Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר ביקש ממני לברר לו את הנושא שאפרט מטה מכל הבחינות. אבקש להימנע מדיון על גזענות, דת, נישואים עם גויים וכו'.

חבר טוב שלי מתגורר בחו"ל (במזרח אירופה אם זה משנה). הוא בעל אזרחות ישראלית כמובן ועלה ארצה בגיל צעיר. לפני כשנה הכיר מישהי גרושה עם ילד. אומנם הנושא לא בוער לו וכל התהליך אם ייצא לפועל יקרה עוד לפחות בעוד שנה+, אבקש לדעת בשבילו עד כמה התהליך קשה. הבחורה לא יהודייה, בעלת תואר ברפואת שיניים ואימא לבן 5.

ברור לו מן הסתם שלהתחתן בארץ לא יוכל ואם כך, יתחתן עימה בחו"ל.

השאלה המרכזית היא מה הסטטוס של האם והילד בהגיעם ארצה ?

האם היא והילד יוכלו לקבל אזרחות בסופו של דבר וכמה זמן יידרש לכך ?

האם היא תוכל לעבוד במקצוע שלה (רפואת שיניים) ומה דרוש לה מעבר לקבלת רישיון לעסוק ברפואת שיניים בארץ ? מן הסתם, תצטרך ללמוד את השפה אבל מעבר לכך, מה יידרש ?

האם הילד יוכל לשרת בצבא כאשר יתבגר ?

האם המדינה עוזרת בצורה כלשהי לזוגות כאלו ואם כן, באיזו צורה ?

החבר מודע, לכל הבעייתיות שבנושא אבל זה לא מונע ממנו היות להיות אופטימי בנושא. חשוב לו מאוד לדעת שהאישה והילד יוכלו להשתלב בארץ ולא יגורשו אחרי X זמן בגלל חוקים שונים ומשונים.

הוא רוצה להקים משפחה יחד ולכן כבר עכשיו חשוב לו לדעת עד כמה התהליך מסובך.

אשמח לשמוע סיפורים ועצות מאנשים שעברו זאת, עזרה והכוונה בנושא.

*אבקש שוב להימנע מדיון על עצם נישואים עם גויים,דת וכו' בבקשה!

תודה לעוזרים

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

בשנה הארשונה היא תקבל ויזה לשהיה בארץ. היא כוללת גם אישור עבודה אם היא תרצה.

לאחר מכן היא תקבל סטטוס של תושב ארעי (תעודת זהות כתומה) שהוא למעשה סטטוס של אזרח במדינה בלי אפשרות להצביע ולהבחר. לאחר 5 שנים היא תקבל אזרחות.

כמובן שבדרך משרד הפנים (שס קונטרול) ישתו להם את הדם בקשית, לכן מומלץ לקחת עו"ד. יש לנו אפילו מומחה לעניין כאן בפורום.

המדינה לא תעזור לו בשום צורה. עשית ייבוא אישי - אשריך.

ילד יספוג ציונות וכל שאר הדברים שיפמפמו לו בבית ספר וילך לצבא כמו כל אזרח בישראל.

פורסם

בקשר לרפואת שיניים -היא צריכה לבדוק עם משרד הבריאות קודם כל האם התואר שלה מאושר בארץ.

יש כל מיני מקומות, בעיקר במזרח אירופה שהתואר אינו מוכר בארץ.

במידה והיא למדה בפקולטה שמוכרת בארץ עליה להירשם למבחני רישוי - יש 2 שלבים, עיוני ומעשי.

בנוסף היא ככל הנראה תצטרך לקחת איזה קורס הכנה למבחני הרישוי בארץ, כי יש כמה דברים שונים בין רפואת השיניים בארץ לבין אירופה (באירופה לדוגמא לא עושים סתימות אמלגם וזה משהו שצריך ללמוד לפני המבחני רישוי).

לאחר שהיא תעבור את המבחנים המדוברים - היא תוכל לעסוק ברפואת שיניים בארץ.

* על מנת לגשת למבחנים היא צריכה להציג תעודות יושר מחו"ל, גיליונות ציונים וכו' וכו' - זה קצת כאב ראש, אין ספק.

לא בטוח אם היא חייבת להיות אזרחית או לא.

פורסם

אפרופו, אם הייתם זוג רגיל בישראל והייתם רוצים לאמץ ילד מחו"ל אז הוא היה צריך לפי החוק לעבור ברית מילה ולהתגייר.

תתפלא, אחד מחוקיה היפים של ישראל שנשלטת בחסות הדת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תיקן קל לדברים הנכונים שנאמרו:

אחרי 5 שנים היא תקבל מעמד של תושבת קבע, לא אזרחות.

אחרי אותם 5 שנים ניתן לקבל אזרחות, כעבור מספר שנים (לא ברור כמה, כל פעם אני שומע מספר אחר).

מהרגע שהיא תקבל מעמד של תושב ארעי, שנה מתחילת התהליך,

היא כבר תתפקד כאזרחית לכל דבר בכל הקשור לביטוח לאומי, מס הכנסה וכיו"ב.

לכל אורך התהליך יש לגשת מדי שנה למשרד הפנים עם שלל הוכחות לכך שהם מתפקדים כזוג -

חשבונות, מכתבי המלצה, צילומים משותפים וכיו"ב. אה, וגם נערך ראיון צולב, פעם היא, פעם הוא, לתיאום גרסאות.

אם הם באמת מנהלים חיי זוגיות ובאים באופן מסודר עם כל ההוכחות שנדרשות מהם,

משרד הפנים לא יקשה עליהם. לא צריך עו"ד בשביל זה, רק צריך להקפיד על סדר ותיעוד.

אם היא תקבל מעמד של תושב קבע לפני שהילד יגיע לגיל 18 (זה המקרה, כנראה), הוא יתגייס כמו כולם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה רבה לכל העוזרים.

מה קורה מבחינה בריאותית ? אם וחז וחלילה צריך לגשת למרפאה, בית חולים וכו', מה קורה אז ? ישנו ביטוח בריאות כלשהו ?

או שאם הבנתי נכון, שנה ראשונה אין שום רשת ביטחון בריאותית לאם ולילד ?

Veni Vidi Vici

פורסם

כל עוד אין מספר זהות, אין ברירה אלא לבצע ביטוח פרטי.

כ-500 ש"ח לחודש בקופות החולים השונות, אאל"ט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

איזה סיפור ארוך. :shock:

אולי כדי להם פשוט להסתנן מהגבול המצרי עם כל האריתראים? :wink:

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אכן, על פניו נראה ממש לא פשוט אבל זה היה צפוי ומדברי החבר, זה לא ישבור אותו.

הנס, אם אני מבין נכון, כל עוד אין תעודת זהות (כחולה, כתומה, צבעי הקשת) אין בעצם אפשרות להתחיל להמיר את ההשכלה של הבחורה כדי שתוכל לעסוק במקצוע בארץ. כלומר, שנה ראשונה הבחורה פשוט בפאוזת חיים ?

Veni Vidi Vici

פורסם

לא מדויק, בשלב הראשון היא תקבל למשך שנה אשרת תייר עם אישור עבודה,

כך שהיא תוכל לעבוד מרגע קבלת האשרה, כ-3 חודשים מרגע הגשת הבקשה עם כל המסמכים הדרושים

(פלוס-מינוס, תלוי בסניף).

אה, וסתם לידע כללי, למס הכנסה לא אכפת אם יש אשרת עבודה או לא,

יש אפשרות להוציא אצלם "מספר יישות" זמני שיוחלף בבוא העת.

בקיצור, אנסה לכתוב את זה קצת פחות מבולבל:

1. היא מגיעה לארץ עם החבר.

2. מבררים באתר של משרד הפנים אילו מסמכים דרושים לבקשה (לא מעט).

3. קובעים תור להגשת המסמכים או שישר מגישים אותם (תלוי בסניף).

4. מקבלים תור לראיון.

5. מבצעים ראיון (כ-3 חודשים אחרי הגשת המסמכים, פחות או יותר).

6. הכול תקין? הגברת מקבלת אשרת תייר עם אישור עבודה, למשך שנה.

הגברת יכולה לגשת לקבל מספר יישות במס הכנסה בכל שלב שהוא,

אבל בכל מקרה אחרי שלב 6 זאת לא תהיה שום בעיה (יכול להיות אפילו שכבר אז תקבל מספר נורמלי,

התקנות האלה משתנות כל הזמן).

7. עברה שנה מינוס 3 חודשים - מגישים שוב את מה שצריך, קובעים תור.

8. הגיע תור, ראיון וכיו"ב, הגברת מקבלת ת.ז. של תושב ארעי עם מספר אמיתי.

9. יאללה, מתחילים לשלם ביטוח לאומי, אפשר להירשם כמו בנאדם בקופת חולים.

נ.ב.:

חשוב לציין (שוב) שהשלבים והדרישות משתנים כל הזמן,

יש צעדים שהופכים לפשוטים יותר ויש כאלה שמסתבכים,

בקיצור - לגשת למשרד הפנים ולקבל מהם דף דרישות וסדר פעולות.

פורסם

ומה בנוגע לילד ? האם ברגע שהוא נמצא בארץ, הוא יכול ללמוד בבית ספר (כמובן שבתוספת למידת העברית) גם ללא תעודת זהות צבעונית ? הילד יהיה במקסימום בן 10 ככה שההסתגלות לא תהיה קשה מדי עבורו בסה"כ.

Veni Vidi Vici

פורסם

כן. (5 תווים)

• תוכן חדש...