Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את המגאן בד"כ משווים לשירוקו R. ה GTI הרבה יותר חלשה ופרווה לעומתה. ההשוואה לא בדיוק הוגנת.

אני ממש אהבתי את המגאן. לא כ"כ היה אכפת לי מהתא נוסעים.

emotion of motion

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מסכים שהפידבק מההגה במגאן היה יכול להיות טוב יותר, אבל הוא עדיין טוב משל מרבית המתחרות (כולל ה-GTI, שמה לעשות - גם היא סובלת מההגה הפולקסווגני הידוע). דווקא לברקסים אין לי תלונות בכלל במגאן.

רנו באמת הצליחה לייצר שתי מכוניות RS שונות, וחבל שהיא לא הצליחה להכניס לקליאו את הנוחות והנינוחות המופלאה של המגאן. בכל מקרה, בתור אחד שנהג בשתיהן אני בפירוש הייתי לוקח את האחות הגדולה.

אני בכלל לא חושב שזה משנה מי יהיה מהיר יותר. סתם לצורך העניין - המגאן עליה נהגתי הייתה עם צמיגים בינוניים ומטה (דירזה 101) ועדיין הייתה מהירה מאוד, בהפרשים מאוד קטנים מקופרה R וג'ולייטה תלתן. שים עליה נניח קונטי ספורט 3 והיא תקבל עוד 10 קמ"ש בפניות, ורמת בטחון מדהימה.

כיום, אפשר לשים צמיגי ענק על מכוניות אפילו לא ספורטיביות ולקבל רמת אחיזה היסטרית, כך שלא הייתי מתייחס נטו לעניין רמת האחיזה אלא למה שקורה על המגבלות.

רוני

רוני,

אני חייב לציין סעיף שאף עיתונאי רכב לא מדבר עליו והוא גורם משמעותי שגורם לטשטוש ב"מבחן ההגה" של הGTI.

במימוש של ההגה החשמלי בוואגיות לVW יש פיצ'ר שהוא מעצבן בנהיגה ספורטיבית של שינוי קשיחות ההגה בהתאם לפרמטרים שונים בנסיעה, אני אומר במימוש שלהם כי בוואגיות זה ממש מורגש במידה זו או אחרת. הרבה אנשים מתארים את התחושה ברכב כשריר שמתכווץ כשלוחצים אותו בפנייה או במהירות גבוהה ומזה זה נובע.

הכוונה היא ברורה, בנסיעה איטית בחנייה ההגה יהיה רך יותר עם מהלך ארוך יותר ובנסיעה מהירה להיפך.

אפשר לשים לב לטווחים שונים בדגמים השונים, לא מזמן יצא לי לנהוג באודי A4 חדשה שבמצב רגיל ההגה היה ממש רך לעומת הGTI ובתוך פנייה הוא נעשה קשיח והדוק עד לרמת הקשיחות של ההגה בGTI.

אני מציין זאת כי כשההגה בGTI בקשיחות מלאה ומצב מהלך מקסימלי, מתקבל גם פידבק משופר באופן משמעותי.

בשבילי ההגה במגאן RS היה mute לחלוטין מבחינת פידבק בצורה מאכזבת, גם בהשוואה לGTI.

הברייקסים שאמורים להיות מעולים על הנייר היו חסרי פידבק לחלוטין.

והמצערת לא הייתה הדרגתית בכלל ודרשה לחיצה בריאה כדי להתקדם (אינני יודע אם הרכב היה במצב ספורט, גיליתי לאחר מכן שיש מצב כזה וזה משפיע על תגובת המצערת)

במקרה השוואתי רשמים עם מדריך נהיגה מתקדמת שמכיר את הGTI והRS בצורה טובה מאוד, יצא ששנינו הגענו לאותם הרשמים לאחר ששנינו ניתחנו בנפרד למה סעיף הבטחון שהרכב נותן בנהג נפגע. (אולי רכב ההדגמה של רנו לא מתוחזק כראוי?)

לגביי מי מהיר יותר, הבאתי את הדוגמא מול הקופרה שנטען שהקאפ אינה מהירה ממנה בהרבה בנהיגה חזקה, אז נכון, היא הרבה יותר מהירה מהסיאט והGTI בכל מצב נתון חוץ מקו ישר ואולי גם ברוורס :)

הייתי מבצע נסיעת מבחן על הקאפ, אם היא קיצונית מדי בשביל פותח השרשור בגלל בכבישים המשובשים בארץ הייתי רוכש GTI שמורה שנתון 2011, בהפרש משפר את הרכב לטעמי האישי וכך מגיע לפשרה שמתאימה לי יותר.

פורסם

הייתי מבצע נסיעת מבחן על הקאפ, אם היא קיצונית מדי בשביל פותח השרשור בגלל בכבישים המשובשים בארץ הייתי רוכש GTI שמורה שנתון 2011, בהפרש משפר את הרכב לטעמי האישי וכך מגיע לפשרה שמתאימה לי יותר.

זה לא כ"כ פשוט אני חיפשתי מס' חודשים GTI ידנית משומשת. בתקופה הזאת עמדו רק DSG למכירה.

פורסם
זה לא כ"כ פשוט אני חיפשתי מס' חודשים GTI ידנית משומשת. בתקופה הזאת עמדו רק DSG למכירה.

כתבתי ידנית רק לשם החסכון, כ10K ש"ח מהDSG.

אם המחיר של הDSG אטרקטיבי אז זה יחסוך את העלות של קלאצ' משופר (לפי עשרות דיווחים Stage2 מספיק כדי לגרום לקלאצ' להחליק ולסיים את חייו מוקדם מן הצפוי/סביר) שזה פחות או יותר ההפרש ברכישה בינהם.

תיבת הDSG במצב סטוק יכולה להחזיק הרבה יותר כוח מהידנית בסטוק, חוץ מיתרונות נוספים.

מבחינתי זה ממש לא דיל ברייקר, אני באופן אישי העדפתי בזמנו DSG ועדיין מעדיף ברכב ליום יום כמו הGTI.

פורסם
כתבתי ידנית רק לשם החסכון, כ10K ש"ח מהDSG.

אם המחיר של הDSG אטרקטיבי אז זה יחסוך את העלות של קלאצ' משופר (לפי עשרות דיווחים Stage2 מספיק כדי לגרום לקלאצ' להחליק ולסיים את חייו מוקדם מן הצפוי/סביר) שזה פחות או יותר ההפרש ברכישה בינהם.

תיבת הDSG במצב סטוק יכולה להחזיק הרבה יותר כוח מהידנית בסטוק, חוץ מיתרונות נוספים.

מבחינתי זה ממש לא דיל ברייקר, אני באופן אישי העדפתי בזמנו DSG ועדיין מעדיף ברכב ליום יום כמו הGTI.

כל אחד ומה שהוא מחפש. אני מבחינתי חיפשתי רק גיר ידני.

פותח השרשור דיבר על מכוניות ידניות ולכן העלאתי את הנושא.

פורסם

ranll,

הרעיון של הגה קל במהירות נמוכה וכבד במהירות גבוהה לא חדש ובטח לא מוגבל ל-VW. בבסיסו, אין לי איתו שום בעיה. להפך - הגה קל במהירויות חנייה זה מצוין.

ה"בעיה" לכאורה עם ההגה של פולקסווגן היא שהוא פשוט אי אפשר לסמוך עליו שיענה על התשובה לשאלה "כמה עוד אחיזה נותרה לי". זה לא משנה אם הוא קל או כבד כמו בגולף - מכיוון שהמשקל עצמו לא מאפשר את התקשורת, אלא השינוי במשקל.

כשאני מדבר על השינוי אני לא מדבר על מנגנון שמרכך או מקשיח את ההגה בהתאם לבחירת ה"מצב" (נניח ספורט או קומפורט), אלא על התקשחות ההגה עם הגדלת העומס, עד לריכוכו עם איבוד האחיזה. אגב, אם אני זוכר בA6 יש מצב "אוטומטי" לקשיחות ההגה, שבנסיעה רגועה משאיר אותו רך ובנסיעה אגרסיבית מקשיח אותו. זה עובד די גרוע לדעתי - אם אתה נכנס לפנייה אחרי שנסעת רגוע בקו ישר, ההגה יתחיל רך ויתקשה סתם כך באמצע הפנייה - לא מתכון לתחושת בטחון.

בכל הפולקסווגנים שנסעתי עליהם מהעת האחרונה, ההגה מהיר מספיק, מדויק למדי, המשקל שלו נכון והוא גם נוח לאחיזה - אבל תקשורת אין. המשקל שלו נותר זהה לא משנה כמה עומס שמת על הגלגלים. צריך לסמוך על התחושות מהשלדה ומהצמיגים, וזה כבר דברים שמשתנה מרכב לרכב (אבל בהחלט אפשרי - לראיה אפשר לנהוג על המכוניות הללו מהר מאוד). לדוגמא, בדיוק חזרתי מנהיגה על פולקסווגן חדשה עם צמיגי קונטי ספורט 3 בגודל 235/45-18. אפילו שהדגם עצמו לא ספורטיבי, האחיזה הייתה פשוט היסטרית, ברמה שמקשה מאוד על איבודי אחיזה בכביש הציבורי. ההגה, כרגיל, היה "מת".

בנוגע לרכב ההדגמה של רנו - הצמיגים שלו לא ספורטיביים בגרוש אבל אני לא נתקלתי בתחושות שליליות מההגה ומהבלמים. אולי זה גם עניין של הרגל. אני בכלל לא בטוח, אגב, שהקאפ טובה יותר עבור כבישי הארץ.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
היי rubycoupe, אין לי אפשרות לשלוח לך הודעה פרטית מאחר ואני חדש בפורום.

האם תוכל לשלוח לי הסבר על החלפת המערכת ברנו?

ערן שלום המערכת לא מוחלפת, הרמקולים הקידמים ניזרקו לפח והותקן סט קומפוננט{כן האוטו מגיע בלי טויטרים כלל}התווסף מגבר 4 ערוצים וסאב קטן ומינימאלי, זה לא הי-אנד אבל שדרוג אדיר.

לגבי הטענה שהקאפ קשיחה מדי-שטויות ! האוטו הרבה יותר נוח מ500 אברט-אומנם קשיח מהGTI אבל משכך טוב מקופרה R.

הבעייה עם הקאפ שבכבישי המרכז אתה פשוט נוהג עם "ידיים קשורות " ,הכל קטן עליו,אתה יודע שאתה נוהג על רכב חזק אבל אין איפה להוציא את זה והוא קצת "עצבני" מדי לנהיגת פקקים ורחובות ת"א.

אז הפתרון שלי זה שימוש בתוכנת ה"לינר" בה תגובת המצערת קהה והדרגתית{זה טוב גם לקלאצ החד וגם לדלק} כשמצב ה"חצי ESP, מכוון על תוכנת "אקסטרים"-ככה בלחיצת כפתור האוטו הופך מסוג של אריה מנומנם לנמר תוקפני.:evil:....מאד .

פורסם

התגובה שלי בירוק.

ranll,

הרעיון של הגה קל במהירות נמוכה וכבד במהירות גבוהה לא חדש ובטח לא מוגבל ל-VW. בבסיסו, אין לי איתו שום בעיה. להפך - הגה קל במהירויות חנייה זה מצוין.

ה"בעיה" לכאורה עם ההגה של פולקסווגן היא שהוא פשוט אי אפשר לסמוך עליו שיענה על התשובה לשאלה "כמה עוד אחיזה נותרה לי". זה לא משנה אם הוא קל או כבד כמו בגולף - מכיוון שהמשקל עצמו לא מאפשר את התקשורת, אלא השינוי במשקל.

כמו שאמרת, הרעיון אינו חדש רק המימוש קיצוני לדעתי - אני מתייחס לזה בהמשך, המשקל אינו קובע אלא משפיע איכשהוא בצורה עקיפה שאני לא יודע להסביר, לגביי התשובה לשאלה כמה עוד אחיזה נותרה, ממש מוזר לי שאתה אומר זאת על הGTI כאשר זאת הייתה אחת הבעיות שלי דווקא עם המגאן RS.

בGTI לעניות דעתי ישנה תחושה טובה מאוד לרמת האחיזה, אולי כשבאים ממיאטה הפרופורציות שונות לגמרי.

עם הצמיגים הנוכחיים (אדוון AD08) אצלי בכלל ישנה רמת פרוגרסיביות מדהימה, כל שלב בהתפתחות ההחלקה מתוקשר יפה דרך ההגה.

כשאני מדבר על השינוי אני לא מדבר על מנגנון שמרכך או מקשיח את ההגה בהתאם לבחירת ה"מצב" (נניח ספורט או קומפורט), אלא על התקשחות ההגה עם הגדלת העומס, עד לריכוכו עם איבוד האחיזה. אגב, אם אני זוכר בA6 יש מצב "אוטומטי" לקשיחות ההגה, שבנסיעה רגועה משאיר אותו רך ובנסיעה אגרסיבית מקשיח אותו. זה עובד די גרוע לדעתי - אם אתה נכנס לפנייה אחרי שנסעת רגוע בקו ישר, ההגה יתחיל רך ויתקשה סתם כך באמצע הפנייה - לא מתכון לתחושת בטחון.

בGTI בארץ אין בחירת "מצב" שהיא חלק ממערכת הDCC (שלא מגיעה בGTI בכלל בארץ אלא בדגמים אחרים שצ'מפיון מייבאים) ככל הידוע לי הDCC מסוגל לקבע את הקשיחות של ההגה בהתאם למצב שנבחר חוץ מהקשחת הבולמים, לא לזה התכוונתי.

אני מדבר בדיוק על מה שאתה מדבר אם אתה מבין על מה שאני מדבר. :)

מה שקורה בA6 זה בדיוק מה שקורה בGTI רק בצורה פחות מורגשת כי הטווח קטן יותר, כמו שאמרת זה עובד גרוע גם בGTI ולא רק בA6, בכניסה לפנייה ההגה רך ומתקשה בתוך הפנייה, ממש לא משרה תחושת בטחון ומכאן לדעתי הבעייתיות בביקורות המוגזמות לGTI בקשר להגה.

שוב אתעקש ואומר, לעניות דעתי, כשההגה מתקשה הוא כן נותן פידבק טוב ואפילו עדיף משל המגאן RS, זה לא הגה של מיאטה אבל גם לא כזה גרוע כמו שמתארים בביקורות על הרכב.

אגב, ככל הזכור לי, בשבילי התנוחת נהיגה ונוחות ההגה מבחינת אחיזה ההגה (בשרני יותר) היו טובים יותר במגאן, בנקודות האחיזה בGTI הוא דקיק מדי ולא מתלבש ליד בצורה מושלמת ותנוחת הנהיגה דורשת "משחק" בשביל להרגיש בדיוק במקום.

בכל הפולקסווגנים שנסעתי עליהם מהעת האחרונה, ההגה מהיר מספיק, מדויק למדי, המשקל שלו נכון והוא גם נוח לאחיזה - אבל תקשורת אין. המשקל שלו נותר זהה לא משנה כמה עומס שמת על הגלגלים. צריך לסמוך על התחושות מהשלדה ומהצמיגים, וזה כבר דברים שמשתנה מרכב לרכב (אבל בהחלט אפשרי - לראיה אפשר לנהוג על המכוניות הללו מהר מאוד). לדוגמא, בדיוק חזרתי מנהיגה על פולקסווגן חדשה עם צמיגי קונטי ספורט 3 בגודל 235/45-18. אפילו שהדגם עצמו לא ספורטיבי, האחיזה הייתה פשוט היסטרית, ברמה שמקשה מאוד על איבודי אחיזה בכביש הציבורי. ההגה, כרגיל, היה "מת".

ממש מוזר לי מה שאתה אומר, כאילו נהגנו על רכבים שונים, ההגה בGTI לא מבריק אבל גם ממש ממש לא "מת", המשקל שלו לא נותר זהה בתוך פנייה, המשקל כן משתנה בצורה מעודנת שאינה מורגשת באופן אינטואטיבי אלא לאחר היכרות של זמן מה עם הרכב. בטח שזה לא יישתנה כמו ברכבים עם הגה מכאני שם השינויי משמעותי מאוד.

בנוגע לרכב ההדגמה של רנו - הצמיגים שלו לא ספורטיביים בגרוש אבל אני לא נתקלתי בתחושות שליליות מההגה ומהבלמים. אולי זה גם עניין של הרגל. אני בכלל לא בטוח, אגב, שהקאפ טובה יותר עבור כבישי הארץ.

הקאפ שווה רק בשביל השלדה הקשיחה יותר והLSD, חוצמזה היא בטח תהיה קשיחה מדי בשביל הכבישים בארץ.

את הRS הרגילה לא הייתי לוקח בחשבון כי הסט פשרות לא מספיק טוב, הרכב לא מספיק מבצע בשביל הפשרות בdaily.

רוני

פורסם
התגובה שלי בירוק.

קודם כל הירוק נורא ואיום ואי אפשר לקרוא כלום (רק אם מסמנים אותו). להבא בחר צבע אחר :wink:

ה-DCC, אגב, לא דומה למה שיש אצל אודי עם המתלים המגנטיים. הוא עובד אחרת ולפי מה שסיפר לי בכיר בפולקסווגן, ב-GTI זה עובד טוב יותר מהמקבילה האודית. קשיחות המתלים משתנה במהירות עצומה והרכב מגיב טוב יותר. חבל שלא מביאים לארץ. באירופה זה עניין של 1000 יורו תוספת (לא זול, אבל עדיין).

ה-RS לטעמי בהחלט כן מבצעת מספיק בשביל הפשרות היומיומיות. לא צריך להגזים עם העלבות לתא הנוסעים. הוא אמנם פשוט יותר משל המתחרות, אבל הוא לא מבייש מכונית משפחתית ממוצעת. נכון, כאן משלמים יותר, אבל עדיין מקבלים מקום יחסית נעים לשהייה, בנוסף ליתרונות המוכרים של המכונית.

אני דווקא הבנתי מאדם שאני מעריך את דעתו (און יעקבסון) שהקאפ פחות טובה מסיבות כאלו ואחרות. אני בהחלט יכול להבין שהיא יותר מוכוונת מסלול ופחות מתאימה לכבישי הארץ. מה שכל כך אהבתי ב-RS הרגילה היא העובדה שהיא מצליחה להיות מאוד נוחה לנסיעה (כיול מתלים מדהים) אבל גם לספק את האקשן כשצריך. מבחינתי זו פשרה נהדרת וזה בוודאי יותר חשוב ממסך מגע או ריפוד יותר איכותי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מצטער על הצבע הירוק, שלחתי ויצאתי בלי לראות preview.

לגביי הDCC, אולי בGTI זאת גרסא אחרת אבל עובד בדיוק על אותו העקרון של "בולמים מגנטיים", הייתי מוכן לוותר על הסאנרוף ו2 דלתות או הDSG כדי לקבל את הDCC והבי-קסנון עוקבי הפנייה.

כל הדיון הזה עושה לי דז'ה-וו: http://www.scirocco.co.il/phpBB3/viewtopic.php?p=30434#p30434

לגביי נוחות, רק אחרי שאתה חי עם וואגית אתה מרגיש מיד בחסרון של האלמנטים השונים, מהMFD (המסך בין השעונים), הנדסת אנוש ליום יום, אינטגרציה טובה בין כל המערכות ברכב, עיצוב נעים ובכלל תחושה שהייתה מחשבה גם כשתיכננו את פנים הרכב.

עזוב שהכיול מתלים של הRS קשיח יחסית, עם ג'אנטים 18" ומהלך מתלים קצר, קפצוץ קל בכביש נועל את הבולם ומכניס לך ישר בL5-S1. (נבדק ראש בראש מול הGTI באותו הכביש, גם הRS יודעת להיות דרמה קווין לא קטנה.)

בכל אופן מסקרן אותי מה שאתה אומר - אולי תפסתי את המגאן עייפה באותו היום או ב"מצב" ספורט/חצי ספורט הלא מתאים,

אני צריך להתארגן על סיבוב נוסף עליה כדי להתעמק שוב.

פורסם

DCC ב-GTI לא עובד לפי אותו עיקרון מכאני/אלקטרוני של בולמים מגנטיים. כך לפחות לפי הבכיר בפולקסווגן...

כיול המתלים ב-RS ממש לא קשיח יחסית - להפך. רנו הצליחו לייצר מכונית שהיא גם מתנהגת וגם נוחה - מישהו שם יודע את העבודה... כמובן שבמצבי קיצון בנהיגה אגרסיבית אפשר להביא את המתלים למקסימום, אבל בנסיעה רגילה, גם בכביש המהיר וגם בכביש העירוני, מדובר במכונית נוחה (לא "יחסית" - פשוט נוחה).

אם נסעת עליה רק זמן קצר בכבישי המרכז, אז אני מאמין שלא הצלחת למצות את הפוטנציאל שבה. נסה להשיג עוד סיבוב. אני בינתיים אנסה להשיג סיבוב על ה-CUP :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...