Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי ספק שהייתי נהנה מאוד אם הייתי מטייל תקופה בחו"ל. בזה אתה צודק.

ההגדרה "שנת שבתון" פשוט לא מתאימה... תגיד שנת בטלה/ פנאן / ניקוי ראש כו'...

אחרי שנת שבתון אתה חוזר בדרך כלל לאותו מקום עבודה וממשיך... כאן אתה לא באמת יודע מה אתה עושה (במקרה של מורים אתה יכול ללמוד ולקבל החזר או דברים כאלה)

אתה בטוח לא מקבל הטבות כלשהן בשל השנה הזו אז מה הקשר שבתון ?

יש מצב שזה קשור למיסוי של כסף שהרווח בחו"ל ואתה לא רוצה שהמדינה תנגוס לך בו לכן אתה מחכה לתום X שנים ?

אני לא מכחיש שהייתי שמח לשנת בטלה כי מאז הצבא אני על פול טורים אבל אני לא אעזוב הכל באמצע בניית קריירה. :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 378
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
...אני מציע עוד כמה שנים לבצע הערכת מצב, נראה איפה נמצאים כל החכמים הגדולים שנטשו לחו"ל ומטיפים לנו מעבר לים.

זו לא תחרות למי יש יותר גדול, יש דברים שא אפשר לקנות בכסף כמו אושר, שלווה, איכות חיים ואיכות החינוך של הילדים.

גם אם נחזור עם פחות כסף ממה שתכננו עדין עשינו עיסקה טובה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
ההגדרה "שנת שבתון" פשוט לא מתאימה... תגיד שנת בטלה/ פנאן / ניקוי ראש וכו'...

טוב, פה אתה צודק. שנת ניקוי ראש it is.

או אם אבחר בעצתו של ישה, אז "שנת צינון לפני כניסה לפוליטיקה". :-)

האמת היא ש"שבתון" זה אחת המילים האלה שתמיד עוררו בי קנאה כלפי המורים בביה"ס.

תמיד אמרתי שיום אחד, כשאני אהיה גדול, גם אני אגרד את הביי3ים במשך שנה ואעשה קורסים.

פורסם

ד"א - גם למורים זו לא מציאה גדולה עד שיש בידם תואר שני. בשלבים אלה בקריירה מחייבים אותם בתוכנית לימודים מאוד אינטנסיבית. הניצול הטוב ביותר הוא להשגת תואר שני.

כאשר התואר השני בידם זו באמת הופכת לשנת כיף, אפשר לעשות קורסי אוריגמי או תולדות ברצלונה, כולל טיול למקום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני אגיד לך למה. כי אתה אדיוט.

התור להוצאת כרטיס ביומטרי יותר קצר מזה של ביקורת הדרכונים.

הוצא אחד כזה, ואמור שלום לביקורת הדרכונים והתור שלה ל5 השנים הקרובות.

אני אולי אידיוט אבל אני אידיוט שהוא מספיק חכם לא לנפק למדינה את טביעת האצבעות שלי סתם ככה בהתנדבות.

בא ניקח תסריט, אני משתין בשרותים הציבוריים של הבימה, שעתיים אחרי זה יש שם אונס.

המשטרה מגיעה לשם, מפזרת על כל הקירות אבקת זיהוי טביעת אצבע, מוצאת את כף היד שלי ואת מי אתה חושב שיזמנו לחקירה באזהרה?

רק את סחבק האידיוט.

אידיוט כי נידבתי להם טביעות אצבע.

זאת גם הסכנה הגדולה של מאגר ביומטרי (מעבר לסכנת דליפת הנתונים. איזה סכנה? שום סכנה! מדובר בעובדה מוגמרת , המאגר הזה ידלוף כמו מסננת! ), משטרת ישראל הידועה בעצלנות וקיצורי דרך תגיע לזירה, תאבק לזיהוי תביעות אצבע, תמצא בא נגיד 30 טביעות (שהיום הם לא יודעים של מי הן אלא אם יש שם מישהוא שכבר עבר אצלם), תזמן את כל ה 30 לחקירה, ילחצו לפה, ילחצו לשם והופ, בדואי עם פיגור שכלי שלא יודע בכלל מימינו ומשמאלו הוא הרוצח המתועב.

1. היחס של פקידי משטרת הגבולות הישראלית אינו גרוע מזה של כל פקיד הגירה\גבולות בעולם, למעשה בד"כ יותר נעים.

מסכים, מדובר בבנות חמודות שאין לי כלום נגדן!

הבעיה שלי היא עם זה שאני כישראלי, יהודי ותושב קבע בישראל שנכנס לארץ צריך להתעכב בביקורת לשניה, לראות שהדרכון לא מזויף ושהוא שלי וסלמאת כל טוב.

היא לא אמורה עכשיו להכנס למחשבי משרד הפנים, מחשב צה"ל, מחשב מס הכנסה ועוד כמה הצלבות (מה שהלכה למעשה היא עושה לכל אחד ואחד שעובר מולה) רק כי "הנה אתה ובא נראה אם אפשר לנצל את ההזדמנות לזמבר אותך".

אתה מוזמן לראות אמריקאים בכניסה לארה"ב ואירופים בכניסה לאיטליה.

אמריקאים זה הגירה וזה משהוא אחר לגמרי, תשאל חבר/מכר אמריקאי מה קורה כשהוא חוזר לארה"ב, אם מישהוא בכלל שואל אותו משהוא.

איטליה? מה יש באיטליה? אין שם כלום בביקורת דרכונים אלא אם שוב אתה לא מבין אותי ומדבר על הגירה, אני מדבר על אזרח, בן המקום, תושב קבע בארץ הזאת שחוזר משהות בחו"ל, הם עוברים בסרט נע מול השוטר שעושה להם "הלאה, הלאה" עם היד ובכלל לא מתעכב לקחת מהם את התעודה לבדיקה.

זה מה שאני רוצה שיהיה בארץ אבל עם החשיבה המיליטרית של הרשויות הישראליות, מותר לעכב אזרח סתם ככה כי...ואללה, לא יודע למה.

אני נושא דרכון גרמני (הזכרתי קודם את אבי שנולד בגרמניה), ובפעם האחרונה שהגעתי למינכן זכיתי לתחקיר לא פשוט לגבי מקורו.

שוב, אתה הלכת לתור של בעלי אזרחות שוק משותף, שם כולם עוברים עם תעודות זהות, פתאום הגעת לו עם פספורט, מיד רצה לדעת למה ועוד ראה מקום הוצאת הפספורט "תל אביב" מיד החשיד לו כל מיני דברים אבל שים לב שוב, אני מדבר על ביקורת דרכונים בכניסה לארץ של תושב המדינה שחי שם קבע.

3. לגבי הביטחון - כנראה שאתה נוסע מעט מאוד.

אני נוסע לחו"ל כ 4-5 פעמים בשנה במסגרת עבודתי, אני בהחלט יודע על מה אני מדבר!

גם אני לא נוסע הרבה, אבל מספיק לי המעבר ב-2-3 נמלי תעופה מחוץ לישראל מדי שנה כדי להעריך את אנשי הביטחון הישראליים שהרבה יותר אדיבים ויעילים מאחרים. בעוד שנתיים - שלוש צפוי שיפור נוסף עם העברת שיקוף המזוודות מאולם הנוסעים הנכנסים לאיזה מקום נסתר, אחרי הצ'ק-אין.

ועד העובדים של אנשי הבטחון חובק את כל נמלי התעופה בעולם ומטרתו שתנחת ביעד שלך ולא במגדלי התאומים או באנטבה או בלוקרבי.

תסביר את העובדה שמטוסים שממריאים ללא תישאול בטחון כלל (כמו ציריך לדוגמא) לא מתפוצצים בקצב של 2 בשבוע.

ובחלק משדות התעופה מיישמים וקונים שיטות ישראליות " כי מציון תצא תורה ".

תן שם של נמל תעופה מודרני אחד שהיום מעדיף שיטת תשאולים על גבי טכנולוגיה מודרנית ועדיפה בהרבה מעבר לנתב"ג ולטיסות לישראל הממריאות מגרמניה.

ויש שדות בהם "היקיות " עולה על כל דמיון, שכאן מדובר בפיקניק לעומת שם.

איפה ראית תישאולי בטחון בחו"ל ?:shock:

רק אם אתה טס אל-על אז אתה פוגש בחו"ל את השב"כניקים WANNA BE המגוחכים האלה.

או לחילופין אם אתה ממריא לישראל מגרמניה אז זכרון השואה, זכרון האולימפיאדה או סתם אנטישמיות גורמים להם לעבור נוסע, נוסע ולבדוק לו את כל הכבודה בפרוטרוט!

מאותו שדה תעופה בדיוק ממריאות אלפי טיסות ביום, כל יום, כל השנה לא לישראל שלא עוברות כלל תישאול ושום דבר לא נחטף ולא מתפוצץ.

הטכנולוגיה החליפה את השטות הזאת כבר לפני כמה שנים ומרוב נמלי אירופה אתה טס היום בלי שום בטחון ובלי שום תשאול.

עושה צק אין, מוסר לה את המזוודה ובזה נגמר. הליך של 2 דקות.

אח"כ משקפים את המזוודות והפלא ופלא , שום מטוס שממריא מבירה אירופאית לא התפוצץ לאחרונה אבל בהחלט סוכלו מספר נסיונות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני אולי אידיוט אבל אני אידיוט שהוא מספיק חכם לא לנפק למדינה את טביעת האצבעות שלי סתם ככה בהתנדבות.

בא ניקח תסריט, אני משתין בשרותים הציבוריים של הבימה, שעתיים אחרי זה יש שם אונס.בדואי עם פיגור שכלי שלא יודע בכלל מימינו ומשמאלו הוא הרוצח המתועב.

סליחה?

מתי בפעם האחרונה ראית בדואי עם פיגור שכלי שהולך לראות הצגות בבימה?

:lol:

פורסם

באגירה במיוחד בשבילך!

http://www.shabak.gov.il/heritage/affairs/pages/april1986.aspx

והיה עוד איורע ירי שהשב"כ WANNA BE כדבריך סיכלו באחד משדות התעופה בחו"ל (אני לא זוכר את הפרטים).

מכל הפעמים שטסטי לחו"ל ואני מודה לא טסטי הרבה, לא נתקלתי באף אחת מהתופעות הנ"ל או לפחות לא יותר ממדינות אחרות.

DERISH איך השרשור "תצפית" שלך קשור למה שבאגירה שפך במגילת ההתבכיינות שלו?

ובכלל אני לא מבין איך אתה בכלל מעיז ללכלך על מדינה שקלטה אותך, גידלה אותך, נתנה לך חינוך והזדמנות להגיע לאן שהגעת, אני בתור עולה מרוסיה של שנות ה 90 רואה בזה פשוט חזירות מצידך.

ניצלת את כל הטוב (גם אם הטוב הזה לא מספיק בעינך) שהמדינה נתנה לך, בחרת לעבור לחו"ל, אז תבנה את החיים שלך ותעזוב אותנו בשקט.

פורסם
תחלואים יש בכל מקום בעולם.

באחד, זה החינוך. באחר זה ביטחון ובשלישי זאת מערכת הבריאות.

היחודי למדינת ישראל (סליחה, גם למדינות העולם השלישי ולגוש המדינות הלא מזדהות) שהתחלואים נוגעים לרוב תחומי החיים.

אני חושב שאתה חוטא לאמת , והאמת היא לא שלי , אלא של מוסדות מחקר עולמיים שחושבים שתחלואי המדינה הזו מעמידים אותה בין המדינות המפותחות בעולם.

שני לינקים הבאתי פה כבר .

באחד מהם סינגפור מקום 26 , ישראל 17.

עם כל הכבוד (אני באמת מכבד את דעותיו של ישה) אין סיבה לקדש את הסבל והקושי.

אם פלוני אלמוני מאמין שחייו היו טובים יותר מעבר לים, אין סיבה אמיתית שלא ינסה את מזלו. ירצה? יאהב? לבריאות. יכשל, יתגעגע...? תמיד יוכל לחזור.

על זה חלק מהדיון . האם מחר לשם הדיון יעזבו 500 אלף צעירים לחו"ל האם יהיה לאן לחזור עוד 10 שנים. ולא סובלים כאן יותר מדי , אלא אם אתה רוצה לסבול.

כמכלול עם כל הגעגעוים לחומוס, למשפחה ולשכנה שהמיץ של הזבל מטפטף לה במעלית ובהכללה גסה. החיים במדינות מערביות מתקדמות נוחים וטובים יותר מהחיים בארץ הקודש.

להישאר להילחם? יש כאלה שזה באופיים להילחם...להילחם בבריון שתופס לכם את החניה, להילחם בפקיד של ביטוח לאומי, להילחם במילואים, להילחם בפקיד ההגירה, להילחם במשכרות ובנטו שנשאר ממנה או לבחור חיים שבהם לא נלחמים.

ישה בוודאי יכנה אותם מפסידנים, רבין כינה אותם "נפולת של נמושות" אבל אלו החיים שלנו וכל-אחד זכאי לעשות בהם כראות עיניו כל עוד הוא לוא פוגע בזולתו.

איזה הגיון יש לשלם 50% מס הכנסה

איפוא משלמים 50% מס הכנסה . אתה חי בסרט או לא יודע על מה אתה שח.

ולקבל מערכת בריאות גוססת,

תוחלת החיים עם המערכת הגוססת עולה ועולה , אז שוב אתה חי בסרט אימה

מערכת חינוך חינם ששוה "חינם"

נכון , תלוי רק לאן אתה שולח את ילדיך ונדסקס זאת בהמשך.

, מיסוי גבוה על רכבים ודלק בלי אופציה אמיתית למערכת תחבורה ציבורית.

שוב בקשר לתחבורה ציבורית הרשה לי לא להסכים עימך ., הרכבת התפתחה בקצב לא רגיל ואוטובוסים יש במידה טובה , חוץ מאשר בששי שבת שקשור לסוגיה אחרת כואבת.

מחיר דלק כאן לא יקר מאשר באירופה , המיסוי על כלי רכב נמוך מאשר בהונגקונג או סינגפור. כמובן שגבוה יותר מאשר באירופה או בארה"ב.

מדינה שמנהיגיה צועדים לכלא וגודשים את בתי המשפט בעבירות קלון. על איזה עתיד אתם בדיוק מדברים?

זה טוב כי כך מתפנה המקום לדריש ודפני ליף או אחרים . ועדיף על מדינה שמנהיגיה מושחתים והמערכת המשפטית איננה מסוגלת לטפל בהם.

על עתיד שבו הילדים שלנו ילכו לצבא להילחם על ערכים ומטרות שנויות במחלוקת (אני ממש לא מביע דעה ימינית או שמאלנית כי אני לא זה ולא זה)

בינתיים הולכים כאן למלחמות מגן , וגם בשוויץ הולכים למילואים כדי לקדם את פני הרעה :-D

או על הסיכוי שהילדים שלנו יוכלו להרשות לעצמם לגור לידינו ולא במצפה בגליל או 5 דקות מכפר סבא כי שם זול.

כבר נכתב כאן ש% הבעלות בדיור בארץ הוא בין הגבוהים וברוב העולם חיים בשכירות ולא רואים בכך שום פחיתות כבוד או משהו לפגם

וגם כאן מתחילים לפתח את הרעיון

תעמדו 10 דקות בהפסקה בבית ספר יסודי ברעננה, תשמעו איך הילדים מדברים ומתנהגים (אני מדבר מנסיון אישי) ואח"כ תקדישו את אותו פרק הזמן לעמוד בחצר בית הספר הבינלאומי בסינגפור (3000 תלמידים מ 70 מדינות) ואז דברו איתי על חינוך, על ערכים שבית הספר מעניק שלא לדבר על 15-25 ילד בכיתה שמכבדים את המורה. כי מורה זה לא פחות מהסגן של אלוהים.

אם תלך לבית הספר האמריקאי שהיה בכפר שמריהו ועכשיו באבן יהודה תגלה בדיוק את אותו רספקט למורה

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000251379

ואני מכיר את אותו סגנון מבית הספר האמריקאי בפראג שעלות שכר הלימוד השנתית הייתה כ 20 אלף יורו בלבד.

לפרופורציה יותר מתמ"ג לנפש בצ'כיה.

ולכן האוכלוסיה בו הייתה בהתאם ,בנים של דיפלומטים או מנהלי חברות בכירים שבאו לשהות במקום מספר שנים .

ואני יכול להראות לך בתי ספר כאן בארץ שעדיין נותנים ערכים לתלמידים שלהם , רק הם עולים כסף יותר מאשר החינוך חינם.

אז מי שרוצה לתת יותר , השמיים הם הגבול.

אחד מהם הוא בית הספר הריאלי העברי בחיפה, שחלק מנכדי שלומדים שם , הם כבר דור רביעי בבית הספר.

אז אם אתה מעריך חינוך אתה משקיע , ואם לא, אז אתה הולך ל public school.

צר לי שארץ הולדתי, הבית של העם היהודי הולכת בדרך שבה היא הולכת. וצר לעוד מליון ישראלים שיצאו לכיכרות להפגין. אז מה? ישראל הפכה לטובה יותר? נוחה יותר? בטוחה יותר? הכי הרבה הקוט'ג הפך להיות זול יותר (וגם זה זמני)

שינוי יחול במאבק מתמיד של כולם , ולא בזבנג וגמרנו, וכאן מדובר בתהליך שאנחנו נמצאים בתחילתו.

שינוי, עם כל הצער והכאב יתרחש אחרי מלחמה גדולה, כי כמה שזה עצוב שגשוג ופריחה הגיעו רק אחרי מלחמות. וזו למי שקורא כותרות ב YNET תגיע והרבה יותר קרוב ממה שאנחנו מדמיינים.

אז תקראו לי "ממורמר" כמו שכינה אותי הקב"ן של הפורום, או רואה שחורות או באיזה כינוי גנאי שלא תבחרו. אבל חיים רק פעם אחת וגם עם יכתבו לי על הקבר "נהנה מהחיים" זה עדיף בעיני ממצבה עם כיתוב של "סבל בשקט".

ותרשה לי להוסיף מילה.

אין צורך לא שלך ולא של האחרים שעזבו לחו"ל כל אחד מסיבותיו , להשחיר את הארץ הזו שהיא לא כליל השלמות אבל בטח לא כמו שאתם מציירים אותה, ובוא לא תייפו את הארצות שבהם אתם נמצאים כאילו מדובר בגן עדן. כי הם לא.

העובדה שכאשר בנצי פתח את המיזם שלו לעבור ללוס אנג'לס ישר התעניינת מה הולך ומה ניתן. לא מעיד בדיוק על ההנאה שלך בסינגפור.

וכאן לא סובלים בשקט , חיים נהנים ומנסים לשפר כדי שיהיה טוב לנו ולבאים אחרינו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

באגירה - אין לי כוח לבתע העתק הסבק ושבירת שורת, לכן בקצרה:

1. הכרטיס הביומטרי בנתב"ג אינו מהווה בעיה מבחינת טביעות אצבע מסיבה פשוטה, הוא לא מבוסס על טביעות אצבע. מדובר בזיהוי דגם כלי הדם בכפות הידיים (אאל"ט זיהוי תרמי, אבל אני לא בטוח לגבי הטכנולוגיה) עשר מהווה אימות לכרטיס המגנטי שאתה מעביר. בעצם לא יותר מקוד PIN של כרטיס אשראי. (ואין בכך לבטל את דעתך לגבי המאגר הביומטרי שהוא עניין חמור ביותר ומתחבר היטב לשורה ארוכה של הצעות חוק שהאחרונה בהן פורסמה רק לפני דקות אחדות.

2. העיכוב בביקורת הדרכונים אצל שוטרות הגבולות בנתב"ג אינו ארוך יותר מאשר בכל ביקורת דרכונים שנתקלתי בה - קריאת הקוד האופטי, הטבעת חותמת ו..זהו. לא בדיקה במחשבי המשטרה או רשות ההגירה או בית הדין הרבני. לא מבין למה אתה חשוד (אבל איני מכיר אותך :roll: ).

3. בטיסות פנים Schengen נתקלי גם במצבים שבהם לא בדקו שום תעודה. יש הפרדה בין הטרמינלים (או האגפים) המיועדים לטיסות תוך אירופיות ובהן אין שום ביקורת דרכונים, למעט זיהוי בצ'ק אין וכניסה למטוס. ההתיחסות היא כמו לכל נסיעה בתוך מדינה, כי זו האמנה בין המדינות. יש באירופה גם מדינות שאינן בודקות דרכונים ביציאה אל מחוץ לגבולות Schengen.

4. אולי אני נוסע פחות ממך, אבל נתקלתי תורים אין סופיים בביקורות ביטחון בנמלי תעופה אירופיים. רק כדוגמא, בפרנקפורט המתנתי כשעה בתור לביקורת ביטחון במעבר בין טיסות, ואח"כ הבדיקה שלי ארכה כ-10 דקות, הסיבה: היה לי ריצ'רץ' בגינס, והשער המגנטי צפצף. בניוארק היה ארוע דומה, רק שהעיכוב היה כפול. וגם בציריך, עם כל היעילות השויצרית, אפשר להמתין לא מעט לשיקוף. ההבדל בין נתב"ג לשאר שדות התעופה הוא בתפיסה - בנתב"ג (ובטיסות אלעל בחו"ל) בודקים את הנוסע, בשאר המקומות רק את הכבודה. איני יודע עד כמה זה יעיל, אבל השיטה פועלת כבר עשרות שנים.

ודבר אחרון - בקו התחתון, כאשר אני בודק כמה זמן לוקח לי להגיע מדלת המטוס עד המונית\אוטובוס\רכבת - נתב"ג לוקח בגדול כל שדה שבו עברתי ב-15 השנים האחרונות, למרות שזה השדה היחיד שבו יש לא רק דרכונים ומזוודות אלא גם "פיק אפ" של הדיוטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. אתה טוען ברצינות שאת כל זה:

בבדיקה הכבודה התגלו סימנים מחשידים נוספים: נמצא מחשב כיס מדעי "קומודור" עם חוט חיבור לחשמל; התיק עורר חשד בשל כובדו החריג. בבדיקה שערך הקב"ט לתיק נמצא חומר נפץ שהוסלק בתחתיתו, מתחת לדופן כפולה. הוא הזעיק את המשטרה והנוסעת נעצרה לחקירה.

בבדיקת חומר הנפץ בידי המשטרה המקומית נמצא במחשב ה"קומודור" נפץ שהיה נתון בעטיפת חנ"מ פלסטי מסוג "סמטקס", קשור למנגנון השהיה אלקטרוני, ואשר אמור היה להפעיל את החנ"מ העיקרי המוסלק בתוך התיק. בדיקת מנגנון ההשהיה אחרי ניתוקו מחומר הנפץ גילתה כי המטוס יועד להתפוצץ כשעתיים ורבע אחר המראתו לישראל, בגובה 39,000 רגל, בעת שאמור היה לטוס בין איטליה ליוון.

לא היו מזהים בשיקוף? :shock:

2. אתה מוזמן לקרוא לזה התבכיינות, אתה מוזמן לקרוא לזה איך שאתה רוצה אבל כשאיזה ילדה בת 20 מתחילה לנפח לי ת'מח ב 4 בבוקר, "ארזת לבד", "מישהוא נתן לך משהוא להעביר למישהוא?", "לאן אתה נוסע?", "מה מטרת הנסיעה?" וכו' אני מיד מאבד את הסבלנות ובסתר ליבי בא לי להגיד לה, "כושלאמא של כל התשאול הדבילי הזה, דחפי ת'מזוודה המזדיינת לשיקוף ותפסיקי לבלבל לי תביצים!"

אח"כ בנתב"ג ההוראה היא לבוא 3 שעות לפני ההמראה, בציריך אני מגיע 45 דקות לפני, מעניין שכלום לא מתפוצץ בציריך :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בכנות, זה אחד הדיונים היותר מיותרים, לא בגלל שזה לא דיון מעניין, פשוט כי יש בדיון הזה צד אחד שמדבר מתוך נסיון ומתוך שמירה על ראש פתוח וצד נוסף שהתקבע על עמדה מסויימת ולא מוכן לפתוח את הראש.

גם בארץ אפשר להצליח, דוגמא טובה לכך היא קרוב משפחה שלי, בחור באמצע שנות ה-30 לחייו שהודות לשירותו הצבאי נכנס לתחום מסויים בחברת הייטק (ללא לימודים), משם הוא התקדם ולאחרונה מונה לסמנכ"ל באיזושהי חברה גדולה באותו תחום עיסוק שלו (שוב, הבחור מעולם לא למד), השילוב הקבוע של רכב, פלאפון ושות' על חשבון העבודה, תלוש משכורת 5 סיפרתי ברוטו שמתחיל בסיפרה 4 ובונוסים וכו'.

מצויין!! בהחלט הצלחה אדירה במושגים כלליים והצלחה עוד יותר אדירה במושגי שוק העבודה בישראל.

ועדיין, אני מכיר פה בהונג קונג מספיק חברה בסוף שנות ה-20 לחייהם (לא מדבר עליי) שגם לא למדו מעולם ומרוויחים 5 סיפרתי בדולרים נטו פלוס בונוסים, אבל לא מקבלים רכב.

לכו תשכנעו אותם שהצדק עמכם והיה עליהם להשאר בארץ ולחלוק את אותו "עול" שאני עדיין מחכה שבר יסביר אודותיו.

אייל, אף אחד לא משחק למי יש יותר גדול אבל אם אתה מתעקש, החבר'ה הצעירים האלה בתוך כמה שנים יחזרו לארץ ותמתין להם שם דירה שהם רכשו במזומן או עם אחוז סמלי של משכנתא נוחה מאוד.

לחילופין הם יחזרו לארץ שם תיהיה להם דירה אחת שרכשו בתור השקעה ומחזירה את המשכנתא באמצעות שכירות ועוד דירה נוספת למגורים.

במקרה ביררתי לפני שבוע מה אני יכול לקבל פה בהונג קונג מבחינת משכנתא, אני יכול לקבל מיידית משכנתא ולרכוש דירה בשווי 3.5 מליון שקלים, הכסף שיתקבל משכירות דירה בשווי כזה יכסה בדיוק את המשכנתא, אולי ישארו אפילו כמה דולרים בצד.

ובארץ ?

תוך כמה זמן אתה מגיע להון עצמי לטובת רכישת דירה בשווי 3.5 מליון שקלים ? (לעובד זר בהונג קונג זה יקח פחות משנה).

אותם חבר'ה צעירים יצאו לחו"ל, עשו את ה"מכה" שלהם וחזרו לארץ, לגיטימי ואפילו מבורך.

ולכל אלה שעדיין מתעקשים על כך שאסור לצאת לחו"ל, יש לי כמה שאלות אליכם:

1.באיזו חברה אתם עובדים ?

2.האם החברה בה אתם עובדים מנהלת קשרים עסקיים עם לקוחות בחו"ל ?

אני משער שאפילו החברה בה אייל עובד מתקיימת משווקים מחוץ לישראל, אז אני לא יורק לכם בבאר, להיפך, אני זוכר לטובה את הבאר הזאת ובטוח שעוד אחזור אליה, השאלה היא למה אתם בעצמכם יורקים לבאר ממנה אתם שותים ?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא יודע איך אתה עונה למתשאלת, אני בפעמים הבודדות שטסטי לא התעכבתי אצלה ליותר מ 5 דקות וזה גם בהגזמה. לתשאול יש תפקיד מאוד חשוב בבדיקה הבטחונית, ועובדה שזה עובד (כל מערך הבטחון בתעופה שלנו עובד מעולה ועם זה לא תוכל להתווכח).

הנה לך עוד דוגמא לשב"כ WANNA BE כדבריך

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%92%D7%95%D7%A2_%D7%91%D7%A0%D7%9E%D7%9C_%D7%94%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%A4%D7%94_%D7%A9%D7%9C_%D7%9C%D7%95%D7%A1_%D7%90%D7%A0%D7%92%27%D7%9C%D7%A1

• תוכן חדש...