Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

ברשותי סאני שיש לה מנוע דיי נמרץ ודיי חזק,

כמדומני הוא 105 כ"ס, למנוע יש גל זיזים כפול (DOHC) ו16 שסתומים (16V).

הייתי מעוניין קצת לשפר את הרכב בסכום של עד 2,000 שקל.

עכשיו אני יודע שזו בדיחה ואני לא יכול להעלות יותר ממס' סוסים בודד אך המטרה העיקרית היא לתת למנוע לנשום יותר טוב ולתת לו הרגשה יותר נמרצת מהקיימת (לא שחסר אבל תמיד כיף עוד)...

בבסיסו המנוע חזק יחסית ל1.6 שקיימים בשוק וקצת נשימה יותר טובה לא תזיק לו,

אז סעפות יניקה פליטה ושאר המושגים שאני לא ממש מבין בהם יעזרו!

אז מה ההצעות חברים? :)

תודה לכם!

אגב יש לציין שהרכב ידני אז את הבסיס כבר יש.

i083547.jpg

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אז מה?...

אגב לא להמליץ על יישור קו כי כבר בוצע אחד כזה לרכב והוא מרגיש טיפטופ.

רק המנוע הוא האישו פה.

אני מעוניין לקנות דוד יד 2, זה יביא רק רעש או גם זרימה יותר טובה?

אולי פילטר אוויר בתוך קופסאת INBOX שיקבל אוויר קר מבחוץ?

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

תמיר, רכבים אטמוספריים בלי טורבו וישנים שאין להם בסיס שיפורים משמועתי

חבל להשקיע בהם. אם עשית יישור קוו לרכב והבאת אותו למצב ההתחלתי פחות או יותר זה טוב..

מבחית לחזק את המנוע בסכום שציינת, לא תוכל לעשות משהו שתרגיש משמעותית אלא יותר פסיכולוגי..

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

למנוע הזה בהחלט יש פוטנציאל. ליתר דיוק היה לו פוטנציאל כשהיה חדש.

נראה לי שהשיפור הראשון הוא במחשב ניהול המנוע.

:turn-l:
פורסם

לא מכיר את הפוטנציאל של המנוע, אך חייב לציין ממספר שעשיתי עם סאני עם מנוע כזה.

הוא היה פשוט מעולה, חובב סל''ד גבוה וזז בקצב לא רע בכלל. אני בטוח שישנן שיטות להחיות אותו יותר, אבל הן יעלו יותר מהתקציב שהגדרת למטרה.

JEP.

פורסם
תמיר, רכבים אטמוספריים בלי טורבו וישנים שאין להם בסיס שיפורים משמועתי

חבל להשקיע בהם. אם עשית יישור קוו לרכב והבאת אותו למצב ההתחלתי פחות או יותר זה טוב..

מבחית לחזק את המנוע בסכום שציינת, לא תוכל לעשות משהו שתרגיש משמעותית אלא יותר פסיכולוגי..

אהלן יובל,

אני לא מחפש שיפור משמעותי אלה רק יותר שיפורי נשימה.

שהמנוע יעלה יותר מהר בסל"ד ומצידי? שישאר אותו כ"ס... רק שהתגובה תהיה יותר חדה, משמע לתת למנוע אפשרויות יניקה ופליטה יותר יעילות מהקיים.

למנוע הזה בהחלט יש פוטנציאל. ליתר דיוק היה לו פוטנציאל כשהיה חדש.

נראה לי שהשיפור הראשון הוא במחשב ניהול המנוע.

המנוע שלי לא כ"כ עייף, הוא עבר 198 אלף קילומטר עד עכשיו (יד 1 מפרופסור ז"ל אני היד ה2) שנת 93,

המנוע סוחב מאוד יפה ועולה בסל"ד בצורה חלקה, יש לציין שהוא גם עובד מאוד חלק.

הוחלפו חוטי הצתה ופלאגים ואוטוטו ב200 אלף יהיה גם טיפול עשרת אלפים מורחב.

מה הוא השיפור שאפשר לבצע בניהול המנוע? משהו כמו להביא ניהול מנוע של אלמרה 1.8 פרפקט משנים יותר מתקדמות אולי? אפשר להשיג בפרוקיה אני מאמין בלא הרבה ג'ובות ולקבל שיפור משמעותי.

אשמח אם תרחיב בנושא.

לא מכיר את הפוטנציאל של המנוע, אך חייב לציין ממספר שעשיתי עם סאני עם מנוע כזה.

הוא היה פשוט מעולה, חובב סל''ד גבוה וזז בקצב לא רע בכלל. אני בטוח שישנן שיטות להחיות אותו יותר, אבל הן יעלו יותר מהתקציב שהגדרת למטרה.

JEP.

הוא בהחלט חובב סל"ד... מתחת ל3 אלף סל"ד אין ממש עם מי לדבר שם אבל מעל זה האוטו בועט אותך בקצב יפה מאוד, לדוגמא רכב כמו שלי לקח מאזדה 1800 ידנית ואני בעצמי בפתיחות עם אופל אסטרה 115 כ"ס רובוטית הובלתי באופן יפה מאוד (עד שצברנו מהירות ושם הוא כבר עמד איתי).

אני בעיקרון מתכנן לעשות כמה שיותר DIY, אם זה פילטר INBOX, או הרכבת דוד יד שניה שאני יקנה - אין לי בעיה לבצע את הדברים לבד, יש לי את הכלים , ספר רכב והרבה מוטיבציה. :-P

בס"ד

• תוכן חדש...