Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מזכיר לי את הבעיות במקצוע שלי (סיסטם ותקשורת) כשאנשים קוראים לי הבעייה לא קיימת

לפני פחות מחצי שנה הלך לי הגיר במאזדה 3 מנוע 2000 שלחתי לתיקון הכל היה בסדר עד אחרי חודשיים( היה החלקה בגיר בהילוך שני) הרכב הוכנס למוסך יצא משם תקין

היום אחרי חודשיים לפעמים קורה לי שהרכב "דופק" בין הילוכים זה קורה בעיקר בין ראשון לשני

יש לציין שזה לא קורה תמיד אבל קורה.

לי יש סיוטים מהגיר אני לא אשרוד עוד הוצאה כזו!

שלחתי היום את הרכב למוסך עם אחי בעל המוסך עשה סיבוב ברכב והפלא פלא הכל תקין אין שם דפיקה והכל בסדר

אני מצידי ביקשתי ממנו לנסוע עוד אבל כלום לא עזר

הוא הציע פתרון שאני ישאיר את הרכב והוא יינסע עליו נסיעה ארוכה ואולי ירגיש בבעיה

אני סירבתי בתוקף.

אחי חזר לבית והבעייה אפשר להגיד נשארה האחריות עומדת לפוג בקרוב ואני לא רוצה להשאר עם גיר תקול

אשמח לעצות מצידי ביקשתי שיכניס אותו לסורק אבל הוא אמר שכל עוד הנורה לא דלוקת הוא לא יזהה שגיאה

מה אני יכול לעשות?!

מצידו הוא אמר שזו יכולה להיות עוד בעייה כמו "מנוע מזייף" תושבות וכו..

מה אני יכול לבדוק כדיי לשלול את הכל חוצ מהגיר?

אני יודע שיש לי משולש אחד פגום (השמאלי לצורך העניין התפוח שלו גמור) זו יכולה להיות הבעייה?

נואש לעזרה חברים אני מרגיש עקיצה

שיהיה לנו שבוע טוב

פורסם

ניגשת לאותו מוסך שהחלפת בו את הגיר?

אם יש אחריות, אז תשאיר לו את הרכב שיאבחן את התקלה, אם יש לך אחריות על הטיפול והחלקים,

הוא צריך לעשות הכל כדי לוודא שזה תקין, מצידך שיפתח את הגיר בשביל לראות שהכל תקין.

כמובן שנורא קשה לזהות תקלה בלי שהיא מופיעה בפועל, לכן עדיף לך להשאיר לו את הרכב על מנת

שיוכל לטפל בבעיה בהקדם האפשרי.

אם אתה לא רוצה בכל זאת להשאיר לו את הרכב אז תבודד את הבעיה בעצמך.

מתי התקלה מופיעה? בזמן נסיעה בין עירונית או עירונית? בזמן שהרכב קר או חם? נסיעה מאומצת או רגילה?

כשתבודד את התקלה בעצמך, אתה תוכל להגיע אליו ולהראות לו את התקלה.

בהצלחה.

פורסם
ניגשת לאותו מוסך שהחלפת בו את הגיר?

אם יש אחריות, אז תשאיר לו את הרכב שיאבחן את התקלה, אם יש לך אחריות על הטיפול והחלקים,

הוא צריך לעשות הכל כדי לוודא שזה תקין, מצידך שיפתח את הגיר בשביל לראות שהכל תקין.

כמובן שנורא קשה לזהות תקלה בלי שהיא מופיעה בפועל, לכן עדיף לך להשאיר לו את הרכב על מנת

שיוכל לטפל בבעיה בהקדם האפשרי.

אם אתה לא רוצה בכל זאת להשאיר לו את הרכב אז תבודד את הבעיה בעצמך.

מתי התקלה מופיעה? בזמן נסיעה בין עירונית או עירונית? בזמן שהרכב קר או חם? נסיעה מאומצת או רגילה?

כשתבודד את התקלה בעצמך, אתה תוכל להגיע אליו ולהראות לו את התקלה.

בהצלחה.

תודה רבה על העזרה

כמובן שאנסה לבודד את התקלה בעצמי וכנראה שזה הפתרון היחיד :cry:

והבעיה שעד עכשיו זה לא הופיע בזמן מוגדר זה ממש מתסכל.

ולהשאיר לו את הרכב אני לא אשאיר הוא רמז שהוא נוסע לת"א היום זה לא מתאים לי שהוא יחגוג לי על הרכב מה גם שפעם שעברה שהשארתי אותו הוא חזר עם שריטות בתא הפנימי וכשביררתי איתו הוא לא ידע על מה מדובר ולי אין שום הוכחה. :|

פורסם

מי אמר מאזדה רכב אמין?

גם לאבא שלי ברכב הלך גיר חודש לאחר שניגמרה אחריות יצרן.

מה שכן יאמר לזכות יבואן מאזדה שהוא החליף את הגיר+עבודה על חשבונות+עץ ריח :-D

עד היום כשהוא נוסע ברכב יש רעש/הד לא יודע איך לקרוא לזה, זה נישמע כאילו מסוק טס מטר מעל הגג של הרכב.

אולי שמן גיר? איזה שמן שמו לך בגיר?

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

היי, מצטער לשמוע על הגיר שהלך טרם זמנו (אם הרכב עדיין באחריות, זה אומר שהוא די חדש)

האם תוכל בבקשה לפרט מה הסימפטומים שהרגשת שבעקבותם הגיר הלך? האם זה היה מעבר מהילוך שלישי לשני במהירות נמוכה?

תודה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

מניסיוני, רוב התקלות בגיר במאזדה 3 קורות כאשר הרכב "חם" ז"א,לאחר נסיעה ממושכת.

נסה להביא את הרכב למצב זה אפילו בעצמך ולראות בדיוק מתי זה קורה בדיוק ולהסביר למוסך.

החלקה\שילוב במכה\היתקעות של הילוך.

באילו הילוכים: 1ל-2 , 2ל-1 , 2ל-3 , 3ל-2 וכו'

בעליה\במישור\בירידה.

יש לבדוק מפלס שמן בתיה"ל וצבע השמן.

פורסם

בעיקרון אצלי ברכב ישנה תופעה של רעש כלשהו, רעש של סוג של "החלקה" או השהייה קלה ביותר בין הילוך 3 ל-2 במהירות נמוכה, בין 20 ל-30 קמ"ש, כאשר אני נותן קצת גז,

בדקתי את הנושא לפני תום האחריות, במוסך מורשה, עם "מומחה" שלהם, עשו בדיקה ייסודית, לחצים וכד' - הכל תקין.

כמו כן, לפי מה שחקרתי ברשת, זו תופעה תקינה בתיבה במעבר הספציפי הזה בין ההילוכים.

אני רק מקווה שזה לא היה כסת"ח של המוסך (מחכים שכשאשר תסתיים לי האחריות וחס ושלום תהיה בעיה, זה יהיה על חשבוני).

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

חברים תודה רבה על העצות

הרכב לא באחריות הסיפור עצמו קצת סבוך

לפני שהגיר הלך ניסיתי לטפל בבעיה (הדפיקה בין 1 ל 2)במוסך לא מורשה (טעות חיי ומצטער על זה ניסיתי לחסוך וזה עלה לי בשיפוץ גיר) ואני בתביעות איתם אפשר להגיד שאני זוכה כבר, כי הגיר הלך רק בגלל החוסר מקצועיות שלהם המוסך הקודם הצליח לגרום לזה שייכנסו מים לגיר הם עשו איזה טעות ברדיאטור שמקרר את הגיר שגרם לדליפה של מים לתוכו

ואז החלטתי לטפל במקום מורשה עם שם טוב שיהיה אבא ואמא ולמי לפנות ואכן הוא מטפל במסירות ולא מתנער וכבר הוריד את הגיר פעמיים (הייתה בעיית החלקה בפעם הראשונה לפי דבריו היה מדובר בבורג לא מחוזק . האוטו היה מוכן אחרי כמה שעות)

ולקח אחריות מלאה כמו שצריך

וכעת אחרי הטיפול העניין חוזר אבל לא באופן רציף ופעם ב אבל שחוזר הוא חוזר לא רק בין ראשון אלא גם בין 2 ל3

והדבר שהכי מפחיד אותי זה שזה יחזור לאחר תקופת האחריות

"יש לבדוק מפלס שמן בתיה"ל וצבע השמן"

איפה נמצא פקק שמן הגיר? (סליחה על הפיגור אני מכיר הכל ברכב הזה חוץ מאת מיקום שמן הגיר)

צבע השמן צריך להיות צהוב אני מניח ולא שחור עם ריח לא שורף אני טועה?

הגיר באחריות אחרי תיקון יש לי חצי שנה אחריות מוצהרת ועוד חצי שנה שהוא הבטיח לי אבל לא על הנייר

ac delco dexron 3 זה סוג השמן שהמוסך משתמש בו

ממש תודה חברים אם תעזרו לי להנצל מכשל של הגיר מאוחר יותר אני אעריך את זה מאוד

פורסם

לך לפתח תדלוק הרכב, תראה אם יש טבעת של פזומט\דלקן וכו' , אם כן, בדוק אם הוא עדיין מחובר לחיישן המהירות בגיר.

נתקלתי בכמה מקרים שלאחר ניתוק פזומט ושות' ישנה בעיה של קריאת מהירות הגיר.

פורסם

דבר עם ספי שיעשה סיבוב.

כאיש מקצוע שמומחה בתחום הוא ידע איך "להוציא" מהרכב את התקלהף או להבין את מקורה.

אני התרשמתי לטובה.

הייתי מנסה את התוסף של XADO שאני יכול להעיד ממקור ראשון על השיפור שביצע ב2 גירים באופן ודאי.

אומנם הוא לא זול אבל הרבה יותר זול משיפוץ גיר...

• תוכן חדש...