Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנושא אמנם כללי, אך מכיוון שבכוונתי לרכוש רכב בקרוב (פיג'ו 3008) זהו הפורום המתאים.

בישרתי למכרי (משפחה + חברים) שרכשתי את הרכב הנ"ל.

הייתה תמימות דעים (כולם השתמשו באותו ביטוי) כי רכב צרפתי הוא אינו אמין, חלקי חילוף וטיפולים יקרים וכו'.

מדוע זו הדיעה הרווחת בארץ לגבי צרפתיות? (...שהן לא אמינות)

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנושא אמנם כללי, אך מכיוון שבכוונתי לרכוש רכב בקרוב (פיג'ו 3008) זהו הפורום המתאים.

בישרתי למכרי (משפחה + חברים) שרכשתי את הרכב הנ"ל.

הייתה תמימות דעים (כולם השתמשו באותו ביטוי) כי רכב צרפתי הוא אינו אמין, חלקי חילוף וטיפולים יקרים וכו'.

מדוע זו הדיעה הרווחת בארץ לגבי צרפתיות? (...שהן לא אמינות)

בדיוק מאותו סיבה שחושבים שמאזדה אמין.

בכלל ישראלים הם מומחים בהכל ומבינים בהכל וכולם ראשי ממשלה ופרופסורים.

פורסם

אני יכול להעיד מניסיוני:

משנת 2002 עד שנת 2010 נהגתי על סיטרואן קסארה.

נהניתי מרכב יפה ומפנק מאד, וממש לא נתקלתי בבעיות אמינות מיוחדות.

ב 2010 קיבלתי מעבודה סיטרואן סי 4, וגם איתו לא נתקלתי בבעיות כלשהן.

לא חושב שהסטיגמות הישנות האלה רלוונטיות כל כך, תקלות יכולות להיות אצל כל יצרן.

פורסם

כיאה לישראלי המצוי, הוא מטפל בתחזוקת שבר (אם האוטו לא מעלה עשן/לא רועד יותר מדי/לא מתרחשת אפוקליפסה בתוך המנוע- לא מטפלים), עם חלפים זולים, ובכלליות- מתעלל ברכב כדי לחסוך עד כמה שאפשר.

ככלל, האירופאיות רגישות יותר להזנחה, ויכנסו יותר למוסך אם יזניחו אותן. הקוריאניות/יפניות שורדות התעללות טוב יותר בדרך כלל, זה כן.

אבל שמדברים על תחזוקה נורמלית (אני לא אומר להחליף חלקים ב 1000 שקל כל פעם שדולקת נורה- תחזוקה סבירה.), רכב אירופאי, וגם צרפתיות, יפגין אמינות טובה ולא אמור לגרור אותך למוסך יותר ממקבילו מהמזרח. חלקי החילוף והטיפולים בעלות דומה למדאי למזדה וכו'. בנוסף, פיג'ו של היום זו לא פיג'ו של 1995. המצב שונה לחלוטין.

שהמכרים שלך יגידו מה שהם רוצים, בפועל רכשת את אחד הרכבים המוצלחים בקטגוריה.

בהנחה שמדובר על גרסת הבנזין 1.6 טורבו-

הרכב חזק, מאוד מאוד נוח ומפנק, נראה טוב, די חסכוני בדלק, ובצורה מוזרה שכזו אפילו כיף לנהיגה, דבר שלא ראיתי לפני זה ברכב דומה, וגם באמינות הוא לא אמור לאכזב, אין אף דיווח על בעיות/מחלות סדרתיות כאלו ואחרות.

פורסם

אין דבר כזה צרפתיה אמינה, כולן שקרניות בוגדניות!

אני יכול להעיד מניסיוני:

משנת 2002 עד שנת 2010 נהגתי על סיטרואן קסארה.

נהניתי מרכב יפה ומפנק מאד, וממש לא נתקלתי בבעיות אמינות מיוחדות.

ב 2010 קיבלתי מעבודה סיטרואן סי 4, וגם איתו לא נתקלתי בבעיות כלשהן.

לא חושב שהסטיגמות הישנות האלה רלוונטיות כל כך, תקלות יכולות להיות אצל כל יצרן.

נא לבדוק את עניין הטעם... אני צוחק כמובן! למרות שעיצוב הקסארה בעיניי הוא מהפחות מוצלחים של סיטרואן.

ועכשיו ברצינות. יש לי פינה בלב לצרפתיות, הייתה לי 205 נבלה :wink: כיאה לרכב שעוצב בשנות ה-80, יוצר ב-93' ועבר 10 שנות התעללות לפני שקניתי אותו (ועוד כמה אחרי), נפלו עליי לא מעט תקלות בדרך.

החלקים לא היו יקרים במיוחד והכל היה פשוט למדיי. רוב הבעיות היו במערכות החשמליות, עם כי הרכב היה ידוע ברגישותו למים "מהברז" שגם האקזמפלר שלי זכה לשתות לא מעט מהם.

שותפים לחויה היו חברים שקנו 206, 106 וסיטרואן BX שלדעתי תרמה מאוד למוניטין הבעייתי. אגב מישהו נוסף רכש 308 וסבל מבעיה באחת הבוכנות שדרשה החלפת מנוע במסגרת האחריות כבר בחודשים הראשונים, אבל פגם מסוג זה לא מעיד על הכלל ועל מקרים דומים שמעתי גם באאודי, פולקסוואגן, ב.מ.וו ואחרות.

לדעתי רכב חדש ומטופל באופן נאות לא אמור להיות בעייתי ולא הייתי פוסל צרפתיה רק על היותה כזו. מדובר בד"כ ברכבים נוחים, מהנים, מאובזרים ולטעמי גם יפים.

אפרופו ענייני מוניטין וסקודה... אנשים מסויימים ששועמים שיש לי סקודה מדמיינים פייבוריט חלודה ומספרים בגאווה על היונדאי אקסנט שלהם...

שויין :lol:

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

מניסיון עם מספר רכבים צרפתיים, הם אחלה רכבים!

הדבר היחיד שאני יכול להגיד, מניסיון שלי לעומת ניסיון לא טוב של אחרים, הוא שהרכבים הללו מעט יותר רגישים לאחזקה לקויה.

אם מדובר ברכב שהוא סה"כ מטופל בזמן, והוא נקי מתאונות וכיו"ב, אין סיבה עקרונית לחשוש ממנו.

לנוכח המוניטין השלילי בנוגע לאמינות, ושלא בצדק לעתים, ניתן לרכוש יופי של רכבים צרפתיים במחירים מעולים.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
בדיוק מאותו סיבה שחושבים שמאזדה אמין.

בכלל ישראלים הם מומחים בהכל ומבינים בהכל וכולם ראשי ממשלה ופרופסורים.

זה לא קשור, זה מבוסס על נסיון.

נכון שהמצב היום משופר לעומת העבר, אבל הטענות אינן חסרות בסיס -

תבדוק הסטוריה של מגאן, לדוגמא, מהעבר הלא רחוק. אנשים יספרו לך מה הם עוברים עם רכב יחסית חדיש, בן כמה שנים על הכביש.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

ברשותי פיז'ו 206\ שנת 2001, גיר ידני 1400.

את הרכב רכשתי לפני שנה וכמה ימים, מאז הרכב עבר 30000 ק"מ (רכשתי אותו עם קצת 189000 ק"מ, והיום מד האוץ מראה קצת יותר מ220000 ק"מ). רכבתי את הרכב עם סרן אחורי שבור במחיר שהיה שווה את ההשקעה.

תקלות שקרו ברכב, כולן אחרי טיפול יישור קו:

התחממות שלא גרמה לנזקים - רדיאטור חימום פנימי סתום, הוחלף לחדש לא מקורי, 270 ש"ח עבור החלק, ושעה וחצי של עבודה שלי.

סל"ד לא יציב אחרי נסיעה בירידה - חשד לסליל הצתה פגום, לבסוף הסתבר שהפלאגים שהרכיבו מקודם לא מתאימים - 60 שקלים.

קלאץ שהלך - הוחלף גם מייסב לחץ ופלטה, הכל מקורי של וולאו, קרוב ל-2000 שקלים כולל עבודה.

משולשים קדמיים - היו המקוריים שהלכו לעולם אחרי 11 שנים, תענוג יקר חלקים כולל עבודה קרוב ל3000 שקלים כולל עבודה.

צריכת דלק 1:16 כאשר 60% נסועה בנעירונית, ו-40% עירונית (הנסיעה העירונית בעליות של טבריה וחיפה), עם מזגן דולק כל הזמן. - לאחר שהתקנתי את המערכת והוספתי לרכב כ-70 ק"ג באופן קבוע, צריכת הדלק עלתה לכיוון ה-14\14.5 ק"מ לליטר.

סה"כ אצלי הרכב מראה אמינות טובה, ומה שמתקלקל מתקלל בגלל בלאי טבעי וגיל.

פורסם

משולשים? 3000 שקל???

לא מזמן ברכבו של אחי, 206, הוחלפו משולשים, העבודה+חלקים הסתכמו בהרבה פחות מ 1000 שקל, איך הגעת ל 3000?

פורסם

זה בסדר, שימשיכו עם השטויות, ככה יש בשוק אופציות למכוניות מהנות נוחות אמינות וזולות.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

כמו שנאמר כבר, רכבים צרפתיים (או שמא ארופאיים?) רגישים יותר להזנחה. כל עוד הרכב מטופל טוב לכל אורך חייו, הוא צפוי להראות אמינות כמו כל רכב אחר.

מה שכן, בזמן התכנון המהנדסים הצרפתיים לרוב פחות חושבים על המכונאי שיצטרך לטפל ברכב. לכן, תיקונים מסוימים ברכבים צרפתיים יכולים לדרוש יותר עבודה ולהיות יקרים יותר. מבחינת חלפים, המחירים באמת דומים לרכבים אחרים.

פורסם
כיאה לישראלי המצוי, הוא מטפל בתחזוקת שבר (אם האוטו לא מעלה עשן/לא רועד יותר מדי/לא מתרחשת אפוקליפסה בתוך המנוע- לא מטפלים), עם חלפים זולים, ובכלליות- מתעלל ברכב כדי לחסוך עד כמה שאפשר.

ככלל, האירופאיות רגישות יותר להזנחה, ויכנסו יותר למוסך אם יזניחו אותן. הקוריאניות/יפניות שורדות התעללות טוב יותר בדרך כלל, זה כן.

אבל שמדברים על תחזוקה נורמלית (אני לא אומר להחליף חלקים ב 1000 שקל כל פעם שדולקת נורה- תחזוקה סבירה.), רכב אירופאי, וגם צרפתיות, יפגין אמינות טובה ולא אמור לגרור אותך למוסך יותר ממקבילו מהמזרח. חלקי החילוף והטיפולים בעלות דומה למדאי למזדה וכו'. בנוסף, פיג'ו של היום זו לא פיג'ו של 1995. המצב שונה לחלוטין.

שהמכרים שלך יגידו מה שהם רוצים, בפועל רכשת את אחד הרכבים המוצלחים בקטגוריה.

בהנחה שמדובר על גרסת הבנזין 1.6 טורבו-

הרכב חזק, מאוד מאוד נוח ומפנק, נראה טוב, די חסכוני בדלק, ובצורה מוזרה שכזו אפילו כיף לנהיגה, דבר שלא ראיתי לפני זה ברכב דומה, וגם באמינות הוא לא אמור לאכזב, אין אף דיווח על בעיות/מחלות סדרתיות כאלו ואחרות.

למעשה מצדד המכוניות האירופאיות התורן בזה רגע עצמו הודה שיפנית אכן אמינה יותר.

אם אירופאיות רגישות יותר להזנחה, ויפניות פחות רגישות להזנחה, ואני מזכיר, עפ"י דבריך, אזי המסקנה היא, שיפנית מראש אמינה יותר. פועל יוצא, שאם יפנית מוזנחת שורדת אז קל וחומר שיפנית שאינה מוזנחת תהיה כמעט נצחית. אז נניח ובאמת צרפתיה שמטופלת היטב אמינה, למה לי בעצם, כשאני יכול לקחת רכב שלא כל דבר קטן ישבור אותו ? יש לזה גם משמעות לטווח הרחוק, כי אם יש תמימות דעים שאירופאית זקוקה ליותר יחס מאשר יפנית כדי לשרוד, אז לטווח הרחוק יפנית תחזיק יותר זמן. נניח ואקבל טענתך שצרפתיות של פעם אלה לא צרפתיות של היום ופעם באמת היו לא אמינות - למה שאסלח להם ? האם זה לא תפקידם לתקן את התדמית שלהם (בהנחה שהיום המכוניות בסדר)??? כל זה בזמן שיש מכוניות יפניות מעולות ונוחות שידועות באמינותן ??! האם אני צריך להיות זה שייקח על עצמו את ההרפתקאה כדי באמת להוכיח לעצמי ולחבריי מסביב שהתדמית לא נכונה וצרפתיות כן אמינות ?! בפירוש לא! זו בעיה ש-ל-ה-ם ושיאכלו את הדיסה.

אני לא צריך חיזוקים ואישורים ואני לא צריך שכנועים. אני יודע בשביל עצמי וטוב לי שעם יפנית יש לי ראש שקט. למען הסר ספק לגבי כל ההנחות שהנחתי, ביני לביני, אני לא באמת מאמין שהשתנה הרבה באמינות מכוניות צרפתיות אבל זה ענייני האישי.

אם כבר, ספציפית למדינת ישראל, במדינה בה מכוניות די יקרות, הטיפולים יקרים ולא תמיד ברמה הכי גבוהה ונדרש רכב שיחזיק לאורך זמן (להבדיל ממדינות מסוימות בחו"ל שמחזיקים מכוניות למשך 3 שנים מקסימום), עניין האמינות מקבל משנה תוקף בבחינת החשיבות שלה.

פורסם

הישנות עד שנות ה2000 היו אמינות נוחות ומתנהגות.

כל מה שאחרי 2000 היה על הפנים, פרט לכמה בודדים.

כעיקרון הצרפתים טיפשים.

א', משתמשים באותו גיר AL4 (בתצורות שונות) כבר 10 שנים, גיר עמוס תקלות, שיפוץ לא מחזיק הרבה זמן. (פרט לבודדים שנפלו במזל על גיר טוב, או שהם בקושי נוסעים עם הרכב אז הגיר גם לא נדפק.).

ב', בשנים האחרונות הצרפתים התקלקלו. (מושבים לא נוחים כמו פעם, פשוט מושבים של קורולה, לא הכי מרווחות כמו פעם, עברו להגה חשמלי שסרס את כל ההתנהגות היחודית של הצרפתים).

בקיצור, חפרו לעצמם קבר, אבל המצבה יפה! (הצורה).

אני עומד לפני קניית רכב חדש, בעבר אמרתי לעצמי אם צרפתי אז רק ידני, היום, בכלל לא צרפתי, כמה שאני אוהב אותם, פשוט לא משתלם להחזיק צרפתיה משתי סיבות:

-הם איבדו את המאפיינים הצרפתים שציינתי למעלה.

-גם שהם התחילו לייצר ביפן ולהשתמש בגירים יפניים, המחירון שלהם נופל נפילה חופשית.

זה למה לא שווה לקנות צרפתיה.

אני לא יודע מה בדבר ה3-0-0-8 (תערוך, המערכת כתבה לך סמיילי). אבל לא התרשמתי מהכיסאות והמרווח שלה באולם תצוגה.

מה שכן, רוב החלקים והטיפולים ב406 שלי הם זולים מאוד ביחס לרכב מנהלים.

אני לא יודע מה עם החדשות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...