Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכותרת מעט מסורבלת אך אנסה להסביר קצת יותר, אני בבעיה כיוון שאני חייב למכור את הרכב שלי ביומיים הקרובים והרכב לא שמי, בעל הרכב לא נמצא בארץ וצפוי להגיע בעוד כשבוע.

הגעתי להסכמה עם קונה פוטנציאלי (שדרך אגב נראה לי מאוד אמין ונחמד, ועורך דין בעצמו) שנעשה בדיקה, באם יהיה מרוצה נסגור על מחיר ואקבל את כל הסכום, הרכב יועבר לרשותו המלאה אך העברת הבעלות תתבצע כשבוע לאחר מכן.

עכשיו אני דואג לכיסוי של מס' דברים וארצה לנסח אותם כמו שצריך בחוזה כך שלא תהיה פרצה משפטית להפר את אחד הסעיפים הללו,

דבר ראשון והכי חשוב הוא שעצם חתימת שנינו על החוזה העסקה אינה ניתנת לביטול מכל סיבה שתהיה והקונה מחוייב להגיע איתי להעביר בעלות תוך 14 יום, הפרה של סעיף זה תהווה הפרה יסודית שתאפשר לי לקחת את רכבי חזרה ולהשאיר את הכסף שקיבלתי (או עונש אחר שנראה לכם מתאים יותר)

דבר שני הוא שביום חתימת החוזה והעברת הרכב לחזקתו הוא יהיה אחראי לכל פעולה שתתבצע ברכב או בעזרתו חוקית או לא חוקית, דוגמא דוחות תנועה או חיוב כביש 6, וכל הוצאה שתהיה על הרכב החל מיום זה ותשולם על ידי תוחזר לי מידיית.

דבר שלישי הוא שאני חייב לשריין את עצמי מפני ביטול עסקה, שזה בערך מה שסעיף אחד אומר, אבל אני חייב לנסח את זה בצורה ברורה וחד משמעית, שאני בא כוחו של בעל הרכב ועצם החתימה על החוזה איתי מונעת מהקונה כל אפשרות לביטול העסקה לא משנה מה קרה לאוטו, מבחינתי שילך מנוע אחרי יומיים או שהוא יגלה על תקלה שיש ברכב ושלא מצאו בבדיקה לא יודע מה, אבל אין לו אפשרות לבטל והוא חייב לבוא ולהעביר איתי בעלות.

סה"כ 2-3 סעיפים קצרים וחד משמעיים, אם מישהו עם מעט נסיון משפטי יוכל לעזור לי לנסח אותם אני אודה לו מאוד.

פורסם

אם הקונה מסכים ואני בספק

קבל ממנו יפוי כוח לרשום את הרכב על שמו +ת.ז שלו.

כאשר יגיע הבחור שלך לכו לבצע את העברת הבעלות ואז תחזיר לו את הת.ז שלו +רישום הרכב על שמו.

תן לעו"ד הרוכש לנסח לך את החוזה .קיימים נוסחים גם באינטרנט.

פיצוי מוסכם לא עולה על 10-20% מערך העיסקה , אחרת יש מצב כי בית המשפט יקטין אותו.

אתה חותם בשם "בעל" הרכב , והדבר חוקי לחלוטין גם אם אין לך יפוי כוח בכתב בתנאי ש"בעל" הרכב לא יתכחש אח"כ לכך.

ונקודה אחרונה

את ההסכם הכתוב הטוב ביותר ניתן להפר אם צד אחד מגיע למסקנה כי כדאי לו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אל תחלום להחזיק בכסף ולקבל את הרכב בחזרה. ביטול העסקה, אם נעשה שלא לפי החוזה ולא ביוזמתך ישאיר אותך עם הרכב ולכל היותר אחוז קטן מהסכום (כפי שיוסכם על הצדדים). אם הרכב ינזק חלילה בתקופת הביניים, סביר שה"שאריות" ישארו אצל הקונה והכסף אצלך.

החוזה שאתה מבקש - די דומה לחוזה סטנדרטי, שגם כולל תאריך מסירת הרכב. סעיף אופן ומועד התשלום בד"כ פתוח וניתן לשינוי. מצויין ק"מ ומועד מסירה, ומצויין שכל הרעות החולות יחולו על הקונה ממועד זה ואילך.

פורסם
אם הקונה מסכים ואני בספק

קבל ממנו יפוי כוח לרשום את הרכב על שמו +ת.ז שלו.

כאשר יגיע הבחור שלך לכו לבצע את העברת הבעלות ואז תחזיר לו את הת.ז שלו +רישום הרכב על שמו.

תן לעו"ד הרוכש לנסח לך את החוזה .קיימים נוסחים גם באינטרנט.

פיצוי מוסכם לא עולה על 10-20% מערך העיסקה , אחרת יש מצב כי בית המשפט יקטין אותו.

אתה חותם בשם "בעל" הרכב , והדבר חוקי לחלוטין גם אם אין לך יפוי כוח בכתב בתנאי ש"בעל" הרכב לא יתכחש אח"כ לכך.

ונקודה אחרונה

את ההסכם הכתוב הטוב ביותר ניתן להפר אם צד אחד מגיע למסקנה כי כדאי לו.

רעיון מצויין, יש טופס מוסכם לקבלת יפוי כוח שכזה? או שזה יפוי כוח רגיל

פורסם

כמולך עומד עו"ד תצטייד גם אתה בכזה. אתם לא באותה רמת בקיאות וזה פתח לצרות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הבן אדם מנסה למכור רכב, הקשיים מגיעים מצידו (צד המוכר). למה בדיוק הוא צריך להצטייד בעורך דין?

הוא כבר שינן את הכלל הפשוט "לא למסור את הרכב מבלי שקיבל את רוב הסכום".

סלח לי על ההקצנה אבל, גם לסופר אתה הולך עם עורך דין?

אני חושב שלהפך, ובניגוד הערה הסרקסטית שלי בשרשור הקודם כלפי עורכי דין:

אם אכן מדובר בעורך דין מהשורה, ולא בנוכל שמתחזה לעורך דין, אז הוא מחויב לתום לב יותר מאשר אדם מן היישוב.

פורסם

אתם הייתם משאירים ת.ז. שלכם אצל מוכר אלמוני ?

אני לא.

סביר שגם הקונה הנ"ל לא, כל שכן אם הוא עו"ד.

אם הקונה הנ"ל יחתום לך על הסעיף שגם הרכב עובר לרשותך וגם כל/רוב הכסף נשאר אצלך, אני הייתי מניח מלכתחילה שמדובר במי שלא ממש מתכוון לקיים את החוזה.

אם ממילא לא יקויים החוזה, אפשר לחתום על כל מה שתרצה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תשמע - במקום לעשות את הפשוט למסובך בוא ונעשה להפך.

לדבריך בעל הרכב ייפה את כוחך למכור אותו והוא יגיע תוך שבוע להעביר בעלות.

הפתרון לסגירת עיסקה במצב כזה הוא (אחרי חתימה על זכרון דברים) להחנות את הרכב בחניה שבשליטת הקונה, ע"י הבית שלו או במקום העבודה שלו, לנעול את הרכב לקחת את המפתחות וללכת.

תמורת זה,הקונה יפקיד בידך המחאה לא סחירה על סך 10% ממחיר העיסקה למועד דחוי של שבועיים.

כשיגיע בעל הרכב, הוא ישלים את העסקה - יקבל את הכסף ויסדיר את העברת הבעלות.

פורסם
הכותרת מעט מסורבלת אך אנסה להסביר קצת יותר, אני בבעיה כיוון שאני חייב למכור את הרכב שלי ביומיים הקרובים והרכב לא שמי, בעל הרכב לא נמצא בארץ וצפוי להגיע בעוד כשבוע.

הגעתי להסכמה עם קונה פוטנציאלי (שדרך אגב נראה לי מאוד אמין ונחמד, ועורך דין בעצמו) שנעשה בדיקה, באם יהיה מרוצה נסגור על מחיר ואקבל את כל הסכום, הרכב יועבר לרשותו המלאה אך העברת הבעלות תתבצע כשבוע לאחר מכן.

עכשיו אני דואג לכיסוי של מס' דברים וארצה לנסח אותם כמו שצריך בחוזה כך שלא תהיה פרצה משפטית להפר את אחד הסעיפים הללו,

דבר ראשון והכי חשוב הוא שעצם חתימת שנינו על החוזה העסקה אינה ניתנת לביטול מכל סיבה שתהיה והקונה מחוייב להגיע איתי להעביר בעלות תוך 14 יום, הפרה של סעיף זה תהווה הפרה יסודית שתאפשר לי לקחת את רכבי חזרה ולהשאיר את הכסף שקיבלתי (או עונש אחר שנראה לכם מתאים יותר)

דבר שני הוא שביום חתימת החוזה והעברת הרכב לחזקתו הוא יהיה אחראי לכל פעולה שתתבצע ברכב או בעזרתו חוקית או לא חוקית, דוגמא דוחות תנועה או חיוב כביש 6, וכל הוצאה שתהיה על הרכב החל מיום זה ותשולם על ידי תוחזר לי מידיית.

דבר שלישי הוא שאני חייב לשריין את עצמי מפני ביטול עסקה, שזה בערך מה שסעיף אחד אומר, אבל אני חייב לנסח את זה בצורה ברורה וחד משמעית, שאני בא כוחו של בעל הרכב ועצם החתימה על החוזה איתי מונעת מהקונה כל אפשרות לביטול העסקה לא משנה מה קרה לאוטו, מבחינתי שילך מנוע אחרי יומיים או שהוא יגלה על תקלה שיש ברכב ושלא מצאו בבדיקה לא יודע מה, אבל אין לו אפשרות לבטל והוא חייב לבוא ולהעביר איתי בעלות.

סה"כ 2-3 סעיפים קצרים וחד משמעיים, אם מישהו עם מעט נסיון משפטי יוכל לעזור לי לנסח אותם אני אודה לו מאוד.

תשמע - במקום לעשות את הפשוט למסובך בוא ונעשה להפך.

לדבריך בעל הרכב ייפה את כוחך למכור אותו והוא יגיע תוך שבוע להעביר בעלות.

הפתרון לסגירת עיסקה במצב כזה הוא (אחרי חתימה על זכרון דברים) להחנות את הרכב בחניה שבשליטת הקונה, ע"י הבית שלו או במקום העבודה שלו, לנעול את הרכב לקחת את המפתחות וללכת.

תמורת זה,הקונה יפקיד בידך המחאה לא סחירה על סך 10% ממחיר העיסקה למועד דחוי של שבועיים.

כשיגיע בעל הרכב, הוא ישלים את העסקה - יקבל את הכסף ויסדיר את העברת הבעלות.

דורקי בשיטה שלך הוא לא השיג דבר.

הבן אדם זקוק לכסף היום!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בשיטה שלי הוא סגר עיסקה.

בכל שיטה אחרת - אין כסף ואין עיסקה, כי תראה לי את האדיוט שיהיה מוכן לשלם את מלוא המחיר על רכב שאיננו יכול לרשום על שמו.

פורסם
בשיטה שלי הוא סגר עיסקה.

בכל שיטה אחרת - אין כסף ואין עיסקה, כי תראה לי את האדיוט שיהיה מוכן לשלם את מלוא המחיר על רכב שאיננו יכול לרשום על שמו.

אני יכול להראות לך יותר מאחד, בייחוד בסוג הרכבים האלו, קרוב לוודאי שעם טויוטה קורולה לא הייתי משיג הסדר זהה כי הקונה היה בן 50 ולחוץ על החיים.

מעבר לזה שהסיכון פה הוא שלי בלבד, איזה סיכון יש לקונה? הרי כתוב על דף שחור על גבי לבן שהרכב עבר בדיקה ושקיבלתי כסף ושתוך שבוע הרכב עובר אל בעלותו.

בכל מקרה החלטתי לחכות מספר ימים, עם כל הקשיים שבעניין, ולעשות את ההעברה לפי הספר.

תודה רבה על כל העצות!

פורסם
בשיטה שלי הוא סגר עיסקה.

ציטוט מההודעה הראשונה

"הגעתי להסכמה עם קונה פוטנציאלי (שדרך אגב נראה לי מאוד אמין ונחמד, ועורך דין בעצמו) שנעשה בדיקה, באם יהיה מרוצה נסגור על מחיר ואקבל את כל הסכום, הרכב יועבר לרשותו המלאה אך העברת הבעלות תתבצע כשבוע לאחר מכן.

עכשיו אני דואג לכיסוי "

המוכר הוא הדואג ולא הקונה , כך לפחות לפי פותח השרשור אז הקונה העו"ד = האידיוט לא מודאג.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אני יכול להראות לך יותר מאחד,

בוודאי שיש יותר מאחד שכזה.

אח"כ הם מגיעים לפורום בתור מוכר או קונה ומתחילים עם הסיפור: אכלו לי, שתו לי, מה עושים?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...