Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מעוניין לקנות מצנן אוויר, אולם תוהה מה תהיה מידת יעילותו היכן שאני גר.

מצד אחד, יש את המיתוסים או הדעה הרווחת, שמצננים אלו יעילים אך ורק בסביבה יבשה ומדברית , ולא באיזורים לחים הקרובים למישור החוף.

מצד שני, אני לא מכיר אף דוגמא אמיתית או נסיון מעשי של מישהו עם מצנן, אשר גר במישור החוף.

מצד שלישי, נתקלתי בשורה הזו בכתבה הבאה : "מצננים אלו מתאימים לא רק באיזור המדברי כפי שנהוג היה לחשוב פעם אלא גם באיזור פתוח אפילו במישור החוף, לראיה כול גני האירועים באיזור תל אביב נהנים ממצננים אלו" - ובאמת משתמשים בכאלו בגני אירועים בכל רחבי הארץ.

ואני, אני גר בחדר קטן בדירה בקומה רביעית 500 מטר מהים בחיפה, ותוהה אם מצנן יוכל לעזור לי, מן הסתם, להצטנן.

פורסם

בשנות התשעים המוקדמות היה לי מצנן .זה היה נראה כמו מזגן חלון על שידת גלגלים. אני זוכר מעין מגירה למים קרים / קוביות קרח. מעבר לרוח חזקה מהמפוח ,זה לא עשה את העבודה .

קשה לי להאמין שהטכנולוגיה השתנתה מאז .

שורה תחתונה :

זה לא מזגן ואולי זה ייתן קצת יותר ממאוורר רגיל.

בברכה

מוטי

פורסם

על פניו נראה רעיון לא מוצלח - בסביבה לחה המערכת פחות יעילה, ומגבירה את לחות האויר בחדר, מה שהופך אותו לעווד פחות נסבל. או להסתפק במאוורר טוב או להתקין מזגן "אמיתי".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המצנן עושה את העבודה. מים שמתאדים לוקחים חום מסביבתם, ומקררים את האויר העובר דרך המצנן. ככל שהאויר יבש יותר, הוא יוכל לאדות יותר מים ולתרום יותר לקירור.

במישור החוף בקיץ, הלחות באויר מאוד גבוהה, ולכן המצנן איננו יכול לאדות הרבה מים. בנוסף, הוא הופך את הלחות המעיקה גם ככה לבלתי נסבלת.

בקיצור - מצנן יכול לתרום לתחושת קירור - במיוחד איפה שלא פרקטי למזג, כמו גן אירועים, אבל זה לא תחליף למזגן.

:turn-l:
  • תוכן חדש...