Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש ברשותך נתונים שמגבים את הכתוב? הנתונים שבידנו מראים בצורה חד משמעית כי האמינות של רנו מגאן בדגמים של 2008 והלאה טובה לא פחות משל ניסאן טידה או טיוטה קורולה. האם נראה לך שהיינו מעניקים על חשבוננו אחריות מלאה לשלוש שנים לרכב עם אמינות גרועה?

לא , הוא פשוט שמע מהחבר של הדוד שלו , שהמוסכניק של החבר שלו אמר לו שהרכב אינו אמין.

הייתה לי מאגאן מודל 2008 , והרכב הפגין איכות ואמינות גבוהה, לצערי לא המשכתי עם רנו כיוון שהפלואנס עם מנוע 1.6 הינה עגלה רועשת..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

3 שנים אני נוסע על רנו מגן ועוד מודל 2002, אני אוהב את האוטו ונהנה ממנו. יש לו תקלות לדעתי ברמה סבירה, לא חושב שיותר מרכבים אחרים. מעבר לנוחות הנסיעה, אני מאוד נהנה, מזה שזה רכב ששוויו בשוק כ 15 אלף שקל ביום טוב וזה אומר, שלא ממש איכפת לי מה קורה או יקרה לרכב. זה פחות מירידת ערך שנתית של רכב משפחתי ממוצע בשנותיו הראשונות. אני חושב שגם הרכב הבא שלי יהיה רנו (רק ידני), בתנאי:

מחיר הרכב הנמוך בשוק, זו הפואנטה העיקרית של הרכב, אם את זה אין, אז אין מה להתקרב לרכב. יש חלופות עדיפות. זה כניראה נובע משנים של הזנחת לקוחות פרטיים ע"י היבואן. למשל ע"י מחירי חלפים הזויים.

קרסו נותנים 3 שנים אחריות, לא מאמין להם שזה מאמון ברכב ובטח לא מטוב לב, מחוסר ברירה. זה האמצעי הנואש אולי האחרון, למנוע קריסת מחירים טוטאלית של הרכב הזה בשוק היד השניה. מה שאומר שגם לא ירצו לרכוש את הרכב כיד ראשונה.

ברור שלאחר גמר "מבצע האחריות" מחירי השוק של הרכב יצנחו באופן חד. מי כבר ירצה לשלם על הרכב הזה 50 אלף שקל בלי אחריות. מוצדק או לא - כניראה שאין עשן בלי אש, הניסיון מראה (סוברו, מזדה) ש "העדר" לאורך זמן, לא טועה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

כמה שאני מעריך את ההודעה שלך אתה אפילו לא מבין.

תשמע - הרכבים הקודמים שלי (וגם הנוכחי) הינם טויוטות - עד עכשיו - אפס תקלות מוחלט! (טפו טפו טפו) רק תחזוקה ובלאי שוטף (בלאי אפסי כמעט)

לגבי הרנו - אני קניתי אותה מתוך כוונה להחזיק אותה בין 5 ל10 שנים - אם הייתי צריך להוציא כאן מהכיס שלי 44K בשביל 5 שנים אפילו זה כלכלי אם אני אשלח את הרכב אחרי זה לגריטה וזה לא יהיה הסיפור לדעתי אבל אני גם לא חושב שאני אראה יותר מעשירייה בחלומות הוורודים שלי.

אני שלם עם זה לגמרי.

בין אם האחריות ניתנת בכדי למנוע קריסת מחירים בין אם היא ניתנת מתוך אמונה במוצר שזה יקדם להם מכירות באופן שיכסה להם על ההוצאות - לא כל כך משנה לי לא ממש איכפת לי.

יכול להיות שאני בור (לא משנה לי) יכול להיות שאני אפטי (לא איכפת לי) כך או כך התוצאה הינה זהה.

סובארו B4 2010 וכבר היה לנו פיצוץ במערכת ההגה - למזלנו, בדיוק באותו שבוע זה הוכרז כריקול, לאמר לך שהאמינות של הרכב הזה מושלמת? כבר אני לא יכול.

לאמר לך שזה רכב לא טוב וצריך לעשות לו שחור? - רכב פצצה ומדהים, אולי הטוב בקטגוריה.

יש אין ספור לתקלות והזנחה ולסיפורי חוסר אמינות - עובדה שאתה מאוד נהנה מהרכב שלך וחושב להמשיך לעוד רכב של אותו היצרן ע"י אותו היבואן.

אהבתי את הפרופורציות בתגובה שלך!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מתוך כתבה "על הליפט רנו מגאן 2002-2008 ,שפורסמה בWALLA ב7/2009

הגיר האוטומטי ברנו מגאן, ותיק. למעשה, זה אותו מכלול AL4 שקיים בסניק ומשפחת פיג'ו-סיטרואן. לנוכח ריבוי התמסורות האוטומטיות, תתקשו למצוא דגם ידני שהוא בפרוש יותר מומלץ ומהנה וקיים בעיקר בדיזל. האוטומטי הוא הסקנדליסט שבהיצע וחשוב לשים לב לדברים הקטנים בו. בדגמים הראשונים ב-2004 נוצרה תופעה שדרשה ריקול (קריאה יזומה לתיקון) בה נתגלה כי התיבה שואבת מים. כלומר אם כבר התמקדתם באחת משנתון זה, דרשו לבדוק אצל המוכר אם המכונית עברה במרכז השירות באותה קריאה, ועיינו בקפידה בקבלה הרשמית מהמוסך.

עוד ממחלות הגיר נוגעות לחיישנים כושלים וסולונאידים. לגיר האוטומטי יש נטייה לגרום להצטברות מזהמת על המכלולים מפני שנפקד ממנו אגן שמן. כמו לא מעט יצרניות, תקלה בתמסורת תוקעת את הגיר בהילוך 2 או 3, מה שנקרא – "limp home mode" המונע מתמסורת הגיר לחטוף נזקים נוספים. היו ערים לנורת אזהרה הנדלקת בלוח המחוונים וגשו למוסך לבדוק את הבעיה. אם נוצרות השהיות בהעברת ההילוכים משהו בסנכרון השתבש.

בעיות חוזרות (כרוניות) במגאן 2, צצות לעתים באזור הכוהלים (סלילי הצתה). לכל מצת כזה סליל הצתה בנפרד, מה שגורם ללא מעט מהם להישרף ולתקוע (גם במקרה זה) את הגיר במצב "בטוח" כדי לקרטע למוסך בבטחה. זאת ועוד, חיישן הצתה לעתים שובק חיים ולא מתיר התנעת המכונית ומשאבת דלק שנוטה להתחמם, מסוגלת "להתחרפן" באמצע נסיעה ופשוט לגדוע פעולת המנוע במקומו.

בעיה נוספת עליה שמענו יותר מפעם אחת, נוגעת להחלפת הנורות בחלק הקדמי. זו פעולה מתישה למדיי לנוכח חוסר הנגישות לאחורי הפנסים, מה שמחייב את הסרת הגלגלים הקדמיים ופירוק הבטנה הפנימית המסובכת להסרה. ברוב המקרים, פעולת החלפת הנורה תשלח אתכם למוסך לזמן עבודה של כחצי שעה.

עוד מרשימת התקלות הנפוצות חשוב להקדיש מקום לדברים הבאים: כניעת מנגנוני חלונות חשמליים, בעיות באיכות הגימור הפנימי (בעיקר לאחר הסרה והרכבה מחדש), תא מטען עם בעיות נעילה בדגמים המוקדמים, תקלות בטעינת מתח (אלטרנטור) עלולות להתרחש מידי פעם וחריקות בלמים מהרפידות – מצריכות את החלפתן.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

וגם זה.

http://www.icar.co.il/%D7%A8%D7%A0%D7%95/%D7%A8%D7%A0%D7%95_%D7%9E%D7%92%D7%90%D7%9F/%D7%A8%D7%A0%D7%95_%D7%9E%D7%92%D7%90%D7%9F_%D7%99%D7%93_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%94_%D7%9310/

היו לי כמה סובארו ,מזדה ,דייהטסו ו,סוזוקי.

אני אישית לא מכיר בעיות כנזכר למעלה-מעניין למה:-D

אבל לא זה היה הנושא שהעלתי בכלל-להסתיר מקונה תמים שסומך על סוכנות -תאונה?

זה מקומם ביותר!

(ושוב אני מסתמך על העובדות שסיפר הבחור )

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
מתוך כתבה "על הליפט רנו מגאן 2002-2008 ,שפורסמה בWALLA ב7/2009

הגיר האוטומטי ברנו מגאן, ותיק. למעשה, זה אותו מכלול AL4 שקיים בסניק ומשפחת פיג'ו-סיטרואן. לנוכח ריבוי התמסורות האוטומטיות, תתקשו למצוא דגם ידני שהוא בפרוש יותר מומלץ ומהנה וקיים בעיקר בדיזל. האוטומטי הוא הסקנדליסט שבהיצע וחשוב לשים לב לדברים הקטנים בו. בדגמים הראשונים ב-2004 נוצרה תופעה שדרשה ריקול (קריאה יזומה לתיקון) בה נתגלה כי התיבה שואבת מים. כלומר אם כבר התמקדתם באחת משנתון זה, דרשו לבדוק אצל המוכר אם המכונית עברה במרכז השירות באותה קריאה, ועיינו בקפידה בקבלה הרשמית מהמוסך.

עוד ממחלות הגיר נוגעות לחיישנים כושלים וסולונאידים. לגיר האוטומטי יש נטייה לגרום להצטברות מזהמת על המכלולים מפני שנפקד ממנו אגן שמן. כמו לא מעט יצרניות, תקלה בתמסורת תוקעת את הגיר בהילוך 2 או 3, מה שנקרא – "limp home mode" המונע מתמסורת הגיר לחטוף נזקים נוספים. היו ערים לנורת אזהרה הנדלקת בלוח המחוונים וגשו למוסך לבדוק את הבעיה. אם נוצרות השהיות בהעברת ההילוכים משהו בסנכרון השתבש.

בעיות חוזרות (כרוניות) במגאן 2, צצות לעתים באזור הכוהלים (סלילי הצתה). לכל מצת כזה סליל הצתה בנפרד, מה שגורם ללא מעט מהם להישרף ולתקוע (גם במקרה זה) את הגיר במצב "בטוח" כדי לקרטע למוסך בבטחה. זאת ועוד, חיישן הצתה לעתים שובק חיים ולא מתיר התנעת המכונית ומשאבת דלק שנוטה להתחמם, מסוגלת "להתחרפן" באמצע נסיעה ופשוט לגדוע פעולת המנוע במקומו.

בעיה נוספת עליה שמענו יותר מפעם אחת, נוגעת להחלפת הנורות בחלק הקדמי. זו פעולה מתישה למדיי לנוכח חוסר הנגישות לאחורי הפנסים, מה שמחייב את הסרת הגלגלים הקדמיים ופירוק הבטנה הפנימית המסובכת להסרה. ברוב המקרים, פעולת החלפת הנורה תשלח אתכם למוסך לזמן עבודה של כחצי שעה.

עוד מרשימת התקלות הנפוצות חשוב להקדיש מקום לדברים הבאים: כניעת מנגנוני חלונות חשמליים, בעיות באיכות הגימור הפנימי (בעיקר לאחר הסרה והרכבה מחדש), תא מטען עם בעיות נעילה בדגמים המוקדמים, תקלות בטעינת מתח (אלטרנטור) עלולות להתרחש מידי פעם וחריקות בלמים מהרפידות – מצריכות את החלפתן.

אלו הן באמת התקלות האופייניות שמדובר עליהן אבל זה לא קורה כל שני וחמישי בכל רכב ורכב -

לגבי החלפת הנורה - התיאור מוגזם ולא נכון - ממש לא צריך לפרק את הגלגל או את בית הגלגל -> הגזמה והקצנה מטורפת, שוב עוד דוגמא להסחפות מטורפת.

לגבי הגיר וסלילי ההצתה - אלו הן התקלות היחידות לדעתי שבגללן אתה צריך לשים כסף בצד או לקחת בחשבון מראש שהמחירון ששילמת על הרכב עלול לצרוך בתוכו תיקון שכזה מתישהו. בהתחשב במכיר הרכב מלחתכילה - אם תחזיק אותו חמש שנים ותהיה לך תקלה כזו - זה לא נורא בסופו של דבר.

הדגם שמדובר במצבע של קרסו הוא הביזנס - איזה חלונות חשמליים בדיוק? :-D -> יש לך רק שניים כאלה, תבדוק את תנועת החלונות לפני שאתה רוכש את הרכב, רוב הסיכויים שאם זה לא קרה בשלוש ומשהו שנים שהוא כבר על הכביש זה גם לא יקרה אח"כ - בדרך כלל תקלות של חלונות חשמליים הם מתרחשים מהר מאוד לאחר ירידת הרכב לכביש.

בלמים - לא יודע, נתנו לי צלחות ורפידות חדשות במסגרת העסקה - אני מקווה שאני לא אדווח לכם על החלפת בלמים מוקדמת מידי - הרכב בולם אפרופו חלק ויפה.

אלטרנטור - נעקוב אחרי זה (אני מנהל שרשיר אחר שבעצם הפך כבר לבלוג על העסקה ואני מעדכן אותו בכל פעם שיש לי משהו חדש לאמר).

אני משתדל לפחות לתת שקיפות מלאה לנסיון האישי שלי - אבל כרגע זה עוד מוקדם מידי, אם זאת עד שהרכב יהיה אצלי 3 שנים שזו תקופת האחריות - לא יודע למי כבר יהיה איכפת מאמינות של רכב בן 7 שעולה במקרה הכי טוב 20K :-D

אתה מבין את הפואנטה? שילמתי על הרכב פחות מ45 אלף כולל יישור קו ואבזור, אחזיק אותו בא נאמר 6-7 שנים ואוציא בתקווה שבהגזמה ממש מטורפת עוד 10 על תקלות מעבר לטיפולים ותחזוקה - זה עדיין זול מאוד לרכב שנקנה בגיל 3 שנים וכמה חודשים.

ולגבי מה שקרה לבחור עם הסוכנות והבדיקה - אכן, אם זה היה קורה לי אני הייתי מבטל את העסקה ויוצא מהסניף ולא חוזר -> זה באמת קו אדום שאסור לחצות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה לכולם על העזרה

האמת היא שיש לי התלבטות גדולה :

מצד אחד מגאן 2008 - 96000 ק"מ (מקרסו - הציעו לי רכב אחר עם אותם תנאים ) או טויוטה runx 2006 מפרטי יד שנייה 120000 ק"מ עם מכה קטנה בטמבון ושפשופים (לא משהו רציני ) .

הסכום הוא 50K לעומת 51K ברנו - שאיתה אני מקבל אחריות , ביטוח ועוד צ'ופרים , והרכב יוצא לאחר תיקון של כל הליקויים .

בגדול אני מסכים שאחרי מה שעשו לי אין לי למה לחזור לשם , אבל אני חייב לציין שהם באמת חזרו אליי והשתדלו והבטיחו לי שהרכב שאקבל לא כמו קודמו .

חשוב לי לציין שהרכב מיועד בעיקר לאישתי והנסיעות שלה הן 5 פעמים בשבוע על כביש החוף (משהו כמו 60 ק"מ בכללי ) ובסופי שבוע בעיקר צפונה.

ככה שהצריכה גם משחקת פה תפקיד -

בחשבון גם שעשיתי בעוד שלוש שנים ההפרש המכירה יהיה 10-15K ככה שזה די מתקזז לי עם הקנייה .

פורסם

אני אשתדל לענות לך בצורה הכי טובה שאני יכול - גם בגלל שאני מכיר את הטויוטה היטב והייתי בעלים של קורולה מקבילה.

הקורולה מ-ד-ה-י-מ-ה!

היא חסכונית יחסית - נסיעות משולבות 1:12 ממוצע

היא כן נוחה - לא כמו המגאן אבל עדיין, רכב נוח יותר מסביר.

היא שקטה.

סופר דופר אמינה - אבל גם אם זו קורולה תוודא היטב שיש לרכב הזה היסטוריית טיפולים מלאה ושלא טיפלו בו בשמנים רגילים אלא בשמן שטויוטה משתמשים שהוא 5W30 עד כמה שזכור לי - אני תמיד קניתי קצת שמן ישירות מהמוסך המורשה אבל רק ה96 היתה אוכלת קצת שמן, האחרות - כלום :shock:

טיפול כל 15K

מדובר ברכב זריז מאוד לקטגוריה וחזק, מרווח.

דברים שלא אהבתי בקורולה - גלגל ההגה לא עולה מספיק גבוה והמפתח נמצא ישירות מול פיקת הברך כשהוא בתוך הסוויץ' - פחות בטיחותית מהמגאן אבל עדיין יש לך 4 כריות אוויר וABS.

מעבר לכך רכב פנטסטי - אם לא איכפת לך לרדת בשנתון זה יהיה דיל טוב אם הרכב שמור.

-------- לגבי הרנו ----------------

עד עכשיו אנחנו מאוד מרוצים - האשה בכלל מבסוטה - כל מה שהיא רצתה זה רכב נוח עד כמה שרק אפשר להשיג, מרווח עם מקום לעגלה בתא מטען (יש לדעתי מקום ל4 עגלות במגאן), צריכת דלק טובה וישיבה גבוהה וב-ט-י-ח-ו-ת-י

היא קיבלה אחד לאחד את מה שהיא ביקשה.

הרנו בנסיעות משולבות לדעתי תהיה עוד יותר חסכונית מהקורולה - ברגע שאתה מתייצב איתה בנסיעה פתוחה על 90 קמ"ש מחשב הדרך מראה על צריכה שנראית כמו 1:18 וזה יציב - בהאצות היא אוכלת כמעט 1:5 בחלק מהמקרים אבל זה לפרק זמן מאוד קצר - אם הנסיעות של האשה פתוחות בלי פקקים - המגאן תחזיר לכם הרבה אהבה. בממוצע - משובלות 1:12 בתוך העיר 1:9 עד 1:10.

------------------------------------------

מה אני הייתי ממליץ לך?

תראה - אני עשיתי את השיקולים שלי לקנות את המגאן בגלל שרציתי לקנות רכב לתקופת אחזקה ארוכה של 5 עד 10 שנים.

אז מה זה אומר - רצוי שהשנתון יהיה גבוה ככל הניתן.

הלבטים שלי בגלל מה שרשמתי היו בין קיה ריו\יונדאי אקסנט\דיהצו סירון\יונדאי גטס - כולן משנתון 2008

לבין המגאן.

בסוף למה הלכתי על המגאן? - כי היא הכי התאימה למה שהאשה בקשה + יש לי שלוש שנות אחריות והתחייבות לטרייד אין חוזר מקרסו

אז בואו נאמר שהרכב יהיה פלופ (נפילה) בסופו של דבר ולא נהיה מרוצים ממנו במהלך שלושת השנים הראשונות - יש אפשרות לטרייד אין ותמיד אפשר לעבור ובזול לאחד מהאקסמפלרים האמינים שציינתי מעלה. ואם אני כן אחזיק את הרכב לתקופה ארוכה אני די בטוח שלפחות פעם אחת אאלץ להחליף לו סלילי הצטה וגיר - התכוננתי מראש.

---- אבל!

אתה רוצה לקנות את הרכב לשלוש שנים לפי מה שאני מבין.

לך על הקורולה במקרה הזה - ישאר לך משהו בכיס בתום התקופה וגם יהיה לך מה למכור.

לי - כשאמכור את המגאן - זה יהיה או טרייד אין עם קרסו או גריטה כנראה -> אני לא רואה אופציה אחרת להפטר ממנה - בכל מקרה גם אם זה יהיה טרייד אין במסגרת אחרת, הרכב יהיה חסר ערך כמעט לחלוטין.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני רוצה להוסיף ולאמר:

יש יתרונות למגאן כמו נוחות בטיחות ושיפור באמינות מדגמי 2007 ומעלה.

יש לעיתים (רחוקות יש לאמר)גם בעיות במכוניות היפניות למרות שבכל המכוניות שנסעתי בהם מעל 26 שנה,

אף מכונית לא אכזבה אותי.(נסעתי על לאנטיס 1800 150K ק"מ והחלפתי 2 אלטרנטורים!!)

מה שבאתי להגיד וישר התנפלו עליי-גם אם זו היתה סוכנות טויוטה או מזדה הייתי מביע את כעסי.

אדם שניגש לסוכנות מצפה למצוא קצת הגינות שקיפות ואחריות.

מקרה כזה אינו מעיד על כך וחבל מאוד!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
הנתונים שבידנו מראים בצורה חד משמעית כי האמינות של רנו מגאן בדגמים של 2008 והלאה טובה לא פחות משל ניסאן טידה או טיוטה קורולה. האם נראה לך שהיינו מעניקים על חשבוננו אחריות מלאה לשלוש שנים לרכב עם אמינות גרועה?

הטיעון הזה שלך הוא פשוט הונאה. ( ללא קשר האם הרנו מגאן אמינה או לא)

10000 ש"ח - הערכה לעלות התקלות הצפויות בממוצע לרכב במשך שנות האחריות (למשל)

40000 ש"ח - המחיר האמיתי שבו קראסו מוכנים למכור מגאן 2008 (למשל)

50000 ש"ח המחיר בו קראסו מוכרת את הרכב לקרבן.

באנגליה , חברת http://www.warrantydirect.com נותנת אחריות לרכבים של יצרנים שונים ויודעת לקבוע מה העלות, בדיוק בשיטה זו.

גם בארץ, ניתן לקנות מצבר זהה עם 12 חודשי אחריות או עם 20 חודשי אחריות. ההבדל היחיד הוא עלות המצבר.

תתביש לך להעלות טענה דמגוגית כזו

יהודה

פורסם

שלום יהודה,

אשמח אם תוכל לשמור על דיון תרבותי מבלי להיגרר לפסים אישיים או לצאת בהצהרות שכאלו. בסך הכל כולנו כאן בשביל לחלוק מידע זה עם זה.

אף פעם לא סיפרנו שאצלנו תמצא רנו מגאן במחיר הזול ביותר. נהפוך הוא, עוד כשפורסם מבצע ה"הכל כלול" לראשונה, הבהיר מנכ"ל החברה כי המטרה היא דווקא להעלות את הערך של המגאן בשוק המשומשות. יכול להיות שתמצא בשוק הליסינג חברות אחרות שנותנות את אותו הרכב בפחות כסף, אבל כדאי שתסתכל על החבילה הכוללת. רק אצלנו תקבל גם את האחריות הארוכה ביותר, גם ביטוח במתנה, גם הנחה בטיפולים, גם התחייבות לטרייד אין עתידי וגם מתנות שמשתנות אחת לכמה חודשים (טלוויזיות, תלושי דלק וכו').

דמגוגיה? אני לא חושב. גם לפי התחשיב שעשית (שאינו בהכרח מציאותי), המחיר שמשלם הלקוח דרכנו או דרך חברה אחרת זהה. אז היכן ההונאה?

השוק פתוח, כל הנתונים זמינים ללקוח שמגיע אלינו, גם המחיר שלנו (עם כל התנאים הנלווים) וגם המחיר של המתחרים. העובדה שמאות לקוחות מרוצים כבר קנו מגאן במסגרת המבצע שלנו, מראה על כך שלא מדובר ב"הונאה" כלשונך.

פורסם

סלח לי, אבל אתה עונה לא לענין, ומשיב לי אך לטענות לא שלי.

ההונאה שאתה מנסה היא:

הנתונים שבידנו מראים בצורה חד משמעית כי האמינות של רנו מגאן בדגמים של 2008 והלאה טובה לא פחות משל ניסאן טידה או טיוטה קורולה. האם נראה לך שהיינו מעניקים על חשבוננו אחריות מלאה לשלוש שנים לרכב עם אמינות גרועה?

הסברתי בדיוק מדוע זו הונאה. כל חברה מסחרית שהיתה נותנת אחריות לרכב (חדש או משומש) היתה עורכת תחשיב כזה, ולא חשוב מי יצרן הרכב.

"קרסו" ערכה תחשיב כזה (הבאתי מספרים לדוגמא קודם) ולכן החליטה למכור את המגאן 2008 במחיר כזה. בודאי שאין זה מעיד מאומה על אמינות הרכב ( ובכונה אין פה התיחסות אם הרכב אמנם אמין או לא).

יש הבדל בין איש מכירות ש"עובד" בע"פ על קרבן באולם המכירות ומעלה טענה כזו (לצערי זה מקובל בארץ) ובין העלאה של הטענה הדמגוגית הזו בכתב .

כנראה שאתה איש מכירות משופשף , כי אתה משיב לא לענין אלא מסביב.

המחיר שמשלם הלקוח דרכנו או דרך חברה אחרת זהה. אז היכן ההונאה?

מבט קצר בלוח יד 2 מראה למשל מגאן 2008, פרטית, יד 1, רכב שמור ללא תאונות, ספר טיפולים, מקרית מוצקין ב 42000 ש"ח. ויש עוד הרבה מודעות המחיר כזה או פחות. כלומר המחיר המוזכר פה בפורום של 51000 ש"ח הוא מופרז לכל הדעות לרכב ללא אחריות, ואולי הוא מוצדק בגלל האחריות 3 שנים.

כך אנו חוזרים להגיון העסקי שאחריות 3 שנים שווה הרבה כסף ו"קרסו" כמובן מתמחר את הרכב בהתחשב בעלות הזו.

האם אתה מוכן להשיב לענין או ששוב תסתובב מסביב לענין?

יהודה

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הטיעון הזה שלך הוא פשוט הונאה. ( ללא קשר האם הרנו מגאן אמינה או לא)

10000 ש"ח - הערכה לעלות התקלות הצפויות בממוצע לרכב במשך שנות האחריות (למשל)

40000 ש"ח - המחיר האמיתי שבו קראסו מוכנים למכור מגאן 2008 (למשל)

50000 ש"ח המחיר בו קראסו מוכרת את הרכב לקרבן.

הנה "קרסו" בעצמם מוכיחים שנציג "קרסו" בפורום הטעה.

"מנתוני אוטו סנטר עולה כי רנו מגאן (מודל 2008 בילתה את הזמן הרב ביותר במגרשי החברה - 58 יום בממוצע. כך גם עלה מנתוני חברת אלבר - 65 ימי המתנה בממוצע. "הבעיה של המגאן היא בעיה תדמיתית", מסביר אבינועם בר, מנהל הטרייד-אין של קרסו, יבואנית רנו. "מצאנו את נקודת התורפה, ואני פותר אותה בזכות שלוש שנות אחריות שאני מעניק. זה מאפשר מכירה של המון מכוניות מדגם רנו מגאן בחודש, במחיר גבוה משל חברות אחרות. אלבר, למשל, מוכרת ב-37 אלף שקל, ואנחנו מוכרים ב-50 אלף".

מענין אם הנציג בפורום הוא גם מי שמצוטט בעתון. אם כך, הנציג שוכח שהוא סותר את עצמו.

מתברר שהעלויות לדוגמא בהם נקבתי, עוד היו רחמניות כלפי הפראיירים שקונים את הרכב במחיר כל כך מופרז. (ללא קשר האם הרכב אמין או לא). הערכתי כי במחיר של 50 אלף שהפראייר משלם, גלומה תוספת מחיר של 10 אלפי ש"ח עבור האחריות, בעוד שלפי "קרסו" שבציטוט, תוספת המחיר עבור האחריות גדולה יותר, והיא 13 אלף ש"ח. ( 50 פחות 37 ).

נציג "קרסו" בפורום הטעה, ומתברר שלא חסר קרבנות שקונים את הרכב במחיר מופקע לעומת המחיר בו ניתן לקנות רכב זהה.

יהודה

פורסם

מתברר שהעלויות לדוגמא בהם נקבתי, עוד היו רחמניות כלפי הפראיירים שקונים את הרכב במחיר כל כך מופרז. (ללא קשר האם הרכב אמין או לא). הערכתי כי במחיר של 50 אלף שהפראייר משלם, גלומה תוספת מחיר של 10 אלפי ש"ח עבור האחריות, בעוד שלפי "קרסו" שבציטוט, תוספת המחיר עבור האחריות גדולה יותר, והיא 13 אלף ש"ח. ( 50 פחות 37 ).

נציג "קרסו" בפורום הטעה, ומתברר שלא חסר קרבנות שקונים את הרכב במחיר מופקע לעומת המחיר בו ניתן לקנות רכב זהה.

יהודה

יהודה, צריך להיות הוגן.

אתה לא לוקח בחשבון הטבות נוספות שתקבל אצל קרסו ונחסכות מאלבר ודומותיה. בין היתר;

1- יישור קו מכאני וקוסמטי (כולל טיימינג במידת הצורך)

2- ביטוח חובה לשנה (1,500 ש"ח)

3- שוברים בשווי 1,200 ש"ח, לטיפולים במוסך המורשה

4- חיישני רוורס, מגבים חדשים, מצבר חדש, צמיגים חדשים, משענת בין המושבים וכו'

5- התחייבות לטרייד-אין עתידי

שלא תבין לא נכון - אני לא חושב שהדיל של קרסו זול במיוחד, אבל בהחלט הייתי מעדיף להוסיף 10K ש"ח ולקבל 3 שנות אחריות + הרשימה שמניתי לעיל.

רכשתי 2 מגאן-ים מקרסו במהלך חודש דצמבר. הראשונה עלתה 49K והשניה 47K. שתיהן נמסרו כשהן במצב מכאני וקוסמטי יוצא מן הכלל!

• תוכן חדש...