Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

התחדשתי בסקודה 1.8 טורבו

וידוע לי שיש מערכת מסוימת שאחרי שמכבים את הרכב

ונועלים היא משאירה את המנוע עובד למשך 2-5 דקות

על מנת לקרר את הטורבו

משהוא יודע איפה ניתן לקנות או מה השם של המערכת הזו

פורסם

כבר דובר רבות על מערכת כזאת באחד השרשורים בחודשים האחרונים.

למה שלא פשוט תיסע רגוע ב-5 דקות האחרונות של הנסיעה וכך תחסוך לך את ההמתנה?

פורסם

כבר שנים שברכבים המשפחתיים שלנו אנחנו פשוט עומדים בסרק בחניה 2 דקות לפני שמכבים את הרכב, ואין שום בעיה עם הטורבו(טורבו דיזל אצלי), לא רואה צורך בטורבו טיימר.

פורסם

גם לי ניראה מיותר,תבדוק אולי בספר רכב אם צריך להמתין,סך הכול דקת המתנה וזהו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

העצה שלך טובה ושימושית

אבל הבעיה הגדולה שב 5 דקות האחרונות של הנסיעה (לבית)

אני רק בעליות וב 99% מהפעמים את הנסיעה מבצעת אישתי והילד אחרי פקקים

של 40 -60 דקות והסבלנות לזמן המתנה לצערי לא נשארת

תודה לכולם

פורסם

אני מניח שהקסטל + פרויד + מעלה סדום ערד לפני הדלת, אישתך מגיע לשם עם הילדים אחרי טיפוס ממושך ב- 140 קמש" עושה סטופי ומדוממת ?

חלאס שאלות קיטבג.

דקה סרק והכל בסדר במיוחד עם האישה.

בהצלחה

נ.ב. אצלי שימש אותו רכב מודל 2010 כ- 50 אלפי ק"מ מהסוכנות ללא הנחיות מיוחדות לאישה ובהקשר זה הכל היה פיקס.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
העצה שלך טובה ושימושית

אבל הבעיה הגדולה שב 5 דקות האחרונות של הנסיעה (לבית)

אני רק בעליות וב 99% מהפעמים את הנסיעה מבצעת אישתי והילד אחרי פקקים

של 40 -60 דקות והסבלנות לזמן המתנה לצערי לא נשארת

תודה לכולם

ענית לעצמך.

קירור של הטורבו מתבקש רק אחרי נסיעה בעומס ובטורים גבוהים. נסיעה בפקקים היא בדיוק ההיפך. לכן אין שום צורך להמתין אפילו שניה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

ב-TSI's יש מערכת הממשיכה לשמן / לקרר את הטורבו כ-480 שניות לאחר כיבוי, משמע (לכאורה) אין הצורך להמתין ואפשרי לכבות מנוע מיד לאחר נסיעה.

בפועל, יותר ממומלץ להמתין כדקה אחרי נסיעה קצרה (ורגועה) וכ-2 דקות לאחר המתנה לאחר נסיעה ארוכה (ואגרסיבית) - לפחות כך אני פועל מאז הרכב אצלנו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כמה עצות בשרשור אחד. יש לי כבר רכב שלישי של הקונצרן, בשלושתם לא טורבו אחד מותקן - אלא שניים (כלומר סופרצ'ארג'ר וטורבו), ומעולם לא קיבלתי הנחייה לחכות. זו הנחייה משנות ה- 80, כשהמערכות היו פרימיטיביות יותר. כמובן שאינני מכונאי או טכנאי, אבל כך אני נוהג ובחמש השנים האחרונות לא היתה כל בעיה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
כמה עצות בשרשור אחד. יש לי כבר רכב שלישי של הקונצרן, בשלושתם לא טורבו אחד מותקן - אלא שניים (כלומר סופרצ'ארג'ר וטורבו), ומעולם לא קיבלתי הנחייה לחכות. זו הנחייה משנות ה- 80, כשהמערכות היו פרימיטיביות יותר. כמובן שאינני מכונאי או טכנאי, אבל כך אני נוהג ובחמש השנים האחרונות לא היתה כל בעיה.

זה לא מדויק במאה אחוז, עד תחילת שנות ה-2000 היו מכוניות שבהן עדיף "לקרר" את הטורבו לפני סיום הנסיעה, אבל גם שם מדובר היה פשוט בנסיעה רגועה, בלי שום צורך לחכות בעמידה במקום.

כיום, באופן חד-משמעי, וזו הפעם הלא יודע כמה שאני אומר את זה - אין שום סיבה לחכות לכלום. אם אתה ממש רוצה, אתה יכול להניע וללחוץ מיד פול גז, ולכבות את האוטו בסוף הנסיעה אחרי שנסעת על 6000 סל"ד כל הדרך עד החנייה.

בפועל, כמובן שעדיף לנסוע רגוע בהתחלה ובסוף (2-3 דקות), ולו למען השקט הנפשי. זה הכל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לכל המבינים מעלי שטוענים שאין צורך להמתין לפני כיבוי במכוניות טורבו מודרניות , שמדובר במעין אגדה אורבנית , יש לי שאלה .

מדוע בספר הנהג של מכונית מוגדשת מודרנית כתוב כך :

הפסקת פעולת המנוע.

סובב את מפתח ההצתה למצב STOP

בעת שהמנוע פועל בהילוך סרק.

חשוב: לפני שמפסיקים את פעולת

המנוע לאחר נסיעה ארוכה חייבים

לאפשר למנוע “לתפוס אוויר“ ולהניח

לו לפעול בהילוך סרק ולחכות לירידת

לטמפרטורת תא המנוע."

ספר נהג פיאט בראבו מנוע 1.4 טורבו עמוד 132 :

http://www.fiat.co.il/uploaded/files/fiat_book_13.pdf

פורסם

פיאט ראשי תיבות Fix It Again Tony

אני לא יודע אם רק אני שמתי לב, אבל רוב המכונית השרופות בצידי הכבישים בארץ, שייכים לקונצרן פיאט.

תקן אותי אם אני טועה.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...