K על גז בלי לפתוח ראש מנוע. לא רע. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
שברולט אימפלה 2005 3.4L - מערכת של Lovato ללא משמנת, קצת פחות מ 20K על גז (סה"כ על השעון 136K). צריכת גז בערך 15% יותר מבנזין (אני יודע בדיוק כמה הרכב צורך על בנזין ועל גז הוא צורך קצת יותר...) - מערכת הותקנה אצל "אוקטן קל" בב"ש.

בקשר לשימון, אין אצלי משמנת אבל הרכב כן שורף בממוצע כ 100 ש"ח בנזין לחודש שלפי הבנתי מהמתקין הראשי במקום ההתקנה, זה עדיף מהשימון המלאכותי של המשמנת. הבנזין שעדיין נשרף משמן את השסתומים דיי הצורך. חוץ מזה שהמערכת כאן מכויילת לזרוק קצת בנזין בנוסף לגז כשהמנוע בהספק\סל"ד גבוהים, בדיוק בשביל הענין של השימון. מקווה שזה אכן יחזיק מספיק זמן, בינתיים הכל תקין.

באחת התגובות נכתב כאן שלא מוכרות כל-כך לנסר עם גז. יצא לי לדבר פה עם נהג של לנסר 2005 (רכב חברה) שמתברר שכל היום על הכביש, הרכב עבר כמעט 400K על גז בלי לפתוח ראש מנוע. לא רע. :)

מקווה שיחזיק לך מעמד כמו שצריך.

מתי המערכת נותנת בדיוק תוספת בנזין?

תודה

פורסם
מקווה שיחזיק לך מעמד כמו שצריך.

מתי המערכת נותנת בדיוק תוספת בנזין?

תודה

לא שאלתי על בדיוק מתי זה מתחיל אבל הבחור שם הסביר לי שבסלדי"ם גבוהים זה קורה (מה זה גבוה? אני מניח שבאימפלה זה מכוייל לאזור ה 4K או משהו כזה, אולי אפילו קצת פחות).

דרך אגב אותו בחור הוא חבר כאן בפורום - שם משתמש ערן המסוקס.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

סיטרואן סקסו 1.4

מערכת איטלקית עם משמנת

התקנה אצל דוד פרץ בחולון

30000 ק"מ בפחות משנה

(כל חודש אני משקה אותו בחצי כוס שמן מנוע רגיל )

נוסע מעולה - יותר טוב מבנזין

בערך 1-12 (כי יש לי בעיה בטורים)

חסכון של מאלאן כסף

פורסם
גרנד פרי 94 3.1 על גפ"מ כבר 20k .

מערכת איטלקית של lovato .

מיכל 90ליטר בתא המטען.

צריכת הדלק כמו בבנזין.

החלפת פילטרים כל 10-15k.

פילטר זרם נמוך כל 10 וזרם גבוהה כל 20

לא ממש מבין. הרכב שנת 1994? וגפ"מ מאושר מ1996. איך עובר רישוי שנתי ??

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
50.000 ק"מ לא מעידים על עמידות המנוע בגז, כשתעבור את ה 100.000 עם גז בלי בעיות זה כבר דבר אחר.

דווקא על לאנסרים עם גז לא שמעתי.

ב 100000 ק"מ על גז חסכת יותר מ50000 ש"ח

אז תחליף מנוע

כמה כבר יעלה ?

• תוכן חדש...