Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב אני צריך מקדח דק שיהיה עמיד בפני שבירה ושיקדח בצורה קלה בברזל/נירוסטה .

אני צריך לחבר ברזל מגולוון לאחר שאני אצבע אותו , למסגרת שעשוייה מברזל/נירוסטה . בעזרת ברגים פח פח קודחים .

באם אני לא קודח ראשית ומנסה להכניס את הברגים בעזרת המברגה - הם נשברים או שהראש שלהם נאכל .

ע"מ למנוע את התופעה הזו אני מחפש אחר מקדח דק - הכוונה היא שהחורים שהוא יצור לא יהיו בקוטר רחב מדי עבור ברגי הפח פח קודחים .

היכן ניתן למצוא באיזור הוד השרון , פ"ת או ת"א מקום שימכור לי מקדחים לצורך הנ"ל אך יהיו מתאימיפ לעשייה זו .

מניסיון עבר של לפני כשנה - המשימה הייתה קשה מאוד - בגלל שהברזל קשה - והמקדח דק נשברו לי כך אולי 10 מקדחים חדשים .

אני עובד עם מקדחה של בוש מהסדרה הירוקה(מקצועית) , בנוסף נסיתי גם עם המברגה של מקיטה - אימפקט 18 VOLT - גם היא התקשתה במשימה .

ז"א באם אני לא קודח תחילה ומנסה להכניס את הבורג הפח פח - ברוב המקרים הוא לא מצליח לקדוח בעצמו בברזל והוא נשבר .

באם אני מנסה לקדוח הרבה מקדחים נשברים .

מה הפיתרון עבורי .

מחפש מקום שימכור לי ביטים איכותיים עבור ברגי פח פח קודח ומקדחים למשימה זו ולא עוד טמבורייה שכונתית .

תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם תקנה מקדח איכותי ב 15 ש"ח ולא את הזולים ב 5 ש"ח יש סיכוי שזה ישרוד למרות היותו דק.

לא צריך ללחוץ חזק בזמן הקידוח ובטח לא אימפקט שתידפוק מקדחה רגילה ואולי לצנן את המקדח בזמן הקדיחה אפילו עם מים.

למרות שבורג קודח אמור להיכנס בברזל אפילו אם הוא מגולוון.

פורסם

אני לא בטוח אם הברזל - זה שהבורג אמור להיכנס לתוכו מגולוון או לא .

אני יעבוד בקדיחה עם המקדחה ולא עם המברגה .

חשבתי שיש למברגה 18 וולט - אימפקט של מקיטה - את היכולת להכניס את הבורג פח פח קודח לברזל ללא קדיחה , אך מסתבר ששטעיתי .

הבעייה היא שהעובי של הברזל הוא - לערך 2-3 מ"מ , ועם מקדחים בטמבוריות - למשימה הזו הם הולכים בצרורות .

האם יש חברה שיש למה מקדחים דקים באיכות גבוהה , שיתאים גם לנירוסטה . גם המלצה על ביטים איכותיים לברגים אלה יתקבלו בברכה .

תודה מראש .

פורסם

מברגה אמורה לקדוח עם בורג קודח בקלות לתוך פרופיל שציינת.

תיקנה ברגים קודחים איכותיים (תתפלא גם בברגים יש זבל) לא אמור להיות שום בעיה.

תחשוב שעם מברגה מכניסים ברגים קודחים בקוטר של בורג איסכורית אז פח פח לא אמור להוות בעיה.

תיקנה כמה ברגים קודחים שמתאימים לצמנט ותבדוק אם זה עובר בדרך כלל הם יותר איכותיים.

פורסם

צמנט זה פלטה כמו גבס אבל מבטון והברגים שלהם דומים לבורג של הגבס רק שהם איכותיים יותר (צבע כסוף).

אין חברה מסויימת יש חנויות שהם מתמחים בגבס שם הברגים יותר איכותיים והראש הקודח של הברגים יותר חד.

שם האיכות יותר חשובה ולא עוד 10 ש"ח רווח על כל 1000 ברגים.

פורסם

האם הברגים לצמנט - הם בעלי אותו קוטר תבריג כמו ברגי פח פח קודחים פשוטים ? .

האם הם קיימים במספר אורכים ? .

פורסם

הם בעלי אותו תבריג אבל האורך כמו בורג גבס ולא פח פח.

אני הייתי מנסה לקדוח עם בורג צמנט אם זה מצליח, איך שהבורג עובר הייתי מוציא אותו ושם פח פח רגיל.

פורסם
שלום רב אני צריך מקדח דק שיהיה עמיד בפני שבירה ושיקדח בצורה קלה בברזל/נירוסטה .

אני צריך לחבר ברזל מגולוון לאחר שאני אצבע אותו , למסגרת שעשוייה מברזל/נירוסטה . בעזרת ברגים פח פח קודחים .

באם אני לא קודח ראשית ומנסה להכניס את הברגים בעזרת המברגה - הם נשברים או שהראש שלהם נאכל .

ע"מ למנוע את התופעה הזו אני מחפש אחר מקדח דק - הכוונה היא שהחורים שהוא יצור לא יהיו בקוטר רחב מדי עבור ברגי הפח פח קודחים .

היכן ניתן למצוא באיזור הוד השרון , פ"ת או ת"א מקום שימכור לי מקדחים לצורך הנ"ל אך יהיו מתאימיפ לעשייה זו .

מניסיון עבר של לפני כשנה - המשימה הייתה קשה מאוד - בגלל שהברזל קשה - והמקדח דק נשברו לי כך אולי 10 מקדחים חדשים .

אני עובד עם מקדחה של בוש מהסדרה הירוקה(מקצועית) , בנוסף נסיתי גם עם המברגה של מקיטה - אימפקט 18 VOLT - גם היא התקשתה במשימה .

ז"א באם אני לא קודח תחילה ומנסה להכניס את הבורג הפח פח - ברוב המקרים הוא לא מצליח לקדוח בעצמו בברזל והוא נשבר .

באם אני מנסה לקדוח הרבה מקדחים נשברים .

מה הפיתרון עבורי .

מחפש מקום שימכור לי ביטים איכותיים עבור ברגי פח פח קודח ומקדחים למשימה זו ולא עוד טמבורייה שכונתית .

תודה מראש .

1. מקדחים לא קונים בטמבוריות בעיר.

מקדחים איכותיים תוצרת TITEX, Guhring, dormer תוכל לרכוש אצל

זין את ג הספקה טכנית- המלאכה 39 חולון.

2. ברגים איכותיים או תיקניים לפי תקן DIN/ISO לא קונים בטמבריות אלא בחנויות לאספקה טכנית מקצועית.

בכדי להבריג בורג בפח פלדה אתה חייב לרכוש ברגים מחוסמים או לייתר דיוק ברגים שעברו טיפול טרמי הנקרא פיחמון (צמנטציה).

אני נוהג לרכוש ברגים רק אצל כל תבריג- מנחם בגין 44 ת"א (דבר עם מנשה).

3. בכדי לקדוח בנירוסטה או פלדה בעלת קושי גבוה עלייך לרכוש מקדחי קובלט אשר עמידים יותר בפני שחיקה.

4. אפשרות נוספת לרכוש מקדחים עם קצה וידיה.

שאלות:

1. מהי מידת הברגים שבהם אתה משתמש ומה קוטר קדח ההכנה שאתה קודח ?

לכול עובי חומר, קושי וקוטר בורג קיימת המלצה מהי מידת הבורג וקוטר הקדח המומלץ.

למה אני מתכוון ?

אם עובי הפח הינו לדוגמא 3 מילימטר אתה לא יכול להשתמש בבורג תיקני במידה ST2.2 או ST2.9 מכיוון שראש הבורג ייגזר לך אפילו בורג במידה ST3.5 עלול להיגזר.

איזה כייף לי :)

פורסם

רק עכשיו שמתי לב שאתה משתמש בברגים קודחים.

המלצה שלי לא להשתמש בברגים קודחים אלא בברגי פח איכותיים קרי מחוסמים.

אתה לא חייב להשתמש בברגים קודחים אם אתה קודח את קדח ההכנה במידה הנכונה ומשתמש בברגים נכונים רוב הסיכויים שהבורג לא ייגזר.

בכול מקרה לבצע הברזה בעזרת בורג קודח בנירוסטה בעלת עובי 3 מילימטר נראית לי משימה בלתי אפשרית.

פורסם

למרק ואלקמינו תודה רבה על התשובות. מחר כשאני יהיה בעבודה אני יוכל למדוד את עובי המתכת .

פורסם

בכול מקרה אני מצרף כמה דפים שסרקתי עבורך מתוך קטלוג עם המלצות למידת הקדח הדרוש עבור ברגי פח בהתאם לעובי הפח וחוזק הפח.

שים לב ! לא לכול עובי פח יש בורג בעל קוטר מתאים.

בקובץ השני שסרקתי תמצא מידות של ברגים תיקניים הקיימים בשוק (ברגים לפי תקן DIN7981).

אל תבהל משפע המידע בקבצים 8)

אם תחליט לקנות ברגים אצל כל תבריג פשוט תגיד לו שאתה רוצה ברגים לפי התקן שרשמתי.

מנשה וגם סיגלובייץ הם בין הבודדים שיודעים מה זה בורג תקיני ולא בורג סיני.

שכחתי...מקדחים איכותיים תוכל לרכוש גם אצל "הכל לתעשיה" ז'בוטינסקי 46 רמת גן.

אתה חייב לבקש מהם מקדחים תוצרת החברות שציינתי קודם לכן (מנסיוני בדרך כלל יש להם במלאי).

Self-tapping screw.pdf

26760B.pdf

פורסם

מרק, דורמר זה זבל של מקדחים. ETM כבר עדיפים עליהם פי כמה.

לשימושים הנ"ל גם ETM מספיק טובים וחבל לשלם פי 3 על טיטקס ואם כבר טיטקס למה לא בורגוס שהם היבואנים?

מה שחשוב זה לעבוד עם יד יציבה ובלחץ לא גדול מידי. אני מניח שאתה קודח 2-3 מ"מ וכאן מהירות הסיבוב שלך איטית יחסית למה שהמקדח צריך (מגבלות המקדחה. אתה צריך כ 3000 סיבובים לדקה בשבילו) אז אתה חייב לא ללחוץ יותר מידי.תשתמש בסולר כנוזל קירור. הוא יעשה פלאים לאורך חיי המקדח אבל חשוב לשטוף אותו טוב לפני הצביעה).

למשתמש הביתי אין טעם לדבר על השחזה של המקדח (אתה קודח בחומר דק יחסית ויציאת המקדח מהחומר הוא יתפס ורוב הסיכויים שיישבר. פותרים את זה ע"י יישור השפה החותכת).

אם יש לך מספיק שטח על הברזל והרבה קידוחים אז שווה להשכיר מקדחה מגנטית ולקדוח איתה. איתה אף מקדח לא יישבר לך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי, בעבר כבר כתבתי לך שאין בשוק מקדחי ETM אלא רק חיקוי שלהם.

כזכור לך כתבתי שאני עבדתי במחלקת התיכנון של ETM ואני הייתי בין אלא שכיבו את האורות בחברה.

אני עובד עם מקדחים תוצרת דורמר המיועדים במיוחד ל-SST והם לא מאכזבים אותי.

בכול מקרה קידוח ידני ללא סטנדט עם מקדח בקוטר 2 מילימטר מבלי לשבור כמה מקדחים זה בעייתי אלא עם יש לך יד יציבה כמו של רופא שיניים.

האמת שבחומרים דקים עדיף לעבוד עם מקדח בעל זווית של 135 מעלות ולא 118 מעלות בכדי לפתור את הבעייה שציינת מבלי להשחיז אותו.

• תוכן חדש...