Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, אחרי שרכשתי פיאט 500, ואני באמת נהנה מכל רגע, אני שומע כל מני ציוצים מאנשים שעדיפות דרכי נהיגה כאלה ואחרות בתיבת הילוכים ידנית..

הייתי שמח אם האנשים שבאמת מבינים (אתם - חברי הפורום) תוכלו לענות לי אחת ולתמיד :)

1. בנסיעה בירידה, עדיף להיות בהילוך חמישי ולהוסיף ברקס כל כמה שניות כדי להישאר על המהירות הרצויה? או פשוט לנסוע על הילוך שלישי בלי לגעת בברקס ולתת לסל"ד לעלות קצת?...

2. כאשר אתה במרחק של 500-600 מטר מצומת, ואתה רואה שהרמזור אדום, עדיף ללחוץ על הקלאץ' בשילוב ברקס, לעצור, ולהכניס לראשון? או להוריד לרביעי, שלישי, שני, ראשון, עצירה, והתחלת נסיעה?... במילים אחרות - הורדת הילוכים אחד אחרי השני - זה כדאי או לא?...

3. כשאני נוסע על 100-110, הסל"ד על 3.1 בממוצע.. אני מרגיש כאילו "חסר" לי הילוך שישי, להכניס ושהכל יירגע ויחזור להיות על 2.2 סל"ד פחות או יותר.. האם זה נורמלי? פשוט בגלל שיש לי מנוע קטן (1.2) שהוא מתאמץ במהירות?

תודה רבה לכולם :) אשמח לדעת את התשובות :)

פורסם

1.עדיף להיות בהילוך נמוך ולתת למנוע לבלום(כמובן בהתאמה ולא בסל"ד יותר מדי גבוה)

2.עדיף להוריד מהירות באמצעות ההילוכים, ולא באמצעות הבלמים.

3.סל"ד הגיוני ביחס למנוע כזה קטן, יש הרבה רכבים שמרגישים כאילו חסר להם הילוך שישי,אני מניח שבתור רכב עירוני הוא נבנה בעיקר למהירויות יחסית נמוכות ולא לשיוט באוטובאן.

אין כמו ידני, תהנה מהרכב :-D

פורסם
1.עדיף להיות בהילוך נמוך ולתת למנוע לבלום(כמובן בהתאמה ולא בסל"ד יותר מדי גבוה)

2.עדיף להוריד מהירות באמצעות ההילוכים, ולא באמצעות הבלמים.

תיקון טעויות:

1. בירידה מתמשכת עדיף לבחור בהילוך שיימנע מהרכב להאיץ מעבר למהירות בה אתה מרגיש נוח, תוך שימוש לא רציף בבלמים. שימוש בהילוך גבוה ותיקוני מהירות דחופים עם הבלמים זו נהיגה לא בטוחה (וגם לא נעימה...).

2. מהירות מורידים באמצעות בלמים, לא באמצעות הילוכים, כאשר בוחרים את ההילוך המתאים למהירות הרכב. לא מוכרחים לעבור דרך כל ההילוכים תוך כדי האטה, אבל מאוד לא רצוי להחזיק קלאץ' לחוץ בשלבי ההאטה הראשונים. למרות שכביש פנוי אין לזה משמעות, זהו הרגל לא טוב, להחזיק מכונית, מעשית, בניוטראל.

הדרך הנכונה היא להחזיק הילוך משולב, ולהוריד הילוכים בהתאם לצורך, שוב, כאשר לא הורדת ההילוך היא העיקרית בבלימת הרכב, אלא הבלמים.

למה?!

מספר סיבות:

1. חוסך בלאי להילוכים.

2. בלימה עם בלמים מאפשרת יותר רגש (מודולציה).

3. שומר אותך בהילוך מתאים, למקרה בו תרצה להאיץ.

עכשיו, אני יודע שיבוא מי שיבוא ויגיד שזה לא ממש משנה, אם יש יש 600 מטר בינך לבין הרמזור ואין שום רכב בסביבה, אפשר לשלב לניוטראל, וגם לפתוח דלת, וגם להתכופף לכביש עם הראש ולבלום עם הלשון...

זה נכון.

אבל אם לא נוהגים נכון תמיד, גם לא נוהגים נכון כשיש בזה צורך, לכן חשוב להתרגל להרגלים נכונים ולנהוג לפיהם תמיד, כדי שיהפכו לאוטומטיים.

כלומר, גם בכביש שומם באמצע איידהו, בודקים במראה כשעוברים נתיב. גם באמצע הלילה בכביש שומם, לא נכנסים לצומת בירוק, לפני שבודקים שלא בא ברכב.

ההקפדה על הרגלים נכונים זה מה שיכול להציל את החיים שלך, כשאתה לא בדיוק מרוכז, לא בדיוק מוכן להפתעה... אבל, מתוך הרגל, תמיד מוכן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אוקי, כנראה שהתנסחתי בצורה לא נכונה,מה שהתכוונתי לומר הוא שכשמאיטים את הרכב יש להשתמש בבלמים בנוסף להילוכים, כשאתה מאיט למהירות של הילוך רביעי אתה משלב לרביעי(בהתאם לכל הילוך כמובן) וכך בולם גם עם המנוע וגם עם הבלמים ולא לוחץ על הקלאץ' ובולם באמצעות הבלמים בלבד.

פורסם
היי חברים, אחרי שרכשתי פיאט 500, ואני באמת נהנה מכל רגע, אני שומע כל מני ציוצים מאנשים שעדיפות דרכי נהיגה כאלה ואחרות בתיבת הילוכים ידנית..

הייתי שמח אם האנשים שבאמת מבינים (אתם - חברי הפורום) תוכלו לענות לי אחת ולתמיד :)

1. בנסיעה בירידה, עדיף להיות בהילוך חמישי ולהוסיף ברקס כל כמה שניות כדי להישאר על המהירות הרצויה? או פשוט לנסוע על הילוך שלישי בלי לגעת בברקס ולתת לסל"ד לעלות קצת?...

2. כאשר אתה במרחק של 500-600 מטר מצומת, ואתה רואה שהרמזור אדום, עדיף ללחוץ על הקלאץ' בשילוב ברקס, לעצור, ולהכניס לראשון? או להוריד לרביעי, שלישי, שני, ראשון, עצירה, והתחלת נסיעה?... במילים אחרות - הורדת הילוכים אחד אחרי השני - זה כדאי או לא?...

3. כשאני נוסע על 100-110, הסל"ד על 3.1 בממוצע.. אני מרגיש כאילו "חסר" לי הילוך שישי, להכניס ושהכל יירגע ויחזור להיות על 2.2 סל"ד פחות או יותר.. האם זה נורמלי? פשוט בגלל שיש לי מנוע קטן (1.2) שהוא מתאמץ במהירות?

תודה רבה לכולם :) אשמח לדעת את התשובות :)

1. עדיף להיות על הילוך 4 או 3 אני בדרך כלל בירידות גדולות על 4 ככה גם יש לי מהירות סבירה וגם אין בלאי של הבלמים כי בעצם המנוע בולם וזה "בריא" לאוטו רק אם ממש הירידה פנויה ואתה לא רואה סיבה לעצירות פתאומיות או פניות חדות אז אולי כדאי הילוך 5 אבל בכול זאת עדיפות תמיד להילוך נמוך בירידה

2. לדעתי האישית וגם מה שאני עושה זה מתחיל בלימה אם הבלמים אבל כמובן תוך כדיי משלב הורדת הילוכים ומעלה לאט את הקלאץ' ככה את גם שולט בהאטה ע"י הורדת ההילוך וגם פחות שוחק את ההילוכים וכך גם את הבלמים וממש לפני הצומת כשכבר הורדתי לשני אני מעביר לניוטרל ומחכה לירוק :)

3. הסלד הגיוני ביותר בהתחשב במנוע הקטן שיש לך כך שזה בסדר אין מה לעשות האוטו שלך לא בנוי למהיריות גבוהות מאוד ולכן מתאמץ יותר מלמשל 1600 רגילה

גולף 99 ידנית 8)

פורסם

1. בירידה ממושכת, יש להאט עם הבלמים ואז להוריד להילוך נמוך שבו אתה צריך ללחוץ בעדינות על הגז כדי לשמור על הרכב במהירות קבועה, כמו בכביש מישורי. כך השליטה ברכב טבעית וקלה יותר, ובעיקר מתאפשרת תגובה למצב שבו ההערכה הראשונית של השיפוע לא היתה מדויקת או שהוא מתחדד או מתמתן. הדבר גם מפחית מהעומס על הממסרה, במחיר של מעט צריכת דלק. ניתן גם להשתמש בבלמים לפי הצורך ובלבד שהשימוש בהם לא יהיה ממושך מאוד.

2. יש לבלום את הרכב עם הבלמים (לפי המשפט "Brakes to Slow, Gears to Go") ולא בעזרת ההילוכים, אך כפי שכבר נאמר, חשוב לשמור על כוח המנוע זמין, אך לשם כך לא צריך לרדת דרך כל ההילוכים לפי הסדר, ובוודאי שלא לשרוף את הקלאץ' (כפי שאתה עושה).

לא פחות חשוב - להאט מוקדם ככל האפשר, וכך משיגים מספר מטרות: האטה מוקדמת יותר פירושה שעזבת את הגז מוקדם יותר ומכאן חסכון בדלק. כמו כן, הקטנת הלחץ על דוושת הבלם משמע חסכון בשחיקה מכנית, אבל חשוב הרבה יותר - האטה מוקדמת נותנת לך זמן להגניב כמה וכמה מבטים בראי הפנימי ולראות שהכל בסדר מאחור, ובעצם מאפשרת למכוניות מאחוריך "להשיג" אותך בזמן שאתה עוד בתנועה ולא עומד.

כך אתה בעצם "אוסף" את המכוניות שאחריך ומקבל "כיסוי" מפני פגיעה מאחורה (לפחות שתי מכוניות). במצב של עומס תנועה, יישום נכון של השיטה הזאת גם מונע לחלוטין את הצורך לעצור וזה בכלל מצוין. אגב, במידה ואין תנועה שאפשר "לאסוף" רצוי להישאר בהילוך גם בזמן העצירה, ולשמור מרווח מקדימה ורצוי גם לתכנן נתיב מילוט לצדדים, ולהישאר מרוכז עם עיניים על המראות. לך תדע מה יופיע שם כעבור כמה שניות.

3. הסל"ד הגיוני כפי שנאמר כבר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא יודע איפה אתם קונים את החלפים שלכם אבל אני מטפל בצ'מפיון וכשרפידות ברקס עולות 800 ש"ח לסט, מצמד עולה 5500 ש"ח וגיר עולה כמו הבית שלי אז אני מעדיף לשחוק את הברקס - בשביל זה המציאו אותו. חוץ מזה שההאטה עם ההילוך עובדת על 2 גלגלגים בלבד (ברכב שהוא לא הנעה כפולה) והברקסים בולמים את כל ארבעת הגלגלים ולכן הבלימה היא גם יותר בטוחה. בכביש חלקלק בלימת הילוך יכולה לגרום לאיבוד שליטה.

והסיבה החשובה ביותר - שמתרגלים לבצע פעולה מסויימת כגון בלימת תוך שימוש בהילוך, ההרגל נשאר איתך גם בחירום, משמע שתצטרך לבלום ממש חזק אתה תמצא את עצמך בלי לשים לב מתעסק בהילוכים ולא בדוושת הבלם שאתה מתוך הרגל משתדל לא לשחוק (ראיתי את זה קורה בשידור ישיר כשאח שלי נהג והיה צריך לבלום בלימת חירום).

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

לא תמיד קשור נתון בסל״ד לנפח המנוע יש גם את יחסי ההעברה של הגיר, אצלי עם מנוע 1.8 אני עם אותו סל״ד כמו אצלך ב100.

פורסם
אני לא יודע איפה אתם קונים את החלפים שלכם אבל אני מטפל בצ'מפיון וכשרפידות ברקס עולות 800 ש"ח לסט, מצמד עולה 5500 ש"ח וגיר עולה כמו הבית שלי אז אני מעדיף לשחוק את הברקס - בשביל זה המציאו אותו. חוץ מזה שההאטה עם ההילוך עובדת על 2 גלגלגים בלבד (ברכב שהוא לא הנעה כפולה) והברקסים בולמים את כל ארבעת הגלגלים ולכן הבלימה היא גם יותר בטוחה. בכביש חלקלק בלימת הילוך יכולה לגרום לאיבוד שליטה.

והסיבה החשובה ביותר - שמתרגלים לבצע פעולה מסויימת כגון בלימת תוך שימוש בהילוך, ההרגל נשאר איתך גם בחירום, משמע שתצטרך לבלום ממש חזק אתה תמצא את עצמך בלי לשים לב מתעסק בהילוכים ולא בדוושת הבלם שאתה מתוך הרגל משתדל לא לשחוק (ראיתי את זה קורה בשידור ישיר כשאח שלי נהג והיה צריך לבלום בלימת חירום).

אם לא תוריד הילוכים בהלך התאוטה אתה יכול למצוא את עצמך בהילוך חמישי (או בניוטרל) במהירותשל 40 קמ"ש ופחות ואם תצטרך לסטות או להאיץ כדי לברוח ממשהו , לא תוכל לעשות זאת כי ההילוך לא מתאים למהירות. הקיצר זה לא רק עניין של לעזור לברקסים , יש פה גם היבט בטיחותי

פורסם
אני מעדיף לשחוק את הברקס - בשביל זה המציאו אותו. חוץ מזה שההאטה עם ההילוך עובדת על 2 גלגלגים בלבד (ברכב שהוא לא הנעה כפולה) והברקסים בולמים את כל ארבעת הגלגלים ולכן הבלימה היא גם יותר בטוחה. בכביש חלקלק בלימת הילוך יכולה לגרום לאיבוד שליטה.

עד כאן אתה צודק מאוד, אבל כל עוד מדובר בבלימה יומיומית (ולא באיזושהי בלימה דרסטית וחריפה) וכאשר מורידים הילוכים רק על מנת לשמור על כוח המנוע זמין, ולא כדי לסייע להאטה, לא נוצרת בלימת מנוע משמעותית ולכן אין סכנת החלקה, בטח לא בישראל שבה הדבר החלק ביותר שתתקל בו יהיה נגר ("גשם ראשון").

קל מאוד להתמקד רק בצפי והכנת פעולות קדימה, או כאשר מתקדמים לומדים שיש חשיבות רבה גם לתכנון מהלכים אחורנית ולצדדים, ומכאן החשיבות של הבלימה המוקדמת, בדיקת המראות וכן - שמירת הרכב בהילוך לאורך הבלימה ורצוי גם בעמידה עד שיש "כיסוי."

שוב, אתה צודק, אבל יש הבדל בין הרגלי בלימה (מבחינת האופן שבו מתפעלים את הדוושה) לבין דברים נלווים. קשה לי להאמין שעקב ההרגל של שמירת הרכב בהילוך בזמן בלימה יומיומית אתה תושיט יד להילוכים בזמן בלימת חירום אמתית. אם יש לך זמן לעשות זאת, כנראה שלא היתה ממש בלימת חירום. אגב, גם בבלימת חירום שומרים את כוח המנוע זמין על ידי לחיצת המצמד (אם מתאפשר).

פורסם

תודה רבה רבה לכל העוזרים..

אבל אם להיות כנה - לא ממש הבנתי מה הפתרון בשורה האחרונה...

כאשר אני בהילוך חמישי, ורואה מרחוק רמזור אדום, כדאי לי לבלום, להגיע ל40, להעביר פתאום לשלישי או שני, להכניס קלאץ' ולבלום, ולאחר העצירה להכניס ראשון ולהתחיל לנסוע?.. זה הפתרון ה"מושלם"?...

פורסם

בערך כך. כמה שפחות העברות הילוכים וכמה שהן פחות משפיעות על האטת הרכב - יותר טוב (כל עוד הסל"ד לא צונח יתר על המידה) ולאחר מכן להכניס לראשון אלא אם כן כבר קיבלת "כיסוי" מאחור.

פורסם
בערך כך. כמה שפחות העברות הילוכים וכמה שהן פחות משפיעות על האטת הרכב - יותר טוב (כל עוד הסל"ד לא צונח יתר על המידה) ולאחר מכן להכניס לראשון אלא אם כן כבר קיבלת "כיסוי" מאחור.

האם זה תופס גם בהעלאת הילוכים?.. נגיד.. לתת קיק גז כשאתה בשני ולעבור ישר לרביעי?

פורסם

אתה יכול "לדלג" על הילוך אם המצב מחייב וההילוך באמצע אינו רלוונטי למהירות בה אתה נוסע - אין בזה שום נזק אם ההילוך שאתה בוחר מתאים למהירות הנסיעה ***אבל*** אם אתה נותן "קיק" תשים לב טוב מאוד לסל"ד שהוא לא קופץ לשמיים - כל עלייה מעל ה5K סיבובים לא בריאה למנוע (כמובן תלוי באיזה מנוע מדובר אבל בהנחה שמדובר במנוע הממוצע).

בקיצור, שאתה לוחץ, תהיה מודע למנוע שלא יתפוצץ לך בפנים :)

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
האם זה תופס גם בהעלאת הילוכים?.. נגיד.. לתת קיק גז כשאתה בשני ולעבור ישר לרביעי?

אפשר לעשות את זה, אבל אני לא רואה מצב שבו נדרשים לכך. בהאטה, אתה רוצה להאט עם הבלמים וכמה שפחות עם בלימת המנוע (על ידי הורדת ההילוכים), ואילו בהאצה אין לך עוד דרך להאיץ חוץ מאשר המנוע. אתה כמובן יכול למשוך כל הילוך יותר או פחות בהתאם לתנאים - אבל אני לא רואה צורך לדילוג על הילוך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...