Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשתי בסוף ההריון של הילד הרביעי ואנו בדיוק בתהליך החלפת הרכב למיניוואן.

התקציב שלי עומד על עד 130,000 ש"ח.

אני מעוניין במיניוואן עם 7 מקומות אמיתיים (שכולם ישבו בנוח) וגם שיהיה לו מקום להכניס עגלה. מצד שני שהוצאות הדלק יהיו נורמליות.

חשבתי על פורד גלאקסי, על מיצובישי גרנדיס או על דודג' ג'רני. אם יש הצעות נוספות אשמח לשמוע,

אשמח להמלצות מיודעי דבר ומבעלי ניסיון

פורסם

שלום עמית,

ראשית אני מאחלת לכם אושר והמון הצלחה עם הילד הרביעי. שיהיה במזל טוב!

שבע מקומות ישיבה אמיתיים תוכלו למצוא בפורד גלקאסי ובמיצובישי גרנדיס. דודג' ג'רני הוא מיני וואן שבהחלט נראה טוב ובעל מנוע חזק אך שורת המושבים השלישית שלו מעט צפופה וגם תא המטען שיוותר לאחר פתיחתה ככל הנראה לא יספק אתכם.

אני ממליצה לכם לבדוק בנוסף לגלקסי ולגרנדיס גם את סיטרואן C4 פיקאסו, שהוא מעט זול יותר לרכישה כמשומש וגם חסכוני יותר בדלק. צריכת הדלק של הגרנדיס, למשל, היא בסביבות ה-8 קילומטרים לליטר בעוד בפיקאסו מדובר על כ-10 קילומטרים לליטר. זה הפרש של כ-25 אחוזים, הפרש לא מבוטל.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

פורסם
נסה למצוא טויוטה סיינה משומשת.

סיינה משומשת מן הסתם לא תכנס בתקציב של 130K. בנוסף, היא אינה חסכונית בדלק.

מעבר לזה, רכב מעולה!

פורסם

עד לפני כשבוע עמדתי בפני אותה הדילמה בדיוק ובסופו של דבר רכשתי קאיה קארניבל. היתרונות על פני שאר הרכבים הם 7 מקומות אמיתיים, כניסה נוחה לשורה 3 ומזגן מעולה עם יציאות לשורה 2 ו-3. בגלאקסי הגישה לשורה 3 פחות נוחה המושבים בשורה ה-3 פחות מתאימים למבוגרים ושמועות על מזגן לא משהו (גילוי נאות - בפורד מונדיאו 2011 שיש לנו המזגן בסדר)

פורסם

במחיר של 140 אלף שח אתה יכול לרכוש סיטרואן פיקאסו חדשה לגמרי, ראה מבצע של היבואן דוד לובינסקי שהיה בסוף החודש שעבר בחוות רונית, במסגרתו ניתנה הנחה של 15 א׳ שח וזה המחיר בו נמכר הדגם הבסיסי שלה.

פיזו 5008 נמכרה במחיר של 150 אלף שח בלבד לדגם הבסיסי.

כמו כן נתנו טרייד אין לרכב בבעלותך בהפחתה של 6 אחוז בלבד הטבה ששווה עוד כמה אלפי שח.

לפי דעתי אעם קצת לחץ עדיין תקבל את תנאי המבצע הזה ותוכל לרכוש רכב חדש. אם לא תחכה למבצע נוסף או שאתה יכול לרכוש כמובן משומש במחירים סבירים.

בשניהם שורת המושבים השלישית מיועדת לילדים קטנים מאד. במושבים הקיצוניים מבין שלושת המושבים הנפרדים בשורה האמצעית יש מרווח כתפיים ומרפקים טוב יותר בפיזו, בסיטרואן צפוף מבחינה זו. אם יושבים ילדים זה ככל הנראה לא ישנה בכל מקרה.

את הגרנדיס לא הייתי רוכש כלל, היא מגיעה עם גיר אוטומטי 4 הילוכים בלבד ועם מנוע יחסית גדול 2.4 ליטר, דבר שמביא לצריכת דלק גבוהה וביצועים חלשים, מלבד זאת איכות החומרים נמוכה ועקב העיצוב של הקונסולה המרכזית צפוף לנהג.

הגלקסי הוא מיניואן ברמה הגבוהה ביותר, רמת החומרים גבוהה ביותר, פלסטיק רך ומוצק בכל מקום בו תיגע אפילו בחלקים תחתונים בהם בד״כ מקצצים. המרווח עצום גם בשורה השלישית, משמעותית יותר מהגרנדיס, גיר בעל 6 הילוכים מביא לביצועים סבירים למרות מנוע 2.3 עייף של מאזדה. החסרון העיקרי הוא צריכת דלק גבוהה מאד, טוב לא ניתן לצפות למשהו אחר מרכב שנתוניו הרשמיים הם בערך 1 ל- 7 בתוך העיר והרבה פחות מכך בפועל.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

עם זאת, האם יש המלצה למיניוואן או חלופה אחרת שלא בולע דלק ברמה של הגלאקסי. אני לא רוצה להגיע למצב שלפני כל נסיעה אני שוקל אם כדאי לבצע אותה בגלל עלות הדלק.

פורסם

חפש פולקס' קאדי מקסי (הארוך, מנוע דיזל) בגרסה המאובזרת לנוסעים, שצריכת הדלק שלו נמוכה יותר באופן משמעותי מכל הנ"ל.

פורסם

קניתי לאשתי לפני כחודש פולקסווגן טוראן 2011. עם שילוב המנוע 1.4 TSI וגיר DSG7, צריכת הדלק מצוינת ועומדת על כ-11 ק"מ/ל' בחיים האמיתיים. הרכב עצמו מרגיש איכותי מאוד, נוח לנהיגה, שקט, מאובזר, מהיר מאד (לדעתי בפועל המיניוואן הקומפקטי המהיר ביותר, למרות נתונים יבשים הנחותים מה-Sמקס לדוגמא).

אם תפתח רק מושב אחד מתוך השניים בשורה השלישית, תוכל להכניס לשם בנוחות עגלת תינוק (Bugaboo Bee נכנס ללא שום בעיה), יחד עם קניה שבועית מהסופר.

אם בכל זאת תצטרך יותר מקום למטען, תוכל לחבר בקלות גגון למסילות הקיימות.

אחד החסרונות הבולטים בעיניי - היעדרו של גלגל ספייר.

רכבים אלו נמכרים במחיר נמוך משמעותית ממחיר המחירון שלהם, כך שאם מתצא אחת מ-2011, תוכל להישאר עם די עודף לכיסוי טיול משפחתי בחו"ל, ועם רכב כחדש עם עוד שנת אחריות לכלל המכלולים ו-4 שנות אחריות על תיבת ההילוכים על מרכיביו.

תשקול אפשרות זו.

פורסם
תודה לכל המגיבים.

עם זאת, האם יש המלצה למיניוואן או חלופה אחרת שלא בולע דלק ברמה של הגלאקסי. אני לא רוצה להגיע למצב שלפני כל נסיעה אני שוקל אם כדאי לבצע אותה בגלל עלות הדלק.

כמו שכבר כתבו לך כאן - סיטרואן c4 פיקאסו לא בולע דלק ברמה של הגלקסי ובהחלט יכול להתאים לדרישותיך.

חפש פולקס' קאדי מקסי (הארוך, מנוע דיזל) בגרסה המאובזרת לנוסעים, שצריכת הדלק שלו נמוכה יותר באופן משמעותי מכל הנ"ל.

נהגתי לא מזמן בקאדי. צר לי לאכזב אותך, אבל הוא נחות מכל המיניוואנים המודרניים בכל הנוגע לאיכות החיים של הנוסעים. הוא אולי חסכוני יחסית בדלק, אבל אם חיסכון בדלק היה הכל בחיים כולנו היינו נוסעים באוטובוסים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שוב תודה,

הבנתי שאני צריך להתפשר על הגודל כדי לחסוך בדלק.

בבדיקה שערכתי, אני מתלבט כרגע בין 2 רכבים- פולקסוואגן טוראן (כפי שהמליץ אחד המגיבים) וטויוטה ורסו.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי כל אחד מהרכבים- אמינות, יתרונות, חסרונות, תצרוכת דלק וכד'.

תודה מראש,

פורסם
שוב תודה,

הבנתי שאני צריך להתפשר על הגודל כדי לחסוך בדלק.

בבדיקה שערכתי, אני מתלבט כרגע בין 2 רכבים- פולקסוואגן טוראן (כפי שהמליץ אחד המגיבים) וטויוטה ורסו.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי כל אחד מהרכבים- אמינות, יתרונות, חסרונות, תצרוכת דלק וכד'.

תודה מראש,

גם אני התלבטתי ביניהם. מה שהכריע לטובת הטוראן; יחידת ההנעה החזקה אך חסכונית משמעותית, איבזור עדיף (גרסת הכניסה - טרנדליין - כוללת בנוסף לקיים אצל הטויוטה גם בקרת אקלים זו אזורית עם יציאה לאחור, בקרת שיוט, מחשב דרך מורחב ועוד), איכות עדיפה לאין שיעור ומרווח עדיף. ימים יגידו אם האמינות של היפנית עדיפה על זאת של הטוראן.

בנוסף, למרות שמחירו כחדש גבוה מהטויוטה, כמשומש בן שנה הטוראן זול יותר מהוורסו!

פורסם

האם שקלת לבדוק את סיטרואן ברלינגו החדש 7 מושבים ? או לחלופין פרטנר תאום?

אני מבין שזו שלדה של C4 פיקאסו ושהרכב עבר התאמה למיניוואן עם יציאות מיזוג לאחור וכו'

מנוע 1.5 דיזל חזק וסופר חסכוני.

נראה לי שלפחות הוא שווה נסיעת מבחן

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
האם שקלת לבדוק את סיטרואן ברלינגו החדש 7 מושבים ? או לחלופין פרטנר תאום?

אני מבין שזו שלדה של C4 פיקאסו ושהרכב עבר התאמה למיניוואן עם יציאות מיזוג לאחור וכו'

מנוע 1.5 דיזל חזק וסופר חסכוני.

נראה לי שלפחות הוא שווה נסיעת מבחן

אכן, חסכוני מאוד בדלק (סולר) אבל הדגם החדש יחרוג מהתקציב הנ"ל, וקיים רק ידני.

• תוכן חדש...