Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, הורי רוצים לקנות רכב חדש, וחשבתי שלפני שאנחנו מתחילים להתפזר בחיפושים כדאי לשאול אנשים בעלי ניסיון

:wink:.

אז ככה, אמא שלי נפצעה וקיבלה לא מזמן את מה שנקרא בביטוח לאומי "ניידות" כלומר לא משלמים את המס על רכב חדש, כך שיש 2 הגבלות משמעותיות: הרכב חייב להיות חדש מהניילונים, והמנוע לא יעלה על 1800 סמ"ק.

שני דברים שאנחנו מחפשים ברכב ומאוד חשובים לנו הם:

1) נוחות הנסיעה. כלומר קפיצות, רעידות, רעשים, קפיצות במעבר הילוך, משיכת הילוך, התנהגות, וכו'...

2) חסכונות. הכוונה בעיקר לדלק, אבל גם לאמינות.

גיר: אוטומאט (מבחינת התפעול, לאו דווקא פלנטרית)

מחיר (כולל מס): רצוי עד 120 אלף אבל יש אפשרות להתפשר גם עד 130 במידה ויש הצדקה לכך

סוג: משפחתי, לא קטנות מידי.

לא מחייב, אבל יכול מאוד להקל על אימי, אם הרכב יהיה מוגבה מעט, שוב, זה לא קריטי אבל יכול להועיל.

כמו כן התחלנו להתעניין בתיבת ההילוכים הרציפה, מה דעתכם? כדאי להתעקש על זה, או שזה מיותר?

מראש תודה רבה לעונים!

פורסם

יש לציין שלא כל מי שמקבל קצבת ניידות זכאי לרכב ללא מיסים כלל.

אם אני זוכר נכו, אחוזי הנכות שנקבעו הינם האחוז הנחה ממסי הרכב, וגם לזה יש הגבלת מחיר. לדוגמא, לאבא שלי יש 60 אחוז, אבל אנחנו מקבלים הנחה של עד 15 אלף שח, ככה שכדאי לבדוק את זה.

גם רכב מעל מנוע 1800 מזכה בקצבת ניידות חודשית גבוה יותר מרכב עם פחות מ 1800._בכל אופן, כדאי לקרוא את החוברת שקבלתם מביטוח לאומי, תגלו שאתם לא צריכים לשלם על הרכב אגרת רישוי שנתית,_וההלוואה העומדת_(ההנחה על רכישת רכב חדש נקראת הלוואה עומדת) שתקבלו, תקפה ל 3.5 שנים ולאחר מכן תוכלו לבקש אותה שוב. אבל אם תמכרו את הרכב לפני [שעברו] 3 שנים, תצטרכו לשלם סכום מסויים לביטוח לאומי בחזרה (יש טבלא מפורטת לעניין הזה).

בהצלחה ברכישה.

פורסם

פלואנס דיזל.

הוא נוח ומרווח מהפוקוס, חסכוני מאוד וגבוה יחסית. נפח המנוע הוא 1.5 ליטר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה לכל מי שעונה, כל ההצעות ייבדקו! לפי אתר KML הפוקוס שותה דלק כאילו אין מחר...

ומה לגבי הנעה רציפה? מה דעתכם עליה? יש רכבים שעונים לדרישות האחרות ומשתמשים ברציפה בכלל?

פורסם

באתר KML זו הפוקוס היוצאת. החדשה רק החודש תתחיל לעלות על הכבישים.

בתיבות רציפות צורת הנהיגה מאוד חשובה. אם אתה לא עדין אתה תראה את זה בצריכת הדלק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז אתה אומר שהתיבה הרציפה לא בהכרח עושה שינוי לטובה מההילוכים שאנחנו רגילים אליהם?

בכל מקרה אנחנו נשמח לעצה שלכם בכל דבר, בסוף אנחנו נבדוק את כל האופציות, אבל הפורום באמת עוזר לדעת למה לצפות ומה בכלל יכול להתאים לנו :lol:.

פורסם
יש לציין שלא כל מי שמקבל קצבת ניידות זכאי לרכב ללא מיסים כלל.

אם אני זוכר נכו, אחוזי הנכות שנקבעו הינם האחוז הנחה ממסי הרכב, וגם לזה יש הגבלת מחיר. לדוגמא, לאבא שלי יש 60 אחוז, אבל אנחנו מקבלים הנחה של עד 15 אלף שח, ככה שכדאי לבדוק את זה.

גם רכב מעל מנוע 1800 מזכה בקצבת ניידות חודשית גבוה יותר מרכב עם פחות מ 1800._בכל אופן, כדאי לקרוא את החוברת שקבלתם מביטוח לאומי, תגלו שאתם לא צריכים לשלם על הרכב אגרת רישוי שנתית,_וההלוואה העומדת_(ההנחה על רכישת רכב חדש נקראת הלוואה עומדת) שתקבלו, תקפה ל 3.5 שנים ולאחר מכן תוכלו לבקש אותה שוב. אבל אם תמכרו את הרכב לפני [שעברו] 3 שנים, תצטרכו לשלם סכום מסויים לביטוח לאומי בחזרה (יש טבלא מפורטת לעניין הזה).

בהצלחה ברכישה.

תודה, את מה שכתבתי כתבתי אחרי שקראנו את החוברת

• תוכן חדש...