Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל, אותי באופן אישי הרבה יותר מטרידה הבעיה הראשונה שתוארה בכתבה.

מדוע סופק הרכב ללא בקרת שיוט ושליטה על מערכת השמע מההגה למרות שבקטלוג המקורי של ה-XV (שפורסם לפני שהרכב הגיע ארצה) הם הופיעו במפרט?

ההתמקדות בגלגל הרזרבי נראית קטנונית מאוד בעיניי. זה משהו שתמיד אפשר להוסיף רכב, לא דורש יותר מחמש דקות עבודה במוסך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בדיקות של הטכניון?? מה בדיוק ניסו לבדוק שם?

מדוע לא התייחסת לתגובת משרד התחבורה כפי שהיא מופיעה בכתבה?

ניסו לבדוק שהגלגל הוא עגול...

בדיוק כמו מה שקורה היום ( לצערי) לסובארו.

אני עוד זוכר את ראשית שנות השמונים שאפילו לא הרשו לשבת ברכב באולם התצוגה. היום ישלחו לך מונית ספיישל הביתה. חבל!

שילוב של יבואן שקצת נרדם בשמירה ויצרן שנרדם על פס החדשנות.

חבל שלא מייבאים את הR1 היא חמודה, קטנה ויהיה לה מקום של כבוד בשוק המיני הזולות.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מסכים עם זה שפיספסתם את הבעיה האמיתית.

גלגל ספייר יוסיפו לו - למה צריך בדיקת מכון התקנים? כי צריך. מה זה משנה. יש 1001 תקנות וחוקיים טיפשיים במדינה הזאת. תהיה בטוח שיפנאוטו לא ממהרים לשלוח למכון התקנים בהתנדבות - זה כאב ראש ועולה לא מעט כסף.

השאלה היא איך קורה מצב שמגיעים רכב לארץ במפרט שונה ממה שהוזמן - זה לא אמור להיות משהו בסיסי ביחסי עבודה בין יצרן ליבואן?

פורסם
היי,

רכבי סובארו XV מותאמים על פי התקינה האירופאית, הרכב מגיע לישראל ללא גלגל חליפי אלא עם ערכת ניפוח, כמקובל באירופה.

בשל רצונו של הצרכן הישראלי בגלגל חלופי, פנינו למשרד התחבורה באשר להוספת גלגל חלופי לדגם חדש זה. תהליך זה אורך מספר שבועות כולל בדיקות של הטכניון ולפני ימים אחדים קיבלנו את האישור הנדרש.

כדי למנוע המתנה מיותרת של לקוחות לקבלת המכונית עד לקבלת הגלגל החלופי, הודענו ללקוחותינו כבר בעת ביצוע ההזמנה ולפני שהתשלום בוצע על ידם ( שהינו כשבועיים לפני מסירת הרכב ללקוח )

כי הרכב יימסר בתחילה ללא גלגל חלופי וכי התהליך יושלם בהמשך עם קבלת האישור הרשמי וקבלת הגלגלים המאושרים.

עם קבלת האישור ממשרד התחבורה לגלגל החלופי המתאים, התחלנו לפעול ללא שהות להזמנת גלגלים חלופיים אלה ולדאוג לאספקתם ללקוחותינו.

מנסיוני הקצר, כאשר חברה מוכרת משהו היא נדרשת לעמוד מאחורי המוצר היות והדגם האמור לא הגיע עם כפתורי שליטה מההגה הייתם צריכים לספוג זאת ולפצות את הלקוח ברכב פרימיום. בדיוק כפי שעשתה חברת אל-על מול הלקוחות שרכשו כרטיסים בזול כתוצאה מטעות. גם בסופר אם מוצר נמצא תחת מחיר מסויים זה המחיר שהלקוח ישלם.

אייל על טעויות משלמים!

אני סובארו לא קונה.

פורסם
מנסיוני הקצר, כאשר חברה מוכרת משהו היא נדרשת לעמוד מאחורי המוצר

סובארו הסכימה לבטל את העסקה, כמחוייב בחוק.

יותר נכון אולי, שיווקית, היה להציע פיצוי, אבל בהחלט לא חובה.

גם בסופר אם מוצר נמצא תחת מחיר מסויים זה המחיר שהלקוח ישלם.

גם מה שכתבת לגבי הסופר, איננו נכון. חוקית חנות איננה מחייבת לעמוד במחיר אותו פירסמה, כן עלולים להנקט נגדה צעדים אחרים.

אני סובארו לא קונה.

אתה לא תקנה סובארו בעתיד כי קראת כתבה בעיתון שמישהו שאתה לא מכיר לא קיבל את המפרט שהזמין?!:roll:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
סובארו הסכימה לבטל את העסקה, כמחוייב בחוק.

יותר נכון אולי, שיווקית, היה להציע פיצוי, אבל בהחלט לא חובה.

גם מה שכתבת לגבי הסופר, איננו נכון. חוקית חנות איננה מחייבת לעמוד במחיר אותו פירסמה, כן עלולים להנקט נגדה צעדים אחרים.

אתה לא תקנה סובארו בעתיד כי קראת כתבה בעיתון שמישהו שאתה לא מכיר לא קיבל את המפרט שהזמין?!:roll:

אם זה היה בשוק האמריקאי זה היה נגמר בחרם.

מה שכתבתי לגבי הסופר נכון בהחלט הם מחוייבים למכור לך את המוצר במחיר אותו הם פרסמו, זה נכון אגב גם לגבי ההום סנטר ואייס.

וכן אני לא אקנה סובארו בגלל שאני יכול להזמין מוצר א' ולקבל מוצר ז' לא תודה.

פורסם
אם זה היה בשוק האמריקאי זה היה נגמר בחרם.

חרם של מי?

יש לך דוגמא של חרם צרכנים רלוונטי בארה"ב?

מה שכתבתי לגבי הסופר נכון בהחלט הם מחוייבים למכור לך את המוצר במחיר אותו הם פרסמו, זה נכון אגב גם לגבי ההום סנטר ואייס.

לא חייבים למכור לך במחיר שכתוב על המוצר.

מקסימום יענשו על פרסום מטעה.

התערבנו או שאתה לא מוכן לשים את הכסף איפה שהמקלדת שלך נמצאת...?

נ.ב. אני מבין שאתה לא קונה משום עסק שקראת פרסום שלילי עליו?

פורסם
חרם של מי?

יש לך דוגמא של חרם צרכנים רלוונטי בארה"ב?

לא חייבים למכור לך במחיר שכתוב על המוצר.

מקסימום יענשו על פרסום מטעה.

התערבנו או שאתה לא מוכן לשים את הכסף איפה שהמקלדת שלך נמצאת...?

בתור אדם שבילה תקופה מאוד קצרה בחייו בהום סנטר, הנהלים הם למכור במחיר שרשום גם אם זהו מחיר הפסד.

מי שנענש זה מי שהדביק את המחיר.

תכתוב בגוגל: Consumer Boycotts

ותראה מה הצרכנים האמריקאים ואגב גם הבריטים מסוגלים לעשות לחברה שעושה טעויות כאלו.

פורסם

סתם משמיצים את היבואן ללא צדק, כתבה שבא להשיג ללקוח את התוספות האלה.

זה לא שהוא חתם בלחץ על הרכב, הוצעה לו לבטל את העסקה ולקבל את המקדמה.

המצב של היבואן לא מזהיר והוא לא יכול להרשות לעצמו לשדרג לגרסת פרמיום לכל מי שקנה את הדגם הרגיל, על זה הלקוח עושה את המהומה?

היצרן "דפק" את היבואן, כנראה הייתה חוסר התאמה או משהו, כל המתרעמים כאן ומשמיצים את היבואן בגלל שהוא לא הציע את הדגם פרמיום בחינם, עכשיו בוא נגיד שהיבאון היה מציע להתקין בעתיד אח"כ את התוספות, מה הייתה התגובה של הישראלי המצוי? "למה אני צריך לבזבז יום עבודה בשביל שיתקינו לי את התוספות האלה, גם כן כן אחרי שיתקינו לי את התוספות הרכב לא יהיה כמו שהוא יצא מהמפעל, יהיו בעיות חשמליות וכו".

אז היבואן רצה לחסוך את הבעיות האלה \ הטרטור של בעל הרכב.

על הגלגל הרזרבי? אז צריך לקבל אישור של משרד התבחורה וזה עניין של כמה ימים.

בחייאת זה הלקוח הישראלי במלוא המרץ.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
בתור אדם שבילה תקופה מאוד קצרה בחייו בהום סנטר, הנהלים הם למכור במחיר שרשום גם אם זהו מחיר הפסד.

מי שנענש זה מי שהדביק את המחיר.

תכתוב בגוגל: Consumer Boycotts

ותראה מה הצרכנים האמריקאים ואגב גם הבריטים מסוגלים לעשות לחברה שעושה טעויות כאלו.

אל תנסה לשגל את הדעת עם הנהלים בהום סנטר. הום סנטר עדיין לא קובעים את חוקי המדינה.

יש התערבות או אין?

אני יודע לגגל לבד, אבל אתה כתבת כאילו אתה יודע על מה אתה מדבר, אז חשבתי שאולי יש לך לפחות איזה בסיס עובדתי לדברים שאתה מקליד.

מסתבר שאין.

פורסם

זה ברור שגם אם הלקוח היה מבקש הוזלה במחיר החברה היית מתנגדת.

כמובן שהכי חכם במקרה כזה היא לקחת את הכסף חזרה,

אך כנסו שנייה לנעלי הקונה, הוא המתין לרכב כשבועיים וסביר להניח שבזמן הזה כבר סיים בתהליך מכירת הרכב והיה מוכן לקבלת הרכב החדש. מה יעשה עכשיו? ישאר בלי רכב, יצתרך לחקות זמן נוסף (לא פחות משבועים) ועד אז לסבול?

במקרה כזה לפי דעתי הפתרון הכי יעיל הוא לעשות כמה שיותר "בלאגן" ולדרוש לקבל תמורה אחרת, תמורה כספית או לפחות מענק כלשהו שיחסה על הנזק שנגרם בדיעבד (כרטיס דלק, מערכת שמע או כל פתרון אחר ששווה למחיר שהופסד).

פורסם
אל תנסה לשגל את הדעת עם הנהלים בהום סנטר. הום סנטר עדיין לא קובעים את חוקי המדינה.

יש התערבות או אין?

אני יודע לגגל לבד, אבל אתה כתבת כאילו אתה יודע על מה אתה מדבר, אז חשבתי שאולי יש לך לפחות איזה בסיס עובדתי לדברים שאתה מקליד.

מסתבר שאין.

יש בסיס עובדתי ויש אפילו פסיקה של בית משפט.

"חובת המוכר להציג מחיר על הטובין ואת המחיר המחייב קבועה בסעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א – 1981 (להלן:"החוק") הקובע כי המחיר אשר יוצג על המוצר הוא המחיר הכולל שלו".

http://www.reader.co.il/article/109497/מוכר-אינו-יכול-לסרב-למכור-מוצר-שהמחיר-עליו-גבוה-יותר-מזה-שהודבק-עליו

ולכן סובארו תקעו תג מחיר לרכב מסויים שיישלמו על הטעות שלהם.

זו גם הסיבה שהום סנטר, סופר, אייס וכל חנות אחרת חייבת למכור במחיר שפורסם או שהם יהיו חשופים לתביעה שתעלה הרבה יותר.

עכשיו תחשוב מה הסיבה מאחורי זה:

של טעות פחות בולטת לעין?

נניח והמחיר הרגיל של מכונת כביסה בחנויות הוא 3000 ש"ח. ו איזה חנות מפרסמת במחיר של 1000ש"ח. מגיעים לקוחות, החנות מתחילה להגיד שזה טעות דפוס והמחיר אמור להיות 3000.

יום למחרת החנות תפרסם במחיר הנכון. בנתיים היא הרוויחה עשרות לקוחות שבאו בתקווה לקבל מוצר במחיר קצת יותר נמוך מהשוק.

כלומר, באיזה מקום שמים את הקו שמפריד בין "זו טעות" לבין "זו טעות, בעל הבית צריך לקחת אחריות" במקרה של סובארו הם נתנו הרגשה לקונה שהוא רוכש מוצר א' ובסוף דחפו לו את ב'.

מהנסיון הקודם שלי בחנויות בארה"ב אם יש מחיר על המוצר זה המחיר שלו ואם יש טעות המוכר משלם עליה (אגב זה עובד גם הפוך).

אם אתה יודע להקליד בגוגל אז תחפש ותמצא די בקלות.

פורסם
יש בסיס עובדתי ויש אפילו פסיקה של בית משפט.

"חובת המוכר להציג מחיר על הטובין ואת המחיר המחייב קבועה בסעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א – 1981 (להלן:"החוק") הקובע כי המחיר אשר יוצג על המוצר הוא המחיר הכולל שלו".

http://www.reader.co.il/article/109497/מוכר-אינו-יכול-לסרב-למכור-מוצר-שהמחיר-עליו-גבוה-יותר-מזה-שהודבק-עליו

ולכן סובארו תקעו תג מחיר לרכב מסויים שיישלמו על הטעות שלהם.

קראת את פסק הדין והבנת אותו?!

נראה לי שלא...

1. אין דין פרסום מוטעה של מחיר כדין הבאת מוצר שאיננו תואם את מה שהובטח. כאן יש לנו עסקה שבוצעה ותנאי העסקה לא קויימו ע"י המוכר.

2. גם זה היה המקרה, יכול היה הקונה לקבל פיצוי מקסימלי של 10K ש"ח (זה המקסימום של המקסימום הקבוע בחוק).

פיצוי איננו חובה למכור במחיר שפורסם.

פיצוי הוא עניין לבית המשפט לקבוע, בהתאם למידת הנזק והאינטרס הציבורי.

אני חוזר, חוקית, הדבר היחיד שסובארו מחוייבים לו הוא ביטול העסקה. לאחר מכן יכול הלקוח לתבוע נזקיו על ביטול החוזה ו/או משרד התמ"ת יכול לנקוט תהליכים נגד העסק, שנמצא בהפרה של החוק.

למכור ללקוח במחיר זה או אחר, אי אפשר לחייב את העסק וזה לא החוק.

פורסם
קראת את פסק הדין והבנת אותו?!

נראה לי שלא...

1. אין דין פרסום מוטעה של מחיר כדין הבאת מוצר שאיננו תואם את מה שהובטח. כאן יש לנו עסקה שבוצעה ותנאי העסקה לא קויימו ע"י המוכר.

2. גם זה היה המקרה, יכול היה הקונה לקבל פיצוי מקסימלי של 10K ש"ח (זה המקסימום של המקסימום הקבוע בחוק).

פיצוי איננו חובה למכור במחיר שפורסם.

פיצוי הוא עניין לבית המשפט לקבוע, בהתאם למידת הנזק והאינטרס הציבורי.

אני חוזר, חוקית, הדבר היחיד שסובארו מחוייבים לו הוא ביטול העסקה. לאחר מכן יכול הלקוח לתבוע נזקיו על ביטול החוזה ו/או משרד התמ"ת יכול לנקוט תהליכים נגד העסק, שנמצא בהפרה של החוק.

למכור ללקוח במחיר זה או אחר, אי אפשר לחייב את העסק וזה לא החוק.

המקרה של סובארו הרבה יותר גרוע מהמקרה בחנות נעליים, פה הוצהר על מוצר א' ורק לאחר תקופה המתנה הודיעו לו כי המוצר שהזמין לא הגיע ארצה במקומו הגיע מוצר ז',

ולכן מין הראוי שיפצו אותו ב10,000 ש"ח או ברכב פרימיום שזה כמעט אותו הסכום.

פורסם

הנטייה שלך להגזים לא מחזקת את הטיעון שלך. הלקוח קיבל את הרכב, מינוס תוספות שאינן מהותיות.

אתה שוכח ש-10K ש"ח זה פיצוי מירבי, לפי החוק הזה.

אתה שוכח שפנייה לבית משפט גם עולה כסף לצרכן.

אתה שוכח שהאישה עם הנעליים, קיבלה 850 ש"ח והפסידה הרבה יותר בהליך...

למעשה בית המשפט קבע כאן פסיקה שאומרת לבאים שחושבים לתבוע בגלל זוטות כאלו - אל תעשו את זה, חבל לכם על הזמן ועל הכסף, ושלח את שני הצדדים הביתה עם יותר נזק מתועלת.

כך רק מקרים מהותיים יותר יגיעו לבית משפט.

עכשיו יילך הלקוח לבית משפט ויידרוש פיצוי ואם יראה היבואן שהטעות מקורה לא אצלו והוא לא התרשל, יקבל הצרכן כלום בריבוע.

בחיים ובעסקים טעויות קורות. לפעמים אף אחד לא אשם. זה שהצרכן החליט שמגיע לו דווקא הרכב פרימיום כפיצוי... סבבה לו. אני גם מסכים שהפיצוי שסובארו הציעו היה עלוב וההצעה לשדרג בסכום מלא נשמעת יותר כמו שיטת "מצליח" לשדרוג מכירה, אז לוקחים את הכסף וקונים רכב אחר. לא חסרות אלטרנטיבות.

אבל מכאן ועד רמת ההתלהמות שהופגנה כאן בשרשור... אפשר לחשוב שמכרו לו רכב עם ציוד בטיחות לקוי.

• תוכן חדש...