Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנס על אור אדום בזמן שעברתי בכתום, מה ניתן לעשות?

שימו לב! השרשור הזה בן 4768 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכם.

היום בשעות הערב נסעתי ברחוב לה-גרדיה כאשר התחלף האור לכתום והחלטתי במקום לבלום להמשיך את הנסיעה , הבחירה הייתה לא טובה כיוון שהרמזור התחלף די מהר לאדום, בזמן שאני נכנסתי לצומת הרמזור היה כתום וכשהייתי בתוך הצומת הרמזור התחלף לאדום. לאחר חציית הצומת אני שמעתי צ'קלקה ומהלחץ נכנסתי בטעות לעוד צומת באור כתום תוך כדי שאני רוצה לעצור בצד ימין של הכביש לפי קריאת המשטרה.

כמובן שהשוטר טען שעברתי באור אדום ונתן לי דו"ח של 1000 ש"ח ו10 נקודות , ובנוסף כתב שבצומת השנייה עברתי באור כתום.

אני רוצה לציין כמה דברים חשובים:

כל מי שמכיר אותי ונוסע איתי מכיר אותי כנהג זהיר שאינו מתפרע על הכביש, החצייה באור כתום נעשתה בשוגג עקב החלטה שגויה ולא כדי "לגנוב" את הרמזור ואפילו לא האצתי, במקרה והייתי חוצה באור אדום או עובר כל עבירה אחרת הייתי שמח לקבל עונש בהתאם אבל במקרה הזה אני מרגיש חלק מהמערכת של סחיטת הכספים של המדינה שעושה על חשבון הנהגים.(ראו בחור עם מצלמה ברכב שקיבל דו"ח לתמרור עצור כשבמצלמה רואים שכן עצר)

אני בן 21 עם 3 שנים רשיון ולמעט בדיקת רשיונות זה הפעם הראשונה שעוצר אותי שוטר.

נסעתי עם דודה שלי ואחותי שראו שעברתי באור כתום ואישורי לי שהם ראו את מה שראיתי (ואם הייתי נוסע באור אדום הם היו מעודדות את השוטר לתת לי דו"ח).

מה ניתן לעשות ? אני מעוניין להגיש ערעור אבל מפחד שזה יהיה לחינם כי כרגע זה המילה שלי נגד המילה של השוטר.

*נקודה קטנה נוספת, עד היום מאוד לא הערכתי את המשטרה ואת הכוח אדם הלא איכותי שנמצא שם, במקרה הזה זה פשוט היה מגוחח, השוטר הזמין עוד נידת וכשהגיעה ביקש מהם ללכת לצומת הקודמת לבדוק מה השם של הרחוב, כך היו שתי נידות ו4 שוטרים כ40 דקות על דו"ח תנועה אחד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

האם נרשם בדו"ח שם השוטר השני בתור עד?

יש אפשרות לסרוק את הדו"ח לכאן.

לך יש שני עדים אבל הם לא טובים במיוחד כיוון שהם בני משפחה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא , לא כתוב את הפרטים \ השם של השוטרת שהייתה בנוסף. למרות שביקשתי לקבל את הפרטים של שניהם הוא אמר שגם הפרטים שלה יהיו רשומים בדו"ח.

אין לי מה לסרוק כי באור רגיל אני בקושי מצליח לקרוא מה כתוב , אני אנסה מחר כבר לפענח ואכתוב בידיוק מה הוא כתב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

...

*נקודה קטנה נוספת, עד היום מאוד לא הערכתי את המשטרה ואת הכוח אדם הלא איכותי שנמצא שם, במקרה הזה זה פשוט היה מגוחח, השוטר הזמין עוד נידת וכשהגיעה ביקש מהם ללכת לצומת הקודמת לבדוק מה השם של הרחוב, כך היו שתי נידות ו4 שוטרים כ40 דקות על דו"ח תנועה אחד.

מתחיל להימאס מכל מיני בכיינים שלא מסוגלים לקחת אחריות על מעשיהם.

כביש זה לא מגרש משחקים, החלטה שגויה בכביש עלולה לגרום למוות. לצומת מגיעים עם הרגל על דוושת הבלם ולא על דוושת ההאצה. לו היית נוהג כך, ברגע שהרמזור היה מתחלף לכתום היית בולם ולא ממשיך בנסיעה, המשכת לתוך הצומת, נהגת כמו רוב נהגי ישראל. נסעה אחריך ניידת, תשלם! עברת רמזור נוסף בגלל שהתבלבלת, תשלם כפול! לו היית נהג זהיר כמו שאתה מעיד על עצמך לא היית נקלע למצב הזה. אולי אתה נהג זהיר בדרך כלל, אז בדרך כלל לא תעשה עבירות. תעית, שגית, התבלבלת, נתפסת, תשלם ותפיק לקחים לפעמים הבאות. לא המשטרה אשמה, לא המדינה אשמה ולא הכביש אשם. אתה אשם וככל שתפנים את זה יותר מהר הכביש יהיה מקום יותר בטוח.

ארז רונן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יש משהו שאני שונא זה עבריני כביש, הלוואי והייתי עובר את הצומת באור אדום כי אז הייתי שלם עם הקנס ורואה את זה כלקח לעתיד.

הבעיה שאני לא עבריין ולא עברתי על החוק , עשיתי טעות שאני בטוח שכמה מכם גם טועים לפעמים בין עצירה חזקה לפני הרמזור או כניסה לצומת באור ירוק מהבהב או כתום במקרה שלי. אני לא חושב שזאת פעולה עבריינית ולא מצביע על מישהו בעל דפוס עבריינית. מעולם לא "גנבתי רמזור" ואיני עובר את המירות המותרת אף פעם , עד כמה לא הגיוני שזה נשמע לך .

חבל שאתה פונה אלי במילים כאלו לבן אדם שאתה לא מכיר ונקלע למצב כזה לא נעים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יש משהו שאני שונא זה עבריני כביש, הלוואי והייתי עובר את הצומת באור אדום כי אז הייתי שלם עם הקנס ורואה את זה כלקח לעתיד.

הבעיה שאני לא עבריין ולא עברתי על החוק , עשיתי טעות שאני בטוח שכמה מכם גם טועים לפעמים בין עצירה חזקה לפני הרמזור או כניסה לצומת באור ירוק מהבהב או כתום במקרה שלי. אני לא חושב שזאת פעולה עבריינית ולא מצביע על מישהו בעל דפוס עבריינית. מעולם לא "גנבתי רמזור" ואיני עובר את המירות המותרת אף פעם , עד כמה לא הגיוני שזה נשמע לך .

חבל שאתה פונה אלי במילים כאלו לבן אדם שאתה לא מכיר ונקלע למצב כזה לא נעים.

תראה, במקרה שלך זה פשוט כמו שזה נשמע. נכנסת לצומת באור כתום, זו עבירת תנועה. עברת צומת נוספת באור כתום, יש דפוס עברייני בנהיגה שלך. מה שאתה חושב או לא חושב זה לא רלוונטי. במקרה שציינת גנבת שני רמזורים, בטעות. אני מעדיף נהגים שעוברים רמזור אדום במודע מאשר בטעות. רוב התאונות בצמתים נגרמות בעקבות טעויות ולא בעקבות עבריינות סדרתית.

אף אחד מאיתנו לא מלאך (למרות שחלקינו שואפים להיות), במיוחד לא אני. אבל אני עומד אחרי המעשים שלי. כשאני נתפס, אני משלם ולא תשמע אותי מתבכיין.

אין לי דרך להכיר אותך מלבד דרך ההודעות שלך. המילים שפניתי אליך הן לא מעליבות, אלא אם אתה בוחר להיעלב. לדעתי אתה יכול להפיק מההודעה שלי יותר תועלת אם תקרא אותה שוב, תפנים ותנהג לפיה, אבל אתה לא חייב.

ארז רונן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה, במקרה שלך זה פשוט כמו שזה נשמע. נכנסת לצומת באור כתום, זו עבירת תנועה. עברת צומת נוספת באור כתום, יש דפוס עברייני בנהיגה שלך. מה שאתה חושב או לא חושב זה לא רלוונטי. במקרה שציינת גנבת שני רמזורים, בטעות. אני מעדיף נהגים שעוברים רמזור אדום במודע מאשר בטעות. רוב התאונות בצמתים נגרמות בעקבות טעויות ולא בעקבות עבריינות סדרתית.

אף אחד מאיתנו לא מלאך (למרות שחלקינו שואפים להיות), במיוחד לא אני. אבל אני עומד אחרי המעשים שלי. כשאני נתפס, אני משלם ולא תשמע אותי מתבכיין.

אין לי דרך להכיר אותך מלבד דרך ההודעות שלך. המילים שפניתי אליך הן לא מעליבות, אלא אם אתה בוחר להיעלב. לדעתי אתה יכול להפיק מההודעה שלי יותר תועלת אם תקרא אותה שוב, תפנים ותנהג לפיה, אבל אתה לא חייב.

טעות גדולה בדברך,אני לא קשור לעניין העבירה שלו ואני אומר לך שאתה טועה,יש עניין בטעות מסוימת בהתנהגות הבחור אבל בדבריו נשמעת חרטה מלאה ובטח אי כוונה,בתור שוטר ששומע דברים כאלה היה מספיק לתת אזהרה ולשפוט בעתיד לגבי טעות נוספת שתבוא

אבל רואים שהמקרה רובו פאניקה והיא זאת שיצרה את מהלך האירועים.

הבחור לא ראוי לקבלת דוח למרות הסיכון שבמקרה בגלל שרואים את כוונותיו והתנהגות הבחור רק מלשמוע דבריו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טעות גדולה בדברך,אני לא קשור לעניין העבירה שלו ואני אומר לך שאתה טועה,יש עניין בטעות מסוימת בהתנהגות הבחור אבל בדבריו נשמעת חרטה מלאה ובטח אי כוונה,בתור שוטר ששומע דברים כאלה היה מספיק לתת אזהרה ולשפוט בעתיד לגבי טעות נוספת שתבוא

אבל רואים שהמקרה רובו פאניקה והיא זאת שיצרה את מהלך האירועים.

הבחור לא ראוי לקבלת דוח למרות הסיכון שבמקרה בגלל שרואים את כוונותיו והתנהגות הבחור רק מלשמוע דבריו.

אם אתה אומר שטעיתי, מודה ועוזב ירוחם.

סתם, לא באמת.

השוטר עשה בדיוק מה שאתה מציע, (אני יודע, דיברתי איתו..), ברמזור הראשון שהבחור עבר השוטר התכוון לעצור אותו ולתת לו אזהרה, השוטר הניח שהוא טעה/לא היה מרוכז/שתי "נהגות כיסא אחורי" איתו ברכב/ מלא חרטה וכד' אבל כשעבר גם את הרמזור השני באור כתום השוטר שינה את דעתו ובגלל הטעות השנייה והחליט שמדובר בעבריין תנועה מועד.

בתי הקברות מלאים באנשים ששוכבים שם רק בגלל טעויות ופאניקה של אנשים אחרים ובתי הכלא מלאים באנשים חפים מכל פשע ובעלי כוונות טובות.

אני לא טוען שהבחור שלנו עבריין מועד סדרתי, הזכרתי זאת רק כדי להדגיש נקודה. כולנו טועים, אבל כשאתה מפספס ירידה במחלף מסויים, אתה לא יכול לחזור רוורס. זה אסור על פי חוק ולא משנה כמה קילומטר אתה צריך להמשיך עד למחלף הבא. על טעויות משלמים למרות שחלקן נעשות ללא כוונת זדון. ההבדל בין "ילד" ל"גבר" (ולא מדובר על גיל כרונולוגי) זה לקיחת האחריות.

ארז רונן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מי שכותב "מגוחח" שייבדוק את איכותו שלו עצמו. אף מועמד למשטרה לא היה עובר לשלב הראיון המקדים,לפני מיון,אם היה כותב "מגוחח" במבחן העברית.

ואני בטוח שאם היה למישהו להראות כאן דו"ח עם טעויות כתיב של שוטר, אפילו חלק קטן יחסית לכמות המדהימה של הפגנות העילגות של הכותבים כאן, היה שמח להציג לכולם ביללות שמחה לאיד.

אז מי המגוחך באמת ? את מקומנו בתחתית דירוג האו"ם של תלמידים בעולם הרווחנו ביושר. אתה אחת הדוגמאות. אירני שכותב קווקזית כשפה שלישית היה מתבייש ב"מגוחח" , שלא לדבר על סתימת פיו מביקורת על אחרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום בשעות הערב נסעתי ברחוב לה-גרדיה כאשר התחלף האור לכתום והחלטתי במקום לבלום להמשיך את הנסיעה , הבחירה הייתה לא טובה כיוון שהרמזור התחלף די מהר לאדום, בזמן שאני נכנסתי לצומת הרמזור היה כתום וכשהייתי בתוך הצומת הרמזור התחלף לאדום. מה ניתן לעשות ? אני מעוניין להגיש ערעור אבל מפחד שזה יהיה לחינם כי כרגע זה המילה שלי נגד המילה של השוטר.

במגמה לאפשר לנהג אמדן זמן-מרחק נכון, נקבעו זמנים אחידים וקבועים למשכי האותות:

למופע המסתיים באות צהוב - אמור להימשך תמיד 3 שניות.

*ממש לא מזמן נתקלתי ברמזור, כאשר אור ירוק היבהב לא בקצב של 1:1 (קצב אחיד וקבוע בכל הרמזורים הוא

3 הבהובים - 3 שניות) ולאחר 2 הבהובים התחלף לכתום ולאחר כשנייה לאדום.

כעיקרון מבחינת החוק כתום=אדום. יש שוטרים/מתנדבים שמוותרים לנהגים במצבים כאלו ויש כאלה שלא.

בכל מקרה תבדוק את זמן המופע מכתום לאדום באותו צומת.

ניתן לנסות ולכתוב בערעור כי לא היה באפשרותך לעצור, מבלי להיכנס לצומת , כאשר האור התחלף לכתום.

erez 59, מה יהיה שיקולך - כאשר אתה נוסע בעיר, לדוגמא במהירות 50 קמ"ש ובהתקרב לצומת במרחק 10 מטר,

האור בכיוון נסיעתך מתחלף לכתום ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבל שעדיין לא העתיקו את הרמזור עם מונה השניות שכבר יש בהרבה מקומות. אתה יודע כמה זמן עוד יש לך לעצור/להתחיל לנסוע.את הצהוב לא צריך ואז גם נוסעים יותר לאט כדי לראות את הספרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צהוב דינו כאדום נכון ולא נכון

אור צהוב :

עצור כאמור ב - .701 (רמזור אדום )

אם אינך יכול לעצור לפני הצומת בבטחה או שנכנסת אליו , השלם את מעבר הצומת ופנהו מיד כאמור ב 703- . או 704 (רמזור ירוק )

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

erez 59, מה יהיה שיקולך - כאשר אתה נוסע בעיר, לדוגמא במהירות 50 קמ"ש ובהתקרב לצומת במרחק 10 מטר,

האור בכיוון נסיעתך מתחלף לכתום ?

אין חוקיות, יש אלף ואחד גורמים משתנים שיגרמו לי להחליט באותו רגע איך לנהוג. יכול להיות שאחליט לעבור את הצומת. יש לי "מום" כזה שאומר שעדיף לתת לתנועה לזרום, מצד שני יש אותה סבירות שאחליט לעצור. נהג מתאים עצמו בכל רגע נתון למצב בכביש ולוקח אחריות על החלטותיו.

ארז רונן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מי שכותב "מגוחח" שייבדוק את איכותו שלו עצמו. אף מועמד למשטרה לא היה עובר לשלב הראיון המקדים,לפני מיון,אם היה כותב "מגוחח" במבחן העברית.

ואני בטוח שאם היה למישהו להראות כאן דו"ח עם טעויות כתיב של שוטר, אפילו חלק קטן יחסית לכמות המדהימה של הפגנות העילגות של הכותבים כאן, היה שמח להציג לכולם ביללות שמחה לאיד.

אז מי המגוחך באמת ? את מקומנו בתחתית דירוג האו"ם של תלמידים בעולם הרווחנו ביושר. אתה אחת הדוגמאות. אירני שכותב קווקזית כשפה שלישית היה מתבייש ב"מגוחח" , שלא לדבר על סתימת פיו מביקורת על אחרים.

haimy היקר אני אענה לך בכמה דוגמאות מהניסיון שלי עם המשטרה כדי שתבין למה יש לי את הרושם הזה .

כשהתקשרתי לדווח על מכירת אופניים גנובות באמצע רחוב באזור תחנה מרכזית, השוטר ענה לי ב"נו אז מה אתה רוצה שהמשטרה תעשה" .

כשהגעתי לבקש רישום פלילי לעבודה עם ילדים אני רואה שוטר ערס מתחיל לשיר שירים בקולי קולות וכשאני שואל לאן אני צריך לפנות עם הבקשה הוא מתחיל להסתלבט עלי ושואל שאלות מטומטמות.

כשהייתי צריך להגיש תלונה במשטרה על כך שנשדדתי בעבודה שלי ישבה מולי חוקרת עם אבועגלה בשיער ובאמצע החקירה נכנס שוטר נוסף שאיתו התחילה להריץ דחקות וסיפורים .

כשהיה לי שכן ששם מוזיקה בקולי קולות חייגתי למשטרה 5 פעמים שבהם לא ענו לי עד שהתייאשתי .

אין לי שום דבר נגד השוטרים הספציפים שכתבו את הדו"ח יש לי בעיה עם התנהלות המשטרה שמרגישה לי שמטרתה היא סחיטת כספים מהנהגים ולא באמת מתמקדת באכיפה של הפושעים האמיתיים. אם תשאל אותי השינוי קודם כל צריך להגיע מרמה יותר גבוהה של כוח אדם על ידי העלאת המשכורות המגוחכות של 5K ש"ח לחודש והעלאת הדרישות קבלה מ12 שנות לימוד לבגרות מלאה.

haimy יפה שנטפלת לשגיאת כתיב אחת ועליה חגגת . כדי שתבין שאני לא סתם עוד ערס ש"גונב רמזורים" ושונא את המנייאק אני יכול להגיד לך שלצבא אני התנדבתי ובציערותי הייתי מתנדב גם במשמר האזרחי.ואת התעודת בגרות שלי אני אשמח לשלוח לך .

עריכה: מוסיף את תאור השוטר -

במהלך סיור שגרתי נסעתי בלרחוב להגרדיה בכיוון נסיעה ממזרח למערב כאשר התקשרבתי לצומת עם דרך משה דיין הרמזור בצומת התחלף לכתום ואחר כך לאדום . הרכב הנ"ל נסע לפני כ10 מטר לפני שמתי לב על הרכב ביכלל יש אף על פי שהרמזור התחלף לכתום הרכב לא האט והמשיך נסיעה כאילו בצומת היה אור ירוק . הרמזור התחלף לאדום לפני הרכב נכנס לצומת . הרכב הנ"ל המשיך נסיעה ונכנס לצומת באור אדום מלא ועבר את הצומת כשאר (מילה לא מובנת) הרמזור התחלף לאדום היה כ 5 מטרים עד לרמזור עקבתי אחר הרכב הנ"ל תוך שמירת קשר עין רציף את הצומת הבא הרכב עבר בכתום (מילה לא מובנת) אמר שעבר בכתום שאני עושה מכסה של דוחות הסברתי שאין לי מכסה . זוהה על פי כן התמונה.

דברי הנהג : נכנסתי בכתום זה סחיטה אתה עושה מכסה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין חוקיות, יש אלף ואחד גורמים משתנים שיגרמו לי להחליט באותו רגע איך לנהוג. יכול להיות שאחליט לעבור את הצומת. יש לי "מום" כזה שאומר שעדיף לתת לתנועה לזרום, מצד שני יש אותה סבירות שאחליט לעצור. נהג מתאים עצמו בכל רגע נתון למצב בכביש ולוקח אחריות על החלטותיו.

* אילו היית מחליט להמשיך ולעבור את הצומת, הרי נכנסת לצומת באור צהוב, ניתן לרשום לך דוח 1000 ש"ח+10 נק'.

* ובהחלטה לעצור - במהירות 50 קמ"ש נדרשים 24 מטר (מרחק תגובה + מרחק בלימה) לעצירה מוחלטת של הרכב,

כלומר היית מוצא את עצמך באמצע הצומת.

למרות ההגדרה- "אם אינך יכול לעצור לפני הצומת בבטחה או שנכנסת אליו, השלם את מעבר הצומת ופנהו מיד" -

עדיין נרשמים דוחות לנהגים ואין לכך שום הצדקה.

יש להבדיל בין נהג שנכנס לצומת באור אדום לבין מצבים גבוליים של הידלקות הצהוב.

מסכים עם haimy, בהחלט שלמונה מעל הרמזור יש הרבה יתרונות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4768 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...