Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש ברשותי רכב דייהטסו סיריון שעומד להסתיים חוזה הליסינג שלו בסוף מרץ. שמתי בתחילה מקדמה ואח"כ שילמתי סכום חודשי, הרכב עדיין בבעלות חברת הליסינג. לא הצלחתי להבין אם מדובר בליסינג מימוני או פרטי.

בכל מקרה, הסכום שעליי להוסיף כדי לסיים את הרכישה הוא כ33,000 שקלים וסכום המחירון המלא של הרכב הוא 56,500. מה שאמרו לי היום הוא כך:

1. אני יכולה פשוט להחזיר את האוטו - ואני לא מקבלת כלום חזרה.

2. אני יכולה למצוא קונה ולהחזיר להם 33,000.

3. אני יכולה לעשות עסקת טרייד אין. וכאן הבעייה. עבור רכב מסויים שאקנה הם מוכנים "לסבסד" לי את מלוא ההפרש בין החוב שלי לשווי הרכב - כלומר 23,500 לעומת זאת עבור כל רכב אחר הם מוכנים לשלם סכומים מגוחכים - 288 ש"ח, או סכומים אחרים שלא עולים על הדעת.

האם זה לגיטימי? הם מכריחים אותי למעשה לעשות עסקה על הרכב המסויים הזה שכרגע נמצא אצלהם במבצע..

פורסם

אם הרכב שמור, תמכרי אותו לבד בשוק החופשי ותחזירי להם את הכסף. קחי בחשבון שזה לפעמים דורש לא מעט התרוצצות והתעסקות.

יש רכבים שמסיבות שונות חברת הליסינג מנסה לדחוף ללקוחות. לפעמים הרכב כבר כמעט שנה באחסנה והם לא רוצים "לחטוף" יד אחרי שנה, לפעמים לרכב אין ביקוש, לפעמים הם נתקעו עם סטוק. כל מקרה והסיפור שלו.

ספרי לנו, מה מנסים לדחוף לך ומה העדפות שלך ואולי נוכל ליעץ.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ענבל

לפני X שנים חתמת חוזה בו היה כתוב במפורש מה עליך לשלם , כמקדמה , כל חודש , ומה הסכום בסוף.

אז על מה התמיהה?

את רשאית לרכוש את הרכב מהם בסכום של 33000 ולהמשיך להשתמש ברכב.

את רשאית למצוא קונה בסכום גבוה יותר מ 33000 וכך תרוויחי ( מקווה רק שלא ירצו לעשות העברת בעלות אליך ומשם לקונה אלא יסכימו ישר להעביר לקונה וכך לחסוך יד. )

ואת רשאית לעשות אצלם טרייד אין

כל האופציות בידיך. אז על מה התלונה?

מי עשה את הטיפולים ברכב כל התקופה?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה התלונה שלי היא על האופציה הלא הוגנת שהם מאפשרים לביצוע עסקת הטרייד אין. אופציה שהחברה צריכה לדאוג שתהיה אטרקטיבית כדי לשמור על הלקוח. מקובל שאיזשהו ערך אתה אמור לקבל בחזרה בעת עסקה כזו..בלי קשר לרכב אותו אתה בוחר לרכוש.

הטיפולים ברכב נעשו על ידי.

בכל מקרה, בשביל לסבר לכם את האוזן:

החוב שנותר לי - 33,000

מחיר המחירון - 56,500

האוטו אותו הם מנסים "לדחוף" לי הוא קאיה ריו, חדשה, ייתכן והוא טוב מאוד, הם גורמים לו להישמע אטרקטיבי וזו העסקה עבורו:

מחיר המחירון שלו - 107,000

אם אני מוסיפה מקדמה של 23,000 ש"ח יהיה עליי לשלם 500*36 חודשים

בסוף התקופה - להוסיף 43,000 ש"ח על מנת לסיים את הרכישה או לגלגל את העסקה לטרייד אין חדש.

אם אני לא מוסיפה מקדמה - עלות של בסביבות 1200*36 חודשים (אני לא זוכרת כרגע מספרים מדוייקים).

בחישוב מהיר - 107000 פחות 23,000 פחות 36*500 (18,000) פחות 43,000 = 23,000

לצורך השוואה, הם מציעים את סוזוקי ספלאש, גם חדשה

מחיר המחירון - 92,000

עם מקדמה של 10,000 אני אצטרך לשלם 1200*36 חודשים

ובסוף התקופה להוסיף 36,000

92,000 פחות 10,000 פחות 36*1200(43,200) פחות 36,000=2,800

אז אם אני קונה קאיה ריו אקבל עבור הדייהטסו 23,000 ואם אני קונה סוזוקי אקבל 2,800. לצורך העניין אני מעוניינת מאזדה 2 שמחיר המחירון שלה נמוך יותר משל קאיה ריו אבל אשלם עליה הכי הרבה...

ולא הבאתי כאן את האופציות עבור רכישת מכוניות לא חדשות, שנת 2010..שההצעות עוד פחות אטרקטיביות.

בקיצור, לא הכי נעים..יש מה לעשות?

פורסם

אין פה שום קשר להגינות אלא לחוזה ותמחור של כלי רכב.

יכול להיות שהם נתקעו עם הקאיה או שקבלו מחיר מאוד נוח מהיבואן מה שמאפשר להם לגלגל את ההנחה המאוד נדיבה אליך.

כנראה שברכבים אחרים מתח הרווחים שלהם נמוך יותר.

אל תשכחי שאחרי ש"יקחו" ממך את הרכב הם צריכים להשקיע בו בתיקונים, יש עלויות מכירה, צריך לתת אחריות מסוימת וכל הדברים האלה עולים כסף.

במצב השוק הנוכחי קשה מאוד עד בלתי אפשרי למכור רכבים במחיר מחירון. ההנחה שלי היא שבמקרה הטוב תקבלי כמה אלפי שקלים מתחת למחירון וגם זה אחרי שתפרסמי ויבלבלו לך את המוח.

אם החלומות שלך (מזדה 2) שווה את המחיר זאת החלטה שלך.

אני באופו אישי, כמו שאני רואה את המצב של שוק המשומשות והחדירה של הקאיה, הייתי מתפשר על הקאיה כי בסופו של דבר החיים שלנו מלאים בפשרות...אלא אם יש לנו כסף מיותר לזרוק.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

1. השקיעי קצת זמן ומאמץ בקריאת והבנת חוזה הרכישה. למעשה כל התשובות אמורות להמצא בו.

2. לא ברור לי כמה שילמת כמקדמה וכמה שילמת במהלך 3 השנים. זה דורש התמצאות בחוזי ליסינג ובחישוב ריביות - מצאי מישהו שיוכל לסייע לך על מנת לדעת מה חובך לחברת הליסינג. סביר מאד שהתחשיב הבסיסי אכן מביא אותך למצב שבו שווי הרכב במחירון דומה לחובך, ואז אכן עלייך להחזירו בלי תשלום נוסף.

3. אישית הייתי רוכש את הסיריון ומשתמש בו עוד כמה שנים, או מוכר את הרכב וסוגר את החוב. רכישה חוזרת ב"ליסינג פרטי" תכניס אותך לסחרור בעוד 3 שנים. אם את זקוקה למימון עדיף לקחת מהבנק, אשר גם חוסך את ה"יד" הנוספת הבעייתית (אם הרכב רשום על שם חברת הליסינג), גם נותן הלואות לטווח יותר ארוך, וגם אינו קושר את ידייך אם תחליטי למכור את הרכב באמצע תקופת ההלוואה (כמובן, בתנאי שתחזירי את ההלאוואה ותסירי את השעבוד מהרכב).

4. מבצעי הנחות יש כל הזמן, צריך לעקוב אחר הפרסומים. בפורום זה עוסקים בכך לא מעט.

5. העצה החשובה ביותר: לא לקפוץ מעל הפופיק. נשמע קצת גס, אבל כוונתי פשוטה - אל תכנסי לעסקה אם לא ברור לך היטב איך תצאי ממנה. אם אין לך מספיק כסף ותרי על הרכב, או קני משומש שאת מסוגלת לממן. בסופו של דבר את זקוקה לרכב קטן (לפי הבחירות שעשית) - מה רע בסיריון או 2 או ספלאש או פאביה או עוד אי אלה רכבי מיני - בני 3-4 שנים, שמתאימים ליכולתך הכלכלית?

ואני חוזר -הליסינג המימוני הוא מלכודת בגלל מגבלת 3 השנים. צאי ממנה אן הדבר ביכולתך, והמנעי מעסקות מימון מורכבות ויקרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התגובות.

אין לי באמת חלום על מזדה 2, אין ספק שאני מעדיפה אותה אבל הייתי חושבת עליה אם לא הייתי רואה שהיא זולה יותר מהקאיה. בסופו של דבר, אין לי בעיה להתפשר על הקאיה אני רק קצת חוששת שאין לי כ"כ השוואה - זה או זה או כלום. אני מבינה שכנראה הם השיגו דיל..והבעיה מה יהיה עוד 3 שנים וכמה הם יהיו מוכנים לתת עליה אז?

אם זה בסופו של דבר אוטו סביר אז אני מוכנה "להתפשר", אולי עוד 3 שנים אוכל להרשות לעצמי להתנתק מהליסינג ולקנות עצמאית לחלוטין. לצורך העניין אני יכולה לגרד כסף לאיזושהי רכישה אבל אני נמצאת במצב בו אני מעדיפה את הכסף הזה אצלי וההוצאות הקטנות יחסית (גם המקדמה וגם ההוצאות החודשיות) מתאימות לי יותר.

ספריאל - תכל'ס אם אני קונה את הדייהטסו ומוסיפה 33,000 ש"ח ומסתכלת עוד 3 שנים - שכנראה יהיו הוצאות בינוניות על הרכב (עבר 110,000 ק"מ אבל סה"כ במצב טוב) - בסופו של יום יהיה בידי רכב בשווי 45,000 במקרה הכי טוב שלא לדבר שלהשיג עליו 35,000 זה יהיה הישג, לא?

לעומת זאת אם אני מוסיפה 23,000 ש"ח + 18,000 בתשלומים (סה"כ 41,000), הוצאות כמעט ולא יהיו לי בגלל שמדובר באוטו חדש והוא עדיין באחריות ובסופו של דבר יהיה בידי רכב בשווי 70,000.

ההבדל הוא שבזמן הזה אנהג על אוטו חדש.

לגבי למכור אותו - ראיתי במודעות שמוכרים מפרטי ולא מליסינג בטווח מחירים של בין 38,000 ל48,000. מה אני אוכל להשיג כשהאוטו שלי הוא מליסינג? ואחרי שאמכור וישארו בידי כמה אלפי שקלים בודדים - אצטרך למעשה למצוא אוטו אחר - חדש לא אוכל להרשות לעצמי אז אישאר עם אוטו ישן עם הוצאות שוטפות גבוהות.

ובקיצור, הכתיבה הזו עזרה לי להבין שכרגע ככל הנראה האופציה הכי נוחה לי כלכלית והכי שפויה מבחינת האוטו שבסופו של דבר אנהג עליו (חדש לעומת משהו שאצטרך למצוא לבד) היא לקנות קאיה ריו. אלא אם כן תגידו שזה אוטו זוועה.

התחושה לא נעימה בגלל שהם לא משאירים לי ברירות..

פורסם

טוב, כאן נכנס נתון נוסף - את נוסעת המון, כ-40,000 ק"מ בשנה (אני מניח שלפ ני 3 שנים רכשת את הרכב חדש). זה קצת משנה את התמונה, שכן רכב בבעלות פרטית יאבד הרבה מערכו (הנסועה שלך כפולה מהממוצע), ומצד שני אני מניח שאת תלויה ברכב לפרנסתך, שיקול בעד החזקת רכב יחסית חדש ואמין.

לכן, יתכן מאוד שהחישוב שלך נכון.

שאלה נוספת לי אליך: האם את שכירה או עצמאית? אם את שכירה - מדוע המעביד לא מספק לך רכב אשר הוא כלי עבודה כה חשוב ? אם את עצמאית - נכנסים שיקולי מיסוי, וכדאי לך להוועץ ברואה החשבון שלך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ענבל, מה שאת רושמת הוא נכון מאוד אבל לרוב האנשים (כמו במקרה שלך) שנכנסים לעיסקאות הטריידאין האלה יודעים מראש שאין להם כסף לרכב חדש, וזה בסדר, אבל הבעיה היא שגם אחרי ה-3 שנים לא יהיה להם כסף לרכב חדש, אז איך אתם מתכוונים לצאת מהמעגל הזה?

את שלושת הרכבים האחרונים שלי קניתי בהלוואות, החוקים שלי הם:

א) כל פעם לקחתי כ- 50K ש"ח בהלוואה (הסכום כמובן משתנה מאדם לאדם לפי יכולותיו הכלכליות). איך הגעתי לסכום הזה? חישבתי עלויות של הרכב (אחזקה + מימון) אל מול הוצאות המחיה וההכנסות הצפויות וכמובן שהשארתי בצד עוד כמה אלפים כל חודש, גם בשביל הפתעות וגם בשביל שבעוד 3 שנים אני אבוא עם קצת מזומנים בכיס בשביל לשדרג לרכב טוב יותר.

ב) אף פעם לא לקחת הלוואה יותר מחצי מערך הרכב (להשתדל להקטין כמה שיותר את ערך ההלוואה). לדוגמא במקרה שלך לקחת כמעט שני שליש מערך הרכב ב"הלוואת בלון" ועדיין בסוף התקופה נשארת ללא כסף להתקדם לרכב חדש יותר, שלא לדבר על אפשרות להחזיר את הסכום כדי לרכוש את הרכב הקיים.

העיסקאות האלה שחברת הליסינג מנסה לפתות אותך רק יכניסו אותך לאותו בור למשך עוד 3 שנים. הסיבה היא שערך התשלומים שאת משלמת כל חודש בקושי מכסה את הירידת ערך של הרכב. בתחילת התקופה את שמה מקדמות מגוחכות ומה שקורה ש"פתאום" בסוף התקופה פתאום צריך לשים "בוחטה" כדי שהרכב באמת יהיה שלך.

המטרה שלך צריכה להיות שבסוף התקופה תצטרכי להוסיף סכום כמה שיותר מצומצם כדי לשפר את האפשרות שתוכלי לרכוש את הרכב במידה וחברת הליסינג תדחוק אותך לפינה עם הצעות כאלה מעליבות.

את מוזמנת לבדוק עם חברת הליסינג אפשרות למתן מקדמה ראשונית גבוהה יותר, את תופתעי מהסירובים המנומסים שתקבלי כי אז ה"אלמנט" בסוף התקופה כבר לא ישחק לטובתם ויהפוך את העיסקה מבחינתם לכמעט לא כלכלית.

אני מקווה שאתה מבינה שבחברת הליסינג לא מחלקת מתנות בחינם. הרווחים שלהם מגיעים פעמיים בכל עיסקה, פעם ראשונה כשאת רוכשת את הרכב (המחיר מחירון שנתנו לך פיקטיבי, במציאות החברה קונה את הרכב בהנחה משמעותית מהמחיר מחירון) ופעם שניה כשאת מחזירה את הרכב (הם נותנים תמיד הצעה של 20% פחות מהמחירון כי הם יודעים שאין לך את הכסף כדי לרכוש את הרכב).

אני חושב שצריך לשים את השרשור הזה כדביק, אני מרגיש שכל שבוע מחדש אני חוזר על המנטרה שחברות הליסינג בסוף ה-3 שנים תופסות אותך בביצים כשאתה בא לעשות טריידאין.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שלום

למעשה את מקבלת מחיר מחירון מלא על הרכב הנוכחי שלך, ללא ההפחתה של הליסינג וקילומטראז' גבוה מאוד, בתנאי שאת מחליפה לריו.

תגשי לסוכנות קיה ותזמיני נסיעת מבחן על ריו.

לפי הדיווחים מדובר ברכב מוצלח, אולי תופתעי לטובה.

נכון שזאת הרגשה לא נעימה כאשר, אפשר להגיד, לוחצים עליך לקחת רכב שלא לפי בחירתך, אבל את כנראה זקוקה לרכב, אין לך כסף זמין נכון לעכשיו בשביל להחזיר את התשלום האחרון או להוסיף אלפי שקלים לקנית מזדה 2.

אולי תחשבי על כל העסק בצורה שונה - על כל הרכבים האחרים את מקבלת תנאים רגילים ועל קיה ריו משופרים, וזה באמת תנאים טובים מאוד, לקבל מחירון מלא על סיריון עם הנתונים כמו שלך .

רק אם תצאי מנסיעת מבחן עם ביטחון מלא שריו לא מתאימה, תחשבי על אופציות אחרות.

אני לא אומר שבעוד 3 שנים אלוהים גדול מה יהיה מצבך הכספי, אבל אולי הוא ישתפר או ששוב תקבלי הצעת טרייד אין שווה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ספריאל - האמת שהנתון הנוסף שנכנס הוא שלקחתי את הרכב כשהוא היה בן שנה (או שנתיים, כבר לא זוכרת) והיו לו כבר 75,000, למעשה אני נוסעת קצת מתחת לממוצע - רק 36,000 מאז קבלת הרכב, כלומר 16,000 בשנה. לצורך העניין זה לא משנה..אם כבר מוריד מערך הרכב עוד יותר העובדה שהיה לפני רכב חברה ועוד יותר אומר שאני צריכה לקפוץ על אופציית הקאיה.

אני שכירה אבל זה מסובך - עכשיו סיימתי לימודים אז אתה יכול לנחש שבמשרת סטודנט הורדת 2500 ש"ח מהמשכורת בחודש עבור רכב זה לא משהו שהיה משאיר אותי עם יותר מדי כסף למכולת. ולגבי העתיד - מקום העבודה בו אלך לעבוד לא ידוע בתנאים מצויינים לעובדיו וזה אנדרסטייטמנט, כך שעל אוטו אני יכולה לחלום.

רדרוז - נכון, כנראה שגם עוד 3 שנים לא אוכל לצאת מהמעגל הזה. אולי, אבל לא נראה לי.

בדקתי עם חברת הליסינג - המחיר בתום ה-3 שנים הוא קבוע ועומד על 43,000 ש"ח. כל המשחק הוא בין המקדמה לגובה התשלומים החודשיים.

הרכבים שקנית בשיטה הזו היו חדשים תמיד? ולאחר מכן מכרת והתקדמת לחדש בתום 3 שנים?

vladclar - זה הכיוון ככל הנראה..מקווה שאכן יהיה מוצלח.

פורסם

שלום ענבל

כמו שכתבו לך פה - תחשבי טוב למה כ"כ חשוב לחברת הליסינג שהתשלום הסופי יישאר גבוה? מדוע הם לא מוכנים "לשחק" איתו אלא רק עם התשלומים החודשיים והתשלום הראשון? בדיוק כדי לכלוא אותך שוב בעוד שלוש שנים. מכיוון שלאור המידע החדש שנתת, את לא נוסעת הרבה ק"מ (טיפה פחות מהממוצע כמו שאמרת), ובהנחה שאת מכירה את הרכב שיש לך עכשיו, יודעת שהוא במצב טוב ומרוצה ממנו באופן כללי, אני רוצה להציע לך הצעה שעוד לא ראיתי כאן: תיקני אותו מחברת הליסינג ותישארי איתו.

מכיוון שאת שוקלת את הקיה, אני מבין שיש לך 23K שקלים בשביל התשלום הראשון. אם אין לך 10K נוספים, לא צריכה להיות בעיה להשיג סכום כזה בהלוואה בתנאים מאוד נוחים מהבנק או מחברת כרטיס האשראי. במצב כזה האוטו באמת יהיה שלך (כתבת על התרחיש של הקיה שבעוד שלוש שנים יהיה לך אוטו בשווי 70K, אבל אני מזכיר לך שהוא לא יהיה שלך - הוא יהיה של חברת הליסינג, ויעבור לרשותך באופן מלא רק אם תשלמי 43K שקלים). אני מאוד ממליץ לך לשבור את מעגל הקסמים שחברת הליסינג מנסה לבנות סביבך. עצמאות כלכלית הוא משהו שלא מוערך מספיק במדינה שלנו, אבל זה דבר שאין להקל בו ראש.

פורסם
תודה על התגובות.

לעומת זאת אם אני מוסיפה 23,000 ש"ח + 18,000 בתשלומים (סה"כ 41,000), הוצאות כמעט ולא יהיו לי בגלל שמדובר באוטו חדש והוא עדיין באחריות ובסופו של דבר יהיה בידי רכב בשווי 70,000.

נראה לך שהוא יהיה שווה 70K? המחירים של ריאו ממגרשי הליסינג אחרי 3 שנות שירות הוא 50K.

האופציה הכי משתלמת עבורך זה להמשיך עם הסיריון ולשלם לליסינג את ה 33K, ואחרי סיום ההלוואה על הסיריון את תשקלי אם כדאי לך ליסינג שוב (לרוב זה לא כדאי). 1200 ש"ח ל3 שנים יסגרו את מחיר הסיריון וכל הוצאות האחזקה שיהיו לך עליו ובסופן את עם רכב ביד וחשוב יותר את יכולה לבחור מה שאת רוצה כי את לא כבולה לשום חוזה.

פורסם

רדרוז - נכון, כנראה שגם עוד 3 שנים לא אוכל לצאת מהמעגל הזה. אולי, אבל לא נראה לי.

בדקתי עם חברת הליסינג - המחיר בתום ה-3 שנים הוא קבוע ועומד על 43,000 ש"ח. כל המשחק הוא בין המקדמה לגובה התשלומים החודשיים.

הרכבים שקנית בשיטה הזו היו חדשים תמיד? ולאחר מכן מכרת והתקדמת לחדש בתום 3 שנים?

חיובי. בפעם הראשונה קנינו גטס משומשת מליסינג שעלתה באזור ה-65K ש"ח (היה לנו רק 10K ש"ח ביד), אח"כ עשינו עליה טריידאין בסוכנות של יונדאי ל-I10 חדשה כאשר קבלנו מחירון על האוטו (41K ש"ח, הוספנו עוד 10K ש"ח במזומן ואת השאר בתשלומים, המחירון של ה-I10 היה 92K ש"ח). את המאזדה קניתי גם ע"י סוג של עסקת טרייד אין שהייתה מורכבת ממחירון שקבלתי על היונדאי, 66K ש"ח, תוספת של 35K ש"ח במזומן ועוד 40 ומשהו אלף ש"ח בהלוואה (שווי הרכב במחירון היה 150K ש"ח).

כפי שרשמו לך, מצבך הוא לא טוב מכיוון שהרכב רשום על חברת הליסינג והק"מ בשמיים. אם את לא מתכוונת להוריד את הנסועה שלך בזמן הקרוב אז אופציית הליסינג הכי משתלמת מכיוון שיהיה לך קשה למכור בשוק רכב עם נתוני פתיחה כאלה.

בכל אופן, תנסי לגייס כמה שיותר משאבים כדי לתת מקדמה כמה שיותר גבוהה ותשלומים כמה שיותר קטנים ותנסי במהלך 3 השנים הקרובות לחסוך כמה שיותר כסף כדי שבסוף התקופה תחזירי את הרכב לחברת ליסינג וישאר לך מספיק כסף ביד כדי לקנות רכב משומש משנתון גבוהה (3-5 שנים על הכביש).

כפי שאת רואה חברות הליסינג יודעות טוב מאוד את העבודה, הם בכוונה לא נותנים לך לעבור את מחצית שווי הרכב כדי לכבול אותך באזיקים שאחרי 3 שנים לא תוכלי לצאת מרווחת מהעיסקה. אם את נכנסת לסוכנות כדי לקנות רכב חדש אז הם גם מציעים לך עסקאות בלון כאלה אבל מצד שני הם מציעים לך גם אופציה לשלם חצי במזומן וחצי בהלוואה כך שבסוף התקופה את לא צריכה להוסיף שקל והרכב פשוט נשאר אצלך (ואז את יכולה להחליט האם להמשיך עוד קצת עם הרכב הזה או להשתמש בשווי שלו כדי להתקדם לרכב חדש יותר).

לגבי מה ש-georgesh רשם, אני לא מאמין כמה תמימה את יכולה להיות? החברה כבר "דפקה" אותך פעם אחת, מה גורם לך לחשוב שהם לא יציעו לך הצעה מגוחכת בפעם הבאה שתבוא להחזיר את הרכב? הרור שהמחירון יהיה 70K ש"ח אבל הם יציעו לך 50K ש"ח והם יודעים שאם תשלמי את הכסף עדיין הרכב רשום על שמם אז תשארי עם רכב יד שניה עם עבר של ליסינג (לפחות 12% הורדה מהמחירון) וק"מ בשמיים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

את ההצעה לרכוש את הסיריון העליתי קודם (תגובה 6, סעיף 3), לפני שציינת שמדובר ברכב בן 4-5 שניםעם למעלה מ-100,000 ק"מ.

נראה לי שכרגע הדיון שלך, עם עצמך, צריך להתמקד במספר שלבים לפני בחירת רכב.

1. האם את זקוקה לרב ולא יכולה להסתדר בלעדיו?

2. האם יש לך התקציב הדרוש לרכישתו ולאחזקתו?

כאשר את מחבת את ההוצאה החודשית על רכב את מחשבת את החזר ההלואה, דלק, תיקונים וכו', אבל שוכחת את הסעיף החשוב ביותר - ירידת הערך. בעצם, ביום שבו את רוכשת רכב עליך לפתוח חשבון חסכון שבו תחסכי מדי חודש סכום השווה לאבדן הערך החודשי של הרכב. בעצם - קצת יותר, על מנת שהרכב הבא יהיה שיפור לעומת הנוכחי - יותר חדש, יותר גדול, יותר מפנק. את הטעות הזו, שאותה עושים מרבית האנשים, מנצלות חברות הליסינג לצורך הכנסתך לסחרור שעליו מדובר לאורך כל השרשור הנוכחי.

הצד החיובי בסיפור שלך הוא שאת מתחילה לעבוד, גם אם לא במקום עבודה אופטימלי.

לכן המלצתי היא כזו:

1.בחני את האפשרות להסתדר תקופת מה בלי רכב. את העלות החודשית של הרכב "שימי בצד" - את מתארת הוצאה של 2500 ש"ח לחודש, החסירי ממנו עלויות תחבורה ציבורית ופה ושם מונית מיוחדת, תוכלי לחסוך 1500-2000 ש"ח בחודש, זה לא מעט. אם יתברר לך שההכנסה הפנויה שלך יותר גבוהה - חסכי יותר!

2. כאן פורום רכב, אבל בין השיטין אני מבין שאת אשה צעירה החיה לבדה. אני מניח שבעתיד מצבך ישתנה, יתכן שבסופו של דבר תשמחי מאד על הסכום שיעמוד לרשותך, גם אם למטרות אחרות. במדורי הכלכלה באתרים כגון ynet יש כל הזמן ייעוצים איך לצאת מהמינוס - הייתי מרחיב ואומר כי צריך ללמוד כיצד לבנות בסיס כלכלי לעתיד. ההוצאה החודשית על רכב היא הוצאה נכבדה בתקציב אישי\משפחתי, בודאי של שכיר בתחילת דרכו, ולכן יש לחשבה בזהירות. לא לשכוח - יש הוצאות מחיה,מגורים, בילויים וגם דברים לא צפויים, אפילו טיפול שיניים גדול יכול לפנצ'ר תקציב חודשי צפוף.

3. אם את מגיעה למסקנה כי הרכב חיוני אל תקחי הלואה מחברת ליסינג אלא מהבנק. יש לכך כמה יתרונות: הבנק מכיר את יכולת ההחזר שלך, כך שאם תראי שהבנק לא מתלהב להלוות לך (הביטוי לא חייב להיות סירוב, אלא ריבית פחות נוחה) תביני כי עלייך להזהר. כמוכן הבנק יאפשר פרישת החזר ההלואה לתקופה יותר ארוכה - עד 5 שנים - כמובן בתנאי שתשעבדי לטובתו משכון מתאים, אני לא בטוח מה יהיה יחסו לרכב בן 5 שנים. והחשוב ביותר - הבנק לא יקשור אותך במחזור 3 השנים של חברות הליסינג.

4. תמיד קיימת האופציה לרכוש רכב יותר ישן מהנוכחי. אני אספר לך שכאשר התחתנתי מכרנו את הרכב בן השנתיים של אשתי והחלפנו אותו בגרוטאה בת 8, ומספר שנים אח"כ, כאשר נזקקנו לשיפור דיור עקב התרחבות המשפחה ירדנו מ-2 מכוניות לאחת למשך מספר שנים עד שרווח לנו - וזאת בשלב שבו כבר היינו, שנינו, בעלי מעמד מקצועי די מכובד. נכון שהיה לא כל כך נוח, אבל היה מדובר בויתור זמני לטובת העתיד, וזה מה שעלייך לשקול לגבי עצמך כעת.

• תוכן חדש...