Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע יש חווה סולרית פועלת אחת בנגב בקיבוץ קטורה, ואין לה שום קשר למשפחת עופר או לבטר פלייס.

אשמח להתבדות.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי חווה לעגבניות, הם צורכים המון עגבניות בתפריט העשיר בשקשוקה של משפחת עופר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אגסי טען שהקמת החווה בוטלה עקב חוסר יכולת הרשויות לאשר את קו הולכת החשמל מהחווה למתקני בטר פלייס.

לפי מה שנאמר לנו בביקור, אין חווה סולארית של בטר פלייס ולא תהיה כזו בעתיד הנראה לעין.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מהסיבה שכל יצרן חשמל בארץ אמור להעביר את החשמל אל חברת החשמל, והיא לפי שיקולים ארציים תוליך את החשמל לצרכנים השונים. אם אני לא טועה- בטר פלייס רצו שהחשמל יהיה פרטי שלהם ויגיע ישר אליהם.

פורסם
אגסי טען שהקמת החווה בוטלה עקב חוסר יכולת הרשויות לאשר את קו הולכת החשמל מהחווה למתקני בטר פלייס.

אין גבול לכושר ההמצאה של אגסי. אופיני לו להגיד שטות שממבט ראשון נראית סבירה.

חווה סולארית מוכרת את החשמל שלה לחברת החשמל במחיר מופקע (בגלל טמטום ממשלתי שבסוף אנו נשלם עליו). כלומר אם היתה לו חווה סולארית שלו , הוא היה מוכר לחברת החשמל את התוצרת, נהנה מהמחיר המופרז ועבור הרכבים החשמלים היה קונה חשמל במחיר זול מחברת החשמל.

אין שום הגיון לסלול תשתית הולכת חשמל מיוחדת ליצרן מסוים. זה פשוט הפסדי, ולכן אף אחד לא עושה את זה.

בנוסף, חלק גדול מצריכת החשמל של הרכבים שלו היא בלילה, בשעות שאין בהם שמש. אילו היתה לו חוה סולארית עם תשתית הולכה עצמאית, איך היה מספק חשמל לרכבים בלילה?

לאגסי חשובה מאוד התדמית של "ירוק" והכי קל עבורו לזרוק בלונים של אויר חם בנושא. הרי הזכרון קצר ואנשים לא מתחשבנים איתו מדוע אמרת ומדוע זה לא התממש.

יהודה

פורסם
הרי הזכרון קצר ואנשים לא מתחשבנים איתו מדוע אמרת ומדוע זה לא התממש.

נקודה טובה מאוד. כשהתחלתי לבדוק דברים שהוא אמר בעבר, חשכו עיני.

אפס סיכוי להריץ את המדינה בלי נפט

אפס סיכוי להקים את התשתית שלו במחיר של נפט לשבוע (יותר כמו שנה)

אפשר לשכוח מ 120 תחנות החלפה ב 2010

הפחתת co2 תהיה בקושי 5% ברמה הארצית, (וגם זה לא יתממש כי לשם כך נדרש שכל המכוניות בארץ יהיו של בטר פלייס.)

160 קילומטר טווח- רק למי שמנמנם בנתיב הימני , ורק עם מצבר חדש

תוך 2-3 שנים מתחילת המכירות בטר פלייס תחלק מכוניות בחינם ללקוחות, ותמורת מנוי שבועי שעולה כמו מילוי טנק דלק, ניסע "כמה שנרצה" (טוב, למה להיות רעים, בוא נחכה שלוש שנים ונראה אם זה מתממש...)

פורסם
אתה טועה ומטעה. אין שום חווה סולרית בנגב ששייכת לבטר פלייס או מספקת לבטר פלייס אנרגיה, בטח שלא בסדר גודל שאמור לספק חשמל לכל עמודי הטעינה שלהם. עמודי הטעינה לוקחים חשמל מחברת החשמל וכחלק מהתמורה גם 'תורמים' חשמל חזרה לח"ח בשעות העומס.

אם כבר, התשובה של בטר פלייס היא שרוב החשמל נלקח בשעות מאוחרות. אישית אני לא רואה איך זה הגיוני אבל מי אני שאתווכח.

מהיכרות עם החברה ועובדיה, הרוב המוחלט של הדרג האחראי בחברה בא מחברות הסלולר והתקשורת בפרט.

מעבר לכך אתה אכן נאיבי כשאתה מאמין שהוא לא שיקר, ואם קיים כאן נציג של החברה שטוען אחרת אני אשמח אם נלך יד ביד שיראה לי איפה בדיוק נמצאת החווה הזו.

אפילו נ"צ בגוגל maps יספיקו, אני אעשה את הבירורים בעצמי בלי להטריח אף אחד יותר מדי.

הוצאת לי את המילים מהפה, חווה סולארית בנגב? השיח על זה קיים שנים רבות.

סיגריה אלקטרונית + מטען ב100 ש"ח, אנא צרו קשר בהודעה פרטית.

פורסם

מעניין לאן נעלמה תחנת ההטענה הסולארית. שהייתה אמורה להיות מוכנה לפני שנתיים.

החברה לישראל תטעין מכוניות של בטר פלייס באמצעות אנרגיה סולארית

החברה הבת IC green energy יצרה מתקן הטענה סולארי למכונית החשמלית של בטר פלייס. לטענת החברה המתקן יחל לפעול בסוף הרבעון הקרוב (הכתבה מתאריך 02/10)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אל תתנו לבטר פלייס לעבוד עליכם:

ע"פ דבריו, אפילו רנו מודים שהטווח הריאלי הוא 80 מייל (120 ק"מ, בערך) וזה עוד במדינה שלא מצריכה הפעלה של מזגן (כמעט) לאורך כל השנה. שימו לב, אגב, שהוא נמצא בטעינה מלאה, אך הטווח עומד על 52 מיילים בלבד, כאשר הוא נאלץ לבצע את הביקורת במרכז לונדון ממילא.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אל תתנו לבטר פלייס לעבוד עליכם:

ע"פ דבריו, אפילו רנו מודים שהטווח הריאלי הוא 80 מייל (120 ק"מ, בערך) וזה עוד במדינה שלא מצריכה הפעלה של מזגן (כמעט) לאורך כל השנה. שימו לב, אגב, שהוא נמצא בטעינה מלאה, אך הטווח עומד על 52 מיילים בלבד, כאשר הוא נאלץ לבצע את הביקורת במרכז לונדון ממילא.

אל תסתמך על הטווח שמוצג לבוחן, הרכב יודע להבדיל בין נהגים שונים, שזה אומר לכל נהג ברכב פרופיל משלו.

שנינו יכולים לנהוג באותו הרכב ולקבל נתוני טווח שונים, מהסיבה הפשוטה שהרכב לומד את אופי הנהג ומחשב לפיו. אני מניח שהוא קרע את הרכב ולכן הטווח הנ"ל מופיע.

מה שכן, טווח הנסיעה באמת נתון לויכוח מאחר וכמו שציינתי, אופי הנהיגה משנה מאוד, כמו כן גם תנאי הדרך.

לדוגמא, כשרק התחלתי לנהוג בחשמליות, הייתי מוציא טווח של בערך 110 ק"מ, תכל'ס- לא הרבה, אבל מספיק לרוב המשתמשים כמוני שמגיעים לעבודה מהבית ומחבר את הרכב לטעינה ויוצא שוב עם 110 ק"מ. לעומת זאת אחרי התרגלות של שבוע-שבועיים אני יכול לראות 145-150 ק"מ לערך. יש גם משתמשים פחות חוראנים ממני שמצליחים באמת להגיע לטווח המדובר של 160 ק"מ, אבל אני עדיין לא הצלחתי.

עניין נוסף, הרכב החשמלי מבצע רגנרציה בהאטה. היכן ההשפעה? ההתרגלות היא בעיקר להאטת מנוע מוחשית יותר לקראת רמזור אדום לדוגמא, במקום שימוש בבלמים הרכב "עוצר את עצמו" ומטעין את הסוללה. נושא תנאי הדרך נכנס גם הוא תחת הקטגוריה הזאת לדוגמא אם הכביש בירידה, אפילו קלה, כשתרים את הרגל "מהגז" תמשיך לשייט קדימה והמד צריכה יראה טעינה.

קח לך דוגמא שהפתיעה אפילו אותי, כשהגענו כקבוצת קארספורום למרכז המבקרים, אחד מחברי הקבוצה שאת שמו לא אפרסם והוא מוזמן להגיב בעצמו, הצליח להגיע מגלילות ליער בן שמן בשימוש של... (תופים בבקשה) - 2 אחוז! כן, כן, הוא הגיע עד ליער בן שמן ונשארו לו 98% סוללה- הרי לך דוגמא נהדרת כיצד אופי השימוש משפיע על הטווח (ובסופו של דבר, אותו חוק תקף גם ברכבי בנזין).

אגב,

אם נכנס לשאלה איך נהיגה ברכב חשמלי משפיעה על אופי הנהיגה שלי, אסכם בשני משפטים:

אם אני נוסע למרחק יחסית קצר, או שיש עמוד טעינה בנקודת היעד, מאחר ואני לא נמדד לפי צריכת חשמל- אני אנהג חזק ומהר יותר ממה שהייתי נוהג ברכב "רגיל".

אם אני נוסע למרחק גדול יותר, אני פשוט אנהג בצורה מתונה ורגועה בדיוק כמו שהייתי נוסע במיטו לנסיעות ארוכות במטרה לא לשרוף דלק מיותר.

אתמול כשהייתי שם שאלתי את הבחור שאנני זוכר את שמו לגבי הסוגיה הזו והוא טען שהחווה הסולרית עובדת. קשה לי להאמין שהוא שיקר (אני ידוע כאדם נאיבי).

(אולי מאור יוכל לעדכן אותנו לגבי שמו. הבחור אחראי על מכירות למגזר העסקי ולפני בטר פלייס עבד באורנג').

ניסיתי לברר מי אמר דבר שכזה, ללא הצלחה.

המגיבים שקדמו לי צודקים, בטר פלייס מקבלת חשמל מח"חי ולא אחרת.

הרבה פעמים נשמע המשפט "אם הייתה חווה סולארית שתספק חשמל, או מקור ירוק אחר, היינו שמחים ומשתמשים בו"- וזה נכון. בטר פלייס הייתה שמחה לקנות חשמל ירוק כאן בישראל, אך כרגע הדבר לא אפשרי. לראיה, במדינות ירוקות יותר בטר פלייס אכן פועלת לרכישת חשמל ירוק לשימוש תשתית הטעינה. אני רוצה להאמין שגם אתם, כמוני, מאחלים ליום שבו בטר פלייס (והמשתמש הפשוט) תוכל לרכוש חשמל ירוק גם כאן בישראל.

ייתכן שדיברת עם מישהו שנפל בלשונו, או שאולי (בלי לשלול, לפקפק או לזלזל חלילה) המשפט הוצא מהקשרו (שוב, לא אומר כלום, רק מצביע על האפשרויות שאני יכול להעלות עם עצמי לכאן או לכאן)

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אני דווקא משוכנע שהוא לא קרע את הרכב לפני. אני תופס אותו כמבקר רכב מקצועי ואמין.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
קח לך דוגמא שהפתיעה אפילו אותי, כשהגענו כקבוצת קארספורום למרכז המבקרים, אחד מחברי הקבוצה שאת שמו לא אפרסם והוא מוזמן להגיב בעצמו, הצליח להגיע מגלילות ליער בן שמן בשימוש של... (תופים בבקשה) - 2 אחוז! כן, כן, הוא הגיע עד ליער בן שמן ונשארו לו 98% סוללה- הרי לך דוגמא נהדרת כיצד אופי השימוש משפיע על הטווח (ובסופו של דבר, אותו חוק תקף גם ברכבי בנזין).

)

מאור תרשה לי לפקפק במה שכתבת כאן.

המרחק הישיר הוא 30 ק"מ +- כלומר אחד כזה יסע 1500 ק"מ על סוללה !!:shock::shock:

לדעתי זה אחרי החלפה של סוללה בענבה וזה גם הישג. כי בערך מדובר ב 12 ק"מ = מרחק נסיעה של 600ק"מ:shock:

בקיצור או שאוסקר השתגע או שאוסקר השתגע או לא שמעת טוב והוא הגיע עם 2% סוללה או על גרר:-o

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...