Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנהרות הכרמל לא מוכר במס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע ברכב ליסינג, ומחוייב דרך המשכורת על נסיעות בכביש 6 ובמנהרות הכרמל.

שמתי לב שאת החיוב של כביש 6 מורידים מהברוטו, ואת מנהרות הכרמל מהנטו.

אחרי ששאלתי אמרו לי שמנהרות הכרמל לא מוכר כהוצאה למס הכנסה, וכביש 6 כן.

וזה סתם כי 'שכחו' לעדכן את התקנות אחרי שפתחו את המנהרות, כי אין הבדל בתכלס, שניהם כביש אגרה.

ממש מעצבן איך הדברים עובדים במדינה הזאת.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

עד שתצטבר מסה קריטית וזעקותיה יגיעו עד למשרדי הממשלה, אז אולי "לפתע ייזכרו" לתקן את התקנה.

באמת עצוב שכך עובד כאן בערך כל דבר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

עד כמה שאני יודע זו לא אותה חברה - אלא רק מנגנון גביה משותף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מנהרות הכרמל מקיימות "הרצחת וגם ירשת".

מחד, דמי השימוש הרצחניים מלכתחילה, עוד "עוגלו" כלפי מעלה.

מאידך, לאור אי עמידה בתחזית ההכנסות, פנתה החברה למדינה ופוצתה בעשרים ומשהו מליון ש"ח, כך לפחות לפי העתונות המקומית.

לא מכבר נסענו מחיפה לבקר חברים בגדרה, דרך כביש 6. אתמול נחתה בתיבת הדואר שלי חשבונית מחייכת, עם 56 שקלים לאחר הנחה...

לפני כחודש נסעתי בנסיעת עבודה למספר ימים לחו"ל. התשלום בחניית הטווח הארוך בנתב"ג - 40 שקל ליום - והתעריף לשעה כל כך יקר, שהמערכת אוטומטית "מעגלת" לך את החיוב ליום נוסף, גם אם מדובר בשעות ספורות.

בקיצור, כולם דופקים אותנו, מעגלים לנו, עושים עלינו קופה. הגיע הזמן למחאה נוספת, חכמה יותר, באמצעות חרמות צרכנים אפקטיביות.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
מנהרות הכרמל מקיימות "הרצחת וגם ירשת".

מחד, דמי השימוש הרצחניים מלכתחילה, עוד "עוגלו" כלפי מעלה.

מאידך, לאור אי עמידה בתחזית ההכנסות, פנתה החברה למדינה ופוצתה בעשרים ומשהו מליון ש"ח, כך לפחות לפי העתונות המקומית.

לא מכבר נסענו מחיפה לבקר חברים בגדרה, דרך כביש 6. אתמול נחתה בתיבת הדואר שלי חשבונית מחייכת, עם 56 שקלים לאחר הנחה...

לפני כחודש נסעתי בנסיעת עבודה למספר ימים לחו"ל. התשלום בחניית הטווח הארוך בנתב"ג - 40 שקל ליום - והתעריף לשעה כל כך יקר, שהמערכת אוטומטית "מעגלת" לך את החיוב ליום נוסף, גם אם מדובר בשעות ספורות.

בקיצור, כולם דופקים אותנו, מעגלים לנו, עושים עלינו קופה. הגיע הזמן למחאה נוספת, חכמה יותר, באמצעות חרמות צרכנים אפקטיביות.

לחצוב את מנהרות הכרמל ואת כביש 6 עלה מאות מליוני דולרים. החברות שעשו זאת מן הסתם רוצות להרוויח. המדינה בכדי לשכנע את החברות להשתתף במבצע הבטיחו מינימום כסף לחודש או לשנה. עוד איזה 30 שנים בערך כביש 6 יעבור לבעלות המדינה. אם המדינה חכמה היא תשאיר אותו כביש אגרה כי זוהי הדרך היחידה להשאיר אותו בתחזוקה מעולה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני לא יודע למה לוקחים לך מהנטו.

אצלי מנהרות הכרמל מוכר במלואו במס.

כנ"ל לכביש 6. וכנ"ל לאופנוע שהנפח שלו מעל 500.

הכל תלוי בעקשנות של רואה החשבון שלך.

פורסם
לחצוב את מנהרות הכרמל ואת כביש 6 עלה מאות מליוני דולרים. החברות שעשו זאת מן הסתם רוצות להרוויח. המדינה בכדי לשכנע את החברות להשתתף במבצע הבטיחו מינימום כסף לחודש או לשנה. עוד איזה 30 שנים בערך כביש 6 יעבור לבעלות המדינה. אם המדינה חכמה היא תשאיר אותו כביש אגרה כי זוהי הדרך היחידה להשאיר אותו בתחזוקה מעולה.

אני לא חושב שמישהו ציפה לכרות את המנהרה או לבנות את כביש 6 במחיר מבצע. יחד עם זאת, לפחות בכל הנוגע למנהרות הכרמל, אין שם הצלחה מסחרית והרי זהו המודל הבסיסי לפיו אמורה המנהרה לפעול.

המחיר שקבעו הינו גבוה מאוד (יחסית לתמורה) ולכן כמות הנהגים המשתמשים במנהרה נמוכה מדי. הבעיה עם מנהרות הכרמל היא כי אין להם סיבה לחשוש, מה שלא ישולם ע"י משתמשי המנהרה, יושלם ע"י המדינה.

אני לא יוצא בהכרח כנגד מודל הBOT, המדינה רוצה לייצר אטרקטיביות בעזרת הבטחת רשת בטחון כלכלי במקרי קיצון שאינם תחת שליטתו של המפעיל, לא כי הוא החליט לגבות מחיר מופקע ואינו עומד ביעדים של עצמו וכתוצאה מכך רץ לבכות לשרי הממשלה שישלימו לו.

פורסם
אני לא יודע למה לוקחים לך מהנטו.

אצלי מנהרות הכרמל מוכר במלואו במס.

כנ"ל לכביש 6. וכנ"ל לאופנוע שהנפח שלו מעל 500.

הכל תלוי בעקשנות של רואה החשבון שלך.

אין לי רואה חשבון אישי, זאת חברה גדולה.

אני מניח שאתה עצמאי וכנראה רואה החשבון שלך הצליח להכניס את הנסיעה במנהרות כהוצאה לצורך עבודה באופן

ספציפי אליך, מתוקף סוג העבודה שלך, כמו שעושים לגבי הרבה סעיפי הוצאה אחרים.

בחברה אין מצב כזה - או שזה מוכר בחוק היבש, או שלא.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

פקודת מס הכנסה היא פשוטה

כל הוצאה שהוצאה לייצור ההכנסה מוכרת.

אלא אם היא הוגבלה. לכן צריך להיות כתוב כי ההוצאה הזו לא מוכרת / לא מוכרת חלקית.

תבקש שיראו לך היכן זה כתוב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש להרוויח ויש להיות חזיר. החברות שעשו את הפרוייקטים האלה(שיטת BOT) ידעו למה הן נכנסות - ואף אחד לא כפה זאת עליהן. מי שמאשר להן לגבות את דמי השימוש המופקעים, הוא הנבל האמיתי בסיפור.

ידידי, הנאיביות שבתגובתך מדגימה מדוע קל להתייחס אלינו כפראיירים נצחיים.

פעם קראו לזה שיטת מצליח. היום הכל עובר - וזהו.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

בקרואטיה אם אתה נוסע בכביש אגרה לאורך מקטע אחד אתה מחוייב על מקטע אחד שזה בערך פחות מאחד יורו

כאן מחייבים מינימום 3 מקטעים אם אתה נכנס לכביש.

למה? :?::evil:

פורסם

אותו כנ"ל באוטוסטרדה האיטלקית.

או שיש לך מתקן דמוי פסקל שנקרא TELEPASS, או שאתה לוקח פתק שחתום באיפה שנכנסת ומתי, ואיפה שאתה יוצא אתה משלם בהתאם. זה עולה כיורו לקטע.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בחינם נסעת, האמנם?

1. מהירות הנסיעה (גם אם נתייחס רק למהירות החוקית) איטית יותר ובאופן כללי ניתן להגיע ליעדים רבים מהר יותר באמצעות כביש 6. זמן=כסף. כמה? כל אחד יעיד על עצמו.

2. בקרוב יאריכו את כביש 6 עד סומך. תרצה להגיע לת"א דרך כביש 2? אין בעיה, רק שתצטרך לשרוד את הקריות ואת חיפה בדרך. דלק, בלאי, זמן=כסף.

3. איכותו של כביש 2 אינה שווה לזו של 6. אחר נסיעה בכביש 6 תהיה רענן יותר. לא מהותי ביותר, אך אין להתעלם מכך.

4. פחות רלוונטי, אך בכביש 2, נוסף על כל הצרות קיים גם סיכוי לקבל שובר תשלום מס.

• תוכן חדש...