Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקדיחה בנירוסטה ומתכת קשה צריך לתת לחץ עדין יחסית על המקדחה, כדי שהמקדח יספיק "לקלף" שכבות לפני שהוא מתלהט מהחום. (לא להתייאש, לתת לו את הזמן לעבוד)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה שלא יהיה אל תשתמש במקדחים של בוש, הם המיץ של הזבל, אני בזמנו רכשתי מקדחים של HILTI ועדין מחזיקים מעמד מצויין,

אני לא משחיז אותם, אלא נותן לחבר בעל חברה של הנדסת כבישים (אשר עובדים איתם כל הזמן), והוא מחליף לי אותם במחירים יחסית זולים.

אם אתה מכיר מישהו עם חברה של קידוחי בטון, הריסות בטון וכאלו, אתה יכול לבקש ממנו שיזמין לך לרוב יצא יחסית זול מאשר תקנה לבד.

הנה אתר שאתה יכול לבחור את המקדח לפי הDIN שאתה צריך http://www.mercateo.at/kw/metallbohrer/metallbohrer.html

פורסם

שאלה, אם זה עדיין לא בשלב ההרכבה, והחלקים עצמם ניתנים להובלה פשוטה, להשתמש במכבש עם מנקב יהיה זול ומהיר יותר.

השתמשתי ב ETM, השתמשתי בטיטקס, כולם נשברים.

עדיף מקדחת עמוד יציבה.

מה זה מקדחה מגנטית ?

פורסם

מקדחה מגנטית היא מקדחה עם בסיס מגנטי. היא נדבקת לפלדה ואתה מקבל מקדחה כמו מקדחת עמוד.

אם רוצים מקדח באמת טוב לנירוסטה אז הולכים על NACHI. אלה מקדחים יפאניים מעולים אבל הנציג שלהם בארץ אוהב הרבה כסף (אני הבאתי אותם ישירות מחו"ל).

לגבי ETM, מה שיש היום לא מיוצר בארץ אבל זה לא חיקוי. זה ייצור מיוחד עבור בעל הזכויות בשם והוא סביר מאוד למחירו. אצלי הוא מחזיק בנרוסטה קצת פחות מטיטקס וביציקה אפורה אפילו יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חברים רבה על מגוון התשובות .

הברגים יחוברו למסגרת שעשוייה מברזל בעובי 2 מ"מ , בעזרת ברגי פח קודחים .

שאלתי היא האם כדאי/רצוי לקדוח חור מקדים לפני הכנסתת הבורג ? .

באם מומלץ לקדוח לפמי בברזל בעובי 2 מ"מ , אורך הברגים הקודחים צריך להיות 1.5 ס"מ .

איזה מקדח עליי לקנות ? , ז"א מקדח 3 ,4 ? . הברגים הם ברגי פח - פח קודחים ? .

האם המקדחים הכי טובים למשימה זו הם המקדחים של חברת NACHI ? , היכן ניתן לרכוש מקדח כזה ומה עלותו ?.

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

אני משתמש במקדחים מחברת milwaukee ואני מאוד מרוצה מהם, תבדוק אם יש אותם בישראל, בנוסף עבדתי בעבר עם DEWALT שגם היו טובים

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
חברים רבה על מגוון התשובות .

הברגים יחוברו למסגרת שעשוייה מברזל בעובי 2 מ"מ , בעזרת ברגי פח קודחים .

שאלתי היא האם כדאי/רצוי לקדוח חור מקדים לפני הכנסתת הבורג ? .

באם מומלץ לקדוח לפמי בברזל בעובי 2 מ"מ , אורך הברגים הקודחים צריך להיות 1.5 ס"מ .

איזה מקדח עליי לקנות ? , ז"א מקדח 3 ,4 ? . הברגים הם ברגי פח - פח קודחים ? .

האם המקדחים הכי טובים למשימה זו הם המקדחים של חברת NACHI ? , היכן ניתן לרכוש מקדח כזה ומה עלותו ?.

1. למה אתה מתעקש על ברגים קודחים ?

2. באיזה קוטר בורג אתה מתכוון להשתמש ?

3. קיימים מספר סוגי ברגים קודחים לכן אנא ציין איזה סוג רכשת. לא כול הברגים הקודחים מתאימים לפח פלדה.

4. עם אתה משתמש בברגים קודחים אין צורך בקדח הכנה.

כתבתי לך קודם לרכוש מקדחי קובלט ולא מקדחי H.S.S רגילים (קובלט בדרך כלל הם בצבע שחור).

באחת מההודעות שלי צירפתי לך את כול המידע הנדרש בכדי להצליח במשימה עם ברגי פח מבלי לקרוע את הברגים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק , אני צריך לחבר 550 ברגים לערך .

אני מעוניין בעצתך ומקבל את דעתך .

אך מחפש מוצא יותר מהיר , באם יש ברגים קודחים שיכולו לחדור לברזל בעובי 2 מ"מ , בלי קידוח מקדים - יהיה מעולה .

באם אין אני אקנה מקדח קובלט ויקדח איתו חור מקדים .

אורך הברגים צריך להיות 15 מ"מ , האם קיימים ברגים מחוסמים וקודחים באורך הנ"ל שיעשו את העבודה ? .

פורסם

אין לי בעיה להמליץ לך על בורג מתאים מכיוון שיש ברגים קודחים לעובי פח של 2 מילימטר.

מכיוון שאינך יודע בוודאות את הקושי/חוזק למשיכה של הפחים קשה לי לומר לך בוודאות שבורג קודח X יקדח בקלות מבלי להיישבר. לשם כך צריך לבצע ניסוי וכמובן להתאים את מהירות הקידוח הנכונה.

בעיקרון אם אתה קודח קדח מקדים הדבר עשוי להקל על הברגת הבורג.

האם אתה מתכוון לקדוח עם בורג קודח את 2 הפחים ביחד או לחוד ?

בכול מקרה אני אישית הייתי מבצע את העבודה בצורה הבאה מבלי לקחת סיכונים מיותרים.

1. קודח את 2 הפחים יחד עם מקדח נניח בקוטר 3.6-4.0 מילימטר עבור בורג תיקני במידה של ST4.8 (קוטר הקנה של הבורג 4.8 מילימטר).

אל תבחר בורג בעל קוטר גדול יותר אחרת לא תקבל תבריג בפח מכיוון שלברגים בעלי קוטר גדול יותר יש פסיעה גדולה יותר (המירווח בין שני שיניים סמוכות).

2. מגדיל את הקדח של הפח העליון ב-0.5 מילימטר מקוטר 5.3-5.5 מילימטר.

3. מחבר את שני הפחים עם בורג פח תיקני ולא בורג קודח במידה ST4.8.

שירטטי לך למה אני מתכוון.

על-סמך מה קבעת שאתה צריך לחבר את הקונסטרוקציה עם 500 ברגים ולא עם 250 ?

5.jpg

פורסם

הפח המוגלוון אותו אני אמור לצבוע - מגיע כבר עם חורים .

המסגרת שעשוייה מברזל בעובי 2 מ"מ - אין חורים ולה אני צריך לחבר את הברזל המגולוון .

פורסם

לא הייתי ממליץ על מקדח קובלט לקדיחה ביד כי הוא פחות גמיש ויותר מועד לשבירה למרות העמידות המשופרת בחום ובשבירה.

קדח חור מכין כמו שמרק יעץ לך אבל תכין לכמות כזו של חורים לפחות 10 מקדחים והרבה סבלנות.

פורסם
לא הייתי ממליץ על מקדח קובלט לקדיחה ביד כי הוא פחות גמיש ויותר מועד לשבירה למרות העמידות המשופרת בחום ובשבירה.

קדח חור מכין כמו שמרק יעץ לך אבל תכין לכמות כזו של חורים לפחות 10 מקדחים והרבה סבלנות.

התבלבלת קצת.

ההבדל אינו גדול מבחינת שבירות בין מקדח קובלט שהינו למעשה מקדח HSS עם 5 או 8 אחוז קובלט מה שנקרא HSS-E. אם בכול זאת המקדח נשבר רצוי לנסות מקדח קובלט קצר הנקרא בשפה מקצועית Jobber drills.

שי, כפי שאתה יודע מנסיונך לפעמים מגיעים לתוצאה טובה רק לאחר מספר נסיונות מכיוון שיש המון פרמטרים שיש לקחת בחשבון בזמן בחירת מקדח לעבודה מסויימת.

פורסם

מה הבעיה לעשות כמה ניסיונות עם בורג קודח ולראות אם עובר.

2 מ"מ לא אמור להוות בעיה לבורג קודח נורמאלי ואיכותי וגם יזרז לך את העבודה.

פורסם

מרק, אחרי מליוני חורים אני יכול להגיד לך שמקדחי קובלט שבירים יותר וזה משמעותי בקידוח ביד במיוחד בקטרים כאלה. מה גם שכשמדובר במקדחת יד אין שליטה לא על הלחץ ולא על המהירות ולכן צריך ללכת על המקדח הסלחני יותר.

למרות שאני מאוד מיומן בקידוחים (את דרכי המקצועית לא התחלתי כמהנדס אלא כעובד ייצור כנער בחופשות וכעובד יותר מקצועי במפעל מתכת אחרי הצבא במשך כשנה וחצי עד שהלכתי לטכניון). עם כל הכבוד למחלקות הפיתוח והניסוי שבהן היית עובדים שם בתנאים מבוקרים ועם הציוד הטוב ביותר. במציאות הדברים נראים ומתנהגים אחרת.

• תוכן חדש...