Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב!

ביום שישי (אתמול) בדקתי את השמן ברכב לאחר שכמעט חודש לא בדקתי אותו ופתאום גיליתי שתוך כחודש מד השמן הראה לי על כמות נמוכה יותר מקו ה LOW ! אין לי נזילה ממה שראיתי מתחת לרכב. עד לפני כחודש הייתי בודק מידי שבוע-שבועיים ולא היה כל שינוי, תמיד זה היה על פול.

לאן נעלם השמן? יכול להיוות שהוא בורח איכשהו לצילינדר בגלל בעיית אטימות באטם?

נ.ב. - אני לא יודע אם זה קשור, אבל נורית לחץ השמן לא נדלקה/הבהבה בשום זמן לפי מה שראיתי.זה קשור או שעדיין לא הגיע זמנה להידלק?

* הרכב: אימפרזה 2002 ידנית,1600.

תודה רבה!

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

שלום רב !

או השמן עבר לגחנון של שבת ונמרח גם על הקובנה!

או:

שרכבך צורך שמן בגלל בלאי טבעי של גומיות שסתומים יבשות, מובעלי שסתומים שחוקים וטבעות שמן שחוקות.

בחר את אחת האפשרויות.

נורת לחץ שמן דולקת כאשר אין לחץ שמן, ולא כאשר יש מחסור גם אם הוא רציני בשמן.

לכן אם תמתין להדלקת נורת לחץ השמן, אתה תגיע בוודאי מהר מאד למוסך בגרר.

יש לבדוק שמן לפחות פעם בשבוע לפני כל נסיעה, ולמחמירים כל יום לפני כל נסיעה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, בוקר טוב :)

אז ככה: מילאתי אתמול בערב כ-1/3 גלון שמן 10W40 SL והמתנתי עד הבוקר.

הבוקר בדקתי שוב וראיתי שמופיע לי במדיד על הפול אם לא יותר! אני לא מבין מה קורה שם.

* יכול להיות שצינור המדיד משומן בצדדיו הפנימיים ולכן מראה לי מדידה "מזויפת"?

ניקיתי ובדקתי שוב ועדיין אותה תופעה.

שלחתי את אשתי בכל מקרה עם הרכב למוסך שאני מכיר,נראה מה יגידו לה שם.

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

הבוקר בדקתי שוב וראיתי שמופיע לי במדיד על הפול אם לא יותר! אני לא מבין מה קורה שם.....

מזאת אומרת לא מבין? הוספת שמן ועכשיו המדיד מראה שיש שמן כי...יש שמן!

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
חחחח צביקה... בוקר טוב :)

הבוקר בדקתי שוב וראיתי שמופיע לי במדיד על הפול אם לא יותר! אני לא מבין מה קורה שם.....

* יכול להיות שצינור המדיד משומן בצדדיו הפנימיים ולכן מראה לי מדידה "מזויפת"?

ניקיתי ובדקתי שוב ועדיין אותה תופעה.

שלחתי את אשתי בכל מקרה עם הרכב למוסך שאני מכיר,נראה מה יגידו לה שם.

מוטב שלא תשמע, מה שיגידו לה שם !

את האלמנט בוודאי יכניסו לחשבון !

בברכה

גחנון !!

פורסם

לא לא צביקה שתהיה לי בריא!

איך אומרים? :"הסר דאגה מליבך!"

נראה לך שהייתי שולח את אשתי לבד ככה חסרת כל למוסך השורץ כל מיני מוסכניקים עלומי שם ואורבים לטרף?!

שלחתי אותה לבעל של בת דודה שלי שהוא במקרה (ב"ה) קרוב לעבודה שלה ואני סומך עליו בעיניים עצומות. היא שמה את הרכב בבוקר, ואחרי העבודה הוא הקפיץ לה את הרכב למקום עבודתה.

ועכשיו לתוצאות:

הוא החליף לי דסקיות של הברקסים,מתח לי את ההנדברקס,והחליף לגמרי את השמן. מה שהוא אמר בנוגע לשמן זה שהוא ראה שמן ממש צמיגי,עיסתי כזה (כנראה בגלל זה השמן ממש הראה לי על רמה ממש נמוכה) ואני בטוח שזו באמת אשמתי כי לא החלפתי שמן כבר שנה לפחות. על זה הוא "צעק" עלי. בקיצור-הוא גם רוקן לי את השמן הגרוע, עשה לי שטיפת מנוע במשך כחצי שעה והחליף לשמן חדש מקורי.

על כל זה הוא לקח לי 690 שקל כולל עבודה.

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

0.3 גלון הם 1.13 ליטר. מילאת כמות שמן גדולה מדי.

הכמות בין הקו התחתון לקו העליון על המדיד היא 1 ליטר.

את הבדיקה ואת המילוי יש לבצע כשהמנוע קר והרכב על משטח מפולס.

כמות שמן תקינה היא בין הקו העליון לקו התחתון. כמובן שצריך למלא שמן לפני שהכמות תהיה פחותה מן הקו התחתון.

אין למלא מעל גובה הקו העליון, זה גורם לנזק.

יש להשתמש באותו סוג שמן ולא לערבב שמנים מצמיגויות ומפרטים שונים.כמובן שיש להשתמש בשמן של יצרן איכותי.

פורסם

זה לא קצת הרבה מדי? בעיקר אם זה קרוב משפחה? :roll:

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

COMMANDER , אני יודע איך למלא שמן. רק משום מה לא חשבתי ש-1/3 זה יותר מדי. ההפך- דווקא חשבתי שצריך לפחות חצי +.

ו...טל - את השאלה הזו צריך לשאול את צביקה דווקא. הוא נראה לי יודע טוב מאוד כמה זה אמור לעלות.

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

לא מערבים משפחה ועסקים. מה זה משנה עכשיו אם זה זול או יקר?

אם אתה יודע למלא שמן, אתה ודאי יודע שממלאים בשני שלבים, בודקים שוב עם המדיד אחרי המילוי הראשוני.

פורסם

להבא תדע, הכל לטובה!!

עם משפחה אוכלים קובנה וג'חנון ולא עושים עסקים!!!

שילמת 690 ש"ח.

ברקסים עולים 300 עד 350 ש"ח. (תשאל אותו אם הוא החליף לך ל4 צמיגים או רק לקדמיים.)

מה נשאר? החלפת שמן ומתיחת כבל הנדברקס.

בלי להחליף פילטר שמן, בלי להחליף פלאגים, בלי להחליף פילטר אויר?

נו, טוף. משבחה זה דבר חשוב מאוד.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
לא לא צביקה שתהיה לי בריא!

איך אומרים? :"הסר דאגה מליבך!"

נראה לך שהייתי שולח את אשתי לבד ככה חסרת כל למוסך השורץ כל מיני מוסכניקים עלומי שם ואורבים לטרף?!

שלחתי אותה לבעל של בת דודה שלי שהוא במקרה (ב"ה) קרוב לעבודה שלה ואני סומך עליו בעיניים עצומות. היא שמה את הרכב בבוקר, ואחרי העבודה הוא הקפיץ לה את הרכב למקום עבודתה.

ועכשיו לתוצאות:

הוא החליף לי דסקיות של הברקסים,מתח לי את ההנדברקס,והחליף לגמרי את השמן. מה שהוא אמר בנוגע לשמן זה שהוא ראה שמן ממש צמיגי,עיסתי כזה (כנראה בגלל זה השמן ממש הראה לי על רמה ממש נמוכה) ואני בטוח שזו באמת אשמתי כי לא החלפתי שמן כבר שנה לפחות. על זה הוא "צעק" עלי. בקיצור-הוא גם רוקן לי את השמן הגרוע, עשה לי שטיפת מנוע במשך כחצי שעה והחליף לשמן חדש מקורי.

שלום רב תימני אסלי !

אולי כבודו יבהיר לי מדוע , אתה נוהג להוסיף שמן במקום להחליף שמן, במקרה שכזה את גורם למהילת שמן ישן, שצבר פיח ובוצה, ומוהל אותו בשמן טרי, ואז מוסיף חטא על פשע, ומוסיף עודף שמן, במנוע חם, שלא על משטח ישר, ומתפלא שיש עודף שמן?

אולי תשאל את הבעל של דודה שלי מה זה שטיפת מנוע, אני יודע מה זה, שטיפת פירות, שטיפת רצפה, אך על שטיפת מנוע עדיין לא שמעתי!

אני מניח שהו ביצע פלשינג בעזרת תוסף פלשינג, שלא מומלץ, ועלול לגרום לסחיפת בוצה לעבר רשתית משאבת השמן, להדלקת נורת לחץ השמן, ולירידה בלחץ השמן.

לגבי המחיר אינני בקיא במחירים, אך זה מחיר מעט גבוה לקרוב משפחה, והרבה מעל הממוצע להחלפת שמן, דיסיקיות קדמיות מתיחת כבל בלם ידו"}שטיפת מנוע" מיותרת שרק יכולה לגרום לצרות בעתיד, חס וחלילה.

מיותר לציין שלבצע פלשינג להחליף שמן ולא להחליף מסנן שמן, זהו אכן חטא על פשע !

בברכה

ואחלה

• תוכן חדש...