Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרווח שלי בכל הסיפור של כרמלה הוא האנשים שפגשתי בדרך !!!

תודה ידידי על ההפתעה ועל השרות המהיר זה כבר מורכב..

[ATTACH][ATTACH]040.JPG[/ATTACH][/ATTACH]

041.JPG

044.JPG

חבר צוות פיברקלאב

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

• תגובות 192
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב סוד ידוע הוא שהמנוע של כרמלה היה קצת עייף (קומפרסיה ממוצעת 80) :-(

גם כשנתוני היצרן הם 0 עד 100 ב 20שניות לכרמלה היה קצב משלה וכשהואילה בטובה להגיע ל 100 זה קרה אחרי כ 35 שניות ביום טוב בירידות של זיכרון יעקוב עם רוח גבית :lol:

וכאן נכנסו שני אנשים שעזרו ותמכו און ידידי שעזר באיסוף החלקים ואיתורן בחו"ל

וכמובן רבנו ניסים סוסיתא (הגדול) איש שקצרה היריעה לתאר את רוחב ליבו אדיבותו וסבלנותו

שלא לדבר על המקצועיות ניסים אתה נשמה ענקית !!!

וביום שלישי האחרון ניסים מתקשר תגיע המנוע מוכן עליתי על כרמלה ונסעתי (90) לטירת הכרמל

שם חיכה לי ניסים עם חיוך ענק ומנוע מדהים חדש דנדש בערב את הדרך חזרה כבר עשינו בקלילות ו ששששש אל תגלו לניסים

אפילו היה לרגע 120 בשעון :shock:

תודה לידידי

זה לא היה קורה ללא עזרתכם ...

[ATTACH][ATTACH][ATTACH]043.JPG[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]

044.JPG

045.JPG

046.JPG

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם

וזו היצירה המוגמרת. המנוע עובד יפה וחלק , עכשיו אפשר לשתות בירה ולהתמוגג מהתוצאה.:beerchug:

בתמונות המנוע במצב עבודה ומנוחה, לא רועד, עובד כמו שצריך מעשה ידי ניסים סוסיתא .

אריק

תמונות ממפגש השרון בגעש 8.2.13 003.jpg

תמונות ממפגש השרון בגעש 8.2.13 044.jpg

תמונות ממפגש השרון בגעש 8.2.13 051.jpg

תמונות ממפגש השרון בגעש 8.2.13 033.jpg

תמונות ממפגש השרון בגעש 8.2.13 049.jpg

פורסם

בתור נהג המבחן הלא רשמי מטעם עצמי ולאור העובדה שלי יש רום 1301 שלא נוסעת ואילו לרענן יש רום 1301 שכן נוסעת, אני מוצא את עצמי מנצל כל הזדמנות ותירוץ לנהוג על האוטו של רענן. הוחלפו בוקסות מתלים? חייבים לבחון! אגזוז חדש? ברור, אסור לנסוע בלי נסיעת מבחן! הוחלף גומי במגב? כן, גם זו סיבה מספיק טובה.

חוץ מזה, רענן מבצע ״שיפוץ מתגלגל״. כלומר, לא מפסיק לעדכן ולשפר את הקיים ולהחזירו למצב מקורי. זאת בניגוד אלי, לדוגמא, שסביר שאזכה לנהוג במכוניתי רק שתהיה (כמעט) מושלמת. בדיעבד, הדרך של רענן יותר כיפית! כי יש למה לצפות אחרי כל שינוי ועידכון. נסעתי על המכונית שלו מיד אחרי שהועלתה לראשונה לכביש. לפני צבע ושיפוץ קפיצים אחוריים. זה היה כיף. מאז נהגתי על כרמלה אחרי כל שלב ושידרוג ובכל פעם זו חוויה חדשה ומפתיעה. מחדש.

מזה זמן רענן מתלונן שכרמלה חלשה. האמת היא שהוא צדק. לפי בדיקה לא מדעית שעשיתי, הערכתי שההספק של המנוע שלה נע סביב 40 כ״ס, לכל היותר, מסך של 54 סוסים שהיו למנוע בצעירותו. בדיקה מדעית יותר העלתה שנתוני הקומפרסיה נמוכים ומכאן קצרה הייתה הדרך להחלטה על שיפוץ מנוע. מאחר שרענן משתמש בכרמלה באופן יום-יומי, היה חבל להשבית לו את הגלגלים לתקופה וכאן נכנס פיברקלאב לתמונה. המנוע ״התפוס״ שירד מהרום של קובי נפתח ונבדק על ידי רבינו ניסים ונמצא כשיר ל-״חצי אוברול״. חלקים הוזמנו מאנגליה ובשבוע שעבר השלים ניסים את ההרכבה וכאמור ומוזכר, התבצעה החלפת מנוע בכרמלה. אז כמובן שהייתי חייב נהיגת מבחן... ואיך זה מרגיש? כשמדברים על מנועים בהספקים גבוהים, הבדל של עשרה סוסים בהספק הוא אינו דרמטי. כאשר מדברים על פעוטון עם חמישים סוסונים ביום טוב ורוח גבית, תוספת של עשרה סייחים ניכרת באופן דרמטי. ראשית, פעולת המנוע שקטה יותר ומאידך - בשרנית יותר. שנית, ההבדל במומנט הזמין בסל״ד נמוך הוא אדיר. עם המנוע הקודם, שסבל ממחלת הפרה המשוגעת היה צריך להוריד להילוך הראשון בנסיעה איטית, אחרת סבתות עם מקל הליכה היו חובטות במכסה תא המטען, כי כרמלה הייתה חוסמת להם את מעבר החציה... עם המנוע החדש, עמדנו אמש ראשונים ברמזור ועקפו אותנו רק באזור 100 קמ״ש! (שלא לדבר על המבט המופתע של הנהגים האחרים, שלא הבינו איך רום כרמל ישנה (שנראית כמו חדשה) עקפה אותם בדהרה בנתיב בשמאלי... במילים אחרות, במאה קמ״ש, בהילוך רביעי, למנוע יש עדיין כוח מורגש בכדי להאיץ ובמהירות עירונית, אפשר לשלב להילוך רביעי אפילו בחמישים קמ״ש וגם שם מורגשת האצה עם כל לחיצה על הדוושה. מרשים.

נהיגת המבחן הנוכחית, הייתה גם ממושכת, באופן יחסי. מגעש לחדרה. עוד כמה מסקנות שלי מהנהיגה: מהירות השיוט הנוחה ביותר למכונית היא 90 קמ״ש; נוחות הנסיעה והיציבות הכיוונית טובות גם במעל 100 קמ״ש (עדות למערכת מתלים והגה ששופצו באופן דקדקני); חסר הילוך חמישי! זו כבר נהייתה בדיחה קבועה להעיר למי שנוהג ומוריד ידו לידית ההילוכים: ״אין חמישי, בדקתי״.

ולסיכום, רענן. מה הלאה? מה יהיה השדרוג (התירוץ) הבא שיחזיר אותי למושב הנהג? אני חושב שכפתור הנעילה של הדלת הולך קצת קשה. תתקן אותו ואבוא לבחון שוב את המכונית...:wink:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אתמול כרמלה עלתה על מסלול מרוצים לנסיעת מבחן

מ 0 ל100 28 שניות

:)

IMAG1016.jpg

IMAG1017.jpg

IMAG1018.jpg

IMAG1019.jpg

IMAG1022.jpg

IMAG1023.jpg