Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני שואל בעבור חבר אשר מעוניין לרכוש דייהטסו שרייד, 99', נפח 1500 (דגם הסדאן - 4D), עברה כ142K, טיפול 10K בזמן, מטופלת במורשה ומאוד שמורה חיצונית ופנימית (ספר טיפולים ללא רבב). בעל הרכב דורש עבורה 13K כאשר המחירון הוא 14.7K.

הרכב מיועד למשפחה בעלת זוג הורים וזוג בני נוער. מפאת חוסר התקציב הם מחפשים רכב בשנה הכי גבוהה, בתקציב שנע סביב ה12-13K. הרכב עצמו שמור, ובמידה שחברי הפורום יאשרו אותו יכנס לבדיקה אצל מכונאי (לא בדיקת קומפיוסיט וכו').

עכשיו שאלה יחידה לחברי הפורום המבינים והמכירים:

האם הרכב אמין ?

הכל שאלה של האם הרכב יכול להחזיק עד גיל ה16 שלו (עוד שלושה שנים וקצת שנים) בלי הרבה כאבי ראש, כאבי לב וכאבים בכיס.

כל דבר שתוכלו לספר על הרכב, החל מחוויות אישיות, עובדות וכל מיני שמועות שחוזרות על עצמן יוכלו לעזור לו.

תודה רבה לעוזרים !

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

באופן כללי, יתכן כי אקזמפלר נקודתי זה נמצא במצב מצויין ויתכן שישרת היטב את בעליו העתידיים אבל:

1. יש לבדוק היטב,שהרדיאטור מגיע עם נוזל קירור ירוק ולא נמצאים בו מי ברז,שעלולים לאכול את בלוק המנוע העשוי מאלומיניום ומשם הדרך להחלפת מנוע/שיפוצו המלא קצרה מאוד.(עניין של 6000 -5000 והלאה).

2. לבדוק שאין נזילות שמן מהצד של משאבת המים ובכלל לבדוק מתי נעשה טיימינג לרכב (במקרה הטוב זו נזילה ממחזיר שמן ,במקרה הגרוע אטם ראש מנוע,שעלול לגרור החלפת מנוע שלם במצב מסויים /החלפת טיימינג קומפלט כ-1000 ומעט יותר.

3. כדאי לבדוק את הגיר האוטומטי במכון גירים אוטומטיים (בגיל וק"מ כזה תקלות עלולות לצוץ בכל רכב אוטומטי ושיפוץ כזה עולה באיזור ה-4,000).

4. חשוב מאוד לבדוק את הרכב אצל פחח ולקבל חוו"ד האם הרכב היה מעורב בתאונה ואם כן איזו?

5. חשוב שיבדקו במוסך ,שיש התאמה מלאה בין מספרי המנוע והשילדה,שנמצאים ברישיון הרכב לבין אלו הרשומים על המנוע והשילדה בפועל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מצטער על הדאבל אי אפשר כבר לערוך. עשיתי חיפוש נרחב בפורום אך דלות התוצאות עבור דגם ה1500.

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

השרייד קלאסיק היא מכונית פשוטה ואמינה. אמינה, כמו שאר דגמי דייהטסו, במידה והמנוע מתוחזק באמצעות מי קירור ייעודיים, ולא מי ברז.

למה הם בחרו דווקא בדגם הנ"ל? לקחתי פעם סיבוב לפני קנייה. המכונית צפופה, פשוטה וספרטנית, אפילו קצת מעליבה, ובטח לא מתאימה למשפחה שכוללת גם חברה' מתבגרים! אם כבר, בתקציב הנתון, עדיף בהרבה דייהטסו אפלאוז, מהשנתונים האחרונים ( 1998 עד 2000).

אבל, הרבה יותר עדיף מהן, היא מאזדה לנטיס שנתונים 1997-1998. זו מכונית גדולה ומרווחת יותר מהשרייד סדאן, היא אמינה בהחלט, עם מנוע מודרני וחזק בהרבה, עם התנהגות כביש טובה וגם בטיחות ואבזור עדיפים בהרבה. מבחינת צריכת דלק, אני משער שזה יהיה דומה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

מצטרף להמלצה על הלאנטיס,

ובנוסף מוסיף את הלנטרה (לא אלנטרה, לנטרה) של יונדאי להתלבטות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בגדול הרכב מאוד אמין, והתרשמתי מאוד שכשנסעתי על כזאת עם 260 אלף קילומטראג, הגיר לא הראה שום סימנים של נקישות או דפיקות, ממש כמו ברכב חדש.

אבל(!), הרכב מבחינת פנים, אחד העלובים שאי פעם ראיתי. כבר נסעתי על פחנואים יפנית מתחילת שנות ה-90 והם היו יותר מפוארים מהרכב הזה. אם זה לא מהווה שיקול כלל, אז הייתי ממליץ.

פורסם
בגדול הרכב מאוד אמין, והתרשמתי מאוד שכשנסעתי על כזאת עם 260 אלף קילומטראג, הגיר לא הראה שום סימנים של נקישות או דפיקות, ממש כמו ברכב חדש.

אבל(!), הרכב מבחינת פנים, אחד העלובים שאי פעם ראיתי. כבר נסעתי על פחנואים יפנית מתחילת שנות ה-90 והם היו יותר מפוארים מהרכב הזה. אם זה לא מהווה שיקול כלל, אז הייתי ממליץ.

בדיוק הוצאת לי את המילים מהפה, זה לא מהווה שיקול בכלל.

לגבי אוטו מיושן, דווקא יש בו בדיוק מה שצריך לפי טענתו של החבר. מזגן וח"ח. זה מעל ומעבר, אל תשכחו שבמחירים כאלה לא צריך להיות יותר מידי דרישות ולמען האמת הוא הפליא אותי שאמר שיש ח"ח. אין צורך להיות חזירים.

תודה על התשובות.

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...