Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם כבר פריקת תסכול על נהיגה של אנשים,

כול פעם שאני נוסע בכביש ראשי, ואני מגיע לקטע, שמימיני יש השתלבות תנועה, אני כבר מראש דואג לשריין לעצמי מקום בנתיב השמאלי ביותר. ולמה? כי אנשים בארץ הזאת פשוט לא יודעים להשתלב בתנועה, וכול פעם זה פשוט סכנת נפשות!

גאד דאיימט, לגיטימי לא לדעת להעריך את המרווח כמו שצריך בשביל להשתלב, לגיטימי גם לא להכיר מספיק את היכולות של הרכב, אבל לא לגיטימי לא לדעת מה זה דוושת הבלם, ושאפשר להשתמש בה!

אני באמת כבר לא יודע, או שאנשים ממש מוגבלים ולא מלמדים אותם את זה בכלל בשיעורי נהיגה, או שהם פשוט מצפצפים על כולם ומשתלבים איך שבא להם . למישהו יש אולי תשובה?

עזוב אותך משיעורי נהיגה,

כמי שזה יחסית טרי אצלו (שיעור נהיגה אחרון שעשיתי היה לפניי כשנתיים), אני יכול להגיד לך שמורים נמדדים לפי "איזה טסט עברת", את אף אחד לא מעניין איך המורה לימד, מה הוא לימד וכו', העיקר שתעבור אצלו טסט ראשון, שני, או גג שלישי, יותר מזה נחשב מורה ממש גרוע (כאשר ברוב המקרים אשמים בכלל התלמידים... לחץ, שגיאות, יכול להיות גם טסטר קשה וכו').

במקום ללמד נהיגה מלמדים איך לעבור טסט.

אני נפלתי על מורה שלפחות לימדה (כן, אישה) גם לנהוג, ואמרה לי בשיעורים מתקדמים: "תתייחס לסיטואציות כאילו אתה עכשיו לבד על הכביש, לא איתי, לא עם ההורים ולא עם טסטר, אתה עכשיו תחשוב שאתה צריך להתמודד לבד", ובזה דווקא יש משהו, כי בדוגרי - בטסט, זה עבד. מן הסתם על הכביש בשיעורי נהיגה אתה לא נתקל בכל המצבים שקיימים על הכביש. אז בטסט צריך לדעת להפעיל שיקול דעת...

אבל עדיין, משיעורי נהיגה אתה לא יוצא בשל, וגם עם המלווה לא, למרות שמלווה זה משהו שיכול לעזור (זה גם מעיק!), אני חושב שמירב הניסיון שצברתי הוא מנהיגה עצמאית ואישית, כשאני מקבל ההחלטות הבלעדי ואני הנוהג ברכב ללא נהג מלווה לצידי.

הבעיה שבמדינה שלנו, עם כל המנייאקים שיש פה, אני נאלץ לנהוג כמו ישראלי מצוי (למרות שברוחי הייתי שמח לנהוג כמו אירופאי משוויץ או גרמניה, רגוע, בכיף), אין לי ברירה, אני לא אשרוד על הכביש אחרת.

אני רק מנסה להאיץ רגוע, כדי לחסוך קצת בדלק (מישהו אמר 8₪ לליטר?), נצמדים לי לתחת (ולא שאני בנתיב השמאלי ומפריע, אני בנתיב שאני לא מפריע!), אני מאותת לעבור נתיב, חוסמים אותי ולא נותנים לעבור, זה גועל נפש מה שהולך פה מבחינת תרבות מוטורית, שאין כאן.

אנשים מבצעים עקיפה של שעה, אני נוסע כל יום לעבודה בדרך שעוברים בה מלא ערבים (אין פה גזענות, הם לא יודעים לנהוג), או שעוקפים על ימין ועל שמאל, או שהם לא עוקפים, אני נוסע בימני והוא בשמאלי נוסע יותר לאט ממני ועושה טובה שהוא עוקף אותי ב70 קמ"ש (בכביש של 70 קמ"ש!).

אחח, (החוסר) תרבות שיש בארץ... משהו.

לכל הנצמדים אני מאחל שיהיה לפניהם למד או רכב ידני שמתדרדר ויתדרדר להם על הרכב פעם אחת, ישאיר להם איזה סימן יפה, שלא יצמדו יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם כבר מדברים על אי נהיגה נכונה, יצא לי לנהוג לפני שנה בהוד השרון ליד כיכר מגדיאל, בהמשך יש מעגל תנועה קטן ליד מאפייה.

הגיע בחורה ונכנסה למעגל התנועה, ופספסה את הפניה- " מה עושים עכשיו" חשבה הבחורה, עצרה את הרכב, הסתכלה ימינה , שמאלה, אחורה, ראתה שהיא לבד במעגל, " או אני זוכרת" אמרה הבחורה - הכניסה לרוורס והחלה לנסוע אחורה במעגל תנועה,

בינתיים הגיע עוד רכב , " זוז כבר אדיוט" צועקת לו הבחורה, והוא זקן נחמד ששכח גם, מכניס לרוורס ונותן לה לנסוע אחורה.

אני חושב שלקח לי זמן לצאת מההלם, היתכן, הבחורה היא ISRAELI WORST DRIVER ??, מי שעושה רוורס במעגל תנועה רצוי שגם יגרוס את הרשיון נהיגה שלו מיד שיגיע למשרד וירשום לעצמו פתק קטן שיתלה על מסך המחשב - אני אדיוט- אני לא יודע לנהוג.

רק לאחר מספר ימים שוב בחורה אחרת במעגל תנועה נוסף החליטה שגם היא תתחרה בתואר, מאז לשמחתי לא ראיתי את התחרות הזאת שוב.

פורסם
עם כבר מדברים על אי נהיגה נכונה, יצא לי לנהוג לפני שנה בהוד השרון ליד כיכר מגדיאל, בהמשך יש מעגל תנועה קטן ליד מאפייה.

הגיע בחורה ונכנסה למעגל התנועה, ופספסה את הפניה- " מה עושים עכשיו" חשבה הבחורה, עצרה את הרכב, הסתכלה ימינה , שמאלה, אחורה, ראתה שהיא לבד במעגל, " או אני זוכרת" אמרה הבחורה - הכניסה לרוורס והחלה לנסוע אחורה במעגל תנועה,

בינתיים הגיע עוד רכב , " זוז כבר אדיוט" צועקת לו הבחורה, והוא זקן נחמד ששכח גם, מכניס לרוורס ונותן לה לנסוע אחורה.

אני חושב שלקח לי זמן לצאת מההלם, היתכן, הבחורה היא ISRAELI WORST DRIVER ??, מי שעושה רוורס במעגל תנועה רצוי שגם יגרוס את הרשיון נהיגה שלו מיד שיגיע למשרד וירשום לעצמו פתק קטן שיתלה על מסך המחשב - אני אדיוט- אני לא יודע לנהוג.

רק לאחר מספר ימים שוב בחורה אחרת במעגל תנועה נוסף החליטה שגם היא תתחרה בתואר, מאז לשמחתי לא ראיתי את התחרות הזאת שוב.

אני שמעתי בהקשר הנ"ל על מישהי שנכנסה לכיכר נגד כיוון התנועה Oם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

א. אם אתה רוצה לצאת ביציאה הראשונה - אתה נוסע בימני.

ב. אם אתה רוצה לצאת ביציאה השנייה - אתה נוסע באמצעי.

ג. אם אתה רוצה לצאת ביציאה השלישית - אתה נוסע בשמאלי.

במקרים ב+ג אתה עדיין צריך לחתוך נתיב אחד או שניים!:roll:

מה גם שכל אחד נכנס מכניסה אחרת, כך שהיציאה הראשונה שלך (מימינך)היא היציאה השניה של זה שמשמאלך והשלישית של זה שבא מולך!

מה שאומר שהכיכרות האלו מתאימות אולי למדינות שבהן יש נהגים מתחשבים ואדיבים (וגם אצלם לא בטוח!),

ולא לישראלים...

למען הסר ספק, הכוונה היא יציאה מכיכר ולא יציאה כדרך הטבע:wink:

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם
א. אם אתה רוצה לצאת ביציאה הראשונה - אתה נוסע בימני.

ב. אם אתה רוצה לצאת ביציאה השנייה - אתה נוסע באמצעי.

ג. אם אתה רוצה לצאת ביציאה השלישית - אתה נוסע בשמאלי.

במקרים ב+ג אתה עדיין צריך לחתוך נתיב אחד או שניים!:roll:

מה גם שכל אחד נכנס מכניסה אחרת, כך שהיציאה הראשונה שלך (מימינך)היא היציאה השניה של זה שמשמאלך והשלישית של זה שבא מולך!

מה שאומר שהכיכרות האלו מתאימות אולי למדינות שבהן יש נהגים מתחשבים ואדיבים (וגם אצלם לא בטוח!),

ולא לישראלים...

למען הסר ספק, הכוונה היא יציאה מכיכר ולא יציאה כדרך הטבע:wink:

באיזה כיכרות יש 3 נתיבים?

הכי הרבה שיצא לי לראות בארץ זה שני נתיבים וגם על זה לא יודעים לנהוג.

הימני מיועד למי שפונה ימינה או ממשיך ישר,

השמאלי מיועד למי שממשיך ישר או פונה שמאלה/פרסה.

פורסם

יש 3 נתיבים- אבל הם בעצם כאילו 2.5.

יש לך במעגל תנועה 2 נתיבית והנתיב השלישי זה ליד היציאות הראשונות ימינה

לצערי גם אני הייתי בבעיה וחוסר ידיעה בדרך הנכונה כי כולם היו חותכים ומישתוללים ולא היה ממי לקבל דוגמא,

לבסוף אחרי ששעלתי את מורה הנהיגה שלי הוא הסביר לי שנהגתי נכון,

נתיב ימני חיצוני ליציאה ראשונה, אמצאי ליציאה שניה ושמאלי ליציאה שלישית שמאלה (או גם פרסה)

אבל לך תסביר זאת לנהגים החכמים בארץ שאתה צריך ליפנות שמאלה וצריך לחתוך את הנתיבים ביציאה.

אין שכל אין דאגות לנהגים בארץ

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

חברים אתם מוזמנים לקרית מוצקין, פה ראש העיר חולה על כיכרות!!! כיכר הגיבורים,כיכר התיזמורת,כיכר הפינגוונים,כיכר הזית,כיכר התותח,כיכר המיזרקה.......ועוד רבות ועגולות אפילו כיכר אליפסית יש לנו !!!!!.

אחרי מספר ימים תאמינו לי כולכם תהיו אלופים בהשתלבות וביציאה מהכיכרות, מנסיון:wink:.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
חברים אתם מוזמנים לקרית מוצקין, פה ראש העיר חולה על כיכרות!!! כיכר הגיבורים,כיכר התיזמורת,כיכר הפינגוונים,כיכר הזית,כיכר התותח,כיכר המיזרקה.......ועוד רבות ועגולות אפילו כיכר אליפסית יש לנו !!!!!.

אחרי מספר ימים תאמינו לי כולכם תהיו אלופים בהשתלבות וביציאה מהכיכרות, מנסיון:wink:.

הוא מתחרה עם הכיכרות בכרמיאל :)

פורסם
יש כיכר עם 2 נתיבים בכניסה לכפר גיברול, כל פעם אני יודע מישהו יגלוש לנתיב וזה באמת קורה.

אני פשוט מסתכל על הרכב הימני ונוסע יותר לאט ממנו כי זה צפוי פשוט.

זאת הכיכר הכי מגניבה שיש!

שריק שם אפשר להשתעשע...

some people need a high five

in the face

with a chair

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שכחת את הכיכר בצורת 8 ליד תחנת הרכבת בצד של קרית שמואל. אם הכביש היה שם נורמלי היה אפשר להשתעשע כשאין אף אחד:-D

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כיכר הלוחמים (מוכרת גם בשם כיכר קוגל או בשמה העממי - כיכר הדמעות) היא מעגל תנועה בעיר חולון, שהפך במהלך השנים לאחד מסמליה של העיר.

הכיכר ממוקמת בצפון העיר, בכניסה לחולון מכיוון תל אביב (במפגש הרחובות מקווה ישראל, הלוחמים, לוי אשכול וקוגל). שמה מנציח את חללי צה"ל והמחתרות, בני העיר.

ייחודה של הכיכר נובע מגודלה ומורכבותה. הכיכר בעלת 3 נתיבי תנועה - מה שהופך אותה למעגל התנועה הגדול בישראל מבחינת כמות נתיבים. אלפי כלי הרכב העוברים דרך הכיכר בכל יום הופכים אותה גם לאחד ממעגלי התנועה העמוסים בארץ.

מתוך ויקיפדיה : /%D7%9B%D7%99%D7%9B%D7%A8_%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%9D

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם
כיכר הלוחמים (מוכרת גם בשם כיכר קוגל או בשמה העממי - כיכר הדמעות) היא מעגל תנועה בעיר חולון, שהפך במהלך השנים לאחד מסמליה של העיר.

הכיכר ממוקמת בצפון העיר, בכניסה לחולון מכיוון תל אביב (במפגש הרחובות מקווה ישראל, הלוחמים, לוי אשכול וקוגל). שמה מנציח את חללי צה"ל והמחתרות, בני העיר.

ייחודה של הכיכר נובע מגודלה ומורכבותה. הכיכר בעלת 3 נתיבי תנועה - מה שהופך אותה למעגל התנועה הגדול בישראל מבחינת כמות נתיבים. אלפי כלי הרכב העוברים דרך הכיכר בכל יום הופכים אותה גם לאחד ממעגלי התנועה העמוסים בארץ.

מתוך ויקיפדיה : /%D7%9B%D7%99%D7%9B%D7%A8_%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%9D

אוקיי, חידשת לי

:)

פורסם
יש לנו מספיק צרות על הכביש,

כוללות את הזקנים למיניהם, ערסים, ערבים, נהגי מוניות ותח"צ שמעניין להם את ה*** (נכשלתי בטסט ראשון בגלל אוטובוס!), צעירים מתלהבים שלא יודעים לנהוג, נהגי ליסינג שלא אכפת להם מכלום וכו'.

...וזה לא כולל את רוב הבחורות שלא יודעות לנהוג, נשאר עם 20-30% מהנהגים שיש על הכביש...

או שפשוט נלמד את האנשים איך לנהוג, דרך הכיס ודרך חינוך.

אני מציע להתחיל בחינוך.

חינוך לסובלנות כלפי מבוגרים (כן, גם לזקנים מותר לנהוג)

חינוך נגד גזענות (גם לערבים מותר לנהוג)

חינוך לסובלנות לאחר (כן גם כלפי נהגי מוניות ונהגי אוטובוס)

חינוך נגד אפלייה מגדרית (גם לבחורות מותר לאחוז בהגה בישראל, בסעודיה לא)

אתה נכשלת בטסט, ומאשים את האחרים. לא את עצמך. בוגר.

אז לפני שאתה עולה על הכביש, קח נשימה עמוקה, תחליט שאתה סלחני היום, וסובלני כלפי כולם, גם אלה שחותכים, וגם אלה שטועים בכביש. סלחני כלפי מי שאינו ממהר כמוך, ונוהג לאט, גם אם הוא שכח שהוא בנתיב השמאלי.

תשאיר את חושי 'צ'אק נוריס' שלך ב off. כך או כך, תגיע באותו הזמן למחוז חפצך, או מקסימום 5 דקות יותר מאוחר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...