Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש מצחיק.

ולרוני שאומר : " כיום, באופן חד-משמעי, וזו הפעם הלא יודע כמה שאני אומר את זה - אין שום סיבה לחכות לכלום. אם אתה ממש רוצה, אתה יכול להניע וללחוץ מיד פול גז, ולכבות את האוטו בסוף הנסיעה אחרי שנסעת על 6000 סל"ד כל הדרך עד החנייה. "

מה דעתך על הציטוט הבא מספר הנהג לניסאן 2011 עם מנוע טורבו-דיזל :

http://www.nissanservice.co.il/Downloads/NOTEENG.pdf

עמוד 128 :

• If the engine has been operating at high rpm

for an extended period of time, let it idle for a

few minutes prior to shutdown.

• Do not accelerate the engine to high rpm immediately

after starting it.

ולמי שחלש באנגלית , להלן מספר הנהג ניסאן טרנו מנוע טורבו דיזל מודרני : (עמוד 114)

http://www.nissanservice.co.il/Downloads/Terrano%20R20%20OM%20Book%206-2002%20for%20Web.pdf

טוב כנראה שחכמי הפורום מבינים יותר טוב ממהנדסי תאגידי רכב כמו ניסאן ופיאט.

פורסם

איפה אתה גר שאתה רואה כול הזמן מכוניות שרופות?

חבר הזמנים משתנים...

ובדיחות מאפריל 84 לא עובדות היום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אהה,נו זה הגיוני,הרי פיאט מתחממת בעליות.:lol:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זו לא אגדה אורבנית. כבר נאמר כאן שזה היה נכון במכוניות ישנות יותר.

אולי לא סייגתי כמו שצריך - יכול להיות שיש עדיין יצרנים שלא מתכננים את המכוניות שלהם בהתאם להתפתחות הטכנולוגיה (בלי להזכיר שמות) ובאמת דרוש לקרר קצת את הטורבו. יכול גם להיות שלפחות במקרה של הניסאן טראנו מדובר במודל ישן עם מנוע שתוכנן עוד בשנות ה-90.

בכל מקרה - במנועי דיזל ייתכן והמצב מעט שונה בגלל אופי פעולה שונה, אבל ההקצנה שבספר הרכב מיותרת. "אם הרכב נסע בסל"ד גבוה למשך זמן ארוך, חכה מספר דקות בסרק לפני כיבויו" - לא ייגרם שום נזק אם פשוט תסע רגוע בק"מ האחרונים, אפילו במנוע מיושן יותר. אגב, הטקסט בעברית סתם שגוי ("לאחר נסיעה ארוכה"? ואם נסעתי רגוע? ומה זה "לתפוס אוויר" לעזאזל?).

בכל מקרה, וזה באמת צריך להיות ברור מאליו - אין שום סיבה לחכות בסרק אחרי התנעה או אחרי נסיעה. צריך פשוט לנסוע רגוע יותר בהתחלה ובסיום הנסיעה, זה הכל. אבל אם ממש בא לך לבזבז זמן ודלק - תהנה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אורן, במקום להיות חכמולוג - תקרא ספרות טכנית של TSI, שם מצויין מפורשות כי יש מערכת הממשיכה להזרים שמן / לקרר את הטורבו עד 480 שניות לאחר כיבוי המנוע.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מפורום בריטי על הנושא:

Re: Turbo - how to keep it healthy?

by John H » Wed Nov 24, 2010 11:08 am

I'm sure that someone will correct me if I'm wrong, but all of these preventative measures are designed to deal with heat, and getting rid of it from the turbo. I had always assumed that this was largely an issue for petrol turbo engines, especially high pressure, high performance ones which generate a lot of heat around the turbo bearings. This is why folk let them idle after a run, to allow oil to cool the bearings, to avoid them drying out. Some petrol turbo engines have an auxiliary electric oil pump which kicks in when you shut down for just this purpose.

The reverse of this is that low pressure turbos (as fitted now to most petrol engines) and turbo diesels tend to run at lower temperatures, plus of course the latest fully synthetic oils are much more resistant to breaking down, so this is all less of an issue.

I'm happy to be corrected if I'm wrong though!

John H

A1F Major Contributor

Images: 12

by jrh » Wed Nov 24, 2010 10:24 pm

I think you put it very nicely and thats exactly the reason for letting the engine idle after hard use . Letting the engine run a little on start up gets oil round the turbo before it spins. Modern oils and bearings are far better than the ones in the blown turbos running at high pressures in the Cosworth Sierra's of the 80's . Turbos are now much more robust and not revving the nuts off the car all the time and changing the oil when it is due is all you really need to do.

jrh

A1F Major Contributor

Images: 10

by kravi » Thu Nov 25, 2010 2:12 am

That's good to know.

I guess you can always be extra careful and have all sorts of rituals to preserve your car, but this one just seems a waste of time, literary.

אם כך, גם שם יש מעט מחלוקת, אבל הנטייה היא שבימים אלו עם איכות השמנים ורכיבי הטורבו העניין דיי מיותר ואין ממש בכך שיש לקרר את הטורבו בסוף נסיעה, כמו גם אין צורך בלחמם

פורסם

אורן,

אני לא כ"כ מבין את העברית שכתבת - העילגות היא במקור? בכל מקרה, אני לא מבין מה אומר המשפט הבא: "לאפשר למנוע “לתפוס אוויר“ ולהניח לו לפעול בהילוך סרק ולחכות לירידת לטמפרטורת תא המנוע".

לי מעולם לא היה מד "טמפרטורת תא מנוע". לך יש? אפילו מד לטמפרטורת תא נוסעים אין לי ;-) מאוד מתקדמים פיאט האלה...

לגופו של עניין - מנועים אחרים, יצרנים אחרים, הוראות (לא ברורות) אחרות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

למישהו יש self study program ויכול לצוטט את הקטע הרלוונטי?

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

יש לנו רכבי טורבו-דיזל בבית כבר משהו כמו 10 שנים, אוליי יותר, אבא שלי מורה נהיגה, המכוניות עובדות קשה מאוד!

לפני כול כיבוי רכב בסוף היום לאחר יום עבודה הוא נותן לו איזה דקה-2 למוד על ניוטרל, יכול להיות שזה הרגל ישן מפעם אבל זה הרגל, ומוכח שעד היום לא החלפנו טורבו אפילו לא פעם אחת, באף אחד מהרכבים שהיו לנו לאורך כול מאות אלפי הקילומטרים שהם עברו איתנו.

אבל למען הסר ספק - אני בדעה של לחכות רק לאחר נסיעה ארוכה או מאומצת. ברמת העיקרון אין בעיה לכבות ישר, עדיין לא ניגרם נזק וזאת מכיוון שתלמיד נהיגה ממוצע מכבה את הרכב בפתאומיות לפחות פעם אחת בשיעור (דיזל ידני) ועדיין לא נהרס אף פעם טורבו.

ככה שיש סיכוי סביר שזו סתם אגדה ישנה נושנה. ותכלס זה רק בשביל השקט הנפשי.

גילוי נאות:

הרכבים כולם מלבד אחד היו תוצרת קונצרן VAG, וכולם נמכרו רק כשהיו עם מעל 250 אלף קילומטר.

ובקשר לפיאט: אני בעלים של פונטו 2002 כבר שנה וחצי, הרכב לא התחמם מעולם, ונסע לירושלים מספר פעמים וגם לכינרת יצא לי לנסוע איתו, תמיד עם רכב עמוס ומזגן, אז למען יידעו כולם שעם תחזוקה סבירה גם פיאט "עלובה ומסכנה" יכולה לנסוע בלי להתקלקל.

פורסם
יש לנו רכבי טורבו-דיזל בבית כבר משהו כמו 10 שנים, אוליי יותר, אבא שלי מורה נהיגה, המכוניות עובדות קשה מאוד!

לפני כול כיבוי רכב בסוף היום לאחר יום עבודה הוא נותן לו איזה דקה-2 למוד על ניוטרל, יכול להיות שזה הרגל ישן מפעם אבל זה הרגל, ומוכח שעד היום לא החלפנו טורבו אפילו לא פעם אחת, באף אחד מהרכבים שהיו לנו לאורך כול מאות אלפי הקילומטרים שהם עברו איתנו.

אבל למען הסר ספק - אני בדעה של לחכות רק לאחר נסיעה ארוכה או מאומצת. ברמת העיקרון אין בעיה לכבות ישר, עדיין לא ניגרם נזק וזאת מכיוון שתלמיד נהיגה ממוצע מכבה את הרכב בפתאומיות לפחות פעם אחת בשיעור (דיזל ידני) ועדיין לא נהרס אף פעם טורבו.

ככה שיש סיכוי סביר שזו סתם אגדה ישנה נושנה. ותכלס זה רק בשביל השקט הנפשי.

.

זה שהמנוע כבה במהלך נסיעה לא יגרום להריסת הטורבו,כל הרעיון הוא לתת למניפות של הטורבו להתקרר על מנת שלא יתעוותו כתוצאה מהחום המטורף(טורבו מגיע לעשרות אלפי סיבובים בדקה) וחוסר בשימון שתפקידו להקל את החיכוך שיוצר התנגדות וחום.

בעת כיבוי והדלקה מחדש במהלך שיעור נהיגה אני בטוח שהמהלך לא לוקח אפילו מעבר לדקה.

פורסם

אני לא יודע לגבי יצרנים אחרים, אבל אין פה ויכוח בכלל לגבי מנועי TSI. בספרות הטכנית של היצרן מצויינת המשאבה שפועלת עד 480 שניות לאחר כיבוי המנוע על מנת לקרר את הטורבו בצורה מבוקרת.

לגבי מנועים אחרים - תביאו ספרות טכנית. :-)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...