Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגה קשה לסיבוב -פיג'ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיג'ו 206 XS.

שקניתי את האוטו לא שמתי לב לבעיה בהגה, אחרי שנהגתי היום באוטו של אבא (סיטרואן ברלינגו) שמתי לב שההגה ממש קל, לא צריך להתאמץ לסובב אותו.

באוטו שלי (יש הגה כוח כמובן) זה לא המצב, ההגה קשה, לא קשה כמו הגה שהוא לא הגה כוח אבל קיים קושי. ועכשיו אחרי תקופה אני כבר שם לב שקשה לי בנהיגה בגלל ההגה ובחנייה אני אפילו צריך להשתמש ב-2 ידיים.

בדקתי נוזל הגה כוח, היה חסר קצת, הוספתי. בספר רכב היה רשום את הכמות שצריכה להיות במיכל (לפי הסימון שיש על הצינורית שמחוברת לפקק) אך בפועל הסימונים האלה לא היו קיימים על הצינורית.

על הצינורית היה סימונים C ו-H. אם הבנתי נכון C=COLD, הכוונה כשהמנוע קר, H=HOT, כשהמנוע חם.

מילאתי נוזל הגה כוח לפי הסימונים, כשהמנוע חם זה עומד על H, כשהמנוע קר זה היה באמצע בין C ל-H. אני מניח שככה זה צריך להיות, תקנו אותי אם אני טועה.

בכל מקרה, בהנחה שככה זה צריך להיות, ההגה עדיין נוקשה, קשה לתפעל אותו משמעותי לעומת מכוניות אחרות. (בהשוואה לברלינגו, 207, SX4, איביזה STI שעליהן נהגתי וככה השוותי)

למישהו יש רעיון מה יכול לגרום לבעיה הזאת? ואיך אפשר לתקן?

פורסם
לחץ אוויר נמוך בצמיגים . רצועה רופפת . סל"ד סרק נמוך מאוד.

לא ממש הבנתי מה הקשר בין מה שכתבת לבין הגה קשה.

לחץ אויר אם יש איתו בעיה [למרות שאני יודע שאין] זה שיש בו יותר מידי ולא נמוך.

איזה רצועה רופפת?

הסל"ד בסרק נמצא על 900 בערך שלפי מה שאני יודע זה מה שצריך להיות.

חוץ מזה שבזמן נסיעה הסל"ד מן הסתם עולה ואני גם לא בהילוך סרק, וההגה קשה גם בנסיעה.

Shezif

מה זה אמור להגיד לי שההגה הידראולי? יש משהו מיוחד שאני צריך לשים לב אליו?

השמן של מערכת ההיגוי זה לא השמן הגה כוח? נוזל סגול כזה.

• ספונסר פורום
פורסם

יתכן תקלה במשאבת הגה כוח, רצוי שמישהו שמכיר את הרכב הזה יעשה סיבוב, יתכן שהכל תקין וזו רק תחושה.

אורן

פורסם

לחץ אוויר נמוך בצמיגים גורם להגה קשה , כמו כן הרצועה שמפעילה את משאבת הגה הכח , צריכה להיות מתוחה כיאות.

האם ההגה הקשה הוא בסיבוב ההגה לשני הכיוונים , או שרק בסיבוב לצד אחד יש לך הגה קשה.

פורסם

ההגה קשה לשני הכיוונים.

וגם בזמן נסיעה האוטו מושך שמאלה והלחץ אוויר זהה ב-2 הגלגלים.

אבא שלי נהג על האוטו ואומר שההגה בסדר גמור, אבל לעומת מכוניות אחרות כמו שציינתי בהודעה הראשונה ששם ההגה "מרגרינה" ההגה שלי קשה.

פורסם

יכול להיות שיש אוויר במערכת ההגה ההידראולי, ויכול גם להיות שהמערכת ההידראולית לא בונה לחץ גבוה, אבל אתה צריך לתקן את משיכת ההגה שמאלה , ויכול להיות שזה יפתור לך את הבעיה.

פורסם

איך אני מתקן את זה?

אני חושב אולי שיכול להיות שיש יותר מידי אוויר בצמיגים.

הם באמת דיי קשים, אבא שלי טוען שהם ככה בגלל שזה צמיגים "ספורטיביים" - רחבים יחסית.

אני חושב שאולי יש בהם יותר מידי אויר, אבל משום מה אני לא מצליח למצוא מה הלחץ אויר שצריך להיות.

בספר רכב רשום שצריך להיות על הקורה משמאל לנהג, שם לא רשום, רשום רק 2.4 BAR.

שאולי זה הלחץ, אבל אני לא יודע לתרגם BAR לPSI.

פורסם

תרשום בגוגל BAR to PSI Converter

תנפח את הצמיגים ללחץ הנכון. תגיע לתחנת דלק עם צמיגים קרים, לא יותר מכמה דקות נסיעה מהבית.

אם אתה מגיע לאחר נסיעה ארוכה יותר - תוסיף 2 PSI בכל צמיג.

עדיין יש משיכה שמאלה?

פנה למכון לכיווני פרונט ותעשה כיוון פרונט. במכון תבקש מהם חוות דעת על תפקוד הגה כוח.

אם גם הם חושבים שיש בעיה - רק אז תמשיך לטפל בזה.

פורסם
אבל לעומת מכוניות אחרות כמו שציינתי בהודעה הראשונה ששם ההגה "מרגרינה" ההגה שלי קשה.

לא משווים תפוחים לעגבניות.

בזמנו היו בבעלותי C3 ו 206 בו זמנית.

למרות שזה אותו רכב בדיוק ורוב המכלולים בהם זהים, ה C3 מתוגברת במשאבה חשמלית ואבן שושן יכול לתת פירוש חדש למילה מרגרינה אם הוא יושב בפנים ומסובב את ההגה.

לעומתה ב 206 ההגה באמת יותר קשה.

כמו שאורן כתב, לך למישהו שמכיר את הרכב ויגיד לך אם אתה צודק או שזו רק תחושה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

BUKI, מהבית שלי לתחנת דלק הכי קרובה זה עניין של 6-7 דקות במקרה שהכביש יחסית ריק ונוסעים מהר, עדיין אני צריך להוסיף 2PSI לצמיגים?

• תוכן חדש...