Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי רוצה את סובארו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה אולי כותב את זה עם שמץ של צחוק, אבל לדעתי מדובר במציאה של ממש. אני מאמין שהמותג הזה יתחזק בשנים הקרובות, כשיקבל רכבים טובים ואטרקטיביים יותר לשוק המקומי.

אם היו לי כמה מיליונים להשקיע, הייתי שוקל את זה ברצינות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אתה אולי כותב את זה עם שמץ של צחוק, אבל לדעתי מדובר במציאה של ממש. אני מאמין שהמותג הזה יתחזק בשנים הקרובות, כשיקבל רכבים טובים ואטרקטיביים יותר לשוק המקומי.

אם היו לי כמה מיליונים להשקיע, הייתי שוקל את זה ברצינות.

אני לא יודע, האופק של סובארו לא ממש ברור.

הטכנולוגיות מיושנות, הן בתחום המנועים והן בתחום של הרכיבים ותיבות ההילוכים. האחות הגדולה והמאמצת טויוטה לא "זורקת" לסובארו את כל החלקים הנכונים.

העיצוב של החברה לא ממש ברור, איכות הפנים ירדה מאוד והשם וסובארו לא עושה חשק כמו שעשה פעם.

פורסם

אתה כותב את זה אחרי שנהגת ב-XV החדש או לפני? כי ה-XV החדש אולי לא מציב בשורה גדולה בנושא איכות החומרים אבל בהחלט מרמז על הרבה דברים טובים שיגיעו בעתיד מהיצרנית הזאת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ה XV הוא רכב חביב, אך לא פורץ דרך - איכות הפנים משופרת לעומת העבר, אך התחושה שחסכו משהו קיימת.

יחידת ההנעה בסדר בסך הכל, אך אני עדיין לא מתחבר לפעולת הגיר הרציף שמתעקש להזכיר על קיומו כל הזמן (מין שריקה קבועה..).

נכון שלעומת האמפריזה הקודמת מדובר בחתיכת קפיצה - אך לא לשכוח שהשוק מוצף ברכבים שחלקם יותר טובים (ובל נשכח שהבסיס עדיין אמפריזה..).

בסך הכל יגיעו לכאן לפי הסדר : אמפריזה חדשה, B4 ואאוטבק מחודשים, ולאחר מכן פורסטר חדשה שמבוססת שוב על האמפריזה (עם אותו עיצוב פנים עצוב)..

חבל שכל זה מהול במחירים אסטרונומיים.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

משום מה נראה שעוד כמה שנים מזדה תחווה את אותו דבר, נפסיק לראות אותה על הכבישים...כמו שקורה עם סובארו עכשיו.

אני עדיין לא מבין למה סובארו חדשה צריכה להיראות בפנים ככה, בלי שום השקעה באיכות החומרים. מה שכן, העיצוב החיצוני של ה XV מאוד נאה בעיני.

פורסם

אני רוצה את סובארו, רק חבל שחסרות לי כמה ספרות בחשבון הבנק.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

צביקה פיק: בלי שום נימה של צחוק, פשוט לפי הידיעה זה נראה שזאבי יאלץ למכור את הזכיון בכדי לקבל מזומן.

סובארו בסופו של דבר זו חברה קטנה ביחס לחברות רכב מובילות. היא אמנם משתפת פעולה עם טויוטה (לטויטה יש אחוזים ב-FHI), אבל זה בעיקר עבור השוק המקומי היפני והיצע הדגמים שלה עני במיוחד ללא שום רכב עבור השוק האירופאי (סופרמיני או מיני), אלא בעיקר כאלו עבור השוק האמריקאי והאוסטרלי.

פורסם

אני לא מאמין שסובארו תוכל להתקיים לאורך זמן כישות עצמאית. ההשקעה הטכנולוגית שזה ידרוש פשוט גדולה עליהם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני מניח, על סמך המידע הכללי בכתבה, שמי שקובע זה הבנק ומחזיקי האג"ח החזקים (לא אלו שיש לה הכי הרבה אגח"ים, אלו שיש להם יותר כוח בשוק ההון). אם הבנק לא יירצה הסדר חוב, הוא כבר יודיע למחזיקים העיקריים שיישבו בשקט, כי לו יש שעבוד על העסק (וכי הוא בנק וגם בשוק ההון הבנקים לא רואים אפחד ממטר).

חוצמיזה, למכור פעילות בירידה, גם עם תזרים חיובי אחרון של 18 מיליון ש"ח, זה לא קל, בטח לא כזו שצריכה לעמוד בכל מיני דרישות רגולטריות ואחרות, כמו יבואן רכב. מה גם שאין מי שמבטיח את הזיכיון במקרה של פשיטת רגל...

בקיצור, מסובך.

לכן, לא יפורק לדעתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

באמת חבל, יצרן אמין, עם מכוניות טובות, מאוד אמינות וטובות, חבל שהוא נותן לעצמו ליפול ככה, הוא הפסיד חזק למותגים כמו יונדאי, קיה, לחלק מהאירופאיות אפילו, לטויוטה ועוד.

פעם סובארו היו שם דבר בתחום הרכב, והיום הם כלום.

האבזור על הפנים, הצריכת דלק גבוהה, המנועים והגירים מיושנים, העיצוב הפנימי מיושן ואיכות החומרים נמוכה ומאכזבת, וחבל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תיארת עכשיו מאזדה 3, ואם הם לא יתעוררו זה יקרה גם להם בשנים הקרובות.

לסובארו עם ההנעה כפולה שלהם יש סיכוי לייצר משהו שייתן חוויה מהנה לנהגים, בלי לקנות רכבי ספורט יקרים, הבעיה שכרגע אין להם כסף, ואם אין כסף אתה לא יכול לייצר מכוניות, בטח שלא להמציא דגמים חדשים.

בכל רכב יש משהו מוצלח (סובארו-4*4 ,מאזדה-שלדה מעולה יחסית למשפחתיות המתחרות) הבעיה שמשום מה (אין לי מושג למה, אשמח אם מישהו יבהיר עיניי) היצרנים לא מתמקדים בחולשות של הרכבים, אלא בלנסות לשפר קצת את היתרונות שכבר קיימים.

כשהמאזדה מהדור האחרון יצאה, נדהמתי לגלות שכמעט שום דבר חשוב לא שופר באופן משמעותי (מנוע, גיר, צריכת דלק, אבזור וכו'...). לנהוג בסובארו B3 חדשה או שנת 2008 ולא יהיה כמעט הבדל, חוסר התקדמות הזאת, יחד עם התקדמות של המתחרות, גורמת לקריסה של יצרנים. לדעתי, בשביל סובארו זה עוד לא מאוחר מידי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יצא שגם תיארתי מאזדה 3, שאולי בשנת 2004 היה רכב סביר, כי לכולם היה מנוע 1.6 של 100-110 כ"ס וגיר אוטומטי של 4 הילוכים, אבל היום כשיצרנים דואגים למנועי טורבו או מנועי 1.6 בעלי 120-140 כ"ס וגיר אוטומטי של 5-6 הילוכים (או אפילו רובוטי של 6-7 הילוכים), מאזדה מוצאת את עצמה מאחור, כשהיא לא משפרת ביצועים, לא צריכת דלק, לא נוחות נסיעה, לא מרווח בתא הנוסעים וגם לא אבזור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
באמת חבל...

פעם סובארו היו שם דבר בתחום הרכב, והיום הם כלום.....

סובארו היו פעם חרא של חברה ונשארו חרא של חברה.

היו להם 3 הברקות שהחזיקו את החברה,אם הם לא עשו אותן החברה מזמן הייתה נסגרת:

4x4 wrx BRZ, הנעה כפולה הייתה הבסיס של החברה שנים,שווקים כמו שוויץ קנו רק 4X4.

אחרי זה הם יצאו עם הWRX שהגיע לשליש מהמכירות של החברה ועכשיו הם הוציאו את ה BRZ שטויוטה משווקים.

בארץ יש להם בעיה, לקוחות ישראלים לא נאמנים הם קונים מה שזול עד שנמאס להם ועוברים למשהו אחר.

מזדה נפלה בכול העולם אחרי שפורד יצאו משם,הם נפלו בארץ ומי שנופל פה לא קם.

אם זאבי לא ימשיך את היבוא לא יבוא מישהו אחר.

אייל

פורסם

סובארו מיצובישי ומזדה נמצאים באותה הסירה.

טכנולוגיה של העשור הקודם, פשטות וחומרים זולים היה מתכון סביר לשנת 2000.

העולם התקדם והתפתח אבל החבר'ה האלה נשארו שם. הם כנראה חשבו שלשנות את הפגוש ולשים מסכי LCD ומנורות LED זה די והותר. ככה אפשר לחסוך במנועים גירים ואפילו אפשר לשים מדבקה עם הכיתוב 105HP בצבע אדום וזהו.

אה שכחתי. חשוב מאד לרשום בשם הדגם את המילה "החדשה" בסוף המשפט.

עכשיו הם מבינים שזה כנראה לא עזר אבל אין להם את הכסף להמציא את הגלגל מחדש.

• תוכן חדש...