Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בכלל לא הבנתי מה קרה לגברת.

מישהו מוכן להסביר לי?

יש לה רכב בליסינג מימוני - היא צריכה להחזיר אותו והחברה מוכנה לתת לה את מחיר המחירון רק אם היא תיקח מהם קיה ריו?

אין פה חוזה?

פורסם

נקמיצ'י - סיכמת נכון. זה בדיוק מה שקרה.

רדרוז - זה הכיוון, לתת עכשיו 23,000 ותשלומים בגובה של 500 ש"ח. זו האופציה שאני חושבת שתאפשר לשים כל חודש כסף הצידה. אני מקווה. אני מסכימה שלרכוש עכשיו את הסיריון לא יהיה רעיון טוב כי עוד 3 שנים אמצא את עצמי עם אוטו בן שמונה עם היסטוריה של ליסינג וק"מ גבוה - יהיה מאוד קשה להיפטר ממנו. כמו שpetit כתב, זה נכון שבתום ה-3 הקאיה לא תהיה שייכת לי, השאלה מה אוכל להשיג עבורה - ואת זה אי אפשר לדעת אבל אני כן יודעת שיהיה מדובר ברכב עם ק"מ נמוך (הנסיעות שלי עוד יתמעטו ביחס למה שנסעתי עד עכשיו), ליסינג פרטי עם נהג יחיד, נתוני פתיחה טובים יותר.

וספריאל - שאלות קשות. האם אוכל להסתדר בלי רכב? במדינה בה אין תחבורה ציבורית בשבת אני חושבת שאין לי ברירה. איכשהו אני צריכה להגיע לעבודה ולהורים שלי מדי פעם.

תקציב לרכישתו ולאחזקתו - 23,000 יש ו500 לחודש גם יש. אני מקווה שעם רכב חדש לא יהיו יותר מדי הפתעות. וכמו שכתבתי, אני מקווה שעם גובה תשלומים חודשיים כזה אוכל לשים הצידה קצת כסף כל חודש, לא המון אבל משהו.

הבעיה עם רכב ישן יותר זה לא ההוצאות הבלתי צפויות? שעלולות להיות גבוהות מאוד..

הצורה שבה אתה עשית את הרכישות נראית טובה במיוחד כי כל פעם הצלחת לקבל מחיר מחירון על הרכב שלך. הדרך היחידה שלי להתחיל עם זה, זה קודם כל להתנתק מחברת הליסינג - דבר שכרגע ישאיר אותי עם מעט מאוד - או כלום, או כמה אלפי שקלים במידה ואמצא קונה או עם רכב שאשים עליו 33,000 שזה סכום שעדיף כבר לשים על הרכב הבא.

פורסם

ענבל, אני חושב שדי מיצית את הדיון ודרך החשיבה שלך מאוד ברורה לי.

בכל זאת אני ממליץ לך לבחון מימון בנקאי. לא ברור לי אם יהיה יותר זול, אבל בטוח שיהיה הרבה יותר גמיש, עם פריסת תשלומים יותר ארוכה ובלי הפתעות בסיומה ואלה דברים חשובים לבחורה במצבך - הרי יתכן מצב של פיטורין או שינוי מקום עבודה ומגורים ומצב משפחתי - והלואה בנקאית תהיה הרבה יותר גמישה מבחינת האפשרות למכור את הרכב, לפרוע את ההלואה ולהשאר חופשית ומאושרת. ויש עוד יתרון - הרכב נרשם על שמך (עם שעבוד לטובת הבנק), כך שאת נפטרת מבעית רישום היד בליסינג.

עוד מספר הערות:

1. אם תבחרי במימון בנקאי תשתחררי מלפיתת סוכנות הליסינג, תוכלי לרכוש את הרכב מכל תוצרת, דגם וסוכנות שבה תבחרי - וכיון שמבחינת הסוכנות הבנק מוסר את הכסף "במזומן" (כלומר, אין לך פרישת תשלומים מול היבואן או הסוכנות) תוכלי לקבל "הנחת מזומן" שלפעמים היא לא קטנה, במיוחד אם תבחרי בדגם שהסוכנות לחוצה למכור.

2. לאור מצבך הכלכלי היחסית דחוק הייתי בוחן רכבי מיני או סופרמיני זול. סוזוקי אלטו או פיג'ו 107 יעלו סביב 60K (ידניות) או 70K לאוטומטיות, ויש מבצעים על סופרמיני ידניות סביב 70-80K. זאת לעומת סביב 100K לרוב המכוניות שהוצעו לך בסוכנות הליסינג. ובשבילך החסכון של 30K ויותר הוא משמעותי מאוד, קרוב לודאי שרכב כזה יספק את צרכיך גם אם הוא יהיה קצת פחות סקסי ונוח.

אם הרשיון שלך אינו מוגבל לרכב אוטומטי הרכב הידני יחסוך לך הן בעלויות רכישה והן בשימוש השוטף (דלק ותיקונים). לפני כמה חודשים היה כאן דיון על עוד אפשרות - רכישת רכבי מיני כמעט חדשים (כגון אלטו בנות פחות משנה) שאנשים התאכזבו מהם - תמורת כ-50K. תחשבי על כך שיש בידך 23K וההלואה שתקחי תהיה 30-40K במקום 70K-80, כלומר או החזר יותר מהיר של ההלואה או החזר חודשי יותר קטן שיפנה כסף למטרות אחרות. או שתרכשי סופרמיני סטנדרטית בת 1-2 שנים, עולה עשרות אלפי ש"ח פחות עדיין לא שחוקה.

3. למרות הקושי - לעשות חלון בבעלות על רכב ולקבל החלטה לפי איך שאת מסתדרת, במיוחד מבחינת העבודה. את מתחילה עבודה חדשה, איני יודע עד כמה תאהבי את העבודה ועד כמה המשרה יציבה, לדעתי לא כדאי לך להכנס להתחייבויות לפני שברור לך שהמשכורת זורמת באופן סדיר.

4. שאלה קצת חצופה, בררי אתה לעצמך (ואל תספרי לנו): האם ההורים יכולים לסייע?

בכל מקרה - שיהיה בהצלחה בלימודים, בעבודה ועם הרכב החדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העניין הוא שהבחורה לא עשתה עסקת ליסינג רגילה אלא רכשה רכב בן שנתיים שחוק - עם 70,000 ק"מ, וכנראה לא חשבה לטווח מספיק ארוך. כעת היא רוצה לרכוש רכב חדש למרות שאין בידה האמצעים. לכן הצעתי מה שהצעתי בפוסט 18 סעיף 2 על מנת להפוך את הרכישה לקצת יותר מתקבלת על הדע.

גילוי נאת: את הרכב הראשון שלי רכשתי בגיל 29, לאחר שהיתה לי השכלה אקדמית ומשכורת יציבה. וגם אז התלבטתי מאוד אם הרכישה מוצדקת, אבל ניצלתי הזדמנות שנקרתה בידי לרכוש רכב ממקור אמין וכאשר היה ברור לי שבכל מקרה אזדקק לרכב בתוך 3-4 חודשים בגלל שינוי גיאוגרפי במקומות העבודה והמגורים שלי. גם לבנים שלי ברור שהם לא יחזיקו ברכב לפני שתהיה להם הכנסה מתאימה. לפני שנה וחצי רכשתי רכב חדש, לרגע חלפה בראשי המחשבה להשאיר להן את הישן אבל המחשבה חלפה מיד - מי שאינו מפרנס את עצמו אינו צריך להחזיק רכב.

היה היום מאמר מעניין ב-ynet - ונראה לי שבנושא הרכב יש יותר מדי צעירים שחושבים בדרך שכותב המאמר מכנה "מחשבה של עני" - כלומר חוסר יכולת לדחות סיפוקים. עם כל הקשיים הנובעים ממגבלות התח"צ בארץ צריך לחשוב על העתיד ולא לשרוף כל פרוטה שמרוויחים על רכב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נקמיצ'י - כנראה שהם לא ממש מתחייבים. אין לי את מי להאשים חוץ מאת עצמי - הייתי צריכה לשים לב לפרט הזה בחוזה. אולי אפשר להשיג כזו אופציה ופשוט ניצלו את תמימותי.

רדרוז - איך מצאת עסקאות בהם נתנו לך מחיר מחירון על הרכב? אם אמצא דבר כזה אז באמת אלך על מימון בנקאי.

ספריאל - אני בהחלט מעדיפה רכב קטן יותר וזול יותר - על זה כל הדיון..שמאלצים לקחת רכב שלא מתאים. לא דמיינתי להיות עם רכב בשווי 107,000 כשיש בשוק רכבים חדשים בשווי 70-80 אל"ש שיותר מתאימים לפרופיל שלי. אם אמצא דרך להתנתק..מה טוב. אולי כפי שרדרוז עשה - אוכל למצוא יבואנים שיתנו לי מחירון על הרכב. ולמרות הביקורת הסמויה (טוב לא ממש סמויה), תודה על האיחולים.

פורסם

הדרך להשתחרר מהליסינג עוברת בבנק. לא שהבנק נחמד, אבל משתמש בפחות טריקים מלוכלכים.

אל תסתבכי בהוצאה של 40K כיון שהליסינג הציע לך הנחה קטנה שממילא תעלם בעוד 3 שנים באיזה סעיף בחוזה או בחישוב ערך הרכב.

אני מקווה שלמדת את הלקח כעת, כי השיעור הבא יהיה הרבה יותר כואב (רכב חדש, יותר יקר מלכתחילה - וכמובן גםם ההפרשים יותר גדולים). ברכישת רכב צריך לחשוב בטווח של כמה שנים לעתיד, במיוחד בעסקה מורכבת כמו ליסינג מימוני, וכאשר אין לך ריפוד (כספי) שיפצה על טעויות.

פורסם
נקמיצ'י - כנראה שהם לא ממש מתחייבים. אין לי את מי להאשים חוץ מאת עצמי - הייתי צריכה לשים לב לפרט הזה בחוזה. אולי אפשר להשיג כזו אופציה ופשוט ניצלו את תמימותי.

רדרוז - איך מצאת עסקאות בהם נתנו לך מחיר מחירון על הרכב? אם אמצא דבר כזה אז באמת אלך על מימון בנקאי.

ספריאל - אני בהחלט מעדיפה רכב קטן יותר וזול יותר - על זה כל הדיון..שמאלצים לקחת רכב שלא מתאים. לא דמיינתי להיות עם רכב בשווי 107,000 כשיש בשוק רכבים חדשים בשווי 70-80 אל"ש שיותר מתאימים לפרופיל שלי. אם אמצא דרך להתנתק..מה טוב. אולי כפי שרדרוז עשה - אוכל למצוא יבואנים שיתנו לי מחירון על הרכב. ולמרות הביקורת הסמויה (טוב לא ממש סמויה), תודה על האיחולים.

כמעט כל יבואן עושה במהלך השנה 2 מבצעי מכירות. במבצעים האלה בד"כ נותנים לך מחירון על האוטו הישן ומימון ב-36 תשלומים ללא ריבית (לדוגמא שמתי לב שיונדאי עושים כל שנה בחודש יוני/סוף מאי מבצע מכירות ותמיד אותם תנאים, את תשמעי ברדיו פרסומת עם רעש של שעון מתקתק).

בכל רגע נתון שתכנסי לסוכנות (כשאין מבצע) תקבלי 10-12% מתחת למחירון על הרכב שלך, לגבי תנאי מימון יש כאלה עם ריבית ויש כאלה בלי (תלוי בהרבה דברים).

הבעיה היא שצריך להיות סגורים על איזה רכב את רוצה לקנות ופשוט לחכות שאותו יבואן יצא במבצע מכירות. כמובן שאת צריכה לדאוג לסגור את כל הקצוות עם הרכב הזה (לסגור את כל ההלוואות ולדאוג שהרכב יהיה רשום על שמך).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כשתאלץ למכור רכב במצב שוק של היום אתה תבין שלפעמים בחיים יש הטבות שעדיפות מאשר הנחה כספית.

השקט הנפשי מעצם העובדה שאתה מחליף מפתח במפתח(ולא צריך לחשוש שהרכב יגיע ואז תתקע עם 2 רכבים, 2 ביטוחים, כל חודש הרכב יורד במחירון או אם תמכור לפני שהרכב החדש יגיע אז תצטרך לסוע בתח"צ היעילה שיש לנו במדינה או לשכור רכב במחירי שחיטה), הפטור משיחות טלפון הזויות ומשא ומתן עם כל העמחה ואשתו ("50% מהמחירון אני בא עכשיו עם מזומן", וואי איזה מזל שהתקשרת עם ההצעה ה"נהדרת" הזו כי בדיוק נגמר לי הסרט במכונה של האשראי) וכו', לדעתי שווים את זה (ולכן גם כשאני אמכור את המאזדה אני אתן עדיפות ראשונה ליבואן שיתן לי מחירון עליה ויחסוך לי את הכאב ראש).

ד"א, גם לאוייבים שלי לא הייתי ממליץ לעשות עסקאות עם צ'מפיון. ורושם לך את זה אחד שקנה מטויוטה (שאצליהם 2K ש"ח הנחה שאתה מקבל בימי מבצע זה מחיר שחיטה) ומיונדאי (שבימי מכירות לא מורידים שקל מהמחירון מעבר ל-2 ההטבות שאתה מקבל). אם לא הבנת מה שאני רומז, אין לי בעיה שהיבואן עושה לך פרצופים על ההנחה/הטבות, אתה זה שצריך "לחיות" עם היבואן במשך הכמה שנים הקרובות ושם צ'מפיון נפלו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נאלצתי למכור.

הייתי מוכן בהתחלה לעשות טרייד-אין - זה לא היה ביום מחירון והם רצו מחיר מלא על הרכב שלהם ולהוריד לי 40% משלי.

שנמכר די מהר באופן פרטי אח"כ וקרוב למחירון, אבל השוק באמת מת טוטאלית.

פורסם

בגדול, שתי אופציות טובות עבורך ואחת רעה:

הכי טוב - לעשות טרייד אין לקיה. לקנות אותה בסוף התקופה ולהמשיך להחזיק אותה ל10 שנים הבאות. עם ק"מ כמו שלך זו לא צריכה להיות בעיה. כל זאת בתנאי שאת יכולה כלכלית לעמוד בזה. הרווח שלך: מכונית הרבה יותר בטוחה, נוחה ושיכולה להתאים להרבה יותר סיטואציות כולל שינוי סטטוס וכו', אחריות ל-7 שנים ועוד.

טוב - לקנות את הסיריון שיש לך היום, להחזיק עוד 3 שנים. עם ק"מ כמו שלך הוא יאזן את הק"מ הגבוהה שקנית אותו. במהלך ה-3 שנים האלה, לחפש בלי לחץ, דרך חברים משפחה קונה לרכב, ולהפטר ממנו או למכור אותו כרגיל בסוף ה 3 שנים. היתרונות: הכי מעט כסף להוציא מהכיס.

האופציה הגרועה ביותר - היא לקנות(סיריון) למכור ואז לקנות רכב חדש. את תצאי מזה קרחת מכאן ומכאן. את הסיריון בספק אם תצליחי למכור במשהו שמזכיר את המחירון שלו בהתחשב בתקופה ובמצבו, ועל רכב חדש תפסידי את ירידת הערך הגדולה שלו בשנתיים הראשונות על הכביש.

פורסם

אם מדובר בדגם היוצא של הקיה ריו הקיימת - יוצא שהם מזכים אותך על הדייהטסו גם במחיר זניח.

כרגע הריו היוצאת מוצעת במבצע בתנאים הבאים: 28526 מקדמה + 36 * 599 + 33900 בסוף = 83990 ש"ח.

לכן גם אם תקבלי 35000 ש"ח על הדייהטסו מצבך יהיה טוב בהרבה כי אז המקדמה שלך היא מינוס 7000 ש"ח....

(המבצע מופיע ב"ישראל היום" עמ' 15 של היום)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...