Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו מר מר (קיצור לממורמר),

שמח לראות שאני הוא השק אגרוף שלך אך אנא...

מסלולים אכן בית הספר הגדול להדרכה וזאת כי מסלולים ודרייב ארט (ראם,גידי,און,ליאור...) התאחדו לצוות אחד גדול ושאכן בעל הידע בתחום הדרכת הנהיגה בארץ,הן בכביש והן בראלי ובדריפטים (אופס...שכחתי את אולג:roll: ).

נ.ב

באם לא שמת לב אז רוב מי שגולש כאן באתר הוא עבריין (אוהב מכוניות=עבריין) אז ברוך הבא למועדון (לפי התמונה בסמלון גם אתה לא צדיק) והכי חשוב,קח קורס נהיגה ממורה לנהיגה (ידיים ברבע לשתיים,מראה פנורמית ...)

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תראה מר או לא מר הם עבריינים!! זה דבר ראשון! דבר שני אני מכיר את הנפשות הפועלות בתחום ואני יודע שחלקם נהגים ממש טובים וחלקם נהגי מירוצים ממש טובים אבל זה לא הופך אותם למדריכים טובים! אתה רוצה שהילד שלך ילמד אנגלית מאיזה אמריקאי שסיים תיכון ובא לפה לביקור? מה הוא יודע אנגלית הוא נולד שם!! אתה מבין מה אני אומר?

ושתדע שאכן יש מורים לנהיגה שהם גם מלמדים נהיגה מתקדמת! צריך רק לחפש, והם לא מלמדים נהיגה כמו שאתה זוכר משיעורי הנהיגה שלך,מדובר על אנשים שעשו קורסים בחו"ל ולמדו באמת מהטובים בארץ ובחו"ל(ולא הם לא למדו מנהגי מירוצים).

ובקשר לנסיון שהיה לי עם מסלולים ולפי מה שאני שומע מעוד הרבה אנשים אז אני מבין כמה שטויות הוא מלמד אנשים ולוקח על זה ים כסף, לפחות שהיה מלמד משהו נכון,לפחות שהם היו מלמדים עם כוונה ללמד ולא יאללה בוא נסיים עם זה ויאללה לקורס הבא וכסף הבא... זאת הייתה ההרגשה שלי ושל עוד אחרים.

לגבי צדיק או לא אני לא רואה בתמונה שום בעיה, גם בתמונה שלך אפשר להסיק שאתה נוסע שם לפחות 200 מייל...

וזה שאנחנו חובבי רכב לא הופך אותנו לעבריינים! כרגע אסור להתחרות נכון אבל אנחנו דיברנו פה על נהיגה מתקדמת לא על נהיגת מירוצים!

עכשיו לגבי זה שכולם עבריינים וכולם עושים ככה אז זה בסדר, יש לי דבר אחד להגיד לך...

מיליארד זבובים לא טועים, לך תוכאל חרא!

נ.ב

שום דבר פה לא אישי נגדך! באמת! פשוט מעצבן אותי איך שעושים ממסלולים אלוהים או מכל "מדריך" אחר אלוהי כי הוא נהג מירוצים כזה או אחר ובכלל על הפעילות הלא חוקית שלהם וגם על השטויות שהרוב מלמדים.

Peugeot 107 2012 :-D

פורסם

עד כמה שאני יודע, מסלולים ודרייב ארט לא "התאחדו" (גם אם טוב לראם להציג זאת כך, כדרכו בקודש) אלא איחדו רק את צי הרכבים המשמש אותם לצורך "חוויות נהיגה" וגם בכל הקשור להדרכות נהיגה בחו"ל, כנראה עקב קשיים של און וליאור לבצע את ההדרכות הללו בהיותם בעליה של חברה קטנה יותר (מעצם היותה חברה הדוגלת בהדרכות אישיות).

ובכלל, להשים את און וליאור באותה קופה עם ראם רק מתוקף אותו "איחוד", זה לא דבר חכם: און וליאור הם בעלי רקע שונה משל ראם והם אגב נהגים של מסלולי אספלט בניסיונם, ולא "ראלי ודריפטים" כשיטתך, והם גם דוגלים בהדרכות אישיות ולא קבוצתיות. אצלם כן הייתי ממליץ לעבור הדרכה. אצל הצוות של ראם קצת פחות, ואני מדגיש "צוות" כיוון שאם לא תצא אתם לצרפת הדעת נותנת שאת ראם לא תפגוש, אלא אם כן תקבע הדרכה "ספיישל" איתו (מה שעולה יותר כסף - שוב בניגוד לכל האחרים).

בכל מקרה, יש עוד כמה מדריכים בכלל לא קטנים בארץ שלא נופלים מרמתם וגם בעלי וותק דומה לשלהם - די לנו להזכיר את איתי אלון ואת דני G, שגם אצלם הייתי ממליץ לעבור הדרכה (אצל הראשון כבר עברתי).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
וואוו כשראיתי את זה הייתי חייב להגיב!!!

עזוב את זה כששאל אותו אחד האנשים מה עושים אם אין לי ABS באוטו אז הוא אמר לו, לוחצים על הברקס הכי חזק ומיישרים את ההגה!

העצה נכונה ביותר וזו התגובה המומלצת להדיוט, ומי שלא יודע לבצע בלימת חירום ומתורגל בכך, זו התרגולת הנכונה.

רצוי להרבות בהבנה ולהמעיט בסימני קריאה, אם כבר חייבים להגיב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

באמת אתה חושב שההצעה הזו טובה?

ללחוץ על הברקס בכל הכוח בסיבוב ברכב בלי ABS? אם אתה חושב ככה אז אין על מה לדבר:roll:

ולגבי הסימני קריאה פשוט הייתי קצת נסער:-)

פורסם

לא הייתי בקורס המדובר, אבל הייתי בהדרכה אחרת מטעם מסלולים בנס הרים. הדרכה צמודה 1 על 1 אם נהג מנוסה, באוטו שלהם.

היה מצויין - מעניין, אינפורמטיבי, בגובה העיניים - ממש מצויין. גם נהנתי וגם למדתי. מה שכן יקר מאוד. אני לא יודע אם זה נובע מעלויות גדולות - רכב יקר ובלאי מואץ וכו וכו או משכר גבוהה למדריכים, אבל זה עלה כמו 2 לילות בצימר.

פורסם
באמת אתה חושב שההצעה הזו טובה?

ללחוץ על הברקס בכל הכוח בסיבוב ברכב בלי ABS? אם אתה חושב ככה אז אין על מה לדבר:roll:

אני לא חושב, אני יודע.

למה, למדת עצה טובה ונכונה יותר ממומחה אחר?

פורסם

אני אשאל אותך שאלה..

אתה יודע מה קורה כשכל הגלגלים נעולים?

תחשוב על המצב שאתה נועל את ארבעת הגלגלים באמצע סיבוב, תנסה להבין מה יקרה.

ועכשיו תגיד לי אם זאת עצה טובה.

פורסם

אני יודע מה קורה, אני גם יודע למה זו העצה הנכונה. עברתי יותר מעשרה מדריכים שונים בהדרכות שונות במגוון בתי ספר לנהיגה, ואני מניח שאם זו ההנחייה הגורפת, אז היא נכונה. אני שואל אותך, שכל כך ממהר לזלזל, מה אתה מציע כאלטרנטיבה ומה האסמכתא שלך, כדי שנוכל לנהל דיון משמעותי.

פורסם

שוב, זה שכולם אומרים ככה ומדריכים ככה זה לא אומ שזה נכון, אסמכתא שלי? גם אני הייתי בקורסים שונים בארץ ובעולם כמוך.

להציעה משהו אחר? כרגע לא לצערי אבל כשאני ימצא אני יספר לך זה בטוח :)

ובנוגע לשאלה שלי אם אותו בן אדם שישב ברכב וינעל את כל הגלגלים בסיבוב אז הוא ימשיך פשוט ישר בין אם זה גדר בטיחות או הר או צוק אז לא נראה לי שזאת הצעה נכונה.

כרגע ההצעה היחידה שיש לי זה, לכו לקורס של ב.מ.וו בגרמניה ושם תילמדו הרבה יותר מכל מסלולים ושמסלולים כאלה ואחרים.

פורסם

הייתי בקורס אישי, בכוכב יאיר, לא זוכר כרגע של איזה בית ספר, אני אבדוק כשאחזור הביתה. אני מניח שלהדיוט יהיה הרבה מה ללמוד. באספקט התאורתי הם נתנו הרבה מידע רלוונטי ונכון, אבל גם אמרו דברים לא נכונים.

באספקט המעשי היה בלימת חירום (על כביש יבש ורטוב), התחמקות ממכשול תוך כדי בלימת חירום (כנ"ל), החלקה בפניה (לא דריפטים, והמדריך התעקש שאני לא אנסה לתקן אלא אבלום), איזה 10 דקות של נהיגת מסלול (שבשביל זה באתי...) וגימייקאנה (שזה נחמד, אבל לא יותר מזה).

סך הכל איזה 1500 שקל ו-3 שעות, האמת היה די מיותר כי 90% ממה שלימדו ידעתי כבר ומה שרציתי לעשות, ללמוד דריפטים במקום בטוח, לא נתנו לי לעשות מסיבות של ביטוח.

אם אתם חושבים שהקורסים האלו זה תחליף לימי מסלול, נראה לי עדיף כבר להגיע לשם בלילה ולפרוץ ת'שער.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
להציעה משהו אחר? כרגע לא לצערי אבל כשאני ימצא אני יספר לך זה בטוח :)

ובנוגע לשאלה שלי אם אותו בן אדם שישב ברכב וינעל את כל הגלגלים בסיבוב אז הוא ימשיך פשוט ישר בין אם זה גדר בטיחות או הר או צוק אז לא נראה לי שזאת הצעה נכונה.

כנראה שלא הקשבת בקורס בגרמניה (או בכל קורס אחר), כי כשהמדריך הראשי של BMW העביר הדרכה בארץ, הוא נתן את אותה הדרכה.

גם ההצעה שלך, לעבור קורס בגרמניה, לא רלוונטית. לא מדובר באותו סדר גודל של השקעה.

ועכשיו תלמד:

ההנחייה הגורפת, של כל מדריך נהיגה, בכל ביצפר לנהיגה, בכל מסלול מירוץ שהייתי בו, היא פשוטה - אם איבדת שליטה ואתה אובד עצות, יישר את ההגה ותנעל את הבלמים.

אל תנסה לתמרן.

אל תנסה לתקן.

פשוט להוריד מהירות באופן הכי מהיר.

זה מה שהדיוט צריך לעשות במקרה של איבוד שליטה.

זו גם העצה הכי בסיסית שנותנים בהדרכת הבטיחות הפותחת של כל קורס נהיגה מתקדמת, בכל מסלול מירוצים, בכל מכונית.

פעם הבאה, תקשיב יותר.

פורסם

זה נשמע שהלכת לקורס נהיגה מתקדמת ואתה חיפשת קורס להנות מהרכב וסתם פשוט לזרוק תחת פה ושם וזאת הבעיה צריך להבדיל בין קורס נהיגה מתקדמת לבין קורס "מירוצים" כזה או אחר, בראשון אתה בא ללמוד על נהיגה ביום יום ולשפר את עצמך במצבי קיצון ובקורסים השניים אתה הולך בשביל שילמדו אותך נהיגת מירוצים, אני לא מבין איך הם עושים דבר כזה בלי מסלול מתאים ובלי באמת ביטוח וכוכב יאיר לא ממש מסלול מירוצים שיש לו המון מקום ושהוא רחב, לקארטינג זה מצויין אבל זה לא מסלול לרכב, בגלל זה אמרתי שמי שרוצה ממש ללמוד, כרגע האופציה היחידה שאני רואה זה ללכת לאירופה לאחת החברות הגדולות ולעשות קורס אצלם, אם זה נהיגה מתקדמת או נהיגת מירוצים, להם יש מתקנים לזה ולזה.

פורסם

FALOU

אני הקשבתי אולי אתה לא הבנת אותי, אני לא דיברתי על איבוד שליטה ואז אתה חייב לבלום את הרכב! אני דיברתי על מצב שבו אתה נוהג ברוגע בכביש ציבורי ויש לך סיבוב, ובאמצע הסיבוב יש לך מצב חרום! ואתה חייב לבלום! שים לב לא איבדת שליטה אתה באמצע הסיבוב ויש מולך רכב תקוע לדוגמא ואתה חייב לבלום ולסיים את הסיבוב הזה בחיים, אז אתה רוצה להגיד לי שפשוט הייתה לוחץ הכי חזק על הבלמים ופשוט מקווה לטוב? כמובן שאני מדבר על רכב ללא ABS או שה-ABS תקול.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...