Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

איזה נוזל בלמים מומלץ להוסיף במולטיפלה ?בספר רכב כתוב DOT-4

וכמה בקבוק כזה אמור לעלות.?

אגיד לכם מדוע אני שואל - בחודש האחרון בסיבובים חדים נדלקת מנורת בלם היד ,

לפני שבוע עשיתי טיפול (במורשה יבואן) 120,000 הכולל טיימינג וביקשתי בדיקת בלמים וציינתי שהנורה נדלקת לפעמים .

בסוף היום כשלקחתי את הרכב נאמר לי שהבלמים תקינים לחלוטין , לאחר נסיעה וסיבובים חדים אני שוב רואה שנדלקת נורת הבלם יד ,

מהסתכלות במיכל נוזל הבלם אני רואה שהשמן אינו מגיע עד למקסימום אלא חסר כמה מ"מ בודדים.

תודה

פורסם

נוזל בלמים המתאים לרכבך אכן הוא נוזל המתאים למפרטי DOT4. מחיר לבקבוק של 0.5 ליטר עשוי להגיע ל-50 שקלים תלוי בייצרן הנוזל.

בדרך כלל ברוב הרכבים מפלס נוזל הבלמים לא צריך להגיע למקסימום אלא לגובה שבין סימן MIN ל-MAX. במקרה שלך רצוי שתקפוץ לביקור במוסך לבדוק למה המנורה דולקת.

ייתכן מאוד שהחיישן של מפלס נוזל הבלמים תקול או קיימת בעיה בחיווט החשמלי.

מה זה סיבובים חדים ? אתה משכיב את הרכב כמו אופנוען...

איזה כייף לי :)

פורסם
נוזל בלמים המתאים לרכבך אכן הוא נוזל המתאים למפרטי DOT4. מחיר לבקבוק של 0.5 ליטר עשוי להגיע ל-50 שקלים תלוי בייצרן הנוזל.

בדרך כלל ברוב הרכבים מפלס נוזל הבלמים לא צריך להגיע למקסימום אלא לגובה שבין סימן MIN ל-MAX. במקרה שלך רצוי שתקפוץ לביקור במוסך לבדוק למה המנורה דולקת.

ייתכן מאוד שהחיישן של מפלס נוזל הבלמים תקול או קיימת בעיה בחיווט החשמלי.

מה זה סיבובים חדים ? אתה משכיב את הרכב כמו אופנוען...

אם היית נוהג במולטיפלה היית מבין שהסיבוב הכי עדין מעל 40 קמ"ש הוא כמו סיבוב חד מאוד ברכב אחר .

כפי שכתבתי לפני כן - במוסך מורשה יבואן הייתי וטענו שהכל בסדר .

האם יש יצרן מועדף לנוסל הבלמים או שזה בכלל לא קריטי .

תודה

פורסם

מקריאה בספר הררכב ראיתי שמומלץ להחליף את כל הנוזל ,

האם זהו עניין פשוט או שחייב בעל מקצוע (כלי עבודה מיוחדים וכו' ) ?

פורסם

אם מפלס נוזל הבלמים קרוב למקסימום במיכל העודפים, אזי קרוב לוודאי כי חיישן המפלס אינו תקין. סבירות קטנה מאוד שאולי יש תקלה בכלל בלחצן ידית בלם יד.

לצורך ניסיון בלבד ניתן לנתק את חיישן המפלס ואז לבחון בנסיעת מבחן האם הנורה אינה דולקת יותר על מנת לבודד בין המערכות, אך הייתי מציע שתיתן למוסך לבצע אקספרימנט זה.

פורסם

אני לא בטוח שניתן לפרק את הקונקטור של החיישן ממכסה מיכל נוזל הבלמים. בהרבה רכבים החיווט החשמלי הינו חלק אינטגרלי ממכסה המיכל כלומר בצד המכסה לא ניתן קיים קונקטור.

פורסם

טוב , עדכון , מילאתי מעט נוזל בלמים ליקווי מולי דוט 4 , הנורה כבתה , אך כשמילאתי את נוזל הבלמים שמתי לב שיש חוסר בגומית הפקק , ז"א שהגומייה אינה משלימה את המעגל כולו אך מאידך היא לא נראית קרועה ,האם החוסר הזה הוא במתכוון , אם לא -(אז ברור לי מאיפה החוסר בנוזל) מה ניתן לעשות ? תודה רבה

פורסם

תוכל לעלות צילום של הפקק ?

במחשבה שנייה ייתכן שהמפלס של נוזל הבלמים אצלך ברכב צריך להיות על מכסימום (בדוק בספר הרכב).

בדרך כלל קיים חריר מאוד קטן במכסה של הפקק הפתוח לאטמוספירה ואולי במקרה של הפקק שלך זו דרך אחרת לאפשר כניסת אוויר למיכל.

פורסם
טוב , עדכון , מילאתי מעט נוזל בלמים ליקווי מולי דוט 4 , הנורה כבתה , אך כשמילאתי את נוזל הבלמים שמתי לב שיש חוסר בגומית הפקק , ז"א שהגומייה אינה משלימה את המעגל כולו אך מאידך היא לא נראית קרועה ,האם החוסר הזה הוא במתכוון , אם לא -(אז ברור לי מאיפה החוסר בנוזל) מה ניתן לעשות ? תודה רבה

יש רכבים עם רגישות יתר של החיישן מפלס אך בטוח שמפלס נמוך במעט מהמקסימום לא אמור לגרום לנורה לדלוק ברכב תקין.

התמונה ממש לא ממוקדת אבל נראה כי גומיית האטימה קרועה. האם הבחנת בנזילה על מיכל העודפים? אם לא, השלם מפלס, החלף גומיה או מכסה ועקוב אחר המפלס נוזל בלמים בתקופה הקרובה. בכל חוסר נראה לעין גש מייד למוסך.

פורסם

שים לב , שלחתי תמונה בהודעה הקודמת .

הנורה כבתה כשהוספתי מעט נוזל בלמים ,

השאלה היא , אם האיבוד נוזל מזה שיש חוסר בגומייה או שהגומייה אמורה להיות כך והאיבוד נוזל הגיע ממקום אחר

פורסם

האם במקרה ברכבך מיכל נוזל הבלמים משותף גם לקלא'צ ?

בכדי להסיר ספק אני מציע שתקפוץ למוסך מורשה הייבואן ותקנה פקק חדש.

• תוכן חדש...