Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שערוריית מצלמות המהירות החדשות: הממשלה, המשרד לביטחון פנים ומשטרת התנועה מסרבים ליידע את הציבור באיזו מהירות המצלמות יפעלו ויפיקו דוחות

פרויקט המצלמות, שנולד בחטא ללא מחקר שיוכיח את יעילותו, יוצא לדרך ■ ואם המערכת לא תשיג מכסת הדוחות? בחדר הבקרה המרכזי יורידו את סף הלכידה

מזה כשנתיים אנחנו מתריעים כאן שוב ושוב כי מתחת לאפינו צומחת מפלצת-מיסוי-טכנולוגית, שעתידה להפוך את כבישי ישראל למערכת משומנת ומלוטשת של חליבת מאות מיליוני שקלים בשנה, מכיסם של מאות אלפי אזרחים נורמטיביים.

המערכת הזו נולדה בחטא. היא תוקצבה בעשרות מיליוני דולרים מכספי משלם המסים, שהועברו לקבלן חיצוני, מבלי שהוצגו כל נימוקים ברי-תוקף להוכחת יעילותה ואמינותה, ומבלי שקדם להצבתה כל דיון ציבורי או אפילו דיון פרלמנטרי רציני.

כל הגורמים הרשמיים סירבו עד כה להודיע באיזו מהירות יחלו המצלמות לפעול ולהפיק דוחות. במשטרת התנועה, שאמורה לתפעל את המערכת, הקטינו ראש ושלחו אותנו לברר במשרד לביטחון פנים, האחראי על המערכת. במשרד לביטחון פנים מדברים על "שיקולים מבצעיים".

ההשערה שלנו היא שסף המהירות יהיה דינמי-כלכלי. כלומר, אם המערכת לא תעמוד במכסת הדוחות-קנסות שנקבעה לה בחודש או בשבוע מסוים, יסובב מישהו בחדר הבקרה המרכזי כפתור ויוריד את סף הלכידה, עד שכמות הדוחות-הקנסות תעמוד בציפיות.

מי שדחף בשבועות האחרונים את הפעלת המערכת בכל מחיר הוא, מנכ"ל המשרד לביטחון פנים, יעקב גנות. אותו גנות, בהיותו מפקד משטרת התנועה בתחילת העשור הקודם, לחץ בתקופת הקדנציה שלו להעלאת המהירות המותרת ל-120 קמ"ש.

בראיון הפרישה שלו ל"גלובס" ב-2001, הוא אף אמר: "אתה לא יכול, וזה גם לא יהיה הוגן, להוסיף כל הזמן עוד מצלמות מהירות, כשאנחנו בנוכחותנו מבקשים להרתיע, ולאו דווקא להגיש דוחות תנועה. ברגע שאין תאונות ואנחנו רואים שהתנועה זורמת, בשביל מה אתה צריך להתערב?".

אכן, בשביל מה? תרשו לנו לנחש, בשביל הרבה כסף, שהפוליטיקאים כבר רבים עליו.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000721342

ומה שנותר לעבדכם האומלל לומר הוא: כושלירבאק ערס.

• תגובות 298
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בואו ניסע כולנו על 90, שיהיו פקקים מעניין את הת*ת, לא להכניס עוד שקל למדינה הזו. זו ההצעה שלי, ואני בעד. ואז מה? יורידו את מהירות המצלמה ל-85? :lol: מעולה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני עושה את זה כבר שבוע.

האמת? על הזובי שלי. שם מוזיקה ומגיע לעבודה אחרי שעתיים.

פורסם

אל תדאג לשר החכמולוג.

כביש 1, 443 ועוד כמה כבישים שעולים לירושלים, לא מרושתים במצלמות.

כנראה שבכבישים האלו יש מלאכים ששומרים על הנהגים שלא יעשו תאונות ומשלמים אגרת מלאכים לממשלה.

פורסם

מהכרות אישית עם גנות לא מסתדר לי הזיגזוג שלו.

מעניין איפה בא לידי ביטוי ה"דחיפה" שלו להפעלת המצלמות.

הוא אחד האנשים האחרונים שאני מכיר כ"בובה על חוט" של פוליטקאי כזה או אחר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

הוא יוציא גם חוק שאוסר להפעיל/להתקין רדיו במכונית כי זה "הגורם" לתאונות. הכל תלוי כמה כסף תקבל....

לא התרגלתם שהכל אצלנו נובע מאינטרסים אישיים/שוחד/שחיטויות ושאר ירקות?

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

כל כך כואב ומכעיס ברמות רציניות שהפרוייקט הזה הוא פשוט בשביל להעשיר את המדינה ולא באמת ברצון לטפל בבטיחות בדרכים.

גועל נפש של דבר.

וזה לא סוד שנורמטיביים ייתפסו הרבה יותר מעבריינים.

פורסם
אל תדאג לשר החכמולוג.

כביש 1, 443 ועוד כמה כבישים שעולים לירושלים, לא מרושתים במצלמות.

כנראה שבכבישים האלו יש מלאכים ששומרים על הנהגים שלא יעשו תאונות ומשלמים אגרת מלאכים לממשלה.

מספיק טוב בשבילי, אני ירושלמי :D

וחוצמזה, אני מקווה שיום אחד מישהו שימצא את החר* שתכנן את זה בשביל כמה ירוקים אצלו בחשבון הבנק.

דבר כזה לא מבשר טובות למדינה שלנו.

אנשים במדינה שלנו לא יודעים לנהוג ואני רואה את זה יום יום על הכביש.

במדינה שלנו יושבים אנשים חכמים שחושבים שאם יגבילו את המהירות ל100 או 90 אז הם יצילו חיים, במקום זה עכשיו אני בתור נהג יסתכל כל היום על המד מהירות רק בשביל לא לקבל דו"ח מטומטם של המדינה הזאת ועל הדרך גם יעשה תאונה לא עלינו.

מאידך, אם אני נוהג על מהירות של 120 צפונה, אני יודע שאני מרוכז פי עשר על הכביש, וביננו, וכל מי שנמצא פה בפורום הזה יודע ש120 זאת לא מהירות מסוכנת בכבישים בין עירוניים. יכול להיות שהגזמתי, אבל הרעיון ברור אני מקווה.

Polo 2012

פורסם

היום בחדשות אמרו במקום שבו מותר לנסוע 90 קמ"ש, אם נסעתם 94 קמ"ש יגיע קנס לביתכם תוך ימים אחדים.

אך עד סוף החודש (פברואר 2012) יישלחו רק התראות ולא דוחות אמיתיים.

בנוסף ציינו שהנהגים שבאמת נוסעים מהר ומסכנים בכך את הציבור, ככל הנראה ישתמשו באופן קבוע בתוכנות ניווט למיניהן אשר מתריעות על מיקום המצלמות ובכך ימנעו מקבלת דוחות, בנוסף, עם הזמן הם יכירו את המצלמות במסלולי הנסיעה הקבועים. התוצאה של זה היא שנהגים נורמטיביים יתפסו, לעומת זאת נהגים מסוכנים לא.

שורה תחתונה, בזבוז של כספי הציבור ופגיעה באזרח הנורמטיבי.

פורסם

זה בסדר איציק, המצלמות הן לא בשביל למנוע תאונות. הן בשביל להכניס כסף למדינה ותו לא (ושלא יבלבלו לנו את השכל).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

חברים מאז שכל הסיפור הזה התחיל, התחלתי לחנך את עצמי לנסוע כמו "סבתא" ובהתאם לתמרורים.

האמת, לא כזה סיפור, רק רוגע וחסכון בדלק יצא לי מזה.

אם להוסיף על העובדה שהמדינה לא תראה ממני שקל בגלל המצלמות, בכלל, החיים דבש ! 8)

זמין 8)

• תוכן חדש...