Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כך אוטו משנת 200 ומעלה

אם כל הכבוד לסוברו על אמינות והכל זה עדין שנת 88

זה עדין קרבורטור , זה גיר 3 הילוכים אוטו ( אולי 4 ואני טועה )

היום ב 10-15 אלף אתה קונה רכב מודל 2000 +

ויש לו כריות אוויר ויכול להיות גם ABS והמזגן והחימום יותר טובים והנק ריסוק שלו יותר טובות והוא הרבה יותר נוח ופרקטי ליום יום .

סוברו DL במצב סביר תעלה לא פחות לדעתי

כבעל לגאסי 1991 ,אני יכול לומר לך שהמזגנים בסובארו מצוינים ,גם ביחס לרכבים מודרניים הרבה יותר. כנ"ל גם לגבי החימום.לא שמעתי על הרבה מקרים בהם רדיאטור פנימי דלף/נסדק ,אלא בתנאי התעללות קשים במיוחד (מי ברז במשך שנים).

7 שנים עברו מאז ניקוי קרבורטור שביצעתי במסגרת יישור קו (התברר שלא הייתי צריך) ,0 תקלות ,100 אחוז העברות טסט במכה ראשונה במכון רישוי.

מי שדואג להחליף פילטר דלק בעלות של 10 שקלים בכל טיפול , ובתוספת שימוש בתוסף דלק לניקוי מערכות ,אחת לחצי שנה יזכה לאמינות מופלגת גם בקרבורטור.

גם מזרקים עלולים להיסתם/להתקלקל ,שלא נדבר על חיישנים למיניהם בעלות לא זולה.

ברכב זה לא תמצא ממיר קטליטי שעלות החלפתו אינה זולה.

גיר 3 הילוכים אוטומט ,הוא אחד מהגירים האמינים ביותר בסובארו .

בלגאסי לדוגמה, בעלת הגיר 4 הילוכים ,בסביבות 200000 צפויות בעיות ,וזה עדיין אמין יותר מהרבה רכבים מודרניים .

עד כמה שידוע לי ,ב- DL ,אין צורך בהחלפת רצועת טיימינג (יש שרשרת)

בלגאסי דור 1 ,קרע ברצועה ,לא פוגע בשסתומים.

ה"מחלה" היחידה בסובארו - ציריות.

מומלץ להחליף במידת הצורך לציריות מקוריות ולא סיניות ,וכמו כן לא לנהוג באופן קיצוני בפניות חדות המעמיסות עליהן.

שים לב אילו מכוניות בנות 20 עדיין בועטות בכבישים.

קשה לי להאמין שגם במחיר כפול ניתן להשיג רכב אמין יותר.

אין ספק שביצוע של פעמיים טסט בשנה ,בתוספת תשלום כפול לאישור רכב מיושן מטריד ומתסכל ,אבל האמינות וההוצאות הנמוכות,מחפות על כך (לעניות דעתי).

בנוגע לבטיחות : ברור שלא מדובר ברכב הכי בטיחותי ,אולם לצערי הרב כמות ההרוגים בתאונות ,די גבוהה גם ברכבים בטיחותיים יותר.

גם ברכבים בני 10 ,בהן יש כריות אוויר ,עלולות להיות תקלות שבהן הכריות לא יפתחו.

נתקלתי בלא מעט מקרים שנהגים נוסעים כשמנורת כרית האוויר דולקת בלוח המחוונים .רובם מנטרלים את הנורה לצורך העברת טסט.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כבעל לגאסי 1991 ,אני יכול לומר לך שהמזגנים בסובארו מצוינים ,גם ביחס לרכבים מודרניים הרבה יותר. כנ"ל גם לגבי החימום.לא שמעתי על הרבה מקרים בהם רדיאטור פנימי דלף/נסדק ,אלא בתנאי התעללות קשים במיוחד (מי ברז במשך שנים).

7 שנים עברו מאז ניקוי קרבורטור שביצעתי במסגרת יישור קו (התברר שלא הייתי צריך) ,0 תקלות ,100 אחוז העברות טסט במכה ראשונה במכון רישוי.

מי שדואג להחליף פילטר דלק בעלות של 10 שקלים בכל טיפול , ובתוספת שימוש בתוסף דלק לניקוי מערכות ,אחת לחצי שנה יזכה לאמינות מופלגת גם בקרבורטור.

גם מזרקים עלולים להיסתם/להתקלקל ,שלא נדבר על חיישנים למיניהם בעלות לא זולה.

ברכב זה לא תמצא ממיר קטליטי שעלות החלפתו אינה זולה.

גיר 3 הילוכים אוטומט ,הוא אחד מהגירים האמינים ביותר בסובארו .

בלגאסי לדוגמה, בעלת הגיר 4 הילוכים ,בסביבות 200000 צפויות בעיות ,וזה עדיין אמין יותר מהרבה רכבים מודרניים .

עד כמה שידוע לי ,ב- DL ,אין צורך בהחלפת רצועת טיימינג (יש שרשרת)

בלגאסי דור 1 ,קרע ברצועה ,לא פוגע בשסתומים.

ה"מחלה" היחידה בסובארו - ציריות.

מומלץ להחליף במידת הצורך לציריות מקוריות ולא סיניות ,וכמו כן לא לנהוג באופן קיצוני בפניות חדות המעמיסות עליהן.

שים לב אילו מכוניות בנות 20 עדיין בועטות בכבישים.

קשה לי להאמין שגם במחיר כפול ניתן להשיג רכב אמין יותר.

אין ספק שביצוע של פעמיים טסט בשנה ,בתוספת תשלום כפול לאישור רכב מיושן מטריד ומתסכל ,אבל האמינות וההוצאות הנמוכות,מחפות על כך (לעניות דעתי).

בנוגע לבטיחות : ברור שלא מדובר ברכב הכי בטיחותי ,אולם לצערי הרב כמות ההרוגים בתאונות ,די גבוהה גם ברכבים בטיחותיים יותר.

גם ברכבים בני 10 ,בהן יש כריות אוויר ,עלולות להיות תקלות שבהן הכריות לא יפתחו.

נתקלתי בלא מעט מקרים שנהגים נוסעים כשמנורת כרית האוויר דולקת בלוח המחוונים .רובם מנטרלים את הנורה לצורך העברת טסט.

אתה בטוח שאישור רכב מיושן צריך פעמיים בשנה ?

פורסם

אני כמעט בטוח שכן.

זו השנה הראשונה שעברתי טסט חצי שנתי ,כך שאני לא בטוח במאת האחוזים .

נכון,אין שום הגיון לעניות דעתי באישור ובתשלום כפול ,הן למכון בעבור הטסט ,והן לאישור מהמוסך,אבל נראה לי שזה החוק.

נמתין לתשובות נוספות של החברים על מנת לאמת את זה.

פורסם

לא רוצה לקלקל פה את החגיגה, אבל החזקתי כזו במשך 6 שנים ואני בא עם קצת תובנות אחרות:

1. חלודה, חלודה ועוד פעם חלודה. בכל מקום ובכל צורה.

2. כל, אבל כל חלק קוסמטי וכזה שקשור לפח, למעט הפרונט - שונה בקופה לעומת הרגילה.

3. אמינות זה מושג תיאורטי לגמרי בכל הקשור לרכב בן 24 שנים.

4. קשה עד מאוד להשיג חלפים משומשים כי הגריטה חיסלה את כל התורמות הפוטנציאליות. שנה הבאה גם הליאונה החדשה ביותר תהייה בגיל גריטה וזהו, סלמאת. אלה שיהיו שוות יותר מ-3 עוד ייסעו על הכביש, והתורמות יעופו לגריטה ואת החלפים שלהן לא תראה עוד על הכביש.

5. בלאי עצום של חלקים קריטיים כמו למשל צנרת הואקום של המזגן. אתה תגלה את זה ביום קיץ חם. ואני לא רואה אותך משקיע אלפי שקלים בהעברה של מערכת ואקום מליאונה שנת 93 בפירוק לליאונה שלך.

6. אין יותר חלפים מקוריים. שכח מזה. רק סיניים באיכות ירודה עד מאוד. זה אומר שכל חלק, תמצא את עצמך מחליף אותו שוב אם תיסע באוטו הרבה. ברוך השם, לפני כל טסט תהייה לך החלפה של חלקי פרונט כמו תפוחים וגומיות לציריות.

סיפור קצר בעניין זה: ההברגה של כבל הצ'וק נאכלה לבלי היכר. אי אפשר היה לנסוע יותר. נאלצתי לקחת רכב של חבר, לעבור בין פירוקיות כדי למצוא סובארו ממודל 85-86 (המודל שלי) ולחפש בה כבל צ'וק נורמלי. חדש אין להשיג גם לא אצל היבואן.

אחרי שנברתי בין עשרות מכוניות מצאתי אחת עם כבל צ'וק תקין ורכשתי אותו.

אם זה נראה לך נורמלי, לעבוד ככה בשביל רכב יומיומי ופרקטי, אז אתה חולה נפש. מצטער, אין מילה אחרת.

אגב - שלא ישתמע מכך שאני נגד נבירה בפירוקיות 8) אני פשוט חושב שזו התנהגות שמאפיינת אספנות ורכב תחביב, ולא רכב יומיומי ופרקטי.

אם היה לי כסף, הסובארו שלי הייתה נשארת ברשותי ביחד עם רכב נוסף. אבל מכיוון שהתקציב מוגבל, אני מעדיף לנסוע ברכב מודרני מכל הבחינות ביום יום שלי.

כמו כן אלטרנטורים שהולכים כמו גרעינים, ציריות שמתבלות וכו' וכו'.

לחיוב אני חייב לציין את העיצוב המדהים והתחושה המדליקה שמקבלים מנהיגה ברכב מיוחד שכזה, שגרמה לי להשקיע בו עוד ועוד במקום למכור אותו הלאה ולקנות משהו נורמלי :lol:

פורסם

אז האם כדאי ללכת על רכבי 95~ בתקציב של קצת מעל 5K או שעדיף לי להתנחם בסובארו קופה? מה ההצעות לרכבים מודרניים יותר בתקציב הזה?! פיאסטה?גולף?פולו?!?!

פורסם

צריך פעמים בשנה מופיע אל רשיון הרכב שחייב להגיע לטסט עם אישור רכב מיושן

עופר

נ.ב סובארו זה רכב מאוד אמין וטוב גם ב2012 לי יש 87 GL מצוינת

בפייסבוק- "המפגש הצפוני לרכבי אספנות"

היום רנו פואגו 1983 :-)

פורסם

עופר

אתה משתמש בה יומיום כרכב יחיד\מרכזי?

פורסם

עופר

עד כמה שאני זוכר האישור תקף למשך שנה

כך שניתן להגיע עם אותו אישור פעמיים.

פורסם

בצער רב אני נאלץ לחזק את מה שכתב דוקטור סובארו, במיוחד על חלודות וחלקים מפירוק.

אלטרנטורים וציריות זה הכל תלוי,

בלאונות אסור לסובב את ההגה עד הסוף ימינה\שמאלה וללחווץ גז, כי אתה פשוט טוחן את הפעמונים של הציריות.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

בסופו של יום - האם הרכב יוכל לשמש אותי לנסיעות יומיומיות...

בלי לשפוך עליו כסף? אני יודע שהכל יחסי ותלוי במצב. לחבר שלי יש את הרכב והוא לא עושה לו צרות בשימוש די מאסיבי

פורסם
עד כמה שאני זוכר האישור תקף למשך שנה

כך שניתן להגיע עם אותו אישור פעמיים.

זה לא נכון, אתה לא יכול להגיע עם אותו אישור פעמיים מהסיבה הפשוטה שהוא נלקח ממך במבחן רישוי החצי שנתי.

כל חצי שנה צריך להציג אישור רכב מיושן חדש.

ל bari - רכב מודרני ב 5000 שקל יהיה אולי עם חלקים זמינים יותר, אבל לא יהיה אמין יותר מסובארו המדוברת.

אתה צריך להחליט, מה אתה מחפש.

מאחר ופתחת את השירשור בפורום אספנות - השאלה נראית לי קצת לא במקום.

פורסם

היתה לי סובארו שנת 87 מדהימה שהכל מתפקד בה עם לוח שעונים של gl ונעילה מרכזית.

בקיצור רכב מצויין, אבל...

לאחר מכן רכשתי ניסאן סאני וזה עולם אחר לגמריי מערכת הזרקה, פול חשמלי ועוד בידני!

אני אוהב את המותג סובארו אבל כשניסאן באותו מחיר של סובארו!! אני לא מוצא סיבה לקנות סובארו

נדב

פורסם

יש לך רצון לקבל מזקנה בת 80, ביצועים של בת 25. מה לעשות, שהזקנות...עשו את שלהן :lol:

אם אתה מוכן להסתפק בנסיעות סופ"שים כיפיות ולא איכפת לך להתרוצץ בשביל גומיה או לחכות שחלק פלסטיק יגיע מחו"ל, אז כן - זה הרכב בשבילך. אני די בטוח שיותר קל להחזיק אותו מרנו 4 או דברים באמת נדירים כמו איזה מוריס משנות ה-60 וכו'.

אבל אם אתה לא מחפש רכב תחביב אלא רכב יומיומי, בתקציב של גרושים - אז קח בחשבון שיש טובים ממנו למשימה הזו - וזה כמובן כבר לפורום "ייעוץ ברכישת רכב" ולא לפורום אספנות.

• תוכן חדש...