Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוספת בעלים לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, בהחלט. היא יכולה לתת לך את מחצית שווי הרכב במתנה, או בתשלום ללא צורך בעדכון במשרד הרישוי. אתה אף תוכל לפנות לביה''מ לקבלת פס''ד הצהרתי אשר יורה כי יש לך בעלות משותפת עם אימך ברכב.

לא.

רק בעל יכול להוסיף את אשתו (או אשה את בעלה) וזה לא יחשב הוספת יד.

.

בעל ואישה הם בכלל לא צריכים לרשום אחד את השני, כי הבעלות שלהם בכל מקרה תהיה משותפת 50/50 למרות הרישום.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

BURZUM,

בית משפט יכול לפסוק כל דבר, גם לרשום רכב ע"ש בן-גוריון ז"ל.

את משרד הרישוי לא מעניין אם מכרו חלק מהרכב, נתנו מתנה, או מכח יחסי שיתוף. את משרד הרישוי גם לא מעניין מה האחוז של כל אחד.

משרד הרישוי לא נכנס לענין של מי בעל החזקה ברכב אלא מי הבעלים הרשום והוא עוסק אך ורק בענין הרישום.

יש כללים ברורים במשרד הרישוי - בעל יכול להוסיף את אשתו ואשה את בעלה וזה לא יחשב הוספת יד (כנ"ל ידועים בציבור) - הוספה זאת מבוצעת במשרד הרישוי ובחינם.

כל הוספה אחרת = הוספת יד - זה מבוצע בדואר ובתשלום אגרת העברת בעלות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר שליט

בית משפט יכול לפסוק כל דבר, גם לרשום רכב ע"ש בן-גוריון ז"ל.

ממש לא.

את משרד הרישוי לא מעניין אם מכרו חלק מהרכב, נתנו מתנה, או מכח יחסי שיתוף. את משרד הרישוי גם לא מעניין מה האחוז של כל אחד.

משרד הרישוי לא נכנס לענין של מי בעל החזקה ברכב אלא מי הבעלים הרשום והוא עוסק אך ורק בענין הרישום.

אכן כן, משרד הרישוי אינו קובע ולא יכול לקבוע מי הבעלים של הרכב. משרד הרישוי מבצע רישום בלבד, וזאת לא לצורך קביעת הבעלות, אלא לצורכי מעקב והיטלים. ניתן בהחלט למכור את הרכב לצד שלישי או לבן משפחה ללא שינוי המרשם, אין ולא תהיה עם זה שום בעיה. במטלטלין בעלות על הנכס עוברת עם מסירתו. אני יכול למכור לך את הרכב שלי ולמסור לך אותו ולא לשנות בעלות במשרד הרישוי. אי שינוי בעלויות במשרד הרישוי אינו גורע מזכויותך הקניניות ברכב.

דוגמה מצויינת לכך היא רכבים שקונים מהשכרה או ליסינג, שמשנים להם את הבעלות עם יפוי כוח של המוכר זמן מה לאחר מכירתו ומסירתו. האם התקופה בה הרכב כבר בידי הרוכש ושולמה התמורה, אך בפועל עדיין לא נרשם על הקונה במשרד הרישוי, האם עדיין שייך לחברת ההשכרה? ממש ממש לא. הבעלות עברה עם מסירתו. הרישום במשרד התחבורה הוא טכני בלבד ולא קובע בעלות בפועל.

כנ''ל במקרה הזה. אפשר לתת 1/2 מזכויות הרכב לבן, ואם זה כל כך חשוב לו שיהיה נייר הוא יכול לקבל פס''ד הצהרתי בבית המשפט.

בעל יכול להוסיף את אשתו ואשה את בעלה וזה לא יחשב הוספת יד (כנ"ל ידועים בציבור) - הוספה זאת מבוצעת במשרד הרישוי ובחינם.

מהיכן המידע על ידועים בציבור?

פורסם
מהיכן המידע על ידועים בציבור?

המידע מאתר משרד התחבורה.

זה מחייב הבאת תצהיר מעו"ד שבו כתוב כי מדובר בבני זוג החולקים משק בית משותף.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בעל ואישה הם בכלל לא צריכים לרשום אחד את השני, כי הבעלות שלהם בכל מקרה תהיה משותפת 50/50 למרות הרישום.

נגיד, קניתי רכב ורשמתי אותו על שמי בלבד.

אחרי חודשיים אשתי מצאה עבודה, וכחלק מהתנאים היא יכולה לקבל הוצאות רכב, אבל רק אם שמה יופיע ברישיון הרכב ...

לא נשאלה השאלה על זכויות הבעלות, אלא על כללי הרישום במשרד הרישוי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
המידע מאתר משרד התחבורה.

זה מחייב הבאת תצהיר מעו"ד שבו כתוב כי מדובר בבני זוג החולקים משק בית משותף.

.

בסדר גמור, תודה.

אחרי חודשיים אשתי מצאה עבודה, וכחלק מהתנאים היא יכולה לקבל הוצאות רכב, אבל רק אם שמה יופיע ברישיון הרכב ...

בסדר, מדובר על תנאים שהמעסיק מציב. זה לא אומר כלום לגבי זכויות רכושיות ברכב, בסדר? יתרה מכך, היא יכולה להיות רשומה ברשיון כבעלת הרכב, אך למכור אותו לבן משפחה ואף להעביר אותו לשימושו הקבוע ללא שינוי במרשם ולא להשתמש בו בכלל. והכל עדיין כשר. אני מכיר סיטואציות כאלה. קונים גרוטאה, נוסעים בתחבורה ציבורית ומקבלים החזר אחזקת רכב. פעם בשנה מציגים רשיון בתוקף.

דווקה לא, השאלה שנשאלה היא: האם אמא שלי יכולה להוסיף את שמי לבעלות של הרכב מבלי להוסיף יד נוספת על הרכב..?

והתשובה היא כמו מקודם: משרד הרישוי יוסיף יד בעת הוספת הבן כבעלים נוספים, אך הדרך להימנע מכך היא רכישת מחצית מהזכויות ברכב מהאם על פי חוזה ללא שום צורך בעדכון משרד הרישוי. בעת מכירת הרכב יספיק רק ת.ז. של האם ויפוי כוח רגיל לצורך מכירתו. הבעיתיות היא רק כאשר מדובר על שיתוף קנייני של אנשים זרים. כאשר מדובר במשפחה אין שום בעיה בכלל, במיוחד כאשר זה לא דודים והדודות, אלא הבן והאם!

פורסם

בדיוק מסיבה זאת הוספתי את אשתי לרכבי לאחר שקנינו רכב מקרוב משפחה מבלי להעביר בעלות.

כך נותר מצב שאין לה רכב על שמה.

את כל הפעולות הקשורות לרכב החדש אני מבצע עם תצהיר של שני הצדדים שהרכב נמצא בחזקתי הבלעדית ושלום על ישראל.

פורסם
שלום!

האם אמא שלי יכולה להוסיף את שמי לבעלות של הרכב מבלי להוסיף יד נוספת על הרכב..?

כן היא יכולה

יש אפשרות להוסיף שותף לבעלות על הרכב

פורסם
שלום!

האם אמא שלי יכולה להוסיף את שמי לבעלות של הרכב כן יכולה מבלי להוסיף יד נוספת על הרכב לא יכולה..?

דני, שים לב - המשפט מתחלק לשני חלקים והתשובות עליהם הפוכות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בדיוק מסיבה זאת הוספתי את אשתי לרכבי לאחר שקנינו רכב מקרוב משפחה מבלי להעביר בעלות.

כך נותר מצב שאין לה רכב על שמה.

את כל הפעולות הקשורות לרכב החדש אני מבצע עם תצהיר של שני הצדדים שהרכב נמצא בחזקתי הבלעדית ושלום על ישראל.

מקפיץ שרשור ישן עקב סיטואציה דומה ולא מובן לי המידע באתר משרד התחבורה. רכשנו רכב מאבי לפני מספר שנים ולא העברנו בעלות מטעמי הוספת יד וביטוח זול יותר דרכו. עכשיו יש לנו אפשרות לקבל החזרי הוצאות רכב אבל זה מחייב רכב רשום על שם אישתי, יש פתרון לנושא ללא העברת יד? אפשר להוסיף אותה בתור בעלים נוספים למרות שהקרבה בינה לבין אבי היא לא קרבה ראשונה ?

עכברוני לא מובן לי איך בדיוק פתרת את הנושא.

תודה

עריכה אחרונה על ידי blackpolo
פורסם

עשינו תצהיר אצל עו"ד שהחל מתאריך כזה וכזה הרכב נמצא בשימוש מלא ולבלעדי ומוחזק על ידנו. עם תצהיר הזה הלכתי לרשויות. זה עזר מול ערייה בקבלת תו חניה ומול גורמים נוספים וגם נתן לחמי שקט נפשי בדבר קנסות ועבירות תנועה.

בעבודה זה לא עזר, אבל היה לנו עוד רכב שלי, שמראש רשמתי את אשתי כבעלים באוטו הזה גם.

פורסם (נערך)

תודה על התגובה המהירה. דווקא בעיריה לא היו לנו בעיות עם תו חניה.לאבא שלי ממש לא אכפת מהסיטואציה למרות שרשומים עליו שני רכבים כרגע. לא מזמן חזרתי לליסינג אז אין לנו רכב נוסף שנוכל לרשום על שמה לצורך העניין.יכול להיות שלא יהיה מנוס מהעברת בעלות.על פניו ניראה שזה עדיין שווה את זה.

עריכה אחרונה על ידי blackpolo
  • תוכן חדש...