Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שאלה פשוטה - אבל קודם כל טיפה רקע.

אתם יודעים שטוויטרים למשל יכולים לנגן גם עד תדרים כמו 40 קילוהרץ.

למשל MT22 של מוראל מנגנים עד 25 קילו הרץ כאשר טוויטרים אחרים שלהם מנגנים רק עד 22 קילו הרץ - למה זה? מה ההבדל בעצם?

------ השאלה שלי היא כזו

האם יש כאן מישהו שיודע בוודאות שהוא יכול לשמוע תדרים ב22 קילו הרץ?

האם יש כאן מישהו שיודע בוודאות למשל שהוא יכול לשמוע תדרים באזור ה25 קילו הרץ?

אל תתביישו - תגיבו כל אחד ומה שהוא יודע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לפי מה שאני הספקתי להבין ולשמוע תכלס עם דיסק בדיקה של המון תדרים הכי גבוהה שהספקתי לשמוע זה 20KHZ (לא בטוח ב 100% בזה אולי טיפה יותר גבוהה מזה) וגם זה צריך להקריב את האוזן יחסית קרוב כי התדר הזה חלש ולא כ"כ נציל בזמן שיש לך תדרים הרבה יותר מורגשים בתחום ה HI.

LOW זה כבר משהו אחר:twisted:

Scan Speak

פורסם

דן

יופי - תשובה טובה מאוד - יש מישהו שמצליח לשמוע יותר גבוה? יש מישהו שמצליח לשמוע ב25 קילו הרץ?

ויפה שאמרת גם שהצלילים שם היו חלשים - אח"כ גם לזה אני אתייחס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני פשוט רוצה לראות מי חושב מה - ולמה?

Pioneer TS-X150

פורסם

פעם אחרונה שבדקתי תחום השמיעה האנושי הוא בין 20 ל20 אלף הרץ. היי, אולי התפתחנו מאז.

למה טוויטרים מנגנים כל כך גבוה? הניחוש שלי בשביל לשגע כלבים שלא יסמנו לך את האוטו.

אם באלך באמת לבדוק קח טוויטר, חבר אליו מחולל ותגביר את התדר עד שלא תצליח לשמוע.

פורסם

סוף סוף!

צדיק בסדום!

http://en.wikipedia.org/wiki/Dog_whistle

כן - תחום השמיעה האנושי מוגדר בין 20 הרץ ל20 קילו הרץ

יש יחידי סגולה בודדים שבאמת שומעים משהו באזור ה20 או טיפ טיפה אחרי, אבל, כמו שאתם יודעים מערכת מנגנת ספקטרום שלם של תדרים.

בנוסף לכך אופן העבודה של המוח שלנו הוא שהחזק מנצח או תחרות צעקות

מה שזה אומר שברגע שיש הבדל של 6 דציבל בין צליל אחד למשנהו - אנחנו מתחילים לא לשמוע את הצליל החלש יותר וככל שההפרש הזה גודל אנחנו אפילו מסוגלים להגיע למצב שאנחנו בכלל לא שומעים צליל שכן מנוגן ע"י המערכת.

כל זה - וביחד עם סביבת שמע כמו רכב והתוצאה שמתקבלת היא שתחום התדר שאנחנו באמת שומעים נגמר איפשהו אחרי ה17K הרץ אולי בהגזמה 18 קילוהרץ ומשם זה כבר רק סינון זבל של המוח.

בנוסף לכך - אם מנגנים תדר בודד וממש חזק באזור קצה השמיעה שלנו - אולי נשמע אותו - זה לא משקף שום דבר שהוא רלוונטי לגבי מוזיקה בגלל מה שציינתי למעלה.

בחלק מהמפגשים כבר יצא לי לשמוע הפלצות כמו "אני שומע אפילו ב22 קילו הרץ"

חביבי - אם זה נכון, כנראה שאתה ממשפחת הכלביים ואם אני אקח משרוקית כלבים - אתה תתחיל ללקק לעצמך את הביצים :-D

בקיצור - תצאו מהמיתוס שאתם שומעים כל כך גבוה.

תחנות רדיו לא משדרות מעל 16K הרץ ולמען האמת אם תבדקו בRTA ניגון של CD אתם תראו שאחרי 16K הרץ אין כבר כמעט מידע וגם אם כן הוא בפער של יותר מ10 דציבל משאר הספקטרום - מה שאומר, שבזמן שמוזיקה מתנגנת - אתם לא שומעים את זה!

זו הסיבה למה את הטוויטרים אצלי אני חותך ב16K בסלופ 6 - לסנן מהם את מה שאני גם ככה מתקשה לשמוע ולפרש.

:) :) :)

The frequency range of a dog whistle is largely out of the range of human hearing. Human hearing is typically considered to be between 20 Hz and 20 KHz.[2] A dog whistle is within the range of 23 to 54 kHz.[3]

אם יש כאן מישהו שעדיין חושב שהוא שומע מעל 23 קילו הרץ - פשוט תגיבו "ווף ווף"!

Pioneer TS-X150

פורסם

אני יכול לשמוע עד 80K...8) מה להגיב?

ועכשיו ברצינות,לפי מה שידוע לי (תקנו אותי אם אני טועה), ככל שמתקדמים בגיל היכולת לשמוע תדרים גבוהים קטנה. למעשה, תדרים של 20K שומעים במצב אידאלי, רובינו כנראה לא מגיעים גם לזה.

פורסם

בקשר לכך שהאוזן האנשוית שומעת מ20 עד 20K הרץ, אני דווקא הבנתי בפורום לפני בערך שנה.

לאחר מכן התעניינתי וקראתי קצת מידע, ומה שכתבת אדי זה בדיוק מה שרציתי לכתוב רק יותר בתמצות.

דווקא אני חשבתי שזה מושג די ידוע ובסיסי בעולם האודיו.

פורסם

מצטער... אם אני עושה הורדה או הפחתה של תדרים מעל 16K אני מבחין בהבדל מיידית מבחינת חדות ושקיפות בתדרים הגבוהים.

גם ככה כל דום מסילק בעל ירידה דרמרטית בתדרים האלה אז להפחית אותם עוד? למה?

אם אני לא מגביר את הMT23 מעל 16K הם לא מספקים את הסחורה.

ואגב בתדרים האלה אתה לא בדיוק שומע את הצליל זה מתצטייר כמו כאב ראש אחרי כמה דקות או לחץ לא ברור. (מעל 18K)

במילים אחרות FATIGUE.

פורסם

האמת התשובה היא פשוטה מאוד...

האוזן האנושית נגיד עד גיל 35 כאשר הגוף בריא מסוגל לשמוע מ20 הרץ עד 20 קילוהרץ.

מעל גיל 35 עד גיל 45 ישנה הנחתה בעוצמת השמע (לא לכולם אך לרובינו).

מעל גיל 60 יש חיתוך שמעל תדר 5 קילו כבר כמעט ולא שומעים כמו כן מתחת ל40 הרץ.

בגדול לכל רמקול יש רמת עיוות שנובעת מריבוי גלים, אופי פיזור הצליל, לחץ צליל אפקטיבי (SPL). רמקול שטווח תדרים שלו גדול יותר ממה שהוא מפיק בפועל (המגבר שלך לא יודע להוציא תדר 30 הרץ), לא יגיע לקטימה בעוצמה גבוהה, אחוזי עיוות הצליל יהיו מינימאליים ובכך הוא יפיק תדר 20 הרץ נקי ללא בעיה.

אותו דבר גם לסאבים, הסליל מוגדר להגיב הרבה מתחת ל20 הרץ ורק מערכות מסוימות יודעות להפיק תדרים נמוכים כל כך.

אתה יכול לעשות בדיקה פשוטה. תחבר מחולל אות לטוויטר של מורל ולטוויטר שקונים ב20 ש"ח באוטודיפו, תראה שב20K הטוויטר הפשוט ישמיע רעש צורם, לאומת רמקול מקצועי אחר שיפיק תדר נקי בעל גל סינוס ללא עיוות.

אם אין לך מחולל, אשמח לתת לך דיסק מיפוי תדרים שתוכל לבחון את המערכת שלך...

G-Media

יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע ותקשורת.

www.g-media.org

052-5634010

פורסם

ההבדלים הם קטנים אבל זה גם תלוי ברמת הפירוט של האלמנט.

הכל נכון עד עכשיו.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, תקליט איזה רעש 21-22K ותנסה לשמוע אותו. אני בטוח שברינה אתה לא תשמע אותו, גם מעל 16K אתה לא תשמע...

אני , אישית יכול לשמוע מעל 21K אבל לא להבין את מקור הראש. אח שלי לא שומע מעל 17K :-(. גם במכון שמע וגם אפליקציות בפלאפון יתנו לך תשובה לשאלה זאת.

זה שהרוב לא שומעים ואחרים כן שומעם, זה כבר סטטיסטיקה . אבל אדי, אתה כנראה ברוב...

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם
אדי, תקליט איזה רעש 21-22K ותנסה לשמוע אותו. אני בטוח שברינה אתה לא תשמע אותו, גם מעל 16K אתה לא תשמע...

אני , אישית יכול לשמוע מעל 21K אבל לא להבין את מקור הראש. אח שלי לא שומע מעל 17K :-(. גם במכון שמע וגם אפליקציות בפלאפון יתנו לך תשובה לשאלה זאת.

זה שהרוב לא שומעים ואחרים כן שומעם, זה כבר סטטיסטיקה . אבל אדי, אתה כנראה ברוב...

:-)

אני לא רוצה לפתוח מלחמה - אז אני אשתוק

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...