Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתמר זה לא חשוב כל כך מה אתה כותב או עושה

בסוף מה שחשוב זה מה האנשים סביבך הבינו ממך ומה הם עשו בנידון

וזה לא קשור לשרשור הזה או לענף הסטריאו בכלל אני מדבר על עיקרון

ואתה יכול לראות שמתוך השרשור הזה שהציג את ייבואני הסטריאו בצורה מסויימת או הובן בצורה מסויימת איך מיד זה הופך לאנשים שנוסעים על 4 ליטר וקונים מותגים ומבזבזים כמו חזירים

ולמה כי הם שוחטים את הלקוחות שלהם

ולמה כי כך הם קיבלו את הרושם מהשרשור הזה

חבל פשוט חבל

דרור

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי המחאה הציבורית שגעשה בארץ בחודשים האחרונים אני חושב שהוסרו הכפפות.

שנים על גבי שנים היבאונים חגגו עלינו, הגיע הזמן שהציבור יפסיק לשתוק, גם בפורום הזעירא שלנו.

ובבקשה תפסיק לדחוף את המילה "מנהל" בכל מקום. לפני 5 שנים התנדבתי לנהל את הפורום הזה כי רציתי להעלות את הרמה והמקצועיות של הענף, לא להגן על טייקונים חמדנים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דרור,

אין ספק שאתה תהיה בצד של החברות, אתה לא אובייקטיבי, ואומר לך למה.

ראשית כל, גם אתה, בסופו של יום רוצה להרוויח, וכמה שיותר, וזה בסדר. אבל (!) כאשר הצרכן מגיע למצב שלייבא משהו בודד, בצורה עצמאית, זול יותר מאשר לקנות פה בארץ, זו כבר נורה אדומה.

רובנו יכולים אולי להסכים שהשוק בארה"ב זול, ולכן אולי ההסבר למחירים הנמוכים, אבל מה עם אירופה? שם הכל ביורו, עקרונית המחירים לא אמורים להיות זולים, ואם כן, אז לא בפערים אילו, ועם כל זה אנחנו נשלם יותר.

הבעיה היא לא רק המחיר הגבוה, אלא ההכנסות הנמוכות של האוכלוסיה (ואני לא מדבר על האוכלוסיה האמידה).

כאשר ההכנסות שלנו נמוכות משאר המדינות של העולם המודרני, והמוצרים יקרים יותר, זה גורם לאוכלוסיה להתמרמר.

אומנם נכון,לעסקים פה בארץ יש את כל ההוצאות הנלוות, אבל גם בחו"ל יש את אותו הדבר. אני בטוח שהפרופורציה נשמרת.

ודרור, שים לב שבחגים בדר"כ, כשיש מבצעים וירידת מחירים (אני לא מדבר רק על שוק האודיו), תראה את כמות האנשים הקונים. אני בטוח שגם בתקופה זו הטייקונים\יבואנים\ יצרנים מרווחים מכך. אז למה לא להוריד פשוט את המחירים המופקעים שיש לנו, להגדיל את כמות המכירות, וכך בעצם להשאיר את הרווחים זהים. וכך גם לזכות בקהל\קונים אשר מרוצה ונהנה לקנות ולהחליף בתדירות גבוהה יותר.

סם

פורסם

samc אני מבין את דבריך היטב

להזכירך גם אני צרכן וגם אני קונה קוט"ג מהסופר וחשמל מחברת החשמל ועשיתי מילואים וממלא את כל חובותיי ואוכל את הלקרדה עם הלימון חמוץ מהרשויות בכמויות

אבל אתה חייב להבין שבשונה למדינות שאתה מציין, פה יש המווווון של חכמים (אני מדבר מבחינה חיובית) שיודעים הכל ועל הדרך הם יודעים ולומדים איך להתחמק מתשלומי המס והמכס ואפילו לתחמן בעלות המקורית כדי להוריד במע"מ

ומה לעשות שבסוף מדובר על משוואה בסגנון הזה

עלות פלוס משלוח כפול 15% כפול 19% כפול 16%

את כל הכפול על הכפול על הכפול לקוח ישראלי ממוצע דואג לא לשלם

ולי אין את הפריווילגיה הזו וגם אם היה לי לא הייתי מסתכן בה

ולמרות כל ההסבר הזה עדיין (ואני יכול להעיד על עצמי בלבד) אני נותן מוצר (בעיקר ובמיוחד לחברי הפורום) עם אחריות ועם שירות וטיפול טכני מלא במחיר סופי של רכישה באיביי פלוס משלוח וכפול כל המיסים המתבקשים

ואם אנשים ירצו הם יכולים להיכנס בשרשור ולהעיד על צדקת דבריי

עכשיו אם תבוא ותגיד לי תוך כדי גיחוך איך אתה (הכוונה היא בדיבור כללי ולאו דווקא אליך) לא רואה את השלטונות ואיך אתה "דופק משלוחים" (כמו שחבר פורום נכבד השתמש פעם בביטוי הזה מולי) בלי חשבון ומוצא את הדרכים לא לשלם את התשלומים המתבקשים ולכן אתה יוצא יותר זול ממני, אני אוכל רק להגיד אשריך אבל מבחינתי אתה גנב !! כן גנב !!

מבחינתי לגנוב את המכס ואת המס ואת המע"מ זו גניבה כמו כל גניבה אחרת

ואני תמיד אמרתי ותמיד אומר באותה נימה אל מי שגונב את השלטונות ואל מי שמגיע אליי עם סחורה של שתי דקות פחד שאת המחירים שהאנשים האלה משיגים אני לא יכול לנצח

מי שמנצח במקרים האלה הם הבסטות והתחנות המרכזיות ומתקיני המדרכה וסוחרי השקל שהיום פה ומחר הם מוכרים אופניים

ולצערי החברה בארץ מקדשת קודם כל את המחיר וקודם כל את ה"אני לא פראייר"

ומייצרים כל מיני שיטות של קבוצות ייבוא וקבוצות רכישה

שים לב שיש פה מי שממליץ לייצר קבוצת רכישה על פ**ן יריעת בידוד שעולה 150 ש"ח

אתה קולט את האבסורד ???

דרור

פורסם

דרור בתור בעל עסק אתה כניראה מבין במנהל עסקים או לחלופין איך לנהל עסק מצליח ואתה חייב להודות שכאשר מזמינים לא פעם ולא פעמיים מוצר וחוסכים בכל קניה סכומים של 50 ש"ח למוצר כפול כל האנשים שמזמינים כפול כל הפעמיים שמזמינים זה יוצא סכום מאוד גדול!

אז בבקשה לא להצתנע ולרשום "רק" 150 ש"ח למ"מ כי זה כן יקר בסופו של יום

ובכללי מצטער שדווקה אתה יצאת ה "שעיר לעזזל" שעליו יצאתי זה לא באופן אישי עלייך זה בכללי התסכול של האבסורד של המחירים בארץ אני לא בא להציג אותך כבחור הבזבזן שבדיוק מה שרשמתי אבל זה בהשקפת עולם על רוב היבואניים בארץ ועדיין לא אמרתי שאין צדיק אחד בסדום אבל לדוגמה אתה בתור יבואן אם היה פורום ממשלתי שהיו מעלים את נושא המס והמעמ וכו' אני בטוח שגם אתה היית מגיב כמוני על אותם ראשים שאחראים לגזול כסף רב ממני וממך בעניין הזה כדי להשביע את רצנונם. לכם אני בתור האחרון בשרשרת הזאת יהיה הכי עצבני על כל הצדדים כי אתה ממוקם מעל הבחור שמוכר בחנות ומעלייך ממוקמים הממשלה לכן זה מעיין שרשרת מזון שכולם בסופו של יום "אוכלים אותה".

HU-AVH3300 | Front-morel dotech ovation | tw-Mt22 | Amp1-solid audio F45 | sub-Morel Ultimo | Amp2-Hifonics HFi1500D

Zoom Zoom

פורסם

משום מה יש לי הרגשה שקו החשיבה כאן אומר שכשמזמינים בסיטונאות המשלוח הרבה הרבה יותר זול - לא ממש, המשלוח הוא לפי משקל או לפי נפח.

זה שהוא קונה מכולה של ציוד - הוא גם משלם על משלוח של מכולה - הוא לא קונה חבילה של עשרה קיטים לבידוד ומשלם על אחד הוא משלם מחיר מופחת אולי אבל על כל העשרה.

אני "מצטער" אבל אני מבין כאן את דרור

לא מדובר כאן ביבואנות רכב שבה נאסר על ציבור הקונים לעשות ייבוא אישי, ייבוא מקבילי וגם אנחנו לא משלמים כאן 140 אחוז מיסים - פרופורציות לא יזיקו כאן.

אתם יכולים לקנות בעצמכם חומר בידוד, אתם יכולים לייבא אותו לכאן בעצמכם - בסופו של דבר אתם תראו שברוב המקרים המחיר יהיה קרוב מאוד לזה שאתם תרכשו מחנות - כשמדובר בחומרי בידוד, לפחות החומרים המקובלים והמוכרים בשוק.

במקרה הזה יש הרבה יותר אופציות שבאמת הופכות את הרכישה של חומר הבידוד מבית עסק מוסדר - ללא כדאית.

אבל אם אתם לוקחים בחשבון רכישה של מוצרים אחרים כמו מגבר למשל - זה שיש לכם אפשרות לחסוך משלוח ולהתפלח על המכס לא אומר שאתם מהווים דוגמא להתנהגות נאותה - מצטער - +1 ענקי לדרור.

יצא לי להביא משלוח מחו"ל בעצמי פעם - פרוססור ומגבר, הדבר הראשון שעשיתי זה ללכת למכס ולהצהיר ודווקא באו לקראתי ושלמתי סכום באמת סימלי, הם היו יותר מבסדר איתי - אז חסכתי משלוח.

מצד שני אם היתה לי תקלה במגבר או בפרוססור או אם הייתי נתפס בהתפלחות על המכס - כל הרכישה הזו היתה הופכת ללא כדאית והיה עדיף לי לשלם לבית עסק מוסדר בשביל שיהיה לי אבא ואמא לרכישה שלי.

מה שהיה לי עם הלוויתן - אלוהים, איזה וויכוחים עם סטפן וכמה מריבות בינו לבין המעבדה שתיקנה את המגבר עד שהוא הסכים לשלוח לנו תכנית תיקון מפורטת.

וזה שקניתי פרוססור מסוניק אלקטרוניקס שמתברר בכלל שהבעלים איראני :-D והוא היה אחרי RMA - בקיצור רפבריש, למזלי עובד טוב עד היום (אמנם כבר נמכר מזמן וגם אז הצהרתי שזה מכשיר רפבריש).

נכון - מדובר פה בסה"כ בחומר בידוד

אבל המגמה כאן היא שכל יבואן בארץ הזאת הוא מניאק - איתמר, אתה חושב שאליקו מניאק? שהמחירים שלו לא הוגנים? אתה יודע היטב את התשובה לשאלה הזו.

אם תיקח בחשבון את גודל העסק שדרור מחזיק ואתה תראה את המחירים בWOOFERSETC של אותו הציוד (סוניק אלקטרוניקס מוכרים המון ציוד שהוא רפבריש או מלאי מאוד ישן ובגלל זה המחיר הזול - אין יש מאין) אתה תבין שאולי המחיר קצת יותר יקר אבל הוא בכל זאת מחיר הגיוני אחרי שאתה לוקח בחשבון שבשביל לעבור את כל שרשרת המיסוי המזוויעה של הארץ הזאת - זה מה שאתה מקבל.

אתה לא קונה כאן דירה.

והדוגמא של הקוטג' והחלב - שמע, לא דרור ולא דרור סוויסה ולא א.ד.י מערכות ולא אף אחד אחר בתחום למעט מוראל מייצרים כאן את הציוד שהם מוכרים.

הקוטג' והחלב אתה רואה שגונבים אותך בצורה ברורה ומובהקת - קוטג' עולה לך כאן 6 שקלים לערץ ובחו"ל עולה חצי בזמן שהמנכ"לית שלהם מתפטרת יום אחרי שאומרים לך שהם עשו רווח נקי של חצי ביליארד שקלים!!!

אבל מה אתה משווה את שוק הנדל"ן וקרטלים כמו תנובה ליבואני אודיו??? אין קשר בכלל.

מי שגונב אותך כאן זה מס הכנסה, ביטוח לאומי, פינגווינים שחיים בשכונת מאה שערים - זה מה שלא בסדר כאן.

אנשים בוכים לך על קוטג' שעולה שישה שקלים בזמן שדירת 4 חדרים עולה 1.8 מיליון שקל במקום 800 אלף - תסלח לי, מפגרים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, איפה התגובה שלך ואיפה המציאות :roll:

להזמין מחו"ל יתקרב למחירי הארץ? הצחקת את סבתי עליה השלום.

איפה בארץ תמצא 50SQ/f של חומר בידוד ייעודי לרכב ב 700 ש"ח, כולל מיסים כחוק (כי לפי דרור אנו מתעסקים בהברחות) וכולל משלוח עד פתח הבית???

לגבי שאלתך על אליקו, אליקו הוכיח שניתן למכור מוצרים במחירים הקרובים למחירי חו"ל ובטח שהרבה יותר השתלם להזמין דרכו ולא רכישה עצמאית מאי-ביי.

אני תמיד אעדיף להזמין מוצר מחו"ל מאשר לרכוש אותו בארץ. מעבר לעניין המחיר יש את עניין השירות, ששם מה לעשות אני הרבה יותר סומך ובוטח ב"גויים" מאשר מחנויות ובעלי עסקים בארץ. אני מוכן לקחת את הסיכון שיהיה פגם ואני אאלץ לשלוח את המוצר חזרה ואקסטרה עלות כספית בשביל שקט נפשי שיטפלו בי כמו שצריך, וזה כבר קרה בעבר.

היבואנים בארץ (בכל התחומים, נטפלתי לאודיו כי זה הנושא שקרוב לליבנו) גונבים ועושקים אותנו! על מי אתה מנסה להגן? בחיי שאני לא מצליח להבין.

דרור, על כל המוצרים שהזמנתי לארץ עד היום שילמתי מיסים כחוק לפי החשבונית המקורית וראה זה פלא - זה עדיין השתלם. היזהר בהכללותיך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר

לצערי אתה לא נאחז במציאות

אם לאליקו היה מרכז שיווק שהוא היה צריך לשלם עליו שכירות + ארנונה + חשמל + מים בנפרד + אבטחה + ביטוח ואלוהים יודע מה עוד, פרסום ושיווק וכל המשתמע מכך וכל זה בנפרד מהתעסוקה היומיומית שלו אתה היית רואה מחירים גבוהים יותר.

בגלל שיש לו כבר מחסן - כל זה נחסך ממנו. בגלל זה אתה רואה מחירים שהם קרובים לחו"ל וכן - הוא הוגן בצורה בלתי רגילה ובגלל זה אני כל כך אוהב את אליקו, מעבר לזה שאנחנו חברים כבר שנים ארוכות.

לגבי החומר בידוד - אמרתי - לא משתלם לקנות מבית עסק מוסדר - כתבתי את זה.

ואפרופו - איפה ראית שם מחיר למשלוח? איך אני מברר את זה? יש בכלל אופציה למשלוח ימי? - זה מעניין!

אתה מוזמן לברר כמה יעלה להזמין מכולה מחו"ל - לנסות להבין כמה אתה תצטרך למכור בחודש בכדי לכסות על כל ההוצאות ועוד להרוויח משהו שיתן לך חשק להמשיך לעשות את זה ולא לבכות שאתה תפרן - אני לא אתפלא אם אתה תגלה שאתה בדיוק אותו גנב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

www.ushops.co.il. יש שם מחשבון עלויות, תהנה.

חביבי, אני לא בעל עסק ולמזלי גם לא גנב. אל תשכח שאותם בעלי עסק שאתה מגן עליהם בחירוף נפש רוכשים סטוקים גדולים ומקבלים עליהם מחירים הרבה יותר טובים ממה שנראה לך. אם אני, כפראייר ישראלי מצוי, מצליח להזמין את אותו המוצר מחו"ל אחרי שהוא עבר את "שרשרת המזון" בארה"ב שכוללת מיסים ואת כל מה שמסביב + מיסים בארץ ומשלוח (יקר, כי אני אדם פרטי) ועדיין לחסוך מאות ואלפי שקלים אז או שמצאתי חור בתיאוריית המתמטיקה או שיש יבואנים שמוצצים לנו את הדם.

משלוח + מיסים + שכירות + ארנונה + מזונות לגרושה לא מגיעים לסכומים ההזויים שדורשים על ציוד אודיו כאן בארץ, לא משנה איך תהפוך את התמונה הזו.

איתמר.

פורסם

הטיפה שלי בים.

לצערי חלק מהיבואנים לא הפנים את הנושא לשרות ללקוח "הקטן" שלא לומר המחירים.

התקשרתי מס' פעמים לאחד היבואנים הגדולים לברר בקשר למחיר השארתי הודעות ולא היה כול סוג של תגובה, לעומת זאת הזמנתי פריט מארה"ב והיה חוסר בהירות החנות התקשרה אלי לנייד בארץ ודיברנו מס' דקות עד שבררו במחסן.

כאן זה תחילת השינוי שלא לומר המחירים.

חלילה אני לא אומר שזה מייצג אבל.

פורסם

אכן כך, לדוגמא: עוזי רדיו יבואן פיוניר.

התקשרתי לגבי P99 והמחיר שקיבלתי פשוט מטורף ונושק ל 9 אלף שקל בנוסף אין במלאי וצריך להזמין ולחכות.

הזמנה מהונג קונג לארה"ב ודרך USHOPS לארץ עלתה פחות מ5 אלף כולל המיסים כדין.

פורסם
אכן כך, לדוגמא: עוזי רדיו יבואן פיוניר.

התקשרתי לגבי P99 והמחיר שקיבלתי פשוט מטורף ונושק ל 9 אלף שקל בנוסף אין במלאי וצריך להזמין ולחכות.

הזמנה מהונג קונג לארה"ב ודרך USHOPS לארץ עלתה פחות מ5 אלף כולל המיסים כדין.

דרור, על דוגמאות אילו אני מדבר.

עם כל הכבוד לרשויות, זה לא קשור רק למדינה שלוקחת לנו, זה קשור לבצע כסף.

סם.

פורסם

אני רק יכול לאכל לכם שלעולם לא תזכו להיות בעלי עסק פרטי בארץ הזאת - שלא תצטרכו להתמודד עם השקפת העולם שיש לכם כרגע מהצד השני של המתרס.

יש דוגמאות קיצונית - אני מסכים אתכם לגבי זה כמו בצ'יפר CARPC שנמכר באיזה 10K שקלים בזמן שלבנות אחד חזק יותר מאפס יעלה לכם פחות משליש - אבל על חוסר ידע גם ידוע שמשלמים ביוקר.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, הנה שתי דוגמאות מעולם מוצרי הצריכה שאני יודע עליהם:

אם ראלקו (יבואני שרפ) חתכו ב 40% את מחירי המקררים שלהם וניופאן קיצצה ב 50% את עלות הקיטצ'נאייד המפורסם, גם יבואני אודיו יכולים. הייבוא הפרללי שחט להם את השוק, והכי בצדק בעולם.

אתה חושב שניופאן עומדת בפני פשיטת רגל? ראלקו הולכים להעביר את הזכיון? טעות גסה. הרווח שלהם עדיין נאה. פחות, אבל נאה.

תהרוג אותי מאיפה הגישה התמימה שלך שמגנה על בעלי עסקים ויבואנים. בתוך עמי אני חי ומכיר את החברה הישראלית כמו כולם, וברור לי שהלקוח הישראלי הוא ח*א וכפוי טובה, אבל יד רוחצת יד. תהיה בסדר יהיו בסדר איתך. תמכור במחיר הוגן ותמשוך אליך 1,000 לקוחות. יהיה לך שם של גנב וייצא לך למכור רק לפראיירים מזדמנים. אני מכיר מספיק בעלי עסקים שהשירות הוא בראש מעייניהם והם מרוויחים וישנים טוב מאוד בלילה.

אפשר להפסיק עם התמימות. מי שמתלונן כמה קשה שיקום ויעזוב את מה שהוא עושה. אנחנו לא צריכים רק לסבול כל החיים.

איתמר.

• תוכן חדש...