Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך למה שחיפשתי לפני כמה ימים.

לא גר בארץ, כך שאני לא מחפש רכבים מקומיים.

התחלתי עם רכבים זולים, אבל המנועים חלשים, פניתי ל-wrx אבל המצב שלהם לא משהו על פי רוב (רכב ספורט.. עאלק.. :) ).

מנסה לעבור על כל האופציות והמלצות מניסיון של אנשים על רכבים כאלה.

ככה, דרישות לפי סדר חשיבות.

1. awd וידני - חובה. לא 4wd, לא רוצה רכב שטח (יש לי אחד משופצר מספיק).

2. רצוי על למאוד שיהיה סטיישן, אם סדאן אז שהכסאות האחוריים יתקפלו למצב שטוח לחלוטין (שניתן להכניס מספר ski/board לרכב).

3. מנוע סביר++, מאחר ואני אעמיס ציוד ואנשים למרחקים.

4. לא חדש, לא בא לי לבזבז כסף.

על הפרק:

סובארו פורסטר - העדיפות הראשונה, מכוער. אחלה. מעל שנת 99 - המנוע אמין יותר (2.5 sohc).

לגאסי אאוטבק - קצת גדול, אבל סבבה.

wrx - יותר מדי ילדים עם האוטו הזה, ביאס אותי לגמרי, קשה למצוא סטיישן לא מרוט או סדאן לא משופר. אבל מכל בחינה אחרת זה הרכב המושלם לי, קטן מספיק, יש כוח וכושר העמסה.

b4/legacy GT - מנוע טורבו 2.5, סולידי יותר, שמור יותר - כסא אחורי מתקפל?

מיצובישי evo - כן, הדרדרתי, סדאן קטנה וזריזה - מישהו יודע אם הכסאות מתקפלים? אמינות?

אאודי - כל הגרסאות של A4, רצוי סטיישן אבל קשה למצוא ידנית+סטיישן.

האם יש בעיות עם מנועים מסוימיים? אני בודק 1.8t, 2.8.

אאודי s4 - שוב פעם אותה בעיה של או-סטיישן או-ידני - מישהו יודע אם בסדאן הכסאות מתקפלים?

אני מדבר על השנתונים של הטווין טורבו - איך האמינות של הנבלה?

הרכבים יותר שמורים (אנשים בוגרים בנפשם קונים אותם).

VW - האם הקוואטרו של אאודי זהה ל-4motion של האחות הזולה? משום מה זכור לי ש-4m הוא קידמית רוב הזמן ומשתלב במצבים בעיתיים.

אם כן, אז זו המקבילה של A4 2.8 סטיישן (פאסאט).

אופציה אחרת שלא חשבתי עליה?

משהו למחוק מהרשימה בגלל אמינות בקנטים או בעיה אחרת (צריכת דלק הזויה??)?

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

יואיל כבודו להסביר מה הם ההבדלים בין AWD לבין 4WD?

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

טכנית, תלוי ברכבים (היום ההבדלים מטשטשים עם ה-SUV הקטנים).

בגדול, יש/אין טרנספר.

במונחים של היום, בדר"כ הכוונה היא בין SUV לרכב משפחתי.

ההבדל בין אאודי קוואטרו לבין הונדה CRV - כדוגמה.

AWD בדרך כלל גם לא כוללים שלדה מוגבהת ומאפייני שטח, אלא יותר מאפייני כביש/אחיזה.

כן, פעם זה היה יותר ברור, היום זה הרבה עניין של שיווק ותתי גרסאות.

אבל הכיוון הכללי ברור.

פורסם

ידיד שלי קנה לפני מס' חודשים BMW 540I סטיישן ידני בניו ג'רזי (אני משער שהנך תושב ארה"ב?); שנת 2001, יד ראשונה מזקן, עם 42K מיילים על השעון :lol:, Fully loaded וללא שריטה (!!) בשמונת אלפים דולר.

כזה, רק ידני (נדיר אבל אפשר למצוא).

אני מניח שרכב כזה יענה על צרכיך ובתקציב שהגדרת לעצמך, מבלי לוותר על חדוות הנהיגה.

בהצלחה!

פורסם

בגלל שאני עורך לאחרונה חקירה מאוד מעמיקה לגבי הB4, אתה מכיר אותה בתור הלגאסי.

קודם כל אני רוצה להגיד לך, אנשים פשוט אוהבים את הרכב הזה. מי שהרכב מתאים לו לצרכים לא רוצה להיפטר ממנו עד שהרכב מת!

שנית, הGT (דגם שאין בארץ לצערי!) הוא מאוד מוצלח גם שם וגם באירופה.

כמובן שבארה"ב הם לא לא מכירים את העובדה שקיים מנוע 2.0L של סובארו, מבחינתם 2.5 זה הכי קטן.

זה אותו מנוע שיש באימפרזות. קל מאוד למצוא סטיישנים כאלו.

יש לך גם אפשרות ללכת על מנוע יותר סולידי ויותר אלגנטי ופחות ספורטיבי אבל ממש ממש לא פראייר.

ה3.0L שמוכר בתור הSPEC B. אחרי נסיעת מבחן של 15 דקות נשארתי ככה -> :shock:

ואחרי 10 דקות התחלתי :cry: כי פשוט התאהבתי במכונה המטומטמת הזאת! :lol:

אבל לצערי אני לא מכניס מספיק בשביל להחזיק מנוע כזה פה בארץ.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם
טכנית, תלוי ברכבים (היום ההבדלים מטשטשים עם ה-SUV הקטנים).

בגדול, יש/אין טרנספר.

במונחים של היום, בדר"כ הכוונה היא בין SUV לרכב משפחתי.

ההבדל בין אאודי קוואטרו לבין הונדה CRV - כדוגמה.

AWD בדרך כלל גם לא כוללים שלדה מוגבהת ומאפייני שטח, אלא יותר מאפייני כביש/אחיזה.

כן, פעם זה היה יותר ברור, היום זה הרבה עניין של שיווק ותתי גרסאות.

אבל הכיוון הכללי ברור.

אמנם לא חקרתי לעומק את הנושא, אבל למיטב ידיעתי AWD אומר All Wheels Drive, בעוד 4WD אומר Four Wheels Drive.

מה שאומר שכל עוד אתה מחפש רכב בעל ארבעה גלגלים, הרי שאין זה משנה כלל אם זה A או 4.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

לא מדויק.

בדר"כ ההבדל הוא ש-A הוא קבוע ו-4 ניתן לניתוק, אבל דברים משתנים (היום אפשר לקבל רכב קופה 4 דלתות..).

אבל זה אופטופיק, נראה לי שהכוונה די ברורה, לא רכב שטח, לא עבירות, רק אחיזה ומקום לאחסון.

רכב משפחתי נוח ומהנה יותר לנהיגה יומיומית (לסופר ולחברים) - זה מה שאני מחפש, לא SUV או רכב שטח, יש לי כזה והוא די והותר, פשוט לא נוח לנסיעות ארוכות.

פורסם

כאשר אני גרתי באיידהו לפני כמה שנים הייתי זקוק לרכב עם אותם צרכים פחות או יותר כמו שלך. אני יותר חיפשתי את הנוחות ופחות את הספורטיביות. האופציות שאני ראיתי לפני היו סובארו אאוטבק 3.0L אודי אולרוד (רוב הדגמים שאני מצאתי היו דיזל כך שהיא דיי ירדה מהנושא עקב כך) וולבו V70. אני בחרתי בסובארו והיא שירתה אותי נאמנה בכמה חודשים האלו והיא בטח אחד הרכבים היותר כיפיים שיצא לי לנהוג עליהם.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

איידהו זה האח התאום של וושינגטון (איפה שאני גר) - אותם שיקולים.

הרכבים האלה נשקלו ע"י (אני לא מחפש ספורטיביות, אני מחפש מספיק כוח), הסיבה שהם לא ברשימה היא כי הם אוטומטיים (יש לי ברשימה A4 שהיא ידנית) - האם יצא לך לראות וולוו ידניות? כי חיפשתי אבל לא מצאתי.

היו עוד רכבים ששקלת?

פורסם
Chevrolet Astro?

אתה רציני? מה עשיתי רע בחיים שאני צריך את הפח זבל הזה? :) זה רכב ענק, לא חסכוני, מנוע חלש (יחסית לנפח) ומפורק לחתיכות.

BAREND, פספסתי את ההודעה שלך.

הסיבה שבימרים לא נמצאים ברשימה שלי היא בגלל שה-X (ה-AWD שלהם, לא ה-SUV של הערסים) הוא אחד הרכבים/מכלולים הפחות אמינים שקיימים בעולם האומלל שלנו.

הביקורות עליו כ"כ גרועות (אמינות) שקשה לתאר, אפילו בסוכנות, שדיברתי איתם הסוכן אמר לי ללכת לסובארו :)

הנעה אחורית לא בא בחשבון כאשר אני עולה להר ומושלג/קרח על הכביש, ככה שרק ה-X רלוונטי.

מחר אני בודק/קונה A4 AVANT 1.8T, מותק של אוטו, נקווה לטוב (ואולי איזה שיפור קטן לשים אותו על 200 סוסים בערך, שיוכל לסחוב).

פורסם
...B4... מנוע

בדיוק הסיבה שאני אוהב את הרכבים של סובארו, שתבין אני מכרתי 911 בשביל לקנות אחת, אין צורך לשכנע אותי שזה רכב טוב :)

כאן יש שני מנועים רלוונטיים.

2.5 אטמוספרי - אמין מאוד מעל שנת 99, לא מאוד חזק אבל סביר (160 כ"ס).

2.5T - אותו מנוע של ה-WRX החדשות, עם הספק מעט מוחלש, אבל לא בטוח.

ה-3 ליטר לא היה מרשים מדי, אבל זה אולי בגלל שבחנתי את הישן (210~ כ"ס) ולא החדש עם 265, בנוסף זה רכב שמגיע כמעט אך ורק אוטומטי (נקרא גרסת LL BEAN).

יצא לך להיות ברכבים שנת 05' (או כל שנתון באותו עיצוב)? אתה יודע אם המושב האחורי מתקפל לחלוטין/שטוח?

פורסם
בגלל שאני עורך לאחרונה חקירה מאוד מעמיקה לגבי הB4, אתה מכיר אותה בתור הלגאסי.

קודם כל אני רוצה להגיד לך, אנשים פשוט אוהבים את הרכב הזה. מי שהרכב מתאים לו לצרכים לא רוצה להיפטר ממנו עד שהרכב מת!

שנית, הGT (דגם שאין בארץ לצערי!) הוא מאוד מוצלח גם שם וגם באירופה.

כמובן שבארה"ב הם לא לא מכירים את העובדה שקיים מנוע 2.0L של סובארו, מבחינתם 2.5 זה הכי קטן.

זה אותו מנוע שיש באימפרזות. קל מאוד למצוא סטיישנים כאלו.

יש לך גם אפשרות ללכת על מנוע יותר סולידי ויותר אלגנטי ופחות ספורטיבי אבל ממש ממש לא פראייר.

ה3.0L שמוכר בתור הSPEC B. אחרי נסיעת מבחן של 15 דקות נשארתי ככה -> :shock:

ואחרי 10 דקות התחלתי :cry: כי פשוט התאהבתי במכונה המטומטמת הזאת! :lol:

אבל לצערי אני לא מכניס מספיק בשביל להחזיק מנוע כזה פה בארץ.

שלומי לB4 גם היה דגם שהיה נקרא R3 עד כמה שזכור לי - :wink: אבל חשבון הדלק שלך :-D

ולפותח השרשיר - אני חושב שלפורד EDGE יש AWD - תבדוק את זה, רכב מאוד מצוי בשוק האמריקאי ומאוד מפנק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
איידהו זה האח התאום של וושינגטון (איפה שאני גר) - אותם שיקולים.

הרכבים האלה נשקלו ע"י (אני לא מחפש ספורטיביות, אני מחפש מספיק כוח), הסיבה שהם לא ברשימה היא כי הם אוטומטיים (יש לי ברשימה A4 שהיא ידנית) - האם יצא לך לראות וולוו ידניות? כי חיפשתי אבל לא מצאתי.

היו עוד רכבים ששקלת?

גם אני הייתי פחות נלהב מתיבה אוטומטית,בכל השנים שיש ברשותי רשיון החזקתי בבעלותי רכבים בעלי גיר ידני בלבד. אבל לאחר שעברתי בערך כל SUV שיש לשוק האמריקאי להציע לי,נהגתי בערך על 15 רכבים שונים,אלו הרכבים שהכי התחברתי אליהם כנהג.

אני העדפתי להתפשר על הנושא,גם כי הייתה לי פיירבירד ידנית בחניה,וגם כי זאת ההתפשרות היחידה שבסופו של דבר נאלצתי לעשות.

האאוטבק (גרסת 245 כ"ס) הייתה מספיק חזקה,וגם הגיר האוט' בסופו של יום לא היה כזה גרוע ומציק,ועם תפעול ידני שלו מצאתי חצי נחמה. הכל שאלה של איפה אתה מוכן להתפשר. וולבו ידנית אני מניח שלא תמצא בדגם הנ"ל,אולי בדגמים אחרים שלהם.

רשימה חלקית של רכבים שבדקתי (עברו כמה שנים מאז,רוב המכוניות שבדקתי היו דגמי 2003-2005): לנד רובר LR3,דודג' מאגנום(אני מצאתי בזמנו רק את גרסת SXT,אם תמצא SRT8..), פורד פריסטייל,פורד אסקייפ, לגאסי סטיישן טורבו(מנוע 2.5L עם מוניטין אמינות מפוקפק,לפחות באמריקה), קדילאק SRX, אפילו נהגתי על טויוטה סיינה ואיזה סאטורן רחמנא ליצלן.

בסופו של יום 3 הדגמים שהצעתי בהודעה הראשונה היו הפיינליסטיות שלי.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

אאוטלנדר מהדגם הקודם [עד 2008] יכולה להתאים לך.

הרכב יותר כמו סטיישן מוגבה ולא כמו SUV, הוא לא גדול מידי אך פונקציונאלי מאוד, והכי חשוב יש לו גרסת טורבו חזקה מאוד ועם גיר ידני.

• תוכן חדש...