Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ח'ברה,

לפני כשעה עברתי תאונת שרשרת בכביש 40 מכיוון נתב"ג לרמלה.

מהלך התאונה:

נסעתי בנתיב השמאלי במהירות של כ-70 קמ"ש (גשם) ולפני 3 רכבים.

לפתע הרכב הראשון פשוט בלם (!!!) באמצע הכביש המהיר, הרכב שלאחריו בלם בחזקה אף הוא והרכב השלישי גם כן אך גם סטה במהירות לימין (לשוליים). ברגע שראיתי את מהלך הבלימות בלמתי גם אני, אך הרכב החליק במהירות בגלל הגשם וההגה לא הגיב, ופשוט החלקתי (טווח יחסית ארוך) ופגעתי ברכב השלישי בצד וממנו המשכתי בכניסה יפה וחזקה לרכב השני, כאשר בזמן הזה הרכב הראשון כבר נעלם מהאופק.

נמצא כי אני זה שפגעתי ב-2 הרכבים שמלפניי, ונותרנו שלושתנו לחילופי פרטים בשוליים, כאשר האשם האמיתי ברח לו בצורה אלגנטית ויפה מאוד.

אני מבוטח חובה + צד ג' בלבד בביטוח ישיר.

אבקש את המלצותיכם והדרכה איך לטפל בעניין החל ממחר. אני מבין שהביטוח יבקש לחייב אותי ב-2 השתתפויות, ובל נשכח את הנזק שלי שיצא הגרוע מכולם.

2 המכוניות האחרות לא נזקים רציניים- מכות לא אסטתיות כ"כ בסה"כ. כל המשתתפים בעלי רכבים שנת 98' (מקרה שכזה).

תודה לכם וסעו בזהירות!

פורסם

האשם האמיתי זה אתה ולא הרכב הראשון שבלם. את הסיבה לבלימה שלו לא תדע , אולי בגלל מצלמת מהירות ,אולי בגלל הולך רגל שחצה בריצה , כשתי דוגמאות למה שאולי בגללם החליט אותו רכב לבלום.

העובדה ששני כלי רכב לפניך הצליחו לבלום / למנוע את התאונה עימו.

אחרי שתפנים את זה , הכל יראה יותר פשוט!!

בתאונה אחת משלמים השתתפות עצמית אחת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

1. האשמה שלך בלבד, הרכב הראשון ש"ברח" אינו אשם.

2. העיקר שכולם בסדר ונפגע רק הפח.

3. שלם השתתפות עצמית אחת כמו שאמר ישה, תכין את הארנק ותהיי זהיר יותר בפעם הבאה. זכור לשמור מרחק, במיוחד ביום גשום, ןהיה ערני בכביש.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

זה שאתה נוסע מתחת למהירות המותרת לא פוטר אותך מלשמור מרחק. במיוחד ביום גשום ועם רכב ללא ABS.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

קודם כל טוב לראות שלא קרה לך כלום (כי אתה פה וכותב לנו, זה כבר סימן טוב).

בנוגע לתאונה עצמה אני לא חוקר תנועה אבל אני יודע שהרכב הפוגע מאחור הוא האשם מאחר וצריך לשמור מרחק.

גם בי נכנסו מאחורה כי בלמתי פתאום וזאת לא הייתה האשמה שלי כי מאחורי הוא לא שמר מספיק מרחק.

מצרף לך קישור שמסביר מה לעשות בקצרה מבחינה משפטית.

רק בריאות וסעו לאט חברים הכביש חלק

פורסם

דבר ראשון אני שמח שאתה מרגיש טוב תודה לאל דבר שני עברתי תאונה דומה בירושלים בתלפיות למי שמכיר ניידת מישטרה בלמה בחוזקה אני בלמתי אולי נגעתי בה בקטנה אחריי בא טנדר איסוזו שהעיף אותי על המישטרה חזרה גמר לי את הרכב מאחורה וגם את המישטרה מאחור מאחורי הטנדר הגיע מאזדה שגם הצליחה ליבלום אבל אחרי המאזדה הגיעה רכב מסוג טויוטה לאנד קרוזר שלא הצליח ליבלום וניכנס בחוזקה במאזדה וגמר לה גם את החלק האחורי של הרכב מייד לאחר התאונה הניידת מישטרה עשתה סדר בבלאגן החלפנו פרטים בין כולם היה שני ניפגעים לאחד מהם נישברה היד מכיון שאני לא הייתי הגורם לתאונה אני לא יודע מה ניגמר עם הביטוחים אני יודע ששלחו לי מיכתב מבית מישפט לבוא ולהעיד ויום ליפני המישפט היתקשרו אליי כדי שלא אגיע אעדכן בהמשך בקיצור מה שאני מציע לחכות ולא להיתעסק עם זה יותר מידי תתקןן אתהרכב שלך כמה שעולה ההסדר עם הביטוח תשלם ותיסגור עיניין בהצלחה

בברכה משה קצב

מאזדה 3 ספיריט מנוע 2.0

:-P:-P:-P

פורסם

נסעתי בנתיב השמאלי במהירות של כ-70 קמ"ש (גשם) ולפני שלושה רכבים. לפתע הרכב הראשון פשוט בלם (!!!) באמצע הכביש המהיר, הרכב שלאחריו בלם בחזקה אף הוא והרכב השלישי גם כן אך גם סטה במהירות לימין (לשוליים). ברגע שראיתי את מהלך הבלימות בלמתי גם אני, אך הרכב החליק במהירות בגלל הגשם וההגה לא הגיב, ופשוט החלקתי (טווח יחסית ארוך) ופגעתי ברכב השלישי בצד וממנו המשכתי בכניסה יפה וחזקה לרכב השני, כאשר בזמן הזה הרכב הראשון כבר נעלם מהאופק.

נמצא כי אני זה שפגעתי ב-2 הרכבים שמלפניי, ונותרנו שלושתנו לחילופי פרטים בשוליים, כאשר האשם האמיתי ברח לו בצורה אלגנטית ויפה מאוד. אבקש את המלצותיכם שתי המכוניות האחרות לא נזקים רציניים- מכות לא אסתטיות כ"כ בסה"כ. כל המשתתפים בעלי רכבים שנת 98' (מקרה שכזה).

הנה שורת הכשלים בתאונה הזאת:

1. רכב ישן שלא בולם הכי טוב וגם הנו משולל ABS וסביר שגם לא מתוחזק מספיק טוב.

2. נסיעה בנתיב השמאלי, שבו מהירות הנסיעה גבוהה יותר ונתיב המילוט לצד הכביש - קטן יותר.

3. תנאי דרך לא אופטימליים.

4. אי שמירת מרחק של שיירה שלמה (גם שלך).

5. אי תכנון קדימה, כך שאתה מגיב לבלימה של הרכב לפניך ולא בלימה של הרכבים שלפניו.

6. בלימה לקויה ואי תכנון נתיב מילוט (בניגוד לנהג השלישי שפעל נכון)

קח את זה כביקורת בונה: תשפר את הנתונים הללו - ולא תהיה מעורב שוב בתאונה כזאת. או שמשיגים רכב חדיש ועם ABS או שנוהגים ברכב הקיים עם מקדם בטחון גדול יותר (כן, לשמור יותר מרחק) וגם לומדים כיצד לבלום בו כראוי וכמובן שמתחזקים אותו בכל הקשור לצמיגים, לחץ אוויר ובולמי זעזועים בהקפדה יתרה.

שמירה על הימין תאפשר לך מיד עם הבלימה "לברוח" לשול הימני, וכך להימנע מפגיעה מלפנים (אם אתה רואה שלא תעצור בזמן) וגם מאחורה. התאמה לתנאי הדרך: שוב הגדלת הרווח ממכוניות אחרות (שלוש וחצי-ארבעה שניות זה בסדר) ובלבד שתמדוד מרחק בפועל בשניות, רצוי פעמיים-שלוש בכל נסיעה. נהג שלא מודד שניות - לא שומר מרחק!

תכנון קדימה על ידי מבט רחוק קדימה, מעבר למכונית שמולך, תאפשר לך להתחיל להאט\לבלום כבר מראש, וכך להימנע מפגיעה גם בכל מיני מצבי קיצון (בעיקר כאשר הרכב ממול נעצר מעוצמת המכה ברכב שלפניו או אף נהדף אחורה). לכך צריך להוסיף את טכניקת הבלימה, שאולי היתה מאפשרת לך לבלום מהר יותר או אפילו להימנע מההחלקה קדימה, וכמו כן תכנון מראש של נתיב המילוט כך שאם תצטרך - מיד תוכל ללכת אליו (תוך כדי בלימה).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אודה לבחור שמעליי אם מעתה ואילך ישתמש בסימני פיסוק ונקודות, אחרת יהיה מאוד קשה להבין את דבריו..[/quo

אתה צודק אשתדל מעכשיו

בברכה משה קצב

מאזדה 3 ספיריט מנוע 2.0

:-P:-P:-P

פורסם

נמצא כי אני זה שפגעתי ב-2 הרכבים שמלפניי, ונותרנו שלושתנו לחילופי פרטים בשוליים, כאשר האשם האמיתי ברח לו בצורה אלגנטית ויפה מאוד.

יכולות להיות הרבה סיבות לבלילמה פתאומית.

האשמה כולה שלך על שלא שמרת מרחק גדול יותר ומספיק כדי לבלום בצורה בטוחה.

כראיה לכך אתה יכל לקחת את הרכבים שנסעו מאחורי הרכב שבלם הספיקו לבלום ולא לפגוע בו, אולי אתה החלקת אליהם.

בכל מהירות יש לשמור מרחק בלימה מה גם כשגשום ותנאי הדרך אינם תקינים לשמור מרחק גדול יותר.

נסיעה טובה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...